s1mone napisał(a):

Ludzie się czepiają Genkowa, że bramek w dwóch meczach nie strzelił, ale tego, że przeciwnicy podwajają jego krycie, co daje innym naszym piłkarzom miejsce na boisku nikt nie zauważył.
Taka mała dygresja.
;]
|
Inna sprawa, że trudno o to, by obrońcy odpuszczali krycie
jedynego nominalnego napastnika na boisku.
Nie mam nic do Genkova, każdego z nowych zawodników obiektywnie będzie można ocenić dopiero na koniec sezonu (minimum).
Nie zmienia to jednak faktu, że moim zdaniem potrzebujemy na szpicę właśnie kogoś w stylu Brożka - szybkiego, umiejącego się urwać obrońcom, wychodzącego do prostopadłych piłek, słowem -
szybkościowca.
W składzie nie mamy ani jednego takiego zawodnika, pomijając Małeckiego ale on ma akurat inne zadania na boisku.
Na ligę polską wariant z Genkovem może okazać się wystarczającym, jednak pozyskanie gracza o podobnych predyspozycjach do Pawła Brożka powinno być naszym priorytetem na letnie okienko transferowe.
Po pierwsze będzie to sensowna alternatywa dla Genova, po drugie konkurencja do miejsca w wyjściowej 11. Niestety ale ciężko za takową uznać Żurawskiego czy Riosa.
Szczególnie zawiodłem się na Żurawskim, dla mnie jego przypadek jest wręcz niepojęty. Żeby w polskiej lidze taki gracz sobie nie radził? Wiem, latka lecą, ale to tylko polska liga. Frankowski daje radę, Reiss dawał radę. Więc czemu nie Żurawski?