The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 18 kolejki
Zwycięstwo Wisły 298 95,51%
Remis 10 3,21%
Zwycięstwo Widzewa 4 1,28%
Głosujących: 312. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2011, 20:13
Panie i Panowie. Przystępujemy do 18 kolejki już jako oficjalny lider tabeli. Nie musimy patrzeć na nikogo. Wychodzimy, zgarniamy 3 punkty i dystansujemy się od reszty

Czułem że zarówno Jagiellonia jak i Korona w drugiej części sezonu odpadną, za krótką mają ławkę rezerwowych w odróżnieniu od nas. W pierwszym sezonie Skorży mieliśmy naprawdę dobrych zmienników i teraz też takowych mamy. Czuję, że jeszcze w niejednym meczu wywalczą nam punkty.
Ostatnio edytowane przez wujekWojtek : 08.03.2011 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.03.2011, 20:19
Też mnie to cieszy. Patrzymy tylko na siebie. Jesli wygramy wszystko do końca jestesmy mistrzami. Proste .
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.03.2011, 20:21
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony mówisz żeby nie oceniać, że Genkov słaby po 2 meczach,
Uwierz mi nigdzie nie napisałem, że Genkov grał słabo w tych dwóch meczach, także to twoja opinia, a nie moja.
Genkov potrafi grać w piłkę i to po tych dwóch meczach można to śmiało powiedzieć.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.03.2011, 20:29
Genkow musi mieć więcej podań a skoro ich nie ma to co ma zrobić ? narażać sie na jakiś uraz z obrońcami przeciwników walcząc o każdą piłkę ? Bezsens , na treningach powinni ćwiczyć grę kombinacyjną , może już cwiczą ale tego nie ma w meczu o pkt.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.03.2011, 20:38
Każdy następny mecz na wagę złota. Jesteśmy liderem i jeśli podtrzymamy dobrą serię możemy odskoczyć na kilka punktów co może być przydatne w późniejszych meczach z trudniejszymi liderami. Swoją drogą miło popatrzeć na tabelę, tylko tego nie zepsuć.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.03.2011, 20:44
Cytat:
Genkow musi mieć więcej podań a skoro ich nie ma to co ma zrobić ?
Trzeba umieć znaleźć się na boisku. Taki Franek z 0/5 sytuacji potrafi strzelić bramkę, ale mam nadzieję, że Genkov w końcu ruszy z kopytem i coś ustrzeli albo niech asystuje przynajmniej
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.03.2011, 21:24
skeba napisał(a):Wyświetl post
Trzeba umieć znaleźć się na boisku. Taki Franek z 0/5 sytuacji potrafi strzelić bramkę, ale mam nadzieję, że Genkov w końcu ruszy z kopytem i coś ustrzeli albo niech asystuje przynajmniej
Nie poruszajmy myślowo dwóch zupełnie różnych systemów walutowych . Genkow to zupełnie inny rodzaj piłkarza, on przede wszystkim ma grać dla drużyny, a nie zdobywać bramki. Póki co współpraca z drużyną układa się słabo, więc efektów jego gry za bardzo nie widać, chociaż on stara się robić swoje. Dość powiedzieć, że Jirsak strzelił bramkę po tym, jak Genkow zabrał mu trzech graczy do boku. Potem jeszcze przynajmniej dwukrotnie dzięki Genkowowi Jirsak wbiegał w szesnastkę Ruchu zupełnie nieobstawiony. Jednocześnie jedynym graczem który idzie za plecy Genkowa, kiedy ten cofa się długiej piłki, jest Melikson i to też nie zawsze. Gdyby Mały i Kirm też wychodzili w ciemno na potencjalne strącenia, to z główek Bułgara byłoby więcej pożytku.

Inna sprawa, że on dramatycznie potrzebuje dynamiki, a i z operowaniem piłką po ziemi nie jest najlepiej. Narazie zwalam to na karb braku świeżości, zobaczymy jak będzie dalej.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.03.2011, 21:36
Mam nadzieję, że chodziło Ci o pół sytuacji... 0/5 to wciąż zero.
Genkow niech się zgra z drużyną, jest sam na szpicy więc nie jest mu łatwo.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.03.2011, 21:38
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Uwierz mi nigdzie nie napisałem, że Genkov grał słabo w tych dwóch meczach, także to twoja opinia, a nie moja.
Genkov potrafi grać w piłkę i to po tych dwóch meczach można to śmiało powiedzieć.
Przeczytaj jeszcze raz co poprzednio napisałem, bo chyba nie zrozumiałeś
Odpowiedz cytując
januszek888
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 09.03.2011, 19:11
Przepraszam bardzo, ale ile to razy Brozio miał serie po 6 meczy bez gola Zdarzało się tak, a i tak byliśmy spokojni, że to piłkarz o dużych umiejętnościach. Ja tak samo jestem spokojny o Genkova. Dwa mecze bez gola to tyle co nic. Ważne, że dzięki jego zastawianiu piłki skrzydłowi mają czas podłączyć się i zrobić przewagę, a z tego na razie robimy sobie właśnie najgroźniejsze sytuacje.

