|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Perła Export z butelki smakuje bardzo dobrze jak na cenę 2,35 zł.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet nie biorąc pod uwagę ceny jest bardzo dobra
![]() Polecam też Łomże - podobny smak. ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Perła to Lubelskie piwko a w tym rejonie są największe w Polsce plantacje chmielu.Łomża równie dobre, właśnie sobie 3 przechyliłem.Podobnie jak w Perle czuc chmiel a to podstawa
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Prawda, Łomża i Perła są bardzo dobre. W Łomży czuć więcej goryczy, przynajmniej ja czuję.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Na + Perełki jest jeszcze "reklama" w Yakuzzie (chyba dlatego na nią trafiłem) ![]() Polecicie jeszcze jakiś browar podobny do Perełki i Łomży? ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Można polecić jeszcze piwo Zwierzyniec http://www.sachalin.pl/images/Zwierz...5p_400x300.jpg również browarów lubelskich,do kupienia min. w świecie piw na Długiej.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakby ktoś szukał ciekawych cen, to jest w tym tygodniu promocja w Lidlu - Carlsberg 0,66L za 2,22zł.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jestem właśnie właśnie z lubelskich stron i powiem wam, że mi dla przykładu Perła się przepiła i nie mogę już tego chmielu. Opiłem się tego tyle za małolata, że teraz wszystko byle nie Perła . Jeśli szukacie tańszego zastępnika Lecha czy Carlsberga to pewnie będzie wam smakować Goolman ale pewnie w Krk trudno dostępny. Dobrym dla was piwem powinno być też po prostu Lubelskie, jeśli oczywiście znajdziecie u Krk.
Sam popijam jak burżuj Żywca, a jak na ilość albo gdy zbyt dużo drobnych to Karpackie Premium(całkiem niezłe). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
[QUOTE=Incognito2192;1058121 Carlsberg 0,66L za 2,22zł.[/QUOTE]
Tylko jeszcze powiedz ze zielony. Tego glowna do ust juz nigdy w zyciu nie wezme. Raz to smak dwa zalatwili browar Okocim na cacy. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Mam podobnie. Wypilem ostatnio cztery i rano myslalem ze glowa mi peknie:/ Ja mam tak samo z Heinekenem, niszcza sukcesywnie browar w Lezajsku. ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Carlsberg, Heineken,Okocim,Żywiec,Warka,Dębowe mocne, słabe czy jak im tam,Tatra, Tyskie, żadnych takich.Nie lubię, nie trawie. Tylko niszowe browary dają radę. Ostatnio Belfast lubię i szanuje.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jeśli chcecie czuć nutę goryczki to polecam Wam piwo Izerskie. Oprócz fajnego, konkretnego smaku, ma fajną butelkę bo jest w tzw. bączku
Cena bodajże 2,4 za 330 ml. Niepasteryzowane.![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taka rzecz jeszcze; w Realu Gniewosze (Jasne, Koźlak, Ciemne) po 1,79zł.
![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Zdecydowanie porter tworzony przez browar z Ciechanowa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Fajny temat, że też wcześniej tu nie trafiłem
![]() W sumie to mogę tylko powtarzać za wami. Wszystkie "wielkie" marki piwa w smaku przypominają produkt piwopodobny. Z łatwo dostępnych piję tylko zieloną Perłe i czasem Łomżę. Swojego czasu na topie był biały Okocim O.K. Teraz widzę, że znów wrócił na rynek. Piłem go z 2 razy, ale szału nie było. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio spróbowałem piwa Bavaria 8.6 Bardzo dobre, trochę mniej zagazowane, w ogóle to nie jest typowy lager tylko piwo typu blonde. Piwo pierwsza klasa, tylko cena trochę odstrasza bo 7 zł za butelkę i to w Auchanie raczej nie zachęca do przerzucenia się na to piwo
Ale jesśli ktoś jest smakoszem to piwo godne jest polecenia
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 05.03.2011 o godz. 13:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Łomża wyjątkowo dobra, zaskoczenie in plus dla mnie.
Osobiście mogę polecić ukraińskie Obolou/Obolon ( or something), występuje w kilku odmianach i ma ciekawy smak. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przebywałem kilka dni na zachodzie kraju i mogę polecić piwo "Lubuskie" znakomite
![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
A poprzedzając gdzie kupiłem - w domku na Ruczaju.Piłem ostatnio Łomżę niepasteryzowaną w bączku. Strasznie podupadła, gorzka, czuć spirol. Dla mnie spalone już piwo. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Lubuskie bardzo dobre, polecam Zielone. Na początku trochę kolor odstraszał ale smak naprawdę godny. Co do Łomży niepasteryzowanej to pilem pare dni temu i nic podobnego nie zaobserwowalem. ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak ktoś ma na zielone ochote to polecam Raciborskie. Ma bardziej neutralny smak, nie czuć tak słodyczy jak w Lubuskim.
Fajne niemieckie piwa z małych browarów mają we wspominanym juz przeze mnie sklepie na Krowoderskiej. Klasyczne butelki z krachlami, smak nieprzemysłowy, ceny w granicach 6 zł za butelke.
Ostatnio edytowane przez Martin : 15.03.2011 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiedzcie mi czy takie piwo jak 10,5 i EB jest jeszcze produkowane? czy tylko w naszych rejonach jest niedostepne.
Bo mam sprzeczne informacje ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Z tego co kojarzę to EB zostało sprzedane swego czasu i chyba leją coś innego. A ciekawe, gdzie to niby ma być rozlewane i sprzedawane?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Pił ktoś z was to piwo:http://www.browar-amber.pl/upload/mo...ka_wieksza.png dziś właśnie zakupiłem,
z browaru tego samego co Żywe,data ważności do końca kwietnia,więc może podobne smakiem do Żywego. ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Okocim O.K. Beer, niegdyś tylko export dzisiaj dostępne również u nas. Dodam tylko że poza małopolską ciężko dorwać to piwo. Głównie w okolicach Brzeska piwko dostępne wszędzie.
Bardzo lubię ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
jeszcze jakis rok temu widziałem EB w Lewiatanie na Włoskiej, nawet kupilem ale jakies niedobre, co do 10,5 to juz dawno go nie produkują
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jakie polecacie piwo na Słowacji? Będe tam w weekend i chciałbym posmakować 'regionalnych przysmaków'
![]() |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Na przykład Topvar : ![]() |
|
|

|