|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dokładnie, może niektórzy przeoczyli ten fakt ale paradoksalnie po odejściu Marcelo i Głowackiego mamy trzecią co do najmniejszej ilości straconych bramek defensywę w lidze - 15.
Korzystniej prezentuje się tylko Lech (14) i Jaga (13) ale ekipa Probierza ma do rozegrania zaległy mecz ze Śląskiem. Wiadomo, defensywa szczelna, bo napastnicy w lidze w większości kiepscy, ale przynajmniej na chwilę obecną nie mamy powodów do niepokoju. Jaliens, Chavez i Bunoza na środku wystarczą nam w tym sezonie zarówno na PP jak i Ekstraklasę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Paweł dziś na boisku jakieś 20 minut, miałdobry początek kariery w Turcji, asysta w pucharze, ale teraz nie widoczny, a wiadomo jak żywiołowo reagują kibice w Turcji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A Piotrek zagrał już w Trabzonie czy jeszcze nie? W oficjalnym meczu? Jeśli tak to ile meczów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Raz grał w ligowym w pierwszych składzie (bodajże dwa tygodnie temu). To na pewno, i chyba w pucharowym też grał, ale tego nie jestem pewien.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Brożki pojechały zrobić karierą, ale ich powrót do Wisełki chyba powoli staje się faktem. Już trenują sporo z drużyną i trener nie widzi ich w składzie, chyba ze satysfakcjonuje ich ławka rezerwowych...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Od razu wracać...a kto im tyle w Polsce zaoferuje ?
![]() Tam jest konkurencja do miejsca w składzie. "Ziazia", Yilmaz i Bulut zdobywają bramki jak nie jeden to drugi. Są dłużej w drużynie więc normalne, że cieszą się większym zaufaniem trenera. Brożki może się przebiją jak ktoś z drużyny odejdzie po sezonie. Zresztą kontrakt mają nie na pół roku, tylko na pare lat. Kiedyś pograją ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/148/news1...arem-Perm.html
Wygląda na to, że Nikola nie będzie już grał w naszej lidze w tej rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Sytuacja Brozkow byla dla mnie od poczatku "trudna" jesli chodzi o ich gre w pierwszym skladzie.
Wiadomo ze pieniadze i te sprawy ale oni obydwaj w formie sie raczej spadającej ,i chyba szybciej wroca do Polski niz nam sie wydaje...tylko czy do Wisly... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Adaś gola strzelił... Kokoszka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
PS. Nie umniejszam ze byl swietnym stoperem, ale nie gloryfikowalbym tylko dlatego ze bramke strzelil |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Marcin Baszczyński kontuzjowany : http://www.90minut.pl/news/149/news1...zynskiego.html
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szkoda Baszcza... szkoda, że go już nie ma z nami... jestem pewien, że mimo 30 paru lat na karku grałby z większym zaangażowaniem i ambicją niż taki za przeproszeniem Garguła czy Łobodziński...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nikola znowu szokuje:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Jak to mawia Greg House: Ludzie się nie zmieniają...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ktoś ostatnio tęsknił za Pawełkiem, no to sobie może obejrzeć "pawełka".
http://www.youtube.com/watch?v=JbAPTR6Eiwc |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Teraz od razu na usta rzuca się to pytanie: Gdzie jesteście wielcy zwolennicy przedłużenia kontraktu z Pawełkiem po 3,5 rocznym kalectwie w bramce i jednej średniej rundzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Takich interwencji jak Pawełka w ostatniej rundzie mieliśmy już więcej nie oglądać. Tak, zwolennikom Mariuszka musi być teraz nieźle łyso. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A mi nie jest łyso. Uważam, że błąd popełnił tylko przy dośrodkowaniu, które wypluł. Błędy zdarzają się każdemu. Na pozycji bramkarza je najbardziej widać. Pereiko też popełni jakiś głupi błąd, gwarantuje Wam.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
Jednej średniej rundzie? Ty oglądałeś jakikolwiek mecz w rundzie jesiennej Wisły w lidze? Tylko z Ruchem zawinił, w pozostałych spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Powiem więcej, to był najlepszy bramkarz jesienią w Ekstraklasie, tylko że większość dzieliła jego dokonania przez 2, mając w pamięci błędy z przeszłości. Nie mniej jednak na chwilę obecną jestem w pełni zadowolony z Sergieja Pareiki. Świetny bramkarz, dla mnie jak dotychczas najlepszy zimowy zakup w Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na pewno, ale przynajmniej w 99 innych sytuacjach zachowa się jak należy, nie jak Mariuszek przy bramce m.in. w Poznaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
dokładnie. Ja nie rozumiem skąd taki "fenomen" Pawełka. Gość był 5 lat w Wiśle i powiedzmy sobie szczerze, że 4,5 roku zawodził. Ilość puszczonych przez niego z jego winy bramek była ogromna. Masę kuriozalnych błędów popełniał. Ostatnia runda w miarę mu wyszła ale co z tego? To tak jak Dawidowski u nas 5 lat nic nie grał a jedna runda w Lechii mu wyszła i co to zmienia? Tym tokiem rozumowania to i Dawid wielki piłkarz i mogliśmy z nim przedłużyć kontakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Niesamowite jak bardzo można się stoczyć...
Nie uważam, żeby Kmiecik był jakimś dobrym zawodnikiem nawet jak na Polskie warunki, ale moim zdaniem nie jest, aż tak słaby, żeby grać w 4 lidze... Wydaje mi się, że gość ma potencjał na grę w 1,2 lidze. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
. A teraz na poważnie, między innymi gdyby nie on to nie mielibyśmy 3 pkt. straty do Jagi tylko dużo więcej po rundzie jesiennej, ale możemy tak długo dyskutować, a nikt nie przekona do swoich racji drugą osobę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ta o te, że zawalił bramki z Bełchatowem, Górnikiem, Ruchem oraz Lechią to już nie pamiętasz w tej niby udanej rundzie?Ale racja jak na Pawełka to sukces, że tylko w 4 meczach coś zawalił a i fucka też nie pokazał do kibiców. Racja w takim razie zgodzę się, że to była bardzo udana runda dla niego bez spektakularnych wpadek xd. Dla mnie przy przedłużaniu kontraktu liczy się całokształt i nie wierzyłem w to, że Pawełek utrzyma wysoką formę dłużej. Wychodzi jednak na rację tych co nie są za Pawełkiem popatrz na jego interwencje w Turcji. Słuchaj policz ile punktów przez niego straciliśmy i ile było kompropitujących interwencji przez 5 lat jego pobytu w Wiśle a ile meczy wybronił. Ja jeszcze zauważyłem jedna sprawa. Jak bronił Pawełek to obrońcy rzadko podawali do bramkarza widać to było i wielu komentatorów to podkreślało. Teraz jak jest Pareiko to obrońcy spokojnie podają do bramkarza tak jak wszędzie to się robi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie przesadzajcie z tym Pawełkiem, to dobry bramkarz, tylko, że raz na 5 meczy wpuści babola
tak było zawsze, nawet w ostatniej rundzie, gdzie wg Was bronił "fantastycznie" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|