W meczu z Widzewem, bardziej niż o ofensywę martwię się o defensywę. Nie możemy doprowadzać do tylu sytuacji pod naszą bramką, bo przypomnę, że Ruch miał oddanych tyle samo strzałów co my.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 09.03.2011, 19:20
Cytat:
Ważne, że dzięki jego zastawianiu piłki skrzydłowi mają czas podłączyć się i zrobić przewagę,
Gram amatorsko w piłkę. Myślę, że mógłbym wykonywać te zadanie - 5 tys zł miesięcznie i zapierdzielam jak głupi po boisku
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.03.2011, 19:26
Gram amatorsko w piłkę. Myślę, że mógłbym wykonywać te zadanie - 5 tys zł miesięcznie i zapierdzielam jak głupi po boisku
Nie wyciągaj zdań z kontekstu

Wystarczy przypomnieć początki Żurawskiego po przyjściu z Lecha (jeszcze wtedy to był Lech ). Przez kilka meczów nie mógł się wbić w grę zespołu, a kiedy w końcu wystrzelił z formą, nie było na niego mocnych. TSwetana oceniajcie po zakończeniu rundy, nie po 2 kolejkach i kilku sparingach (w których notabene zaliczył trochę asyst).
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 09.03.2011, 19:34
Cytat:
Wystarczy przypomnieć początki Żurawskiego po przyjściu z Lecha (jeszcze wtedy to był Lech ). Przez kilka meczów nie mógł się wbić w grę zespołu, a kiedy w końcu wystrzelił z formą, nie było na niego mocnych. TSwetana oceniajcie po zakończeniu rundy, nie po 2 kolejkach i kilku sparingach (w których notabene zaliczył trochę asyst).
Też liczę na to, że Genkov załapie, ale nie widzę w nim gracza, który zastąpi Brożka
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 09.03.2011, 21:23
a ja myślę, że Genkov ma i będzie miał takie wsparcie u trenera i i piłkarzy że nawet jak by nie potrafił grać w piłkę to i tak będzie musiał strzelać bramki... zobaczycie że tak będzie.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.03.2011, 21:57
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Nie wyciągaj zdań z kontekstu

TSWetana-sorry, nie moglem się powstrzymać
Żeby nie było O.T- Genkov jak wspominał Mały w Lidze Extra + -robi dużo dobrej roboty dla Zespołu....JUŻ, a za 2-3 mecze jak dojdzie do formy, to takiej klasycznej 9 , próżno szukać w lidze. Dajmy mu zagrać jeszcze 3 mecze....
Odpowiedz cytując
michi96d
Member

Od: 11.2009

Stary 09.03.2011, 21:58
Nie ważne kto strzela bramki , ważne by one padały .
Jak już dużo osób podało Genkov przy bramce Irsaka ściągnął na siebie 2 obrońców. Kiedy zacznie strzelać jest kwestią czasu. Sam Małecki mówił ,że teraz zaczną mu więcej dogrywać.
Lepiej mieć mistrz niż parę bramek Tswetana choć napastnicy są z tego rozliczani.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 09.03.2011, 22:07
Ale czego Wy chcecie od Genkova ? Facet widac ze sie stara, biega, walczy, wiekszosc pilek wygrywa. Gdyby nie ulommy sedzia, to w Gdynii bylaby '11'. W meczu z Ruchem, przy bramce Kirma naciskal obroncow, przez co Stawarczyk (?) tracil pilke ktora doszla do Kirma. Przy bramce Jirsaka, naciskal obroncow, co spowodowalo zle wybicie pilki pod nogi Tomasa. Poza tym skonczyly sie juz czasy, w ktorych napastnik ma tylko strzelac bramki

Poza tym czemu non stop porownujecie Brozka do Genkova ? Po pierwsze, sam Valckx stwierdzil, ze to jest zupelnie inny typ napastnika, a po drugie, od kiedy to Brozek to jakies 'odniesienie' czy napastnik jest dobry/zly ?
Ostatnio edytowane przez mic : 09.03.2011 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.03.2011, 22:12
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
TSWetana-sorry, nie moglem się powstrzymać
Jeszcze lepiej
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.03.2011, 22:13
Też liczę na to, że Genkov załapie, ale nie widzę w nim gracza, który zastąpi Brożka
Ja też nie widzę w nim zawodnika, który zastąpi Brożka...
Z prostej przyczyny Genkov to inny typ napastnika, o czym wspominał już nasz dyrektor sportowy, ile razy można to powtarzać, skończcie te porównania Brożek vs. Genkov.

Ma do drużyny wnieść coś nowego, świeżego i w to akurat wierzę, wypracuje swój styl i będzie inny niż Brożek, a uwierz mi jemu na pewno nie pomaga fakt, że każde pytanie dziennikarza brzmi ''przyjechałeś tu zastąpić Brożka... Do tego cały czas kibice porównują go do Pawła, a bo Paweł by strzelił, bo się inaczej ustawiał, bo klepał z pierwszej piłki, bo coś coś tam.

Moim zdaniem Bułgar swoje dla Wisły zrobi, na pierwsze oceny przyjdzie czas po kilku kolejkach a końcowej ocenie tego transferu ( i nie tylko tego) z przyjemnością porozmawiam po zakończeniu rundy
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.03.2011, 01:21
Ludzie się czepiają Genkowa, że bramek w dwóch meczach nie strzelił, ale tego, że przeciwnicy podwajają jego krycie, co daje innym naszym piłkarzom miejsce na boisku nikt nie zauważył.

Taka mała dygresja.

;]
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.03.2011, 01:35
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ludzie się czepiają Genkowa, że bramek w dwóch meczach nie strzelił, ale tego, że przeciwnicy podwajają jego krycie, co daje innym naszym piłkarzom miejsce na boisku nikt nie zauważył.

Taka mała dygresja.

;]
Inna sprawa, że trudno o to, by obrońcy odpuszczali krycie jedynego nominalnego napastnika na boisku.

Nie mam nic do Genkova, każdego z nowych zawodników obiektywnie będzie można ocenić dopiero na koniec sezonu (minimum).

Nie zmienia to jednak faktu, że moim zdaniem potrzebujemy na szpicę właśnie kogoś w stylu Brożka - szybkiego, umiejącego się urwać obrońcom, wychodzącego do prostopadłych piłek, słowem - szybkościowca.

W składzie nie mamy ani jednego takiego zawodnika, pomijając Małeckiego ale on ma akurat inne zadania na boisku.

Na ligę polską wariant z Genkovem może okazać się wystarczającym, jednak pozyskanie gracza o podobnych predyspozycjach do Pawła Brożka powinno być naszym priorytetem na letnie okienko transferowe.

Po pierwsze będzie to sensowna alternatywa dla Genova, po drugie konkurencja do miejsca w wyjściowej 11. Niestety ale ciężko za takową uznać Żurawskiego czy Riosa.

Szczególnie zawiodłem się na Żurawskim, dla mnie jego przypadek jest wręcz niepojęty. Żeby w polskiej lidze taki gracz sobie nie radził? Wiem, latka lecą, ale to tylko polska liga. Frankowski daje radę, Reiss dawał radę. Więc czemu nie Żurawski?
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.03.2011, 09:24
Magic osiadł na laurach i liczył na sensowną emeryturkę. Mam nadzieje, że ma system motywacyjny, chociaż naturalnie to nie ja mu płacę. Rios wyleci prawdopodobnie po sezonie. Mnie osobiście niczym nie przekonał, wolałem 100 razy bardziej Pauliste, którego rajdy przynosiły jakiś zysk drużynie, a sam zawodnik prezentował bdb dynamikę. Wiadomo dośrodkowanie słabe i dosyć chimeryczny, ale miał momentami taki "błysk", czego u Andyego nie widzę.
Co do konieczności zakupu konkretnego typu piłkarza, ze względu na stworzenie idealnej taktyki, mówię stanowcze "nie" Trener powinien dopasować taktykę do piłkarzy, a nie odwrotnie.
Gienek ma być skuteczny i pomagać/wykańczać akcje. O ile w pomocy i budowie akcji radzi sobie zgrabnie to nie miałem możliwości zobaczenia go w sytuacji 1 na 1, bądź przy szansie na gola. Poczekajcie z ocenami, a miło się zaskoczycie ( mam nadzieję).
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.03.2011, 17:16
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo dośrodkowanie słabe i dosyć chimeryczny, ale miał momentami taki "błysk", czego u Andyego nie widzę.
Trudno byś mógł cokolwiek zauważyć u Riosa, skoro grał bardzo mało, w dodatku w okresie, gdy cała Wisła prezentowała się bardzo źle. Chłopak nawet nie zdążył się dobrze wpasować w zespół, a już został skreślony, moim zdaniem - niesłusznie. Oczywiście ufam trenerowi i głęboko wierzę, że widocznie Andy nie przyniósłby pożytku naszej drużynie, ale ja osobiście, mimo wszystko wprowadzałabym go częściej na boisku, choćby na końcowe pół godziny. Nie sądzę, że jest on KOMPLETNIE bezużyteczny.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.03.2011, 17:57
MCX napisał(a):Wyświetl post

Nie zmienia to jednak faktu, że moim zdaniem potrzebujemy na szpicę właśnie kogoś w stylu Brożka - szybkiego, umiejącego się urwać obrońcom, wychodzącego do prostopadłych piłek, słowem - szybkościowca.
a możesz podać konkretne argumenty w jakim celu potrzebujemy tego szybkościowca
bo ja np nie mam zielonego pojęcia. może się myle ale moim zdaniem potrzebujemy drugiego dobrego napastnika, nie koniecznie szybkościowca.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Po przyjściu do Loko tez potrzebował czas na wpasowanie się. W 1szej rundzie tylko 4 gole, ale w nastepnej już 11. Napastnik musi się dobrze zgrać z pomocnikami i będzie z niego pociecha.
dokładnie, poznanie nowego stylu gry, zgranie się z resztą to jest to czego brakuje, a co przyjdzie z czasem, spokojnie
Ostatnio edytowane przez yogul : 10.03.2011 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.03.2011, 18:14
Przeżywacie jak mrówka okres. Torres od 4 meczów nie strzelił gola, więc też jest marnym piłkarzem Martwię się o niego.

A wracając na ziemię - dajcie na luz. "Gienek" będzie jeszcze brameczki sypał dla Wisly. Po przyjściu do Loko tez potrzebował czas na wpasowanie się. W 1szej rundzie tylko 4 gole, ale w nastepnej już 11. Napastnik musi się dobrze zgrać z pomocnikami i będzie z niego pociecha.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.03.2011 o godz. 18:17.
..
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 10.03.2011, 18:55
Gienek nie był przygotowany na początek rundy ale z każdym meczem powinno być lepiej i wierzę, że już w sobotę coś strzeli a później będzie już tylko odliczanie do tej magicznej''11'' .
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.03.2011, 19:53
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Westersyl dobrze pisze ze to ze Genkov w pilke grac potrafi i to widac.Jak sie ustawia,jak wychodzi do podan,jak zgrywa je partnerom.To nie jest jakis ogórek.

Na razie bramkek nie strzela,bo odnosze wrazenie ze on musi zrozumiec sie z partnerami ,zeby gra sie "kleiła".Czyli on zgrywa->ktos strzela ,albo odwotnie.
Przeciez czasem takie zgranie z zepolem moze dluzej trwac,a czasem od razu pilkarz sie wkomonuje .To zalezy od wielu czynnikow.

Co do meczu to Widzew napewno nieprzyjedzie jak najnizej przegrac,jak to bywalo w ostatnich latach.Teraz takie zespoly walczą i maja juz jakas taktyke ,co odnsze wrazenie nas zaskakuje-vide nawet to Podbeskidzie.
Dlatego w meczach u siebie takie pozornie łatwe mecze mogą konczyc sie niemiło jak nie bedzie wiekszej koncentracjii i mysli "jakos i tak strzelimy" bo na R22 zawsze ma wygrywać Wisła!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.03.2011, 23:32
Zgadnijcie kto nam posędziuje.

Coś za dobrze nam ostatnio szło.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.03.2011, 23:43
fialo napisał(a):Wyświetl post
Zgadnijcie kto nam posędziuje.

Coś za dobrze nam ostatnio szło.
Małek? Dobry strzał?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.03.2011, 23:48
Najgorszy sędzia ekstraklasy
biorąc pod uwagę poziom tego sędziowania to jest nie lada "wyczyn"
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów