|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czy ktoś wie coś o podłączeniu telebimów ? PiotrG może ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nic nie wiem. Ponoć gotowe mają być na mecz z Widzewem, ale to informacja niepotwierdzona.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To sie niektorzy uniesli a ja sie chcialem tylko dowiedziec o mozliwosci palenia.
Mysle, ze spokojnie sie powstrzymam dwie godziny od szluga aczkolwiek w Atenach wypalilem cala paczke. Mysle, ze palenie powinno byc dozwolone w pewnych strefach b inaczej bedzie jak na Tottenhamie gdzie nie dalo sie wejsc do kibla bo bylo czarno od dymu. W Dublinie na Croke Park sa specjalne misca wydzielone za trybunami i sobie mozna tam isc i w spokoju zajarac nikomu to nie przeszkadza i wszyscy sa zadowoleni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Móglby ktos wkleic pelny tekst?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Stadion Wisły nadal tylko w połowie
INWESTYCJE. Budowa ma się zakończyć w tym miesiącu. To nie oznacza, że będzie można zasiąść na nowych trybunach. Kiedy na stadionie Wisły będzie mógł zasiąść komplet 33 tysięcy widzów? W mieście nikt nie zna dokładnego terminu. Nie wie tego prezydent, osoby odpowiedzialne za inwestycję, ani przedstawiciele klubu. Wiadomo jedynie, że na dzisiejszy pierwszy ligowy mecz "Białej Gwiazdy" w tym roku z Ruchem Chorzów fani mogą kupować bilety na dwie trybuny. Po tym względem nic więc się nie zmieniło w porównaniu do jesieni poprzedniego roku. Widać jednak, że na ukończeniu są prace związane z budową trybuny zachodniej i zaplecza trybuny północnej. Na stadionie zamontowano także niedawno dwa telebimy. - Zgodnie z harmonogramem prace budowlane mają się zakończyć 15 marca i terminy powinny być dotrzymane. Później będzie czas na odbiory. Jest więc szansa na to, że na trybunie północnej kibice mogliby zasiąść jeszcze w marcu - informuje Joanna Niedziałkowska, dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu, miejskiej jednostki odpowiedzialnej za budowę stadionu. Dyrektor Niedziałkowska przyznaje, że trudniej ustalić kiedy kibice będą mogli zasiąść na trybunie zachodniej. Zapewnia, że będą starania o oddanie jej jeszcze tej wiosny. Może się jednak zdarzyć tak, że cały stadion będzie do dyspozycji kibiców dopiero w lecie. Na początku tygodnia w rozmowie z nami możliwość otwarcia trybuny północnej jeszcze w tym miesiącu potwierdził także prezydent Krakowa Jacek Majchrowski. Przyznał również, że w tym miesiącu będzie gotowa trybuna zachodnia, ale jej oddanie do użytku będzie dłuższym procesem. W czym więc tkwi problem? Pierwszy jest taki, że na stadionie Wisły nadal nie ma systemu oddymiania. W ramach nowych przepisów miasto otrzymało zalecenie zamontowania także żaluzji, które w razie niebezpieczeństwa mogłyby odseparować punkty gastronomiczne od reszty stadionowej infrastruktury. Dopiero po zamontowaniu wszelkich instalacji i odebraniu budowy w całości przez różne służby, dojedzie zapewne do przekazania całego obiektu Wiśle. Później klub musi uzyskać licencję od władz piłkarskich na użytkowania całego obiektu. A zmiana licencji oznacza odbieranie na nowo całego stadionu. To może potrwać. (TYM) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
czyli praktycznie wszystko jasne, stadion w całości dostępny dla kibiców będzie od nowego sezonu. Można się było tego spodziewać, aczkolwiek nieudolność służb miejskich (ZIKIT) jest, jakby to powiedział klasyk - porażająca.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
w gruncie rzeczy, jesli wcześniejsze oddanie miałoby skutkowac takimi kwiatkami (brak zabezpieczeń, ubezpieczeń, źle rozwiązane wyjścia, przejścia, itd.) jak w Poznaniu, to niech robią do końca swoją robotę. Wytrzymalismy tyle? Spróbujmy więcej.
Co nie oznacza, że rozgrzeszam miasto, Majchrowskiego, projektantów i wykonawców ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ciekawy jestem czy jeżeli uda im się oddać północną np. w kwietniu to czy będą wpuszczać gości czy jednak poczekają na cały stadion?
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Najgorsze jest to, że nikt, od architektów, magistratu, ZiKiT - które budowę powinny nadzorować , na firmach odpowiedzialnych za skończenie budowy w terminie, nie będzie z tej całej farsy rozliczony. Skończy sie na przerzucaniu odpowiedzialności z jednych na drugich, a w końcu sprawa umrze śmiercią naturalną...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PAC moim zdaniem dopóki cały stadion nie zostanie skończony w całości, nie ma opcji żeby na Reymonta zawitali kibice gości
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to ciekawe, w takim razie napisz jeśli możesz, gdzie będzie sektor przyjezdnych i od którego meczu można się spodziewać gości.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
po co nam cały stadion jak połowy nie możemy wypełnić w całości, wstyd trybuna wschodnia na meczu z ruchem wypelniona w 20 procentach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie ma się co oszukiwać. 14tys szału nie robi. Basałaj przewidywał (nie wiem czy ujęli to w budżecie) średnią 24tys/mecz. Średnio to będzie wyglądało, jak otworzą cały stadion i zasiadzie na nim 14tys..
Może zejdą z ceną, będzie cieplej, Wisła będzie grała dobrą piłkę i będzie lepsza frekwencja..oby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
14 tys szału nie robi, ale:
- w piątek zawsze mniej - mecz z Podbeskidziem zniechęcił pikników - max jest chyba 18 tys, więc ąż tak mało nie było - zmino jak w dupie eskimosa - przeciwnik z dołu tabeli Oczywiście wolałbym, żeby w kasie zabrakło biletów ale jest jak jest Myślę, że jak będzie otwarty cały stadion, to również ceny biletów zjadą trochę w dół.![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
zimno? haha zimno mi bylo to bramki na 2:1 potem juz mi bylo goraco jak w lecie ale macie racje trybuna E wyglada dramatycznie jak jest tak pusta
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
To rusz dupsko na stadion. Nie byłeś , nie krytykuj, bo właśnie dzięki takim fanatykom, stadion nie jest wypełniony... Najłatwiej napisać posta na forum. Żeby nie było offtopa, wiadomo, kiedy odpala telebimy?
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 05.03.2011 o godz. 00:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Być może na mecz z Widzewem, ale to nic pewnego.
Co do frekwencji na stadionie po jego otwarciu, to wzrośnie z kilku powodów: - otwarty zostanie sektor VIP, gdzie sprzedawane będą miejsca businessowe. 1638 bardzo drogich miejsc, które się powinny sprzedać bez większych problemów. Na Legii na podobny sektor bilety chodzą za 666/1000zł, fakt tam mają business klub, ale u nas zorganizowanie restauracji w środkowej części trybuny zachodniej nie jest niemożliwe. Kwestia tego, jak klub podejdzie do sprawy, a powinien podejść poważnie, bo można na tym zarobić. -zwolnione zostaną miejsca na II poziomie trybuny wschodniej obecnie zajmowane przez prasę, ta przeniesie się na własny sektor trybuny zachodniej. Dojdą też kolejne atrakcyjne miejsca na II poziomie trybuny zachodniej. - otwarty zostanie sektor gości - możliwe będą obniżki cen biletów No i ludzie będą mieć świadomość, że stadion jest gotowy. W chwili obecnej część rezygnuje, bo sądzi, iż stadion jest niegotowy, są jakieś niedogodności no i brak było poważnej kampanii marketingowej. Te 24tys ludzi średnio jest do ściągnięcia. Trzeba tylko reklamy i wyników sportowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wczoraj mecz pierwszy raz na narożniku - konkretnie F. Mam jedno bardzo ważne pytanie. Po prostu ta kwestia mnie zmiażdzyła. Czemu nie ma na trybunie F toalety męskiej zamkniętej, w sensie normalnego kibla tylko i wyłącznie pisuary. Z ciekawości podszedłem do stewardów z pytaniem, gdzie mogę skorzystać z takiego miejsca to byli zaskoczeni, ponieważ na trybunę E nie mogli mnie wpuścić, a na F jest tylko taka toaleta w dodatku jedna.
Czy to spełnia wymogi UEFA ? Nie wydaje mi się. Bo co jeśli przyjechałby do nas Włoch, Niemiec czy Holender i w przerwie nie spasowałaby mu kiełbaska i chciał się jej pozbyć? Chyba by się załamał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powinienes zesrac sie w gacie a potem pozwac klub o szkody moralne
![]() A wlasciwie to miasto by klub nie jest wlascicielem obiektu. Powód: miasto
Ostatnio edytowane przez As : 05.03.2011 o godz. 12:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Przy wejściu na balkon. Jedno z wielu "drobiazgów" na stadionie, które trzeba dopracować. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() Ja bym wprowadził zasadę, że na mecz tzw.atrakcyjny może kupić bilet w normalnej cenie tylko osoba która ma wykupione min 5 biletów na inne mniej atrakcyjne mecze. Dla innych stawka promocyjna 300 zł najtańszy. Może by to frekwencji jakoś specjalnie nie podniosło ale klub by nieźle zarobił bo "na Legię" wypada iść więc pewnie tłum fanatyków od przypadku i tak by wyłożył kasę. Nikt mi nie powie, że 35 zł na narożnik ( najtańsza opcja nie licząc G bo to miejsce dla dopingujących a nie dla każdego) to jest jakaś nieosiągalna suma. Co do właściwego tematu - z rozmów z wykonawcami na północnej do zakończenia wielu istotnych prac daleka droga. Może się zdarzyć, że wpuszczą kibiców przed zakończeniem rzeczywistym pełnych zakresów robót. To jest powszechna praktyka np w przypadku centrów handlowych. Niby działa a "pod spodem" dłubią jeszcze pół roku. Nie wiem tylko czy to może przejść na stadionie gdzie z założenia są imprezy o podwyższonym stopniu ryzyka. Realnie nie widzę kibiców na północnej wcześniej niż w maju ale w sumie nie takie cuda się już zdarzały. Będzie może presja żeby oddać "na sztukę" żeby w mediach ładnie wyglądało a robota sobie będzie szła dalej.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 05.03.2011 o godz. 15:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Przy normalnym wychodzeniu po meczu z Ruchem z G2, trwa to ok......20 min...w czasie paniki, była by masakra... I nie ważne ile jeszcze potrwa budowa stadionu-te rozwiązania pozostaną.....do najbliższego meczu w P.E lub daj Bóg L.M...tylko co wtedy? Gramy bez D i G? |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ostatnie derby w ekstraklasie bez kibiców gosci... WSTYD !!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Trybuna G to jest ok 6700? Czy jaka pojemność? D, E i F to łącznie 12 tyś? Bo wczoraj G było pełne ale 7 tyś na pozostałych trybunach... Hmm tam było tyle przestrzeni że można się było gonić po tej trybunie, E27, E17 puściutkie... Dobity był środek górnego piętra, ale reszta nie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
||
Info z listopada 2010 r. http://www.stadionwisly.info/aktualn...zla_widocznosc Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|