The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2011, 21:52
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
5 meczów z rzędu bez straty bramki. Faktycznie problemy, że hoho.
Dokładnie, może niektórzy przeoczyli ten fakt ale paradoksalnie po odejściu Marcelo i Głowackiego mamy trzecią co do najmniejszej ilości straconych bramek defensywę w lidze - 15.

Korzystniej prezentuje się tylko Lech (14) i Jaga (13) ale ekipa Probierza ma do rozegrania zaległy mecz ze Śląskiem.

Wiadomo, defensywa szczelna, bo napastnicy w lidze w większości kiepscy, ale przynajmniej na chwilę obecną nie mamy powodów do niepokoju.

Jaliens, Chavez i Bunoza na środku wystarczą nam w tym sezonie zarówno na PP jak i Ekstraklasę.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.02.2011, 22:03
Paweł dziś na boisku jakieś 20 minut, miałdobry początek kariery w Turcji, asysta w pucharze, ale teraz nie widoczny, a wiadomo jak żywiołowo reagują kibice w Turcji.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.02.2011, 16:43
A Piotrek zagrał już w Trabzonie czy jeszcze nie? W oficjalnym meczu? Jeśli tak to ile meczów?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.02.2011, 16:55
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A Piotrek zagrał już w Trabzonie czy jeszcze nie? W oficjalnym meczu? Jeśli tak to ile meczów?
Raz grał w ligowym w pierwszych składzie (bodajże dwa tygodnie temu). To na pewno, i chyba w pucharowym też grał, ale tego nie jestem pewien.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.02.2011, 18:46
Brożki pojechały zrobić karierą, ale ich powrót do Wisełki chyba powoli staje się faktem. Już trenują sporo z drużyną i trener nie widzi ich w składzie, chyba ze satysfakcjonuje ich ławka rezerwowych...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.02.2011, 18:52
Od razu wracać...a kto im tyle w Polsce zaoferuje ?
Tam jest konkurencja do miejsca w składzie. "Ziazia", Yilmaz i Bulut zdobywają bramki jak nie jeden to drugi. Są dłużej w drużynie więc normalne, że cieszą się większym zaufaniem trenera. Brożki może się przebiją jak ktoś z drużyny odejdzie po sezonie. Zresztą kontrakt mają nie na pół roku, tylko na pare lat. Kiedyś pograją
..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.02.2011, 23:08
http://www.90minut.pl/news/148/news1...arem-Perm.html
Wygląda na to, że Nikola nie będzie już grał w naszej lidze w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.03.2011, 00:46
Sytuacja Brozkow byla dla mnie od poczatku "trudna" jesli chodzi o ich gre w pierwszym skladzie.

Wiadomo ze pieniadze i te sprawy ale oni obydwaj w formie sie raczej spadającej ,i chyba szybciej wroca do Polski niz nam sie wydaje...tylko czy do Wisly...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.03.2011, 08:16
Nikola Mijajlovic znowu daje o sobie znać

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 02.03.2011, 21:08
Adaś gola strzelił... Kokoszka
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.03.2011, 23:42
domofon napisał(a):Wyświetl post
Brawo Glowa !

"... ile Cie trzeba cenic ten tylko sie dowie, kto Cie stracil"

Widzac jakie obecnie mamy problemy z obrona, nasz byly kapitan to prawdziwy skarb. Wart kazde pieniadze.
Zawalil bramke na 2:3 - nie wyszedl z cala obrona, jakby byl z nimi w lini to by gosc ktory asystowal byl na spalonym. Wiec Glowka odkupil swoja wine.

PS. Nie umniejszam ze byl swietnym stoperem, ale nie gloryfikowalbym tylko dlatego ze bramke strzelil
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 03.03.2011, 19:40
Marcin Baszczyński kontuzjowany : http://www.90minut.pl/news/149/news1...zynskiego.html
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2011, 19:45
szkoda Baszcza... szkoda, że go już nie ma z nami... jestem pewien, że mimo 30 paru lat na karku grałby z większym zaangażowaniem i ambicją niż taki za przeproszeniem Garguła czy Łobodziński...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2011, 20:26
Mały felietonik Andrzeja Iwana na temat Strąka:

http://www.weszlo.com/news/6423
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 04.03.2011, 12:06
Nikola znowu szokuje:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 04.03.2011, 14:05
Jak to mawia Greg House: Ludzie się nie zmieniają...
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.03.2011, 20:58
Ktoś ostatnio tęsknił za Pawełkiem, no to sobie może obejrzeć "pawełka".

http://www.youtube.com/watch?v=JbAPTR6Eiwc
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.03.2011, 11:00
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Ktoś ostatnio tęsknił za Pawełkiem, no to sobie może obejrzeć "pawełka".

http://www.youtube.com/watch?v=JbAPTR6Eiwc
Mariusz wraca do dawnej formy , wyraźnie lepsza dyspozycja była tylko chwilowa i możemy się cieszyć ,że nie zdecydował się przedłużyć z nami kontraktu dzięki czemu mogliśmy pozyskać bardzo pewnego Pareiko .
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.03.2011, 11:46
Teraz od razu na usta rzuca się to pytanie: Gdzie jesteście wielcy zwolennicy przedłużenia kontraktu z Pawełkiem po 3,5 rocznym kalectwie w bramce i jednej średniej rundzie? Chwała, że w tym klubie ktoś myśli i nie zgodzili się na jego finansowe zachcianki, bo mielibyśmy kolejnego słabego grajka, który tylko kasę ciągnie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 12:15
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Mariusz wraca do dawnej formy , wyraźnie lepsza dyspozycja była tylko chwilowa i możemy się cieszyć ,że nie zdecydował się przedłużyć z nami kontraktu dzięki czemu mogliśmy pozyskać bardzo pewnego Pareiko .
Szkoda, ze nie zapisałem postów użytkowników zarejestrowanych jeszcze przed 2005 rokiem.
Takich interwencji jak Pawełka w ostatniej rundzie mieliśmy już więcej nie oglądać.
Tak, zwolennikom Mariuszka musi być teraz nieźle łyso.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2011, 12:44
A mi nie jest łyso. Uważam, że błąd popełnił tylko przy dośrodkowaniu, które wypluł. Błędy zdarzają się każdemu. Na pozycji bramkarza je najbardziej widać. Pereiko też popełni jakiś głupi błąd, gwarantuje Wam.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.03.2011, 12:48
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Teraz od razu na usta rzuca się to pytanie: Gdzie jesteście wielcy zwolennicy przedłużenia kontraktu z Pawełkiem po 3,5 rocznym kalectwie w bramce i jednej średniej rundzie? Chwała, że w tym klubie ktoś myśli i nie zgodzili się na jego finansowe zachcianki, bo mielibyśmy kolejnego słabego grajka, który tylko kasę ciągnie.
Ja byłem wielkim orędownikiem przedłużenia kontraktu z Mariuszem. W tym spotkaniu cała Konya zagrała bardzo słabo, zresztą w 24 spotkaniach zgromadzili tylko 16 punktów i są przedostatnim zespołem w Super Lig. Oczywiście, że duży błąd Pawełka przy bramce na 0-2, ale bliźniaczo podobną akcją niedawno "popisał" się najlepszy nasz zawodnik na Mistrzostwach Świata w Niemczech i na EURO 2008, więc z tym gnojeniem Pawełka bym nie przesadzał. W jednej akcji na tym skrócie świetnie interweniował, więc to nie jest tak, że Mariusz jest zupełną łamagą.

Jednej średniej rundzie? Ty oglądałeś jakikolwiek mecz w rundzie jesiennej Wisły w lidze? Tylko z Ruchem zawinił, w pozostałych spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Powiem więcej, to był najlepszy bramkarz jesienią w Ekstraklasie, tylko że większość dzieliła jego dokonania przez 2, mając w pamięci błędy z przeszłości.

Nie mniej jednak na chwilę obecną jestem w pełni zadowolony z Sergieja Pareiki. Świetny bramkarz, dla mnie jak dotychczas najlepszy zimowy zakup w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 12:49
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A mi nie jest łyso. Uważam, że błąd popełnił tylko przy dośrodkowaniu, które wypluł. Błędy zdarzają się każdemu. Na pozycji bramkarza je najbardziej widać. Pereiko też popełni jakiś głupi błąd, gwarantuje Wam.
Na pewno, ale przynajmniej w 99 innych sytuacjach zachowa się jak należy, nie jak Mariuszek przy bramce m.in. w Poznaniu.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.03.2011, 12:57
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jednej średniej rundzie? Ty oglądałeś jakikolwiek mecz w rundzie jesiennej Wisły w lidze? Tylko z Ruchem zawinił, w pozostałych spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Powiem więcej, to był najlepszy bramkarz jesienią w Ekstraklasie, tylko że większość dzieliła jego dokonania przez 2, mając w pamięci błędy z przeszłości.
A co on niby takiego zrobił Obronił parę strzałów kiedy piłka w niego leciała Chyba od tego jest bramkarz. Dla mnie zawalił bramkę z Bełchatowem, Górnikiem, Ruchem oraz Lechią (ta Dawidowskiego). Oprócz tego w jego interwencjach było więcej farta niż umiejętności. Miał rundę konia bardzo fajnie ale to nigdy nie był bramkarz na Wisłę.
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.03.2011, 13:01
dokładnie. Ja nie rozumiem skąd taki "fenomen" Pawełka. Gość był 5 lat w Wiśle i powiedzmy sobie szczerze, że 4,5 roku zawodził. Ilość puszczonych przez niego z jego winy bramek była ogromna. Masę kuriozalnych błędów popełniał. Ostatnia runda w miarę mu wyszła ale co z tego? To tak jak Dawidowski u nas 5 lat nic nie grał a jedna runda w Lechii mu wyszła i co to zmienia? Tym tokiem rozumowania to i Dawid wielki piłkarz i mogliśmy z nim przedłużyć kontakt.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.03.2011, 13:05
Niesamowite jak bardzo można się stoczyć...
Nie uważam, żeby Kmiecik był jakimś dobrym zawodnikiem nawet jak na Polskie warunki, ale moim zdaniem nie jest, aż tak słaby, żeby grać w 4 lidze...
Wydaje mi się, że gość ma potencjał na grę w 1,2 lidze.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.03.2011, 13:09
Piotrek87 napisał(a):Wyświetl post
dokładnie. Ja nie rozumiem skąd taki "fenomen" Pawełka. Gość był 5 lat w Wiśle i powiedzmy sobie szczerze, że 4,5 roku zawodził. Ilość puszczonych przez niego z jego winy bramek była ogromna. Masę kuriozalnych błędów popełniał. Ostatnia runda w miarę mu wyszła ale co z tego? To tak jak Dawidowski u nas 5 lat nic nie grał a jedna runda w Lechii mu wyszła i co to zmienia? Tym tokiem rozumowania to i Dawid wielki piłkarz i mogliśmy z nim przedłużyć kontakt.
Nie, oczywiście nic to Wiśle nie dało, że był pewnym punktem drużyny jesienią, nic a nic. A teraz na poważnie, między innymi gdyby nie on to nie mielibyśmy 3 pkt. straty do Jagi tylko dużo więcej po rundzie jesiennej, ale możemy tak długo dyskutować, a nikt nie przekona do swoich racji drugą osobę.
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.03.2011, 13:17
ta o te, że zawalił bramki z Bełchatowem, Górnikiem, Ruchem oraz Lechią to już nie pamiętasz w tej niby udanej rundzie?Ale racja jak na Pawełka to sukces, że tylko w 4 meczach coś zawalił a i fucka też nie pokazał do kibiców. Racja w takim razie zgodzę się, że to była bardzo udana runda dla niego bez spektakularnych wpadek xd. Dla mnie przy przedłużaniu kontraktu liczy się całokształt i nie wierzyłem w to, że Pawełek utrzyma wysoką formę dłużej. Wychodzi jednak na rację tych co nie są za Pawełkiem popatrz na jego interwencje w Turcji. Słuchaj policz ile punktów przez niego straciliśmy i ile było kompropitujących interwencji przez 5 lat jego pobytu w Wiśle a ile meczy wybronił. Ja jeszcze zauważyłem jedna sprawa. Jak bronił Pawełek to obrońcy rzadko podawali do bramkarza widać to było i wielu komentatorów to podkreślało. Teraz jak jest Pareiko to obrońcy spokojnie podają do bramkarza tak jak wszędzie to się robi.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.03.2011, 13:19
nie przesadzajcie z tym Pawełkiem, to dobry bramkarz, tylko, że raz na 5 meczy wpuści babola
tak było zawsze, nawet w ostatniej rundzie, gdzie wg Was bronił "fantastycznie"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów