The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2011, 23:55
Ja absolutnie nie skreślam Genkova, bo to dopiero jego drugi mecz w barwach Wisły, ale faktycznie jakbyśmy ściągnęli takiego Hubnika to wtedy byłbym trochę spokojniejszy o linie ataku strzelił mniej więcej tyle bramek co Genkov tylko w trochę silniejszej lidze...

Naprawdę Tsvestan jest sporom niewiadomą. Mam nadzieje, że już w meczu z Widzewem się przełamie. Naprawdę bardzo na niego liczę no i w sumie tylko w nim jest nadzieja, bo jak ktoś napisał wcześniej Żurawski jest zupełnie bez formy i jest cieniem samego siebie z przed kilku lat. Rios kompletnie nie radzi sobie w systemie z jednym napastnikiem i na niego jeśli chodzi o zdobywanie bramek nie ma co liczyć.
Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2011, 00:15
Nie wiem czy to było próbowane, ale chciałbym zobaczyć Riosa w miejscu Kirma. Lub jako zmiennika dla Małego lub Kirma.

Co do ostatniej kolejki to jak do tej pory jestem bardzo mile zaskoczony Oby tak dalej Panowie kopacze. Naprawdę, sporo bramek, fajne mecze i duża rywalizacja w lidze(jest to czego brakuje mi np. w lidze Hiszpańskiej gdzie jest Real Barca i długo długo nikt) bo przy obecnej sytuacji w tabeli to nawet Korona czy inny Górnik może powalczyć o puchary... Natomiast jeśli chodzi o Mistrzostwo to zdecydowanie Wisła, Legia, Amica i Jaga. Do tej czwórki ewentualnie można doliczyć jeszcze w/w Górnik, Koronę, Lechię i Bełchatów. Naprawdę widząc to co ostatnio się u nas dzieje to dochodzę do wniosku że jest jeszcze nadzieja na lepsze jutro i że za pół roku w pucharach będzie 2-3 drużyny ostro walczyły w każdym meczu z teoretycznie lepszymi przeciwnikami
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.03.2011, 00:28
Nie rozumiem tych napinek w stronę Lecha. Choć kreseq to Legionista dobrze prawi Kuchenki łapią kontakt z czołówką. Do maja jeszcze daleka droga więc radziłbym zachować więcej pokory. Każdemu noga może się powinąć. Mamy przewagę i obyśmy ją poszanowali.

Kolejka całkiem ciekawa. Gruzin z Widzewa niesamowity. Ciekaw jestem jak się będzie prezentował w dalszych meczach.
What's new?

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.03.2011, 00:38
Wiele rzeczy już słyszałem i widziałem, ale to co Probierz powiedział na konferencji pomeczowej Przebiło wszystko. Chociaż po zarzutach o za "ciężkich piłkach" nic mnie dziwić już nie powinno... a jednak.
Cytat:
Po pucharowym meczu z Lechią chcieliśmy ograniczyć podróże i dlatego nie wracaliśmy do Białegostoku, tylko pojechaliśmy do ośrodka w Gutowie Małym, gdzie trenowaliśmy przed dzisiejszym spotkaniem. Przyjechaliśmy tu wygrać, ale w Bełchatowie trudno jest zwyciężyć. Wiele zespołów tu poległo. Z gry mogę być zadowolony, choć nie potrafiliśmy wykończyć akcji. Widać u nas brak ogrania na trawie
I jak u nas z piłką ma być dobrze Ja się pytam w takim razie gdzie oni się przygotowywali? na Saharze? Grenlandii? czy też może na betonowy/asfaltowym boisku przy jakiejś szkole podstawowej?
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 06.03.2011 o godz. 00:41.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2011, 01:22
A może na sztucznej? I o to mu chodzi?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.03.2011, 09:25
To straszne ze nie maja ogrania na trawie... Przeciez kazdy zawodowiec musi sie conajmniej pol roku co roku ogrywac na trawie Co za nedzne tlumaczenie.

BTW : Dzisiaj to sie bedzie dzialo... bedzie biba

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.03.2011, 09:45
kreseq napisał(a):Wyświetl post
BTW : Dzisiaj to sie bedzie dzialo... bedzie biba
Oby jeszcze ze strony sportowej można byłoby się cieszyć... Choć jak będzie źle to będzie biba w drugą stronę
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.03.2011, 09:49
Cóż - napiszę bez ogródek - Polonia jak wygra będzie tracić 9 punktów do Wisły. Jak wygra Legia - strata będzie wynosić tyle co nic czyli 2 punkty. Wiadomo - wygrana Polonii albo remis. Nie ma w tym nic osobistego.

Zatem życzę biby na smutno

(Niestety ale Legia jest faworytem, no ale wiadomo to przecież futbol)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.03.2011, 09:53
Oczywistym jest ze zyczycie jak zyczycie Ja tez Wam zycze kolejnych 6 remisow albo przynajmniej 4 porazek

Kibicowsko bedzie ok, zobaczymy co na to kopacze

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 09:53
Dobrze, że derby na Łazienkowskiej, na DiscoPolo nie chciałoby mi się nawet tego oglądać.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 06.03.2011, 10:52
Prosta sprawa jak Polonia dziś nie wygra to Holendra w Discopolo też już nie będzie najpóźniej w poniedziałek. Z mojego punktu widzenia najlepszy byłby remis, bo wiadomo 2 punkty znikają z tabeli.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.03.2011, 10:56
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Tak jak podejrzewałem, coś .......ną w końcówce, ale żeby aż 3. Niezłe frajerstwo Arki.
Akurat włączyłem sobie transmisję jak leciała pierwsza bramka - fajna akcja Amiki, 0:1. Natomiast następne bramki to było totalne frajerstwo ze strony Arki. Te gole padły po ogromnych błędach w wyprowadzaniu piłki, chcieli pewnie szybko grać do przodu no i w rezultacie przez niedokładność ich podania były przecinane przez piłkarzy Amiki, z czego momentalnie robiła się bramkowa sytuacja, bo straty były na ich połowie, a obrońcy myślami byli chyba jeszcze przy stracie pierwszego gola, zero koncentracji. Wynik 0:3 nie oznacza, że Amika jest taka super i silna, tylko to, że Arka strasznie dała się zdemolować na sam koniec po głupich błędach.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.03.2011, 11:20
Wojciechowski w Cafe Futbol Może będzie śmiesznie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.03.2011, 11:24
Wisła ma już serie 6 kolejnych zwycięstw , szkoda że nikt ( media ) tego nie zauważył .. w tym sezonie nikt nie miał lepszej passy od nas .

Dzisiaj bardzo porządane jest zwcięstwo Polonii na Łazienkowskiej . Oczywiście wielka Legia jest stawiana za wielkiego faworyta tego spotkania , jakby nie zważając na to że już w tym sezonie dosnała pięknych klęsk własnie z Polonią , Lechią . Bełchatowem czy z nami . Tutaj się wlasnie objawia magia otoczki , jaką wytworzyły gazety , telewizja , internet wokół niezwyciężonej Legii . Jeśli Polonia przegra , los The Bosa będzie przesądzony

Lechia - Polonia B. - mecz bez znaczenia dla nas

Korona i Zagłębie zaskoczyło mnie bardzo in minus wczoraj . Obie drużyny raczej się wzmocniły niż osłabiły a dostały tak znamiennych porażek .
Górnik kolejny raz zrobił coś z niczego i 4 pozycja tego klubu wciąż jest dla mnie ogromną sencjacją . Biedny klub , bez prawdziwego stadionu , z przeciętnymi kopaczami ma w tej chwili większe szanse na puchary niż Lech , Korona , Polonia i 3/4 ligi . Natomiast finansowo może konkurować tylko z Ruchem i Polonią B .

Ten sezon jest zresztą bardzo specyficzny . Drużyny wygrywają u siebie , natoiast na wyjazdach doznają ogromnych klęsk .Wyjątkiem od tego jest tylko Korona mająca lepszy bilans na wyjeździe . Niby to normalna sytuacja , ale patrząc na różnice w tabeli , nadal jest ona niesamowicie spłaszczona . Od 4 do 11 miejsca dzieli drużyny 5 punktów . Jeśli Legia dzisiaj wygra , wytworzy się grupa uciekając , jeśli jednak nie , będziemy czekać do wtorku czy Jagiellonia pokaże czy ma aspiracje na mistrzostwo .
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 11:24
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
Wojciechowski w Cafe Futbol Może będzie śmiesznie
Jest gdzieś w necie? Link proszę.

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=niedziela

ok mam ;-)
Ostatnio edytowane przez Dean : 06.03.2011 o godz. 11:27.

Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.03.2011, 11:44
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Prosta sprawa jak Polonia dziś nie wygra to Holendra w Discopolo też już nie będzie najpóźniej w poniedziałek. Z mojego punktu widzenia najlepszy byłby remis, bo wiadomo 2 punkty znikają z tabeli.
Znika jeden pkt, remis najlepszy dla Wisły bo jak ktos wygra to moze dostac wiatr w zagle a to jest niewskazane
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 06.03.2011, 11:48
Ale kadzą Wojciechowskiemu w Cafe, jakby go nie było w tym programie, to czuję że inaczej by o Polonii i poczynaniach jej prezesa mówili.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.03.2011, 11:52
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Ale kadzą Wojciechowskiemu w Cafe, jakby go nie było w tym programie, to czuję że inaczej by o Polonii i poczynaniach jej prezesa mówili.
Prym jak zwykle wiedzie Romuś Kołtoń - naczelny lizus kraju.
the end
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.03.2011, 12:06
Jazon napisał(a):Wyświetl post
dokladnie, ten program jest żenuący - Kowalczyk tylko próbował być szczery to już więcej nie dostaje głosu
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 06.03.2011, 12:28
ale Józef walnął na koniec:
kibice Legii powinni brać przykład z kibiców Polonii i trochę się ucywilizować, wtedy on na ten stadion przyjdzie

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 06.03.2011, 12:54
harthausen napisał(a):Wyświetl post
ale Józef walnął na koniec:
kibice Legii powinni brać przykład z kibiców Polonii i trochę się ucywilizować, wtedy on na ten stadion przyjdzie
Wytoczył ciężkie działa . Faktycznie, żenujące było to włażenie w 4 litery Wojciechowskiemu, a nie tak dawno jechali po nim jak po łysej kobyle.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.03.2011, 13:00
Taaa ja tych kibiców Disco widziałem (tzn. nie widziałem) wracając z roboty na godzinę przed ich meczem w PP. Przed stadionem pustki, na stadionie pustki, a w okolicach placu Traugutta więcej radiowozów niż samych kibiców, więc o jakich kibicach pan Wojciechowski mówił?

Nie byłem na tym stadionie od 7-8 lat, od meczu z Lechem jeśli się nie mylę, ale dobrze pamiętam, że wtedy ich ruch kibicowski jakoś funkcjonował, a to co teraz jest to zwykła kibicowska pustynia.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 06.03.2011, 13:01
^^ od plotek warszawskich jesteśmy dość daleko, ale nasi koledzy stamtąd pewnie słyszeli niejedno, który z pismaków u JW w kieszeni siedzi

Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.03.2011, 16:18
wiecie może na jakich kanałach na sopcast będą leciały oba dzisiejsze mecze? Lechii oraz derby Warszawy
byłbym wdzięczny za pomoc
Ostatnio edytowane przez Oress : 06.03.2011 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.03.2011, 16:44
no to Panowie trzymamy kciuki za Polonie!!!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Stary 06.03.2011, 16:45
Legia - Polonia

sop://broker.sopcast.com:3912/56947
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.03.2011, 17:01
zajebista oprawa Legii
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 06.03.2011, 17:02
Fajna oprawa na Legii.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 06.03.2011, 17:03
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
zajebista oprawa Legii
Bez przesady. Ładna - ale akurat Legioniści mogli się pochwalić już wieloma lepszymi.
A swoją drogą - widzę tam małe xero z Małeckiego - w sumie tylko jednego słówka na "K" zabrakło
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.03.2011, 17:15
Po za oprawą w meczu nie ma nic ciekawego Kopanina.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów