The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2011, 22:18
Ogryzek,szpile możesz wbijać. No i się nie obrażam,nawet mnie rozbawiło to co napisałeś. Jednak z smutkiem stwierdzam,że zasada, którą starasz się sformułować niestety nie sprawdzi się.

Jova, a co to ten Arboleda. Objeżdżają go jak chcą, bardziej rozgarnięci. Szału nie ma. Teraz to będzie odwalał jaja,ma kontrakt to nikt mu nie podskoczy.O Stilicu i jego nędzy w grze przy mocniejszym kryciu przez rywala już nie wspomnisz. A tak ładnie drwiłem sobie z jego umiejętności i tych milionów,które oferowały za niego potęgi z Europy. Tyle jadu na nic,eh ....a. A Maciuś, pomyliłem się. Ale raz to możnapoza tym nasza liga jest okrutnie irracjonalna, mimo wszystko nie sądziłem,że aż do tego stopnia.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.02.2011 o godz. 22:22.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.02.2011, 22:58
Nasza Ekstraklasa jest jak losowanie lotto. Czasem ktoś coś trafi (w tym przypadku piłkę) i się robi ogromne zamieszanie.
Szczerze mówiąc mam już dość wysłuchiwania o niesamowitym talencie Stilicia. Mdli mnie jak słyszę jaki to on jest cudowny, że jakiej on to piłki nie potrafi zagrać. Dla mnie ten grajek z każdym rokiem staje się coraz słabszy, a słowa jakie usłyszałem w Cafe Futbol, że to świetnie świadczy o tym zawodniku, bo jest 23 (chyba) w rankingu asystentów w LE po prostu mnie rozbawiły do łez. Może i Stlić umiejętności ma ale ambicji mu brakuje. Uważa się za jakiegoś gwiazdora i gra na pół gwizdka, a media zamiast po nim jechać jak po burej suce to go wychwalają nad niebiosa.
Arboleda również spoczął na laurach. Podpisał kontrakt i już jest happy. Ostatnie mecze pokazały, że od kadry powinno się go trzymać z daleka.
Reasumując, to Lech sam sobie w stopę strzelił i teraz bardzo ciężko będzie mu się dobić do tego miejsca pucharowego, a patrząc na to co pokazuje w naszej lidze, to na to miejsce po prostu nie zasługuje.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 28.02.2011 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
mr mojo
Member

Od: 09.2010

Stary 28.02.2011, 23:02
Ze Stilicem i Arboleda jest jeden problem - za dlugo siedza w Polskiej lidze i nie opuscili jej przy okazji jakiejs lepszej oferty. Jest jeszcze nadzieja w tym pierwszym ale juz nie w polskiej lidze.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.02.2011, 23:38
Może z małym spóźnieniem ale odnalazłem fajny filmik podsumowujący jesienną rundę ekstraklasy
http://www.youtube.com/watch?v=J14VqHZXeDg
Końcówka dobra
Ostatnio edytowane przez Titto : 28.02.2011 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.02.2011, 23:57
Ja rozumiem, że nasza piłka nie jest najwyższych lotów, ale to raczej wina braku dobrych zawodników, co jest wynikiem fatalnego szkolenia, co jest wynikiem fatalnej infrastruktury, zaniedbań organizacyjnych i niedofinansowania wlatach 80 i 90 - ale pisanie, że wszyscy polscy trenerzy, w tym Probierz, który w Jagielloni zrobił coś z niczego - jest do dupy, a ostatnim Mohikaninem był Kasperczak to takie same pierdoły jakimi uraczył nas dzisiaj Piechniczek, tylko w drugą stronę

Kasperczak osiągnął sukces, bo miał ostatnie pokolenie dobrych polskich graczy zebranych do kupy - Szymkowiak, Żurawski, Frankowski, Kosowski, Baszczyński, Głowacki, Kuźba (zanim nie poszły mu kolana i psycha), Majdan, Stolarczyk, do tego Uche, Cantoro. To była JAKOŚĆ

A potem nadeszła era Łobodzińskich, Ćwielongów, Gargułów, Niedzielanów, Matusiaków i innych złamasów zasilanych szrotem z zagranicy dlatego wyniki jakie były każdy widzi.

Dopiero Maskaant z Vlaxem poszli po rozum do głowy i kupili - na to wygląda - pożądnych piłkarzy z poza Polski - i okazuje się, że znowu zaczynamy mieć jakość - vide Melikson.

Akurat Probierzowi, Skorży czy Michniewiczowi mniej brakuje do kolegów z zachodu, niż polskim piłkarzom. A to dlatego, że żeby być w miarę kumatym, nie trzeba mieć infrastruktury, selekcji i systemu szkolenia, ale żeby być w miarę wytrenowanym i wyselekcjonowanym to już bez tego się nie obejdziesz.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.03.2011, 00:00
Janczyk w Koronie. Wprawdzie zawodnik ten pewnie będzie musiał poszukać przez jakiś czas formy ale transfer ten robi na mnie pozytywne wrażenie. Korona staje się coraz poważniejszym graczem w Ekstraklasie. Atak Janczyk - Niedzielan musi budzić pewien respekt u każdego ligowca.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.03.2011, 00:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jova, a co to ten Arboleda. Objeżdżają go jak chcą, bardziej rozgarnięci. Szału nie ma. Teraz to będzie odwalał jaja,ma kontrakt to nikt mu nie podskoczy.O Stilicu i jego nędzy w grze przy mocniejszym kryciu przez rywala już nie wspomnisz. A tak ładnie drwiłem sobie z jego umiejętności i tych milionów,które oferowały za niego potęgi z Europy. Tyle jadu na nic,eh ....a. A Maciuś, pomyliłem się. Ale raz to możnapoza tym nasza liga jest okrutnie irracjonalna, mimo wszystko nie sądziłem,że aż do tego stopnia.
Nie wiem co jest Twoim punktem odniesienia, ale na pewno nie Polska. Do tej ligi nie da się sprowadzić zawodnika, którego "bardziej rozgarnięci" by nie objeżdżali. Mówimy o lidze, w której Jop lub inny Grodzicki mogą być uznani za solidnych graczy. Arboleda, jak na nasze warunki, jest bardzo dobrym piłkarzem. Gdyby był dobry w skali Europy, to już dawno by tu nie grał.
O Stiliciu nie wspomniałem, bo też uważam go za przewartościowanego.
Z kolei w przypadku Skorży znów brakuje Ci jakiegoś punktu odniesienia. Gdyby on nie znalazł pracy - wtedy liga byłaby irracjonalna. W Ekstraklasie regularnie znajdują zatrudnienie goście klasy Fornalika, Michniewicza, czy innego Wieczorka. Na ich tle Skorża nie ma się czego wstydzić.
Powód: coś mi się pomieszało i wydawało mi się, że Stilić zagrał z Widzewem.
Ostatnio edytowane przez jova : 01.03.2011 o godz. 00:17.
Odpowiedz cytując
Vicone
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 01.03.2011, 00:14
Ale najprawdopodobniej stracą Nikole Mijailovićia.Podobno rozmawia w strawie kontraktu z rosyjskim Amkara Perm.Klub ten będzie grał w 2 lidze rosyjskiej.Czy to dobry krok dla niego,ja mam wątpliwości.Z sumie Janczyka maja ale tracą swojego (co by nie mówić) najlepszego obrońce.Czy to wystarczy na choćby 3 (tak mówią) w lidze?Zobaczymy....
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.03.2011, 01:01
Cytat:
Dopiero Maskaant z Vlaxem poszli po rozum do głowy i kupili - na to wygląda - pożądnych piłkarzy z poza Polski - i okazuje się, że znowu zaczynamy mieć jakość - vide Melikson.
Maskaant to geniusz! Kupić dobrego piłkarza zza granicy! Jakim cudem nikt wcześniej na to nie wpadł? Nikt o tym nie pomyślał... To takie genialne, a teraz jak to się stało... to się wydaje takie oczywiste...
Legionista
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.03.2011, 05:45
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Maskaant to geniusz! Kupić dobrego piłkarza zza granicy! Jakim cudem nikt wcześniej na to nie wpadł? Nikt o tym nie pomyślał... To takie genialne, a teraz jak to się stało... to się wydaje takie oczywiste...
To raz. A dwa - jakim cudem taki wielki "złamas" jest teraz liderem klasyfikacji strzelców. Akurat w jego przypadku kolega się trochę zagalopował.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.03.2011, 07:42
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Destruktor zaczyna działać. W piątek mu nieba przychylał, dzisiaj juz trener jest be. EWIDENTNIE FACET JEST .......NIĘTY!!!!
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.03.2011, 07:55
no proszę, tak fantastycznie atakowali a są na 9 miejscu hehe

mam tu jeszcze jeden artykuł: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
zasadniczo nic specjalnego, to co każdy wie, ale spodobał mi się ostatni akapit:
Do polskiej ligi mógł też wrócić z zagranicy obrońca Dynama Moskwa Marcin Kowalczyk. Oferowano go kilku klubom, wczoraj warszawskiej Polonii. Jednak prezes Józef Wojciechowski uznał, że wystarczy mu kadra, jaką już ma.
to nie trenerowi potrzeba zawodników a prezesowi
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.03.2011, 09:57
Kazdy wie ze Wojciechowski jest pier**** Juz swoje zdanie wyrazilem wczesniej.

Ciekawe co to by bylo gdyby Walter albo Cupial wybierali graczy dla trenera...

W sumie to taki trener czy chocby osoba odpowiedzialna za transfery musi miec w takim klubie przejebane.

Trener chce swoja mysl szkoleniowa wdrozyc, skaut szuka zawodnikow a tutaj wyskakuje prezio i mowi "Tego i tego kupujecie, a tego nie bo ja go nie chce" dodatkowo " Gracie tak i tak, a nie tak jak chce trener".

Wygladac to musi komicznie. Pewnie Wojciechowski siada sobie przed swoim wypasionym laptokiem i miedzy lykiem kawy a wycieraniem nosa w szalik Polonii odpala sobie FMa i szuka zawodnikow.
Coz, komiczny ale moze jakis tam sposob. Mysle jednak ze Janosik chwile przed wywaleniem z klubu grzebal edytorem w bazie FMa i Wojciechowski moze sie rozczarowac.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.03.2011, 12:06
A ja z innej beczki. Czytałem wywiad z Grosickim, który mowi jak to nie chciał go Probierz, ale o tym wszyscy wiemy. Ciekawą informacją jest natomiast wzmianka o Frankowskim, którego Probierz także nie widzi w składzie. Jaga strzeliła dotąd 22 bramki z czego Grosik z Frankiem 14 goli. Wiemy, że Probierz to buntownik i nieustępliwy chłop i w meczach wpuszczał czy to Grosickiego czy Franka na ostatnie minuty ale wlasnie oni zapewniali mu punkty. Nie wiem czy bez Grosika i z takim nastawieniem do Franka Jaga powalczy o mistrza czy popłynie juz w nastepnych 2 kolejkach.
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.03.2011, 12:16
Patrzmy na Legię, bo to z nią będziemy walczyć o MP, a nie na Jagiellonię, która w najbliższych kolejkach kończy przygodę z liderowaniem w tabeli.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.03.2011, 12:20
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Patrzmy na Legię, bo to z nią będziemy walczyć o MP, a nie na Jagiellonię, która w najbliższych kolejkach kończy przygodę z liderowaniem w tabeli.
A to juz pewne ? Info telefoniczne czy wlasne ?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.03.2011, 12:33
ŁukaszTS napisał(a):Wyświetl post
A ja z innej beczki. Czytałem wywiad z Grosickim, który mowi jak to nie chciał go Probierz, ale o tym wszyscy wiemy. Ciekawą informacją jest natomiast wzmianka o Frankowskim, którego Probierz także nie widzi w składzie. Jaga strzeliła dotąd 22 bramki z czego Grosik z Frankiem 14 goli. Wiemy, że Probierz to buntownik i nieustępliwy chłop i w meczach wpuszczał czy to Grosickiego czy Franka na ostatnie minuty ale wlasnie oni zapewniali mu punkty. Nie wiem czy bez Grosika i z takim nastawieniem do Franka Jaga powalczy o mistrza czy popłynie juz w nastepnych 2 kolejkach.
Swoją drogą to interesujące - Probierz cały czas mówił, że Grosik i Franek na ławę, ale ostatecznie zdobyli kupe bramek, Franek przeżywa drugą młodość i walczy o koronę króla strzelców, Grosicki w końcu zaczął grać w piłkę zamiast w kasynie i został sprzedany za prawie mln EUR a Jagiellonia jest liderem. Może to jakaś forma motywacji?

Patrząc na efekty, to wolę taką niż oklepane a żadko przynoszące rezultaty "będe go trzymać na boisku, odbuduje się, trzeba w niego wierzyć, przełamie się"

Nie można Probierzowi zarzucić, że Gorsik i Franek pod jego wodzą grali źle, a trzeba przyznać, że zanim do Jagi trafili to właściwie byli do kasacji i mało kto w nich wierzył.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.03.2011, 12:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Grzelak, Sotirović, oni mają zapełnić lukę po Grosickim? Straszne to jak kibice w Białymstoku zostaną szybko sprowadzeni na ziemię. Nie wiem czy to buta Probierza,który uważa,że jest na tyle dobrym trenerem,że poradzi sobie bez dobrych piłkarzy, czy brak profesjonalnych struktur scautingu powoduje podpisywanie takich gości. Irracjonalne to jest jak dla mnie. A i żeby było wszystko jasne, Probierz nie jest dobrym trenerem,nawet za średniego ciężko go uważać.

Edit:Brak Sotirovica wyjdzie Śląskowi w ostatecznym rozrachunku na dobre.
Brak skautingu? A Seratlic? Nie wiem czemu jego transfer jest marginalizowany, ale jest/był to największy talent ligi czarnogórskiej, nie mniejszy niż np. Beqiraj, który trafił do Dinama Zagrzeb. Przynajmniej mam takie informacje, bo z oczywistych powodów tamtej ligi nie oglądam, ale źródło jest wiarygodne, bo z Czarnogóry.

Poza tym wyciągnęli z nikąd takich piłkarzy jak Norambuena, El Mehdi, Cionek, czy też Essomba, który również może okazać się wartościowym zastępcą Grosickiego, w każdym razie jesienią pokazywał namiastkę swojego talentu, pozyskują reprezentantów takich krajów jak Czarnogóra czy Litwa.

Do tego dochodzi niezłe rozpoznanie rynku wśród młodych polskich piłkarzy, ściągnęli do siebie trzech bramkarzy z polskiej czołówki roczników 93, 92 i 91, tylko czekać jak po transferze Sandomierskiego gdzieś na zachód do bramki wskoczy Słowik, który już teraz jest od niego niewiele gorszy. Nie bali się zatrudnić Kupisza, z nim rywalizuje inny ciekawy młody zawodnik czyli Makuszewski, jest też jeden z największych talentów rocznika 92, czyli Bartłomiej Pawłowski, który dużo strzela dla naszych młodzierzowych reprezentacji.

Czego jak czego, ale rozeznania na rynku transferowym im zarzucić nie można, w kategorii cena/jakość są prawdobodobnie najlepszą polską drużyną pod tym względem. Zresztą nie rozumiem czemu strata Grosickiego jest tak tutaj wyolbrzymiana, podczas gdy Wisła w ciągu roku pozbyła się Marcelo, Głowackiego, czy Brożka. Jaga natomiast straciła jednego ze swoich dobrych zawodników, a w zamian przyszedł do nich wielki talent piłki czarnogórskiej, na innych pozycjach się wręcz wzmocnili, tak jak np. na lewej obronie, udało im się wykupić Burkhardta, co też oczywiste nie było.

Ich gra nie była oparta na Grosickim, tylko na kolektywie, niezłej linii pomocy, silnej obrony, plus świetnym w naszych warunkach bramkarzu.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.03.2011, 13:53
mic napisał(a):Wyświetl post
A to juz pewne ? Info telefoniczne czy wlasne ?
Pewnie jesteś jednym z tych speców na forum, co przepowiadali, ze warszawski Groclin będzie pierwszym po latach polskim zespołem w LM . I to już w tym sezonie . Kiedy ich teorie trochę się zużyły, przerzucili się na Jagiellonię.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 01.03.2011, 13:58
Pewnie jesteś jednym z tych speców na forum, co przepowiadali, ze warszawski Groclin będzie pierwszym po latach polskim zespołem w LM . I to już w tym sezonie . Kiedy ich teorie trochę się zużyły, przerzucili się na Jagiellonię.
Nie, nie pewnie. Zanim cos sobie upieprzysz to chociazby poczytaj moje posty.

Ty jako jeszcze wiekszy spec ode mnie wiesz ze Jaga juz odpusza ? Moze masz jakies dojscia do Fryzjera lub jego podobnych ? Czy poprostu jestes jasnowidzem ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.03.2011, 14:38
mic napisał(a):Wyświetl post
Ty jako jeszcze wiekszy spec ode mnie wiesz ze Jaga juz odpusza ? Moze masz jakies dojscia do Fryzjera lub jego podobnych ? Czy poprostu jestes jasnowidzem ?
Wali mnie to co robi Jaga. Mogą sobie nie odpuszczać, a i tak nie będą się liczyć w ostatecznej rozgrywce. Osiągnęli obecnie max. na co ich stać. Wkrótce sie przekonamy kto miał rację.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 01.03.2011, 14:50
Przy takim tloku na gorze i dole i takim splaszczeniu tabeli to odpuscic nikt nie musi, wystarczy ze pogubi pinkty na wyjazdach.
Gdybym mial dzisiaj postawic 100 zl na to kto bedzie MP to mimo ze to mala kasa wole ja przeznaczyc na jakas bibe albo cokolwiek innego - bedzie bardziej pewne

Nie wiem i nikt nie wie co prezentuje dzisiaj Jagiellonia wiec gadanie ze osiagneli max jest poboznym zyczeniem lub jak kto woli wrozeniem z fusow.
Juz rok temu mieli spasc, a gdyby nie minusowe konto na poczatku rozgrywek to kto wie czy by nie uplasowali sie jeszcze wyzej.
Owszem stracili Grosickiego i Frankowski chyba zostaje odstawiony na boczny tor, ale nikt nie mowi ze z troche mniej przebojowym pomocnikiem i mniej doswiadczonym napastnikiem i tak nie beda wygrywac z co tu nie kryc ogorkowymi zespolami naszej buraczanej ligi.

Czekam do 3 kolejki, wtedy bedzie mozna w miare ocenic dany zespol.
Na dzisiaj wiem ze Wisla ma w miare sensowny sklad z Meliksonem na czele, ale nie wiem czy tak bedzie juz do konca.
Wiem tez ze w Legii obrona jest do niczego a w ataku wreszcie jest typowy egzekutor, ale nie wiem czy tak bedzie juz do konca.
To samo tyczy sie calej reszty.

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.03.2011, 14:59
Theo Bos już był na dywaniku u prezesa

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/The...227,1,717.html
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.03.2011, 15:10
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Kasperczak osiągnął sukces, bo miał ostatnie pokolenie dobrych polskich graczy zebranych do kupy - Szymkowiak, Żurawski, Frankowski, Kosowski, Baszczyński, Głowacki, Kuźba (zanim nie poszły mu kolana i psycha), Majdan, Stolarczyk, do tego Uche, Cantoro. To była JAKOŚĆ .
Ciekawym jest to,że mając podobną kadrę trenerzy z Polski poza MP i II rundę PUEFA nie wychodzili. Dopiero Kasperczak z nowym podejściem do pracy,taktyki coś wszczepił w ten zespół. Można mówić różne rzeczy,zaklinać rzeczywistość ale nie da się zmienić faktu,że wtedy Kasperczak pchnął ten zespól do przodu. Cupiał widział,że z polską myślą szkoleniową za daleko nie zajdzie,pewnych ram nie przeskoczy. Kasperczak gwarantował wtedy nową jakość. I ją dał.

Oldpara napisał(a):Wyświetl post

.
Inni też na to wpadali tylko z różnym skutkiem. Jak będzie w przypadku Holendrów zobaczymy, nie ma co popadać w euforię po pierwszym kopaniu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.03.2011, 17:12
Jagiellonii bym nie skreślał jeszcze - są zespołem o najmniejszej ilości puszczonych bramek, a w obronie u nich jest bez zmian. Bez Grosickiego/Frankowskiego też da radę to i owo do bramki wturlać (czasem nawet jest to piłka!), zwłaszcza że w naszej ekstraklasie paralitycznych formacji obronnych jest niemało. Jaga jeszcze da radę parę meczów wygrać i oceniając moim zdaniem ostrożnie, przy odpowiednich wiatrach mogą do tego MP doczłapać - zakładając oczywiście, że ich największa konkurencja trochę potraci.

Natomiast jeżeli Wisła czy Legia zaczną w końcu grać tak, jak by się tego po nich spodziewać, to dobra obrona na utrzymanie MP nie wystarczy. Ale szczerze mówiąc nie wiem co jest mniej prawdopodobne - czy to, że Jagiellonia bez Grosickiego i przy małym wykorzystaniu Frankowskiego nadal będzie strzelać wystarczającą ilość goli, by te dziesięć meczów wygrać, czy też to, że Wisła lub Legia przestaną chimerycznie grać raz mecz fenomenalny, raz żenujący, a najczęściej fenomenalno-żenujące sinusody, gdzie akcjom w ataku na international level towarzyszy padaka w obronie i odwrotnie - obronie z tytanu towarzyszy niemoc strzelecka.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 01.03.2011 o godz. 17:16.
Legionista
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 01.03.2011, 17:19
Wali mnie to co robi Jaga. Mogą sobie nie odpuszczać, a i tak nie będą się liczyć w ostatecznej rozgrywce. Osiągnęli obecnie max. na co ich stać. Wkrótce sie przekonamy kto miał rację.
A to stwierdzenie to na podstawie....? Czy tylko wlasne widzimisie ?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 01.03.2011, 21:30
Oba dzisiejsze mecze to jakis sabotaz chyba. Na trzezwo nie da sie tego ogladac

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 01.03.2011, 22:27
Piekny wynik Zeby poczuc wieksza katorge ogladania tego meczu to rownoczesnie ogladam Chelsea-ManU, przepasc jak z stad do Marsa.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 01.03.2011, 22:39
Nasze gwiazdki wychodza z zalozenia ze mecz sam sie wygra. Widac to bylo dzisiaj w obu meczach. Skoro slabsze niby druzyny potrafia z nimi wygrac/zremisowac to cos tutaj jest nie tak.

Za duzo zarabiaja, odpuszczaja mecze bo mysla ze w rewanzu jakos to bedzie itp.

W kazdym z tym przypadkow wychodzi :
1) Brak zaangazowania
2) Brak ambicji
3) specyficzny szacunek dla kibicow

Powiem szczerze ze taki trend w naszej lidze pojawia sie zbyt czesto i nie wrozy to dobrze na przyszlosc.

Pozostale mecze ( pomijam Jage bo nie wiem jak u nich ) beda wygladaly tak samo.

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 01.03.2011, 22:41
Bo zarabiaja za duzo a media jeszcze bardziej z nich robia ....owate gwiazdeczki to i sa tego efekty. W kazdej druzynie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów