|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jedna lub dwie nazwy związane z nazwą miejscowości, w której jest browar. Taka nazwa - moim zdaniem - zapada w pamięć i dobrze wyróżnia dane piwo.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
też mi sie podoba Galicja albo Galicyjskie też ładnie brzmi.Może też byc Krakauer Pils
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.02.2011 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak będzie konkurs na toy-toye to też podam. Nie każdy post musi być brany na poważnie. A co do poważnej nazwy to może właśnie ta z nazwą związaną z miejscowością/regionem.Jeśli to miejscowość bliżej gór to może Górskie, Górskie mocne, ale Galicyjskie wpada w ucho, chwytliwa nazwa. Cztery Galicyjskie proszę
Mogło by być Krakus, ale się będzie z wódeczką kojarzyć |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
leyzer87 dzieki mnie się spodobało Galicja brzmi dumnie tym bardziej że ma byc sprzedawane tylko w wybranych miastach
Sandomingo niestety nazwa miejscowości odpada conajmniej z dwóch powodów . Jest lekko mówiąc mało medialna marketingowo po drugie juz kiedys bylo takie więc moze się źle kojarzyć |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
mój pomysł na nazwę piwa to SPERMA SZATANA. brzmi dumnie i zachęci na pewno do kupna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Sperma szatana to jabcok z bodajże Borzęcina, więc nazwa zajęta
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wczoraj wieczorem testowałem:
Zawiercie Jasne pełne średnie w smaku. Lwówek Książęcy nawet dobry Piwo Pyszne zdecydowany lider z tej trójki. Ciekawy słodkawy posmak. ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Ile najwięcej piw wypiliście podczas jednego dnia/wieczoru ? ja 7 podawajcie wasze rekordy
|
|
|
|
Guest
|
|
|
10x0,5l - niestety żywiec itp. słabe samopoczucie w ciągu następnego dnia.
W Holandii zdażyło mi się pić po 7-8 butelek 0,5 (Holandia, Belgia, Francja) przez 3-4 kolejne wieczory. Nastepnego dnia o 8 - zero problemów... znacząca różnica w jakości i surowcach niestety...:( |
|
|
|
Guest
|
|
to może np. krynickie albo palenica albo zdrojowe (ale nie wiem czy konstancin tego nie ma) albo parkowe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
12x0,5 Harnas butelka.z 13 zasnąłem
Najlepsze jest to, że piwo było otwarte i nie upite trzymałem je w rece śpiąc ok 2 godziny..nie uroniłem ani kropli |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Smakoszem to raczej nie jesteś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Mi ostatnio zasmakowało piwo Krzepkie z Browaru Kormoran,i mimo wszystko Łomża Miodowe,dobre na ból gardła
Na wieczór z ligą mistrzów zakupiłem Zawiercie czekoladowe,jestem ciekaw jak takie piwo smakuje.![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dla mnie to nasze Zawierciańskie piwo jest nieudane. Czekoladowe i bursztynowe niezbyt dobre... jakiś smak jeszcze ma miodowe. Raczej już tamtych się nie napiję, nie mają tego smaku ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bardziej Wam smakuje Żubr czy Harnaś ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Z tej półki cenowej zdecydowanie Harnaś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Swego czasu harnaś (ale teraz tylko w butelce ) bo w puszcze się tak do harnasia zraziłem że już nie kupie , ale i tak najlepszy lech ;p
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja te tańsze piwa typu Harnaś, czy Tatra używam przy robieniu grzańca, bo do tego nadają się znakomicie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
15 latek i ekspert od piwa... Ja ostatnio zakupiłem Lubuskie Zielone,całkiem przyjemne piweczko,i ten kolorek
![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja osobiście najbardziej lubię Tyskie i Warkę Strong
A jak portfel grubszy to lubię sobie iść na ciemne do CK Browar. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zdecydowanie Żuberek
Harnasia się zmęczy ale jak napisał kolega wyżej absolutnie nie z puszki. Latem nie ma jak zimna Perła w Yakuzie Z zagranicznych tańszych piw polecam piwo Schwechater dostępne w Austrii ale chyba w Cieszynie też się kupi.P.S. gdyby ktoś był w browarze Spiż bądź w Wrocławiu lub w klubie Spiż w Katowicach polecam piwko jasne. Warto spróbować ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W ramach informacji, od jutra w Lidlu duza butla Carlsberga 0,66 l po 2,22 zł.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |