The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2011, 19:36
martonas napisał(a):Wyświetl post
Ideologię to chyba ty sobie dorabiasz. Nikt nie mówi że to miałby jeden sponsor tyle wyłożyć, na pewno są firmy które dałyby więcej na klub ekstraklasowy niż z niższych klas, albo takie które w ogóle są zainteresowane jedynie klubami z najwyższej ligi, bo o tym że w ekstraklasie mogą dotrzeć do większej liczby widzów to chyba nie muszę ci jak przedszkolakowi tłumaczyć. Poza tym w ekstraklasie dochodzi solidny zastrzyk w postaci kasy z praw telewizyjnych. Dlatego nie wydaje mi się, żebyś miał jakiekolwiek podstawy nazywać głupotą stwierdzenie, że klub z 4mln budżetem byłby w stanie taką kasę skombinować.
Gdyby tak było to budżety klubów osiągałyby kwoty nie 40 mln złotych rocznie, a 40 mln euro. Także kluby pokroju Polonii Bytom czy dawniej Odry Wodzisław i Piasta Gliwice nie miałyby rokrocznie problemów finansowych. A czemu ich w piłce nie ma do tej pory? Nie są nią zainteresowani.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.03.2011, 19:41
To co Kaczmarek uratował dupę Cracovii, powinni mu za to pomnik w ich hipermarkecie postawić
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.03.2011, 19:48
Nie rozumiem zawodnikow Slaska. Mowia ile to mieli sytuacji, owszem ale jak sie strzela prosto w bramkarza, albo tak anemicznie jak Mila to trudno cokolwiek strzelic. Do tego kilka akcji w ktorych na chama chcieli chyba wejsc do bramki. Remis na wlasne zyczenie.
Kaczmarek przekozak w tej ostatniej akcji, tyle ze tez pilka szla centralnie nad nim.
Cracovia po niezlym meczu u siebie znowu zaczyna cieniowac.
Trzeba jednak przyznac ze gdyby nie sedzia to w ostatnich 2 meczach Pasy mialyby zerowy dorobek punktowy.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.03.2011, 19:50
KosaPS napisał(a):Wyświetl post
To co Kaczmarek uratował dupę Cracovii, powinni mu za to pomnik w ich hipermarkecie postawić
Uratował 1 punkt, który im nic praktycznie nie daje. Cracovia stosując ustawienie 4-5-0 (Krzywicki na "szpicy") sportowo na pewno się nie utrzyma.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.03.2011, 19:57
Jeśli Wisła dalej ma grać tak jak z Podbeskidziem to wydaje się że lepiej abyśmy ukończyli rozgrywki na 3 miejscu w ekstraklasie aby w lidze europy zacząć od jak najwcześniejszej rundy a będzie szansa przejść 2-3 rywali.W przypadku zdobyciu PP trafimy od razu na jakieś Saloniki i skończy się kompromitacją,nie wspominając o lidze mistrzów.

Nie chce być złym prorokiem ale przedsezonowe sparingi z ogórkami z Norwegii,wyprzedaż najwartościowszych zawodników a teraz porażka na własnym obiekcie z Podbeskidziem nie napawają optymizmem.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.03.2011, 20:17
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Gdyby tak było to budżety klubów osiągałyby kwoty nie 40 mln złotych rocznie, a 40 mln euro. Także kluby pokroju Polonii Bytom czy dawniej Odry Wodzisław i Piasta Gliwice nie miałyby rokrocznie problemów finansowych. A czemu ich w piłce nie ma do tej pory? Nie są nią zainteresowani.
Nie wiem jak ty ale ja widzę różnicę między stwierdzeniem że coś jest dla kogos możliwe a stwierdzeniem że to jest osiągalne dla wszystkich...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.03.2011, 21:18
martonas napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak ty ale ja widzę różnicę między stwierdzeniem że coś jest dla kogos możliwe a stwierdzeniem że to jest osiągalne dla wszystkich...
Zaznaczam, że stwierdziłeś klub ekstraklasowy ma mniejsze problemy z potencjalnym znalezieniem sponsora/inwestora. Ja na przykładzie obecnego i byłych ekstraklasowiczów pokazałem Ci, że wcale tak różowo nie jest. Druga sprawa przytocz mi dosłownie to "dla kogoś". Miałeś na myśli Wartę, której ostatnie sukcesy były w połowie ubiegłego wieku? Jakie przesłanki mówią o tym, że tutaj znajdą się inwestory? Tam co lepszych ściągnął AmicoLech.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.03.2011, 21:29
Ale kto mówi że jest różowo? Czy ja gdzieś twierdzę, że tak jest albo że to jest takie proste? To że klub z ekstraklasy ma szanse na większy budżet to jest chyba nawet dla ciebie oczywiste, ale to wcale nie oznacza że każdemu klubowi się uda takich sponsorów pozyskać czy też że zawsze każdy klub z ekstraklasy będzie mieć większy budżet niż np. pierwszoligowiec. Podobnie ja wcale nie twierdzę że Warta przyciągnie tabuny sponsorów i będzie mieć budżet porównywalny do Lecha, tylko że przyciągnięcie takich sponsorów jest możliwe - proponuję przeczytać na jaki post w ogóle odpowiadałem.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2011, 21:38
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Zaznaczam, że stwierdziłeś klub ekstraklasowy ma mniejsze problemy z potencjalnym znalezieniem sponsora/inwestora. Ja na przykładzie obecnego i byłych ekstraklasowiczów pokazałem Ci, że wcale tak różowo nie jest. Druga sprawa przytocz mi dosłownie to "dla kogoś". Miałeś na myśli Wartę, której ostatnie sukcesy były w połowie ubiegłego wieku? Jakie przesłanki mówią o tym, że tutaj znajdą się inwestory? Tam co lepszych ściągnął AmicoLech.
Mylisz się. Przykładem niech będzie np sąsiadka zza błoń. od 60 lat bez sukcesu, ale przyszedł taki Filipiak i pompuje kasę. Warta jest obecnie, bodaj ostatnim atrakcyjnym klubem na rynku bez porządnego sponsora. W Ekstraklasie prędzej czy później jakiś sponsoring, dla Warty by się znalazł. Może Drzymała?

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.03.2011, 22:41
Piłka to biznes. Szczerze wątpię, że nowa właścicielka Warty przejęła klub z altruistycznych powodów. Z pewnością kieruję się wizją, która w przyszłości przyniesie kasę. Gordian dobrze pisze, Warta wciąż jest jeszcze "wolna" i jeśli będzie awans sportowy to pójdą i za tym pieniądze od sponsorów. Nie wiem jak tam jest z kibicami tego klubu, no ale w Pyrlandii mają raczej dobry klimat na piłkę.
What's new?

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.03.2011, 11:26
Pasy co za seria. Drugi mecz z rzędu bez porażki. W tym sezonie chyba jeszcze takiego czegoś nie było. Szkoda Śląska, bo sytuacje były ale zawiodła skuteczność + dobry mecz Kaczmarka.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.03.2011, 11:39
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Pasy co za seria. Drugi mecz z rzędu bez porażki. W tym sezonie chyba jeszcze takiego czegoś nie było. Szkoda Śląska, bo sytuacje były ale zawiodła skuteczność + dobry mecz Kaczmarka.
no liczac zeszłą rundę to już seria 3 meczy bez porażki
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.03.2011, 16:11
A nawiązując do meczu Śląska. Cały czas się zastanawiam jak bezmyślni i żyjący w totalnie "innych" realiach są czasami piłkarze. Weźmy Sebastiana Milę, który po meczu z Cracovią - wymienił się koszulką z jednym z zawodników Pasów i paradował w niej po boisku, ku wielkiemu "zadowoleniu" wrocławskich fanów...

Rozumiem jeśli nasi biedni grajkowie zagrają raz na ruski rok z Barceloną czy inną topową ekipą i na pamiątkę będą później chcieli wyrwać znanym rywalom fragment garderoby... Ale żeby koszulkę Pasów...?

Sam jestem przeciwny nadmiernemu udawaniu przywiązania do barw klubowych i całowania herbu przez grajka który w klubie pojawił się miesiąc temu i za rok odejdzie, ale są też jak widać przegięcia w drugą stronę.

A może Sebek postanowił z jakiegoś powodu pokazać kibicom WKS, że ma ich w 4 literach?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 05.03.2011, 16:25
Gornik ladnie demoluje Zaglebie.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2011, 16:37
Muszę powiedzieć, że całkiem fajnie zapowiadają się te wzmocnienia Górnika - Gasparik, Jeż obaj są bardzo ciekawymi zawodnikami. Trzy bardzo ładne bramki Zabrzan. Szczerzę mówiąc w tym spotkaniu nie spodziewałem się tylu bramek. Myślę, że Trójkolorowi powalczą w tym sezonie o to czwarte miejsce...
Ostatnio edytowane przez Titto : 05.03.2011 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 05.03.2011, 16:45
Będzie mecz Widzew - Korona na public sport ?
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 05.03.2011, 16:46
TeeS napisał(a):Wyświetl post
A nawiązując do meczu Śląska. Cały czas się zastanawiam jak bezmyślni i żyjący w totalnie "innych" realiach są czasami piłkarze. Weźmy Sebastiana Milę, który po meczu z Cracovią - wymienił się koszulką z jednym z zawodników Pasów i paradował w niej po boisku, ku wielkiemu "zadowoleniu" wrocławskich fanów...

Rozumiem jeśli nasi biedni grajkowie zagrają raz na ruski rok z Barceloną czy inną topową ekipą i na pamiątkę będą później chcieli wyrwać znanym rywalom fragment garderoby... Ale żeby koszulkę Pasów...?

Sam jestem przeciwny nadmiernemu udawaniu przywiązania do barw klubowych i całowania herbu przez grajka który w klubie pojawił się miesiąc temu i za rok odejdzie, ale są też jak widać przegięcia w drugą stronę.

A może Sebek postanowił z jakiegoś powodu pokazać kibicom WKS, że ma ich w 4 literach?
A może chce koszulkę Pasów na pamiątkę, bo wie, że już z nimi w ekstraklasie za swojego życia nie zagra?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.03.2011, 17:14
Wymiana koszulek - ok. Ale wkładanie koszulki Pasów na Śląsku i paradowanie w niej przed własnymi kibicami to dowód na brak pomyślunku. Wydawało się, że Mila już dorósł. Jak widać, nie do końca.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2011, 17:26
Wielkie brawa dla Dżalamidze za świetne przyjęcie i przelobowanie Małkowskiego.
Warto zauważyć, że ma on dopiero 19 lat!
Niestety 1:1 po golu Andradiny i przedłuża się seria Korony to już 16 meczy ze strzeloną bramką!
Dżalamidze suki*syn, ale ich tam zrobił asysta i 2:1 Ukah
Ostatnio edytowane przez Titto : 05.03.2011 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2011, 17:29
Dzalamidze gra naprawdę świetnie - teraz wypracował 2 bramkę dla Widzewa (asysta)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.03.2011, 17:33
Kolejka pięknych goli.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 05.03.2011, 17:33
Chlopaczek ligi gruzinskiej do tego 19 lat, a robi co chce z obroncami oraz osmiesza bramkarza.
Wypozyczony wiec jak bedzie sie dobrze sprawdzal to ktos moglby o niego powalczyc Chyba ze opcja pierwokupu jest w kontrakcie z Widzewem.
Naprawde fajnie sie prezentuje pod wzgledem ustawienia,szybkosci i techniki.

PS: Ladna bramka Ediego.

Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.03.2011, 17:34
jak na razie całkiem niezły ten mecz w Łodzi.
aż nie do uwierzenia, że Widzew tak nisko w tabeli.

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.03.2011, 17:45
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Już w końcówce poprzedniej rundy było widać zalążki pracy Michniewicza. Jestem pewien, że pójdą w tej rundzie wysoko w górę. Zresztą ich strata do czołówki jest niewielka, mimo że pozycja w tabeli była niska.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.03.2011, 17:49
Widzew sprawił sobie niezłego grajka..Nie powiem, ale pasowałby do Meliksona ;-)
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.03.2011, 17:51
Jak dla nas najważniejszy będzie mecz Jagiellonii który pokaże nam jak spisuje się ich zespół bez Grosickiego.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 05.03.2011, 18:04
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Jak dla nas najważniejszy będzie mecz Jagiellonii który pokaże nam jak spisuje się ich zespół bez Grosickiego.
Obstawiam, że nie wygrają piłkarze z Białegostoku w Bełchatowie. Nie dość, że zagrają już bez swojego motoru napędowego - Grosickiego - to jeszcze nie od dziś wiadomo, że "Jaga" na wyjazdach gra kiepsko. Jej bilans w tym sezonie to 2-3-3.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.03.2011, 18:10
Remis biorę w ciemno ale oczywiście liczę na ich przegraną co postawi nas w niezłej sytuacji. W zaległym mecz z Śląskiem będą mogli tylko się z nami zrównać punktami. Oczywiście to pochopne życzenia ale kto może nam się poszczęści. Wkrótce się dowiemy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 05.03.2011, 18:14
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Uwierz, a przede wszystkim oceniaj. Nie za wrażenia artystyczne, a dyscyplinę taktyczną. Tego meczu nie oglądam, oglądnąłem natomiast dokładnie mecz z Amiką. Widzew gra archaiczną piłkę rodem z wczesnego Henia Kasperczaka, Smudy i... tak, Michniewicza z czasów Lecha Poznań. Natomiast łódzka drużyna nie umie założyć porządnego pressingu, gra całej defensywy jest b. kiepska.

Owszem, ładnie grają i nawet bramki strzelają. Ale wielu punktów z tego nie będzie. Brakuje w tym mądrości taktycznej. Nie sztuka grać do przodu. Sztuka grać tak, żeby zdobywać punkty.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.03.2011, 18:34
Wysyp ładnych goli dzisiaj Widzew prowadzi 3:1 i druga asysta Guzina
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów