The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2011, 12:18
Zaczyna sie cudowanie na temat palenia. Nie podnoszono tematu nigdy wczesniej, teraz nagle zaczęło przeszkadzać. Przeklinac w miejscach publicznych tez nie wolno i jakoś nikt nie próbuje na siłe na stadionie wychowywac prócz spikera. Sam nie palę chociaz paliłem dłuzej niz niektórzy z tego forum zyją, i jakoś jestem w stanie wytrzymac dwie godziny nawet w obecności palącego mimo ze też mi teraz dym przeszkadza. Weź się jeden z drugim za doping przez cały mecz, to nawet nie poczujesz i nie zauważysz ze ktoś koło ciebie popełnia powolne samobójstwo. Naprawdę, zmierzamy w stronę teatru lub turnieju w Wimbledonie, gdzie nawet kichnąć głośno nie wypada.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.03.2011, 13:03
gigant napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna sie cudowanie na temat palenia. Nie podnoszono tematu nigdy wczesniej, teraz nagle zaczęło przeszkadzać. Przeklinac w miejscach publicznych tez nie wolno i jakoś nikt nie próbuje na siłe na stadionie wychowywac prócz spikera. Sam nie palę chociaz paliłem dłuzej niz niektórzy z tego forum zyją, i jakoś jestem w stanie wytrzymac dwie godziny nawet w obecności palącego mimo ze też mi teraz dym przeszkadza. Weź się jeden z drugim za doping przez cały mecz, to nawet nie poczujesz i nie zauważysz ze ktoś koło ciebie popełnia powolne samobójstwo. Naprawdę, zmierzamy w stronę teatru lub turnieju w Wimbledonie, gdzie nawet kichnąć głośno nie wypada.
Idąc Twoim tokiem rozumowania, weź nie pal na stadionie tylko łapy w góre i klaskać albo śpiewać. Fajkę wypalisz później. Jakoś nie wyobrażam sobie dopingu jednocześnie paląc papierosa. I w sumie z mojej strony koniec tematu bo jeszcze wyjdę na jakiegoś typa co ma tylko na celu wyeliminować palaczy ze stadionu a tak nie jest, bo to raczej nie jest "palący" problem pozdro
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.03.2011, 18:16
Czy ktoś wie coś o podłączeniu telebimów ? PiotrG może ?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.03.2011, 18:19
Nic nie wiem. Ponoć gotowe mają być na mecz z Widzewem, ale to informacja niepotwierdzona.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.03.2011, 22:15
To sie niektorzy uniesli a ja sie chcialem tylko dowiedziec o mozliwosci palenia.
Mysle, ze spokojnie sie powstrzymam dwie godziny od szluga aczkolwiek w Atenach wypalilem cala paczke. Mysle, ze palenie powinno byc dozwolone w pewnych strefach b inaczej bedzie jak na Tottenhamie gdzie nie dalo sie wejsc do kibla bo bylo czarno od dymu. W Dublinie na Croke Park sa specjalne misca wydzielone za trybunami i sobie mozna tam isc i w spokoju zajarac nikomu to nie przeszkadza i wszyscy sa zadowoleni.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.03.2011, 11:43
Móglby ktos wkleic pelny tekst?
Odpowiedz cytując
Wisl@k
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2011, 11:58
Stadion Wisły nadal tylko w połowie

INWESTYCJE. Budowa ma się zakończyć w tym miesiącu. To nie oznacza, że będzie można zasiąść na nowych trybunach.

Kiedy na stadionie Wisły będzie mógł zasiąść komplet 33 tysięcy widzów? W mieście nikt nie zna dokładnego terminu. Nie wie tego prezydent, osoby odpowiedzialne za inwestycję, ani przedstawiciele klubu. Wiadomo jedynie, że na dzisiejszy pierwszy ligowy mecz "Białej Gwiazdy" w tym roku z Ruchem Chorzów fani mogą kupować bilety na dwie trybuny. Po tym względem nic więc się nie zmieniło w porównaniu do jesieni poprzedniego roku.

Widać jednak, że na ukończeniu są prace związane z budową trybuny zachodniej i zaplecza trybuny północnej. Na stadionie zamontowano także niedawno dwa telebimy.

- Zgodnie z harmonogramem prace budowlane mają się zakończyć 15 marca i terminy powinny być dotrzymane. Później będzie czas na odbiory. Jest więc szansa na to, że na trybunie północnej kibice mogliby zasiąść jeszcze w marcu - informuje Joanna Niedziałkowska, dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu, miejskiej jednostki odpowiedzialnej za budowę stadionu. Dyrektor Niedziałkowska przyznaje, że trudniej ustalić kiedy kibice będą mogli zasiąść na trybunie zachodniej. Zapewnia, że będą starania o oddanie jej jeszcze tej wiosny. Może się jednak zdarzyć tak, że cały stadion będzie do dyspozycji kibiców dopiero w lecie.

Na początku tygodnia w rozmowie z nami możliwość otwarcia trybuny północnej jeszcze w tym miesiącu potwierdził także prezydent Krakowa Jacek Majchrowski. Przyznał również, że w tym miesiącu będzie gotowa trybuna zachodnia, ale jej oddanie do użytku będzie dłuższym procesem.

W czym więc tkwi problem? Pierwszy jest taki, że na stadionie Wisły nadal nie ma systemu oddymiania. W ramach nowych przepisów miasto otrzymało zalecenie zamontowania także żaluzji, które w razie niebezpieczeństwa mogłyby odseparować punkty gastronomiczne od reszty stadionowej infrastruktury.

Dopiero po zamontowaniu wszelkich instalacji i odebraniu budowy w całości przez różne służby, dojedzie zapewne do przekazania całego obiektu Wiśle. Później klub musi uzyskać licencję od władz piłkarskich na użytkowania całego obiektu. A zmiana licencji oznacza odbieranie na nowo całego stadionu. To może potrwać.

(TYM)
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.03.2011, 12:37
czyli praktycznie wszystko jasne, stadion w całości dostępny dla kibiców będzie od nowego sezonu. Można się było tego spodziewać, aczkolwiek nieudolność służb miejskich (ZIKIT) jest, jakby to powiedział klasyk - porażająca.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.03.2011, 13:00
w gruncie rzeczy, jesli wcześniejsze oddanie miałoby skutkowac takimi kwiatkami (brak zabezpieczeń, ubezpieczeń, źle rozwiązane wyjścia, przejścia, itd.) jak w Poznaniu, to niech robią do końca swoją robotę. Wytrzymalismy tyle? Spróbujmy więcej.
Co nie oznacza, że rozgrzeszam miasto, Majchrowskiego, projektantów i wykonawców ...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.03.2011, 13:35
Ciekawy jestem czy jeżeli uda im się oddać północną np. w kwietniu to czy będą wpuszczać gości czy jednak poczekają na cały stadion?
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.03.2011, 14:03
Najgorsze jest to, że nikt, od architektów, magistratu, ZiKiT - które budowę powinny nadzorować , na firmach odpowiedzialnych za skończenie budowy w terminie, nie będzie z tej całej farsy rozliczony. Skończy sie na przerzucaniu odpowiedzialności z jednych na drugich, a w końcu sprawa umrze śmiercią naturalną...
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 04.03.2011, 14:19
PAC moim zdaniem dopóki cały stadion nie zostanie skończony w całości, nie ma opcji żeby na Reymonta zawitali kibice gości
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.03.2011, 15:24
joshi napisał(a):Wyświetl post
PAC moim zdaniem dopóki cały stadion nie zostanie skończony w całości, nie ma opcji żeby na Reymonta zawitali kibice gości
Właśnie, że będą wpuszczani goście
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 04.03.2011, 16:41
to ciekawe, w takim razie napisz jeśli możesz, gdzie będzie sektor przyjezdnych i od którego meczu można się spodziewać gości.
Odpowiedz cytując
normalny 1906
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.03.2011, 16:51
gris napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, że będą wpuszczani goście
Bzdury piszesz i wprowadzasz zamieszanie,wyłącz się!
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 04.03.2011, 22:19
po co nam cały stadion jak połowy nie możemy wypełnić w całości, wstyd trybuna wschodnia na meczu z ruchem wypelniona w 20 procentach
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.03.2011, 22:44
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
po co nam cały stadion jak połowy nie możemy wypełnić w całości, wstyd trybuna wschodnia na meczu z ruchem wypelniona w 20 procentach
To ciekawe gdzie się podziewało te 13,5 tys
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 04.03.2011, 22:54
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To ciekawe gdzie się podziewało te 13,5 tys
Nie ma się co oszukiwać. 14tys szału nie robi. Basałaj przewidywał (nie wiem czy ujęli to w budżecie) średnią 24tys/mecz. Średnio to będzie wyglądało, jak otworzą cały stadion i zasiadzie na nim 14tys..
Może zejdą z ceną, będzie cieplej, Wisła będzie grała dobrą piłkę i będzie lepsza frekwencja..oby.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.03.2011, 23:05
14 tys szału nie robi, ale:
- w piątek zawsze mniej
- mecz z Podbeskidziem zniechęcił pikników
- max jest chyba 18 tys, więc ąż tak mało nie było
- zmino jak w dupie eskimosa
- przeciwnik z dołu tabeli

Oczywiście wolałbym, żeby w kasie zabrakło biletów ale jest jak jest Myślę, że jak będzie otwarty cały stadion, to również ceny biletów zjadą trochę w dół.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 04.03.2011, 23:20
zimno? haha zimno mi bylo to bramki na 2:1 potem juz mi bylo goraco jak w lecie ale macie racje trybuna E wyglada dramatycznie jak jest tak pusta
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 04.03.2011, 23:50
To rusz dupsko na stadion. Nie byłeś , nie krytykuj, bo właśnie dzięki takim fanatykom, stadion nie jest wypełniony... Najłatwiej napisać posta na forum. Żeby nie było offtopa, wiadomo, kiedy odpala telebimy?
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 05.03.2011 o godz. 00:11.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.03.2011, 01:10
Być może na mecz z Widzewem, ale to nic pewnego.

Co do frekwencji na stadionie po jego otwarciu, to wzrośnie z kilku powodów:
- otwarty zostanie sektor VIP, gdzie sprzedawane będą miejsca businessowe. 1638 bardzo drogich miejsc, które się powinny sprzedać bez większych problemów. Na Legii na podobny sektor bilety chodzą za 666/1000zł, fakt tam mają business klub, ale u nas zorganizowanie restauracji w środkowej części trybuny zachodniej nie jest niemożliwe. Kwestia tego, jak klub podejdzie do sprawy, a powinien podejść poważnie, bo można na tym zarobić.
-zwolnione zostaną miejsca na II poziomie trybuny wschodniej obecnie zajmowane przez prasę, ta przeniesie się na własny sektor trybuny zachodniej. Dojdą też kolejne atrakcyjne miejsca na II poziomie trybuny zachodniej.
- otwarty zostanie sektor gości
- możliwe będą obniżki cen biletów

No i ludzie będą mieć świadomość, że stadion jest gotowy. W chwili obecnej część rezygnuje, bo sądzi, iż stadion jest niegotowy, są jakieś niedogodności no i brak było poważnej kampanii marketingowej.
Te 24tys ludzi średnio jest do ściągnięcia. Trzeba tylko reklamy i wyników sportowych.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.03.2011, 11:57
Wczoraj mecz pierwszy raz na narożniku - konkretnie F. Mam jedno bardzo ważne pytanie. Po prostu ta kwestia mnie zmiażdzyła. Czemu nie ma na trybunie F toalety męskiej zamkniętej, w sensie normalnego kibla tylko i wyłącznie pisuary. Z ciekawości podszedłem do stewardów z pytaniem, gdzie mogę skorzystać z takiego miejsca to byli zaskoczeni, ponieważ na trybunę E nie mogli mnie wpuścić, a na F jest tylko taka toaleta w dodatku jedna.

Czy to spełnia wymogi UEFA ? Nie wydaje mi się. Bo co jeśli przyjechałby do nas Włoch, Niemiec czy Holender i w przerwie nie spasowałaby mu kiełbaska i chciał się jej pozbyć? Chyba by się załamał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.03.2011, 12:17
Powinienes zesrac sie w gacie a potem pozwac klub o szkody moralne

A wlasciwie to miasto by klub nie jest wlascicielem obiektu.
Powód: miasto
Ostatnio edytowane przez As : 05.03.2011 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.03.2011, 14:35
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj mecz pierwszy raz na narożniku - konkretnie F. Mam jedno bardzo ważne pytanie. Po prostu ta kwestia mnie zmiażdzyła. Czemu nie ma na trybunie F toalety męskiej zamkniętej, w sensie normalnego kibla tylko i wyłącznie pisuary. Z ciekawości podszedłem do stewardów z pytaniem, gdzie mogę skorzystać z takiego miejsca to byli zaskoczeni, ponieważ na trybunę E nie mogli mnie wpuścić, a na F jest tylko taka toaleta w dodatku jedna.

Czy to spełnia wymogi UEFA ? Nie wydaje mi się. Bo co jeśli przyjechałby do nas Włoch, Niemiec czy Holender i w przerwie nie spasowałaby mu kiełbaska i chciał się jej pozbyć? Chyba by się załamał.
Tam jest takie pomieszczenie, tylko tajne (znaczy nieoznaczone).
Przy wejściu na balkon.

Jedno z wielu "drobiazgów" na stadionie, które trzeba dopracować.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 05.03.2011, 14:41
Ten orzeł produkuje się ze swoimi przemyśleniami na temat frekwencji nie tylko w tym wątku. Pisać na forum o małej ilości ludzi na meczu podczas trwania tegoż meczu ( w temacie Wisła - Ruch) to jest już rekord.

Ja bym wprowadził zasadę, że na mecz tzw.atrakcyjny może kupić bilet w normalnej cenie tylko osoba która ma wykupione min 5 biletów na inne mniej atrakcyjne mecze. Dla innych stawka promocyjna 300 zł najtańszy. Może by to frekwencji jakoś specjalnie nie podniosło ale klub by nieźle zarobił bo "na Legię" wypada iść więc pewnie tłum fanatyków od przypadku i tak by wyłożył kasę. Nikt mi nie powie, że 35 zł na narożnik ( najtańsza opcja nie licząc G bo to miejsce dla dopingujących a nie dla każdego) to jest jakaś nieosiągalna suma.

Co do właściwego tematu - z rozmów z wykonawcami na północnej do zakończenia wielu istotnych prac daleka droga. Może się zdarzyć, że wpuszczą kibiców przed zakończeniem rzeczywistym pełnych zakresów robót. To jest powszechna praktyka np w przypadku centrów handlowych. Niby działa a "pod spodem" dłubią jeszcze pół roku. Nie wiem tylko czy to może przejść na stadionie gdzie z założenia są imprezy o podwyższonym stopniu ryzyka. Realnie nie widzę kibiców na północnej wcześniej niż w maju ale w sumie nie takie cuda się już zdarzały. Będzie może presja żeby oddać "na sztukę" żeby w mediach ładnie wyglądało a robota sobie będzie szła dalej.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 05.03.2011 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.03.2011, 15:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
w gruncie rzeczy, jesli wcześniejsze oddanie miałoby skutkowac takimi kwiatkami (brak zabezpieczeń, ubezpieczeń, źle rozwiązane wyjścia, przejścia, itd.) jak w Poznaniu, to niech robią do końca swoją robotę. Wytrzymalismy tyle? Spróbujmy więcej.
Co nie oznacza, że rozgrzeszam miasto, Majchrowskiego, projektantów i wykonawców ...
Na szczęście nie mamy Euro 2012-przejścia i wyjścia ewakuacyjne na D i G są nie do przyjęcia.
Przy normalnym wychodzeniu po meczu z Ruchem z G2, trwa to ok......20 min...w czasie paniki, była by masakra...
I nie ważne ile jeszcze potrwa budowa stadionu-te rozwiązania pozostaną.....do najbliższego meczu w P.E lub daj Bóg L.M...tylko co wtedy? Gramy bez D i G?
Odpowiedz cytując
Niepolomice
Member

Od: 05.2010

Stary 05.03.2011, 15:52
Ostatnie derby w ekstraklasie bez kibiców gosci... WSTYD !!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.03.2011, 16:06
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście nie mamy Euro 2012-przejścia i wyjścia ewakuacyjne na D i G są nie do przyjęcia.
Przy normalnym wychodzeniu po meczu z Ruchem z G2, trwa to ok......20 min...w czasie paniki, była by masakra...
I nie ważne ile jeszcze potrwa budowa stadionu-te rozwiązania pozostaną.....do najbliższego meczu w P.E lub daj Bóg L.M...tylko co wtedy? Gramy bez D i G?
W przypadku ewakuacji mamy wyjścia na murawę przez fosę. Więc sądzę że to rozwiązuje ten problem pod kątem przepisów.

Trybuna G to jest ok 6700? Czy jaka pojemność? D, E i F to łącznie 12 tyś? Bo wczoraj G było pełne ale 7 tyś na pozostałych trybunach... Hmm tam było tyle przestrzeni że można się było gonić po tej trybunie, E27, E17 puściutkie... Dobity był środek górnego piętra, ale reszta nie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 05.03.2011, 16:14
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
A czy przypadkiem na likwidację pleksi nie zgadzała się przypadkiem policja ? Bo tak coś mi się o uszy obiło że ich likwidacja pogorszy bezpieczeństwo na stadionie.
Potwierdzenie tego co napisałem Info z listopada 2010 r.

http://www.stadionwisly.info/aktualn...zla_widocznosc

Cytat:
Kibiców z południowej i północnej trybuny nie ucieszy zapewne fakt, że po konsultacjach z policją i klubem Miasto postanowiło nie usuwać wysokich przegrodzeń ze szkła hartowanego, które dziś oddzielają od siebie kibiców Wisły, utrudniając oglądanie meczu i prowadzenie dopingu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów