The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2011, 17:26
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że obwód rzutu piłki jest różny od obwodu piłki.
Miałbym pewne obiekcje.

PS. Wy naprawde uważacie, że "minęła całym obwodem" dosłownie znaczy, ze piłka musi przekroczyć linie końcową o obwód piłki czyli 68-70 cm?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.02.2011, 17:27
Tylko, że obwód rzutu piłki jest różny od obwodu piłki.
Nie spodizewałem sie że w tym temacie doczekam takiej dyskusji
Może do FIFA trzeba napisac o zmiane regulaminu
Ma ktoś przepisy FIFA do gry w piłkę nożną bo chętnie poczytam i zobaczymy jak to jest w rzeczywistości
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.02.2011, 17:40
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Logicznym i oczywistym wydaje się, że mówimy o obwodzie rzutu piłki na murawe.
Jako, że sprokurowałem tą jałową dyskusję, to mam nadzieję, że ją zakończę.

Już chyba wiem o co chodzi. Niepotrzebnie narobiłem zamieszania.

mr kwolf ma rację. Chodzi o obwód piłki, ale rozpatrywany jako ten równoległy obwód do murawy, a nie prostopadły, tak jak mi się wydawało.

Dołączam rysunek o co mi chodzi.

1 przypadek: obwód jest mierzony jako obwód rzutu piłki, jeśli się on znajdzie za linią, to jest bramka. Jeśli nie, to bramki nie ma.

2 przypadek: ja tak to sobie wyobrażałem. Wtedy rzeczywiście, obwód kończyłby się kilkadziesiąt cm za linią. Gdybyśmy go rozwineli.

Przepraszam Panowie, za niepotrzebną dyskusję. Mea culpa.

Mam nadzieję, że na tym zakończymy ten OT. pozdrawiam!
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg rozkminy.jpg (8,7 KB, 121 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.02.2011, 17:49
I jak najbardziej rozumiem o co Ci chodzi, więc wydaje mi się, że zgodnie przyznacie, że używanie określenia 'obwód piłki' przez polskich komentatorów jest niewłaściwe. Ponadto Proud, to co u Ciebie na rysunku jest obwodem rzutu piłki to nie jest obwód rzutu piłki, a jedynie średnica rzutu piłki na płaszczyznę. Chodzi mi o przypadek nr 2.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2011, 17:52
I jak najbardziej rozumiem o co Ci chodzi, więc wydaje mi się, że zgodnie przyznacie, że używanie określenia 'obwód piłki' przez polskich komentatorów jest niewłaściwe. Ponadto Proud, to co u Ciebie na rysunku jest obwodem rzutu piłki to nie jest obwód rzutu piłki, a jedynie średnica rzutu piłki na płaszczyznę. Chodzi mi o przypadek nr 2.
Oczywiście. Dalszy obwód biegnie pod piłką Nie umiałem tego narysować A nie chciałem go rozwijać, aby nie obrać złej długości, bo znowu byłoby zamieszanie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.02.2011, 18:00
Ja się nie zgodze, ale już skończmy tę rozmowe, bo to nie ma sensu. Myśle, że można sobie pozwolić na taki drobny skrót myślowy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.02.2011, 18:40
nie wiedziałem w jakim temacie to napisac,wiec wrzuce to tu :

www.liderwloclawek.eu

czy to fake? czy faktycznie klub z polskiej ligi okregowej ma akademie pilkarska w Nigerii?
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.02.2011, 19:24
Stasiak bardzo ładnie i 1:0 dla Zaglębie w meczu z Koroną.
Jak na razie ta kolejka układa się po naszej myśli.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.02.2011, 19:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post

gruby pocisk...
Ta flaga to już stara sprawa. Nie należy do Pasów, tylko do KSP.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.02.2011, 19:31
Titto napisał(a):Wyświetl post
Stasiak bardzo ładnie i 1:0 dla Zaglębie w meczu z Koroną.
Jak na razie ta kolejka układa się po naszej myśli.
Już jest 1:1 i oby się tak zakończyło.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.02.2011, 21:09
Sobota remisów, co nam jest bardzo na rękę
What's new?

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.02.2011, 21:31
nie wiem w jakim temacie więc pisze tu. Jest możliwosc wejscia na stadion z torbą albo przechowania torby na czas meczu bo pójde na mecz PP od razu po zajęciach...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.02.2011, 21:33
Jest taka możliwość oczywiście, tylko przed wejściem Cię przeszukają. Ale są inne tematy - np. mam pytanie.

Oba posty do usunięcia.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2011, 21:47
Bartłomiej Grzelak już wiosną nie zagra.Troche dziwne że Probierz zdecydował sie sprowadzic zimą tak kontuzjogennego napastnika.
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....RT02/671603003
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.02.2011, 22:02
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Bartłomiej Grzelak już wiosną nie zagra.Troche dziwne że Probierz zdecydował sie sprowadzic zimą tak kontuzjogennego napastnika.
Jeszcze rozumiem, jak by go latem sprