|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pisanie, żeby "nie panikować", "nie dramatyzować" ect. jest kompletnie bez sensu. Co wczoraj oglądaliśmy jeśli nie dramat? Małecki schodzi z boiska i mówi "kompromitacja". Ma rację!
I mam nadzieję że miał na myśli również swój występ. Jesieni nie ma sensu oceniać i do rundy jesiennej nie powinniśmy porównywać bieżących meczów, bo wtedy był zamęt organizacyjny i niezgrana kadra. Ale już do sparingów śmiało można nawiązać. I, tak jak w sparingach, wczoraj było widać coś, co bardzo w....*a mnie i nie tylko mnie od dłuższego czasu - że widać możliwości, że drużyna na moc i wszystko jest pięknie... Tylko zamiast strzelać bramki, dostaje dzwona za dzwonem. Maaskant zmienia Wisłę na lepsze, ale nie wszyscy w drużynie chcą iść tą drogą. Czeka nas jeszcze dłuuuga droga by zobaczyć Wisłę, której będziemy pewni ;] a póki co, nie sposób wynotować parę kłujących rzeczy: BUNOZA. Bunoza czyli: idiotyczne faule, złe decyzje. I głupota - jak można tak zlekceważyć wykonanie rzutu wolnego z 18 metrów w sytuacji gdy drużyna nie stworzyła przedtem ŻADNEJ sytuacji bramkowej? Ten strzał to kompromitacja, żenada. Jaliens słaby technicznie. Garguła też zagrał piach, ale z nim chyba akurat za bardzo jedziecie... Jesienią pokazał że nie zapomniał jak się gra i skoro Łobo dostaje szanse od 4 lat to on może dostać jeszcze kilka. Małecki oczywiście uprawia sport indywidualny. KIRM. D R A M A T W systemie 1-4-3-3 skrzydłowi strzelają najwięcej bramek. Powinni być SKUTECZNI. A skuteczność to ostatnie co można zarzucić Kirmowi. I w sytuacjach stuprocentowych i ogólnie w grze. I na koniec: Macieju Żurawski! Ratuj swój honor!!! ![]() Da mihi castitatem et continentiam,
sed noli modo! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja tam nie panikuje ,bo ta druzyna potrzebuje jescze czasu na dotarcie sie i dobrze ze taka porazka trafila sie nam teraz.Zespol "zareaguje" i dostanie nauczke co znaczy podejscie przed meczem "a jakos to bedzie".
I jescze takie wnioski plusy -bramkarz Pareiko-znalezlismy go jakies 2 lata za pozno,super zawodnik -Melikson-to bedzie mozg,i wokol niego budwac taktyke na mecz -Chavez-solidny ,warto by go chyba wykupic Minusy Jaliens-mam nadzieje ze to tylko zle poczatki,bo gra zle ,ale miejmy nadzieje ze sie wyrobi Kirm-niewiem czemu ale on zawsze albo zle poda albo o jedo temp spozniony.Ciagle nie moze mnie jego gra przekonac. Gargula-sory ale za taka kase taka gra to wstyd. Zuraw-ze wzgledu na szacunek dac mu jakas prace w klubie,scouta czy kogos takiego. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
galeria zdjęć;
http://kiks.tv/2011/03/galeria-wisla...lsko-biala-pp/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Byłem. Widziałem. Ochłonąłem. Na boisku najlepszy Pareiko. W pomocy najlepszy Sziwakow, szukający gry, zazwyczaj dobrze ustawiony, agresywny. Garguła - jego przeciwieństwo - uciekał od gry, nie miał ani jednego kreatywnego podania. Nie chcę go więcej oglądać, jego gra była żenująca. Kirm i Małecki chaotycznie, ten drugi nieco lepiej. Sobolewski - niestety - w takiej formie nie zasługuje na pierwszy skład. W obronie Jaliens fatalnie, Chavez bardzo przyzwoicie, Paljić - kto wie, czy nie najlepszy w tej formacji. Osobna kwestia to Bunoza. W moim przekonaniu zagrał całkiem niezły mecz. Rozumiem, ze wszystkich denerwują jego kilkudziesięciometrowe przerzuty, ale zauważcie, że to on najczęsciej wyprowadzał piłkę z obrony i że najczęściej nie miał komu podać, bo Garguła albo stał w miejscu, albo człapał w tempie nordic walking. Bramka padła w wyniku kilku błędów: straty i skandalicznego odpuszczenia Łobodzińskiego (za takie coś powinna byc kara finansowa ekstra), przegranego przez Jaliensa (chyba) pojedynku przy linii i złego ustawienia obrony. Obrony, nie tylko obrońców. Wydaje mi się, że zabrakło asekuracji ze strony defensywnych pomocników.
"Gry" w "ataku" sobowtóra Macieja Żurawskiego nie skomentuję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Jednak z jakichś powodów jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w ekstraklasie i dlatego powinniśmy rozwalić drużynę z 1 ligi, zwłaszcza u siebie. Nie widzę usprawiedliwienia dla wyjścia i olania tego meczu. Aczkolwiek tj. dwumecz i można go rozstrzygnąć na swoją korzyść w BB - jeśli stanie się inaczej to znów sie ośmieszymy... |
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Gorzej, że pojedynek już blisko linii środkowej boiska przegrał Jaliens, w wyniku czego poszło dobre podanie do napastnika. To było kluczowe w tej akcji. Ale moim zdaniem największą winę przy bramce ponosi jednak Bunoza, który źle się ustawił. Widać zresztą było, że bardzo duże pretensje ma o to do niego Paljic. Przy czym rzeczywiście Bunoza zagrał w tym meczu wcale nie najgorzej, jednak bramka obciąża głownie jego. Co do reszty wniosków - zgadzam się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
podręcznikowy przykład zlekceważenia przeciwnika
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dziwią mnie tytuły o "Sensacji w Krakowie", bo mnie fakt, że nasze gwiazdy olały mecz z teoretycznie słabszym przeciwnikiem jakoś nie szokuje. W szoku byłbym, gdyby zagrali z zębem, gdyby się postarali - nie dlatego, że muszą się zrehabilitować za wcześniejszą kompromitację, tylko - tak z poczucia przyzwoitości, uczciwości wobec pracodawcy. Mecz zlekceważył też Maaskant wystawiając klub emeryta i rencisty na kluczowych pozycjach, ale akurat on może się usprawiedliwić nieznajomością realiów. No bo tak na chłopski rozum: wystawiasz zawodników dotąd grzejących ławkę, więc liczysz że będą walczyć, starać się - choćby dla siebie, żeby poprawić notowania u trenera, wygryźć kogoś ze składu. Tak? Nie. W tym momencie skreśliłem już Gargułę. Nie dlatego, że jest marnym piłkarzem, ani - bo jest bez formy. Nie. Skreśliłem go, ponieważ jest mentalnym złamasem, jak Łobodziński. W dupie ma kibiców przychodzących na mecz, płacących za bilety - on ma tylko swoje wytruchtać. Brak mu wstydu i ambicji. Niech spierdala.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.03.2011 o godz. 12:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czy wybieracie sie do BB
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
- Nigdy nie wystawiam indywidualnych ocen. Trochę jednak dziwi mnie fakt, że dałem kilku piłkarzom możliwość udowodnienia swojej przydatności do zespołu, a oni z niej nie skorzystali - mówił Maaskant. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zaraz sie pewnie stanie z Maaskantem to samo co bylo z Petrescu czyli "zwolnia" go pilkarze
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
wracając do wtorkowego meczu to mozna tylko tyle powiedziec ze nasza gra była fantastyczna i choć jest radość ze zwyciestwa na obcym terenie to pozostaje leciutki niedosyt ze wynik jest tak mały w stosunku do tego co graliśmy ;]
PS. rozumiem wasze zażenowanie z tego ze dostaliscie baty od 1 ligowca ale niektore komantarze mogliscie sobie darowac... ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
dostałes ostrzeżenie. Rozumiem Twoja radość. W końcu nie każdy ma szanse zagrac z Wisłą, ale pisanie o batach prosi sie o bana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
bedzie wyjazd do Bielska czy dalej nie wpuszczają tam gości?
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jak chcecie wpaść do Bielska to musicie sobie kupić bilety w własnym zakresie... Przedsprzedaż rozpoczyna się od pon.7 marca...
![]()
Shifty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Widze ze media juz zakończyły ten dwu mecz i to Podbeskidzie zagra dalej.
No coz,moze cos przeoczylem,ale jest chyba jeszcze rewanz. w sumie taki szczegół ale co tam,nic istotnego a przewaga Podbeskidzia to az jedna bramka. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wie ktoś może gdzie będzie finał PP ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zależy kto będzie grał w finale.
Mam tylko nadzieję, że nie będzie gdzieś w jakiś Kielcach, Lubinie czy innym Bełchatowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale jaja byłyby gdyby był w Krakowie, na Cracovii i grała Wisła - Lech
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A potem zobaczylibyśmy Gremliny tańczące pod rękę ze Smurfami na podwójnej tęczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Drugi raz wam to nie wyjdzie, w Warszawie na Konwiktorskiej juz tez swietowali awans i sie zdziwili. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ale wy marudzicie, zrozumiałbym gdyby Wisła grała w piłkę..ale ona nie grała w tym meczu w piłkę. Podbeskidzie się jara to zrozumiałe ale kazdy kto ma mózg i oczy widział że Wisła nie grała. Oleją zapewne i drugi mecz. nie powinni tego robić ale Maskaant najwyrażniej nie potrafi ich zmobilizować do grania z Podbeskidziami i innymi.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 05.03.2011 o godz. 19:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Rozdupcacie system. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Macie tu link do widoku zza ogrodzenia . Bielsko Nie przyjmuje kibiców drużyn przyjezdnych . Nie ma wybudowanej jeszcze pierwszej trybuny wiec widok od ulicy PCK to okolo 200-300 metrów chodnika i widok na całe boisko zza bramki jest tam mały plot i myślę ze z oglądaniem meczu nie będzie większego problemu od ulicy Żywieckiej już jest mniej ciekawie . Wiec zapraszamy.
http://www.youtube.com/watch?v=uf380UXjyRU |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zawsze chłopaki mogą przyjechać do Bielska incognito, i kupić bilet, tak jak to zrobili kibice TSP na R22
Myślę, że nie byłoby chyba z tym problemu, tylko musieliby się wcześniej przejechać do B-B, żeby ten bilet kupić, bo pewnie w dniu meczu już nie będzie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No tak dokładnie ale u nas robią problemy wieczne z kupnem sekretarki są na tyle już sprytne ze patrzą na meldunki
. Pierwszeństwo maja ci co kupili karnety i to juz ponad połowa miejsc sprzedanych jest (3150 full stadion) a reszta idzie jak gorące bułki w pakietach czyli Puchar + jeden mecz ligowy. W dniu meczu na bank biletów nie będzie. Wiec puki co perspektywa oglądania z poza stadionu tylko http://www.youtube.com/watch?v=uf380UXjyRU
Ostatnio edytowane przez pabloo : 06.03.2011 o godz. 20:43.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|