|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Probierz popelnil ten blad ze zamiast Grosickiego nie sprowadzil gracza o podobnej charakterystyce. Szybki i przebojowy Grosicki sie sprawdzal a tu nagle bum przychodzi drewno a'la Rasiak. Wiadomo nie od dzis ze Grzelak to panienka ktorą łamie byle podmuch wiatru. No ale jeszcze duzo nauki przed Probierzem, wszyscy juz go obwolali najlepszym polskim trenerem, polskim Mourinho, a nie sorka, polski Mourinho to Michniewicz. Zobaczycie ze Jage jeszcze Amikorz dogoni
![]() Naprawde tego nie rozumiem. Pierwsze miejsce po rundzie jesiennej, pare punktow przewagi, najgrozniejsi rywale graja w kratke wiec az sie prosi o jakies konkretne transfery. A jak wyszlo wszyscy widzimy, juz byli w ogrodku, juz witali sie z gąską a tu sie niedlugo przywitają ale z Amikorzem hihi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
A na transfermarkt pisze m.in., że zapłacili za Arzumayana 200.000 euro, co jest błazenadą, bo nikt tyle nie da za piłkarza rezerw duńskiego średniaka, tym bardziej że w Jagiellonii ma pełnić rolę uzupełniającą dla Skerli, Cionka i Kijanskasa. O ile się nie mylę, to Śląsk miał ofertę wykupienia tego piłkarza za oko 30-45 tys. euro, ale większość miała iść dla managera, stąd Lenczyk, znany z miłości do managerów, zablokował ten transfer. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprowadził Seratlicia, ponoć wielki talent piłki czarnogórskiej, który teoretycznie ce..... się podobnym stylem gry, co Grosik, ale jak na razie gość gra beznadziejnie. No ale to dopiero druga kolejka, trzeba mu dać czas. Grzelak raczej doszedł na miejsce Frankowskiego i moim zdaniem gdyby nie był taką kaleką pod względem kontuzji, sprawdziłby się w taktyce Probierza. Brakowało im po prostu silnego napastnika w przodzie.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pare meczow do konca sezonu a probierz sprowadza gracza ktory MOZE zaskoczy? Tu trzeba bylo brac gotowca, nawet kosztem jakiegos kredytu z PKO, mistrza nie zdobywa sie przeciez co sezon a tu byla taka szansa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nikt nie pisze o tym, że T-Mobile Ekstraklasa TV praktycznie już przesądzona?
Ciekawe jak będzie wyglądało wdrożenie tego kanału z całą jego otoczką. Nie ma co się oszukiwać, ale do początku sierpnia zostało 5 miesięcy, a rekrutacja dziennikarzy, przygotowanie studia i cała obsługa transmisji będzie nie lada wyzwanie dla ponoć... Basałaja. Z tego co można wyczytać mówi się o tym, że mogą być wprowadzone transmisje przez internet, jak możliwa jest sprzedaż praw do transmisji stacjom i platformom zagranicznym. Nie żebym był przesadnym optymistą, ale ja widzę plusy takiego rozwiązania. PS. A jeszcze ma wrócić Puchar Ekstraklasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Będą mieli stadion, będzie dobra gra, to łatwiej będzie o podniesienie budżetu, sponsorów i wtedy dopiero będą mogli poważnie myśleć o wzmocnieniach składu . Na razie o mistrza powalczyć mogą, ale na jego zdobycie musu nie mają.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 09.03.2011 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystkie te informacje są świetnymi dla kibica Ekstraklasy (przynajmniej w teorii), nieco gorszymi dla klubów, bo teraz ilość kasy zarobionej na prawach transmisyjnych nie będzie już taka pewna, jak kiedyś. To trochę tak, jakby z obligacji przeszli na akcję. Może w ostatecznym rozrachunku sprzedawanie poszczególnych praw większej ilości podmiotów wyjść na duży plus, ale może też wyjść na lekki minus w stosunku do tego, co teraz mają. Czas pokaże która opcja wypali. Ale też jeśli tylko T-Mobile zabierze się za sponsorowanie naszej ligi, to to będzie w tym wszystkim największy finansowy plus dla Ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Eks...002,1,381.html
http://www.fakt.pl/Nowa-stacja-pokaz...y,98053,1.html i w kilku innych, a na forach można poczytać inne przecieki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
C+ może ta zmiana wyjść na dobre. Zamiast ogórek ekstraklasy wezmą np Bundeslige i będa mieli większość dobrych lig więc dla pasjonatów futbolu będzie to kanał jak znalazł.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bundesliga będzie na Esp jeszcze przez wiele lat, zresztą po co ma ja Canal+ kupować jak jest na Cyfrze. Lepiej by było jakby LM kupili
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie jestem ekspertem ale 3-4 miesiaca to za malo na uruchomienie takiego kanalu oczywiscie przy zalozeniu, ze ma docierac do tylu odbiorcow ilu oni szacuja. A co bylo fajnego w pucharze ekstraklasy ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wycinasz sobie fakt, że Wisła w aktualnym sezonie wydała sporo kasy na transfery i porównujesz to do całości wydanej kasy na transfery przez Jagę - czy tylko ja widzę, że taka logika nie ma sensu? Tym bardziej, że mówimy o obu klubach w kontekście ich pozycji w tabeli w tym, aktualnym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu więcej spotkań w nogach dla naszych kopaczy i szansa na pokazywanie się trenerowi dla rezerwowych. Plusy tutaj są pod względem sportowym głównie, bo prestiż takich rozgrywek nie byłby zapewne wielki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do końca to trudno powiedzieć, ale myślę, że po ostatniej kolejce Wisła będzie na czele, bo Wisła jest drużyną o najlepszej umiejętności punktowania w meczach ligowych. Legia gra dobrze, ale czuję w kościach, że oni będą bardziej chimeryczni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dodatkowe spotkania, które były szansą na zgranie lub wprowadzenie graczy z Młodej Ekstraklasy lub np. stosowanie nowych rozwiązań taktycznych. Poza tym na Pucharze Ekstraklasy na trybunach zawsze była najlepsza zabawa - kto chodził ten wie. No i last but not least po frekwencji było widać, kto ma najwierniejszych kibiców...
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() http://www.sport.pl/pilka/1,65050,92...sprzedana.html Ja sam jestem dość sceptyczny co do tego kanału ekstraklasowego. Po prostu wydaje mi się ze zapowiedzi jako nagle mase ludzi zacznie wykupywać tą opcje za te 15 zł to troszkę pobożne życzenia. Pewnie liga zyskała by więcej odbiorców, ale na tyle aby utrzymywać kanał tv i przekazywać klubom 100-150mln rocznie? Nie sądzę. ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
jeszcze reklamodawcy w TV, to więcej niż abonament, jeśli abonamenty to 50-75 mln rocznie to z reklam pewnie drugie tyle.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Rusko po prostu kolejny raz dal dupy i dobrze kazdy i on sam wie, teraz wymysla o jakims kanale straszac C+ i N, ale ja sie im nie dziwie ze wiecej pieniedzy nie chca dac, kto by chcial? A Rusko ma przesrane, sponsora nadal nie widac wiec probuje wydoic jak najwiecej za prawa. Jak sie nie myle to C+ sporo sprzetu wypozycza od... TVP.
Ekstraklasa nie jest w stanie nic zrobic z tym nowym kanalem, nie w tak krotkim czasie. ps. cytowanie ze strony faktu... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Lepsze takie wyjście niż rozbicie ligi na wszystkie platformy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że Śląsk nie powinien zremisować tego meczu tylko wygrać (nie było karnego dla Jagi), także myślę, że nasi przyjaciele z Wrocławia mogą się pokusić o niespodziankę w piątek na Legii. Liczymy również na drugich przyjaciół z Gdańska, którzy ustrzelą miejmy nadzieję Jagę. Fajnie by było po tej kolejce mieć już 4pkt przewagi nad drugim zespołem. Oby!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
EEE tam będzie dobrze.
Nawet jak zrobią ten kanał (w co osobiście nie wierzę), to po kilku miesiącach się okaże że kasa nie taka i zaczenie się bunt. Rusko dostanie buta, może przyjdzie coś lepszego. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem Ekstraklasa TV do tej pory była tylko wirtualnym straszakiem dla platform cyfrowych, ale od momentu kiedy T-Mobile, które przejęło w 100% markę Era weszło na nasz rynek sytuacja uległa zmianie. Planują oni przeprowadzić rebranding z Ery na T-Mobile (pamiętamy co się działo w przypadku Idea -> Orange) przy tym inwestując dziesiątki milionów zł w reklamę i z tego co się mówi poważnie zainteresowali się sponsorowaniem ekstraklasy. Jeśli przyklepią deal to moim zdaniem ekstraklasa będzie miała swój kanał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Puchar Ekstraklasy był fajny. Takie sparingi w trakcie sezonu z uczestnictwem kibiców. Byłem chyba na większej ilości meczów PE niż PP
![]() Przynajmniej Rios, Garguła, Kowalski czy inny Burliga mieliby gdzie grać, a my mielibyśmy ich gdzie oglądnąć. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Slask by ten mecz przegral gdyby gral z druzyna ktorej trener rozumie czym jest linia pomocy i ze pozycja defensywnego pomocnika to nie jest jakis tam wymysl polskiej mysli szkoleniowej. Orest moze zrobic wszystko, ale watpie by zagral takim samym systemem jak w ostatnim meczu. Stawiam na to ze zagraja z kontry i beda na maxa zageszczac srodek pola. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co do nowego kanału. Sprzęt można kupić, pościągać najlepszych pismaków, operatorów i kanał śmiga. Pięć miesięcy nie jest żadnym problemem. Prawdziwą trudnością jest to,że nie ma jak przekonać ludzi aby oglądali ligę. Problemem jest odbiorca,a w zasadzie jego brak.Jest pewna bariera widzów,której się nie przeskoczy. To jest opór, którego nic nie przebije. Już widać,że stacje rozeznały się solidne w rynku i wiedzą,że nie ma sensu przepłacać. Widać wiedzą,ze Euro nie spowoduje nagłego boomu na piłkę i nowych abonentów nie przybędzie. Gdyby liga byłą wartością samą w sobie, myślę,że padałyby ogromne sumy na jej pokazywanie. A tak nie jest,bo wartością samą w sobie jest styl pokazywania spotkań a dopiero później piłka. Większość czasu nie ma czego pokazywać, ani powtarzać. Nic nie umyka. I kalkulacja jest prosta. Trzeba kupę kasy wydać na sprzęt, pracowników o jakiejś wiedzy merytorycznej, którzy będą umieli poprowadzić i stworzyć otoczkę, a dopiero później mecz, który bywa dodatkiem. Kanał jest dobrym pomysłem z punktu widzenia platform i widzów, ale niekoniecznie z punktu widzenia Ekstraklasy,bo może się okazać pomysłem nierentownym. A kluby będą dostawały mniej niż obecnie dostają. A wracając do Jagiellonii. Trzeba było trzymać ile się da Grosickiego i nie podskakiwać Frankowskiemu oraz wywalić Probierza, jak coś psuł. Takich jak on jest pełno a bez Grosika i z urażonym Frankiem może być Jagiellonii okropnie ciężko.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.03.2011 o godz. 16:46.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() Kluby moga zaczac mocn otupac nozkami aby Rusko zszedl z wymaganiami finansowymi bo lepsze 300 baniek dla klubow niz jakies ochlapy + wlasny kanal. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Legia będzie naszym głównym i myśle że jednymy rywalem w walce o mistrzostwo do końca sezonu . |
|
|