|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pięknie się zapowiada
Jak zejdzie na drogę sądową, to proces wygrany przez Wisłę na 100%. Co innego wyrażać swoją opinię, a co innego pomawiać i oczerniać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Reszta co mówi Piechniczek to brednie i gdyby to były tylko brednie to pół biedy...nawet dobrze przeczytać taki wywiad - humor od razu lepszy ![]() Ale dziad jeszcze oskarża i to oskarża o de facto przekręty - Dobrze że Wisła szybko zareagowała - czekam na rozwój sytuacji ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nigdy tego dziadka nie lubiłem. Zatrzymał się już dawno w latach 70 i uważa się za jakiegoś eksperta a wszyscy się z niego śmieją. Teraz to już przesadził i to bardzo, mam nadzieję że dostanie ostro po dupie za to. A wywiad gdzie? w wyborczej.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
To się po prostu najordynarniej w dupie nie mieści.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Antoni napisał(a):
Ale dziadek ma problem...niech sobie kupi jakis klub, posprowadza Polaków za mlny euro i pokaże jakość, technike, ambicje i maestrie naszych rodzimych graczy.. "doskonale sobie dawaliśmy rade"....ja się pytam kiedy on tą doskonałość widział? Dwa razy awans do grup LM przez tyle lat? Poza tym niech nie wyskakuje ze znajomościami Maaskanta i Stana, bo sam pewnie zna całą "śmietankę" polskich "fachofców", którym grunt się pali pod nogami i których czeka bezrobocie. Dobrze o tym wiedzą, że jak Wisła osiągnie sukces z zagraniczną ekipą, to reszta ligi pójdzie tym tropem i nie będzie miejsca na wyroby engelopodobne. Argument o tym, że spadnie poziom polskich piłkarzy także do mnie nie przemawia. Bedziemy mieli ich na pewno mniej, ale zamiast tysięcy otyłych ala Strąk zostanie wyselekcjonowana setka , która podoła grze w ekstraklasie. Ich poziom podniosą Jaliensy, Hubniki, Ntizy, Marcela, Meliksony, itp. Polacy będą mieli się od kogo uczyć! Świerza krew, nowinki taktyczne, nowe podejście do treningów, inna wizja gry, większa konkurencja..same plusy. Ale nie..dziadkom źle, bo nikt o nich nie mówi a ich odkryte, młode talenty vide Strąk tracą miejsca w składach na rzecz Meliksonów itp. Pewnie się teraz podnieca i czuje dowartościowany, bo zrobił szum medialny wyskakując z jakąś archaiczną tezą "doskonałości polskiej myśli szkoleniowej", która nie potrzebuje zagranicznych piłkarzy i trenerów, bo zawsze "dawała sobie doskonale rade" ![]() Żart..śmiech przez łzy, że można tak myśleć i co gorsza publicznie takie pierdoły wygłaszać...jeszcze ci eurodeputowani pod koniec wywiadu. Demencja starcza, niedowartościowanie i odrzucenie. Diagnoza przez internet, ale innej przyczyny wypowiadania takich bredni nie widzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Sprawa jest dla mnie jasna. Jak Holendrzy wprowadzą Wislę do LM to już nikt nie będzie chciał zatrudniać polskich "specjalistów" i ekstraklasę zaleje fala obcokrajowców. Pracowników pionu sportowego jak i piłkarzy. To jest nie na rękę wszystkim. Bo ani kopacze, ani beton ze struktur, czy przedstawiciele PMS od nikogo już grosza nie wyciągną.
Tego się boją, to ich boli. Więc jak mogą tak kąsają. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków idzie na wojnę z Piechniczkiem
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...kiem,id,t.html Jeszcze w tym temacie. Piechniczek w szczegółach gada bzdury, ale generalnie - jeżeli mówi o liczbie obcokrajowców w klubach - to ma rację. Sory, panowie, wiem, że mamy XXI wiek i wszyscy tak robią, ale ja wolałbym, żeby w moim klubie grali Polacy, a zwłaszcza krakowianie. Wiem, jestem anachroniczny, ale nic na to nie poradzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Piechniczek ,parę lat temu na R22 odbierałes z honorami medal.
Pytanko do pana Piechniczka? Gdzie żeś to bywał czrny BARANIE jak polski futbol staczał się na dno przez ostatnie 20 lat? Co konkretnego zdziałałeś dla rozwoju polskiej piłki ,dla szkolenia młodzieży? . Czy to nie Ty i twoi kumple Żmuda i Majewski sa synonimem porażki , wstydu i amatorszczyzny w trenerskim fachu? Bij się we własne piersi ,a ne w cudze. Ps. Najwyższa pora na emeryturę albo do muzeum. I zabierz swoich kumpli ze sobą. Zwłaszcza Grzesia L. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Chcesz wygranych derbow, meczu z Legia i Amika? Chcesz sukcesow w Europie? To teraz pokaz mi 5 zawodnikow z polskiej ligi, lub grajacych(nie siedzacych na lawkach w sredniakcha) ktorych Wisla mogla by pozyskac w tych samych pieniadzach jak obcokrajowcow. Polscy kopacze nie maja ambicji a cenia sie jak by byli nie wiem kim. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat:
jak zresztą było w ostatnich latach gdyby nie mecz na zimę z Lazio, to kto wie kiedy mielibyśmy podgrzewane murawy... jedyna porażka Wisły to brak szkolenia... ale to problem wszystkich polskich zespołów PS. śmiać to mi się chciało na zarzuty o braku promowania młodych zawodników, jak ten sam PZPN podwyższył wiek "młodych" w 3 lidze do 23 lat bo nie ma zawodników, a przecież muszą dbać o poziom tej ligi, tak ....a POZIOM TRZECIEJ LIGI! to mówił przedstawiciel PZPNu, która robi takie wały z licencjami, której zatrzymano dziesiątki działaczy! PS2. na przykładzie Błaszczykowskiego widać jak działa taka polska myśl... poza tym Kubę wprowadzał... Liczka ![]()
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 28.02.2011 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Ale jest to nierealne. Dlaczego? Bo Polacy są słabi i przepłacani. Nie da się z nimi osiągnąć sukcesu co pokazało kilkanaście ostatnich lat. Owszem, możemy grać samymi Polakami, ale wątpię, żebyśmy z naszym budżetem kupując tylko Polaków za te astronomiczne kwoty osiągnęli 1-3 pozycję w tabeli. Obcokrajowcy są tańsi, niekoniecznie gorsi, mniej chcą kasy i mają ambicję. Wg. Piechniczka Wisła/ Cupiał jest głupi zatrudniając obcokrajowców. Mamy przecież polskich wirtuozów futbolu w kraju do wzięcia za półdarmo.. Polacy niech nie będą bufonami vide Antoni i niech się od nich uczą. A jeśli uważają, że są lepsi i nie potrzebują ich rad to niech wyjdą na boisko czy trenerską ławkę i to udowodnią w zdrowej rywalizacji, a nie obrabiając dupę na łamach prasy. edit: Jeśli jakis leśny dziadek chce wprowadzić zasadę 6+5 to Wisła, Amika, Legia i kluby, którym marzy się coś więcej niż 3000osób na meczu powinny oficjalnie zakomunikować, że wycofują swoje pieniądze z futbolu! Nikt nie ma prawa mówić i żadne prawo nie moze określać i decydować za Cupiała, Solorza, Waltera itp na kogo maja wydawać własne pieniądze! Zatrzyma sie taki w rozwoju w czasach komuny i dyryguje..co, kto, kiedy i kogo. Myśli, że ma władze a ma gówno. I zgodnie z naturą gówna niech skończy w sedesie. ....aż się zagotowałem. Jak można w tak bezczelny sposób ograniczać i rozwalać polską piłkę?
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 28.02.2011 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Tak z ciekawości ten pomysł Piechniczka 6+5 to oznacza 6 obcokrajowców i 5 Polaków czy na odwrót?. Dla mnie pomysł beznadziejny bo u nas nie ma na razie tylu polskich piłkarzy żeby można było w większości nimi walczyć o mistrzostwo i grać w pucharach. Piłkarze z zagranicy mało że są tańsi to podnoszą poziom ligi. Dopiero kilka lat profesjonalnego szkolenia może coś zmienić.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Stary dziad próbuję się już wykręcać... w jakim on świecie żyje to ja nie wiem. Najlepszym piłkarzem na Euro był Roger Guerreiro. Z Polską piłką będzie jeszcze gorzej bo kiedyś nie było komputerów, internetu itp, dzieciaki kopały przez pół dnia piłkę, wkładały w to dużo serca, a teraz ? na orlikach w większości biegają chłopy ponad 25 lat.
Jak wjeżdżając na Valckxa, Maaskanta i politykę transferową Wisły Piechniczek chce zmieniać polską piłkę to niech się stuknie w łeb a najlepiej niech odejdzie na emeryturę bo w ten sposób może najlepiej zrobić dla polskiej piłki. Ciekawe kiedy wywiad był robiony, bo jak po meczu z Arką to świadczy to tylko że jest idiotą i dodatkowo nie ogląda meczu ekstraklasy co świadczy o tym że ma w dupie polska piłkę. Transfery są trafione w Polsce nie ma takich zawodników jak Jaliens, Genkov, o Meliksonie już nie wspominając. Jeśli oni wprowadzą jakieś limity obcokrajowców to Polska piłka po prostu zdechnie bo jedyną szansą na wyjście z marazmu są obcokrajowcy na takim poziomie jakich kupiliśmy. I tak za długo opieraliśmy drużynę na Polakach. Mam nadzieję że Wisła nie zejdzie ze starego dziada i uda się uzyskać poparcie takich klubów jak Legia czy Lech aby wybić im z głowy jakieś chore zasady . Szkoda że Piechniczek nie powiedział Maaskantowi: Kim to w ogóle jesteś ja zdobyłem w 1982 trzecie miejsce na MŚ. edit: Czyli Piechniczek co kol wiek nie zrobi to i tak jest w dup*** .
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.02.2011 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mogą ograniczyć co najwyżej ilość zawodników z poza UE. Tych w kadrze mamy pięciu. Wprowadzenie limitu dla zawodników z UE jest niemożliwe... Chyba, że specjalnie dla pana Piechniczka opuścimy Unię Europejską lub zmusimy ją do zmienia jednej z jej podstawowych zasad (swobodny przepływ pracowników).
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2007
Offline |
|
A co do limitow, to powiem ze cos w tym jest, bo jesli taka tendencja sie utrzyma za niedlugo w ekstraklasie bedzie gralo tylu Polakow co palcow u jednej reki, a i mlodym chlopcom odechce sie trenowac bo i po co jak jedyna wizje jaka beda mieli togra w 3 lidze za grosze, bo kluby beda wolaly wieze babel... Ja rozumiem ze nie mozna sie w lidze opierac tylko na Polakach, ale to zaczyna byc niebezpieczne bo polakow za niedlugo wogole nie bedzie!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Też się z tym zgadzam. Jednak co oni zrobili odkąd rządzą piłką. Reprezentacja ponosi klęskę za klęską. Niemcy uważali, że brak awansu z grupy na euro 2000 było tragedią i zrobili porządek. U nas już sam awans do grupy uważa się za sukces i efekty są jakie są. PZPN ma w dupie polską piłkę i myślą jak tylko własną kieszeń napchać, a Pan Piechniczek to chciałby, aby ten "młody zdolny polski trener" [być może Majewski] prowadził Wisłę i dalej stosował myśl szkoleniową z lat '70 ubiegłego wieku. Gościa po prostu boli, że polscy trenerzy są beznadziejni i nie potrafią przygotować zawodników. Ciągłe przypominanie lat 70 mija się z celem i co najmniej jest śmieszne. Dla obecnych młodych kibiców to była mówiąc kolokwialnie "epoka dinozaurów".
Jeśli nie chce im się trenować za grosze, to niech ruszą dupę i zaczną trenować tak jak się od nich tego wymaga, a nie miauczą po 7 meczach, że są sezonem zmęczeni. Jeśli Polak będzie ambitny i pracowity szansę dostanie. Jeśli szczytem marzeń ma być podpisanie na 5 lat samego kontraktu, a później grzanie ławy, bo na treningach się obija to im mniej takich kopaczy tym lepiej.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 28.02.2011 o godz. 20:36.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Guest
|
|
Grosicki, gdyby to Wisła chciała go kupić to pewnie kosztowałby 3 razy drożej ale i tak sam zawodni chętniej wybrały wysoki kontrakt w ciepłej Turcji. Jestem zaskoczony tym jak Kamil radzi sobie w Trucji. Widziałem go w jednym meczu i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, ciekawe czy tak samo byłoby w Wiśle gdzie przyklejona byłaby do niego łatka hazardzisty itp. Nie chce być to posądzony o kompleks Lecha ale chciałem podkreślić że jego wyniki w pucharach to duża zasługa tych chłopców z Bałkanów którzy stanowią o sile tej drużny, dodamy do tego Arbolede i teraz Rudnevsa. A w tym wszystkim Polska piłka może jedynie zyskać bo może zechce się naszym polaczka ruszyć trochę dupska i zacząć trenować bo będzie trudniej się przebić, dodam że pewnie może zaczną spuszczać trochę z żądań. Ile zawodnik klasy Bonina chciał zarabiać ? Dwa miliony złych na sezon ? Wojtek Łobodziński wybrał ławę czy nawet grę w Młodej Ekstraklasie niż grę w Kielcach. Śmiech na sali. Nie chce tutaj generalizować ale niekiedy mam wrażenie że szytem marzeń naszych grajków to dobry, kilkuletni kontrakt, samochód i włosy na blond. Przykład Sebastian Leszczak, kopnął piłkę prosto kilka razy i kompletnie mu odbiło.Skorża dawał mu szansę nawet na grę w pierwszej drażnię, a on zamiast grać to zaczął liczyć pieniądze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.02.2011 o godz. 20:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ZUPEŁNIE NIE ROZUMIEM CO WAS TAK BOLI TO ,ŻE GRAJĄ OBCOKRAJOWCY. Jakieś durne parytety 6+5 , a może 2+8 , a może 0+11. I jeszcze ,żałosne stwierdzenia, że młodzi chłopcy nie grają. Sami dobrze wiecie ,że wcale rzecz nie leży w "drewnie" (nomen omen hahaha ;-) ) ale w tym kto "rzeźbi". Zresztą po co takie chore rozumowanie ,że muszą grać Polacy i koniec. CO JEST CELEM
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
dobrze by było okazać wsparcie Maaskantowi jutro z trybun...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niekonik
problem w tym że jakby się Wisła po niego zgłosiła to Jaga by podwoiła kwotę znając życie. A co do limitów popatrz na inne kraje trzeba iść na przód.. poza tym nie przekreślamy wszystkiego zobaczymy jaka będzie współpraca z ME. A najważniejsze to to by zmienić mentalnośc tych ludzi!! ja grałem w piłkę troszeczkę tak to można ująć ale widziałem co się z ludzmi dzieje, bo znałem wielu co naprawdę mogli by osiągnąć coś w lidze ale w głowie było tak pusto że szkoda gadać. Chcemy polaków to trzeba tą zasraną akademie postawić i szkolić ich technicznie i mentalnie na wielkie sukcesy a nie na kasę. Mam nadzieję że ze szkółką Franka i Szymka będą dobre kontakty i dostarczy nam ona kilka cennych perełek![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Natomiast piłkarze z umiejętnościami i ambicją (Wilk, Sobol, Mały) spokojnie znajdą zatrudnienie... |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Olac go i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,91...iecielina.html
- ciekawy artykuł, napisany z dystansem i ironią, ale z którym chcę polemizować: wydaje mi się, że jeśli Ekstraklasę rzeczywiście zdominują obcokrajowcy, to jeśli to pierwszej jedenastki przebije się jakiś Polak, będzie dysponował umiejętnościami, które wystarczą choćby i na reprezentację, czytaj - będzie solidny, dobry. Obcokrajowcy stworzą w Polsce swoiste sito odrzucające śrut. Po za tym może, paradoksalnie, dzięki nim powstaną wreszcie wymarzone szkółki. A Antoni P. usilnie dąży do powrotu ustroju socjalistycznego w Polsce - wtedy granice zostaną zamknięte, zaś zawód piłkarza stanie się jedną z nielicznych przepustek do zachodnich pieniędzy i godnego życia. Bieda uczyni z nas drugą Brazylię ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Video z dzisiejszej konferencji - Wisła odpowiada Piechniczkowi (w calosci)i:
http://kiks.tv/2011/02/wisla-odpowia...jest-oburzony/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Pan "myśliciel" Piechniczek wymyślił .... szkoda gadać. Ja tam wole żeby w polskiej ekstraklasie grało w sumie 80 Polaków dających rade konkurować z "Meliksonami" niż 300 fajtłap kopiących się po głowach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Brawo Wisła. Cupiał powinien zatrudnić najlepszych adwokatów w Polsce i Europie i skasować Piechniczkowi kominek wraz z całym "fryzjerskim" majdanem. Dodatkowo - pisma do PZPN a potem UEFA i FIFA w razie konieczności, o szkalowanie i pomawianie przez wiceprezesa PZPN - z żądaniem usunięcia go ze stanowiska, oraz przeprosin na oficjalnych stronach PZPN lub UEFA i FIFA ( a nie tylko GW ). W przypadku podtrzymywania pomówień i oszczerstw wiceprezesa, przez PZPN, żądania odszkodowania na miarę szkody i klubu, wydają się nieodzowne.
Ps. Grosicki jeszcze musiałby odmówić trzykrotnie większej pensji w Turcji - to tak w ramach dyskusji o nim i jemu podobnych Polakach na eksporcie Oj boli, najbardziej boli Valckx i brak dostępu do niego, bo Maaskant też jego i do Wisły, amatorom i szemranym kolesiom, drzwi zostały zatrzaśnięte. Bezczelność tego kolesiostwa nie ma granic, żeby straszyć Cupiała, nawet kosztem Wisły, dla ratowania wpływów w pozostałych, okupowanych przez siebie klubach. Nikczemność wyszła na ulicę w biały dzień, słowami Piechniczka na łamach GW, rzekomo w obronie patriotyzmu, do tej pory, łączonego z kibolami, którzy raczej mocno zareagują tym razem, na taką obłudę i nikczemność. Żałosne skur---syny z tych ludzi polskiej piłki, zrzucający winę za swoje grzechy pychy oraz zaniechania rozwoju, na ludzi honoru i rzetelności. No i to "obiektywne" dziennikarstwo, wpisujące się w powyższe absurdy, bez zmróżenia oka lub z puszczonym "oczkiem", w tym niekończącym się - "piłkarskim pokerze". WOLNOĆ ANTKU W SWOIM DOMKU. KOMUNO PRECZ - WRAZ Z JEJ NADAL RZĄDZĄCYMI - CICHOCIEMNYMI EMERYTAMI Musiałem się wypowiedzieć ( wyłamać z milczenia ).
Ostatnio edytowane przez kot : 01.03.2011 o godz. 00:11.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Piechniczek jest czyims agentem ? Bo wyglada na to ze go boli, ze zagraniczni manago dostaja prowizje a on nie
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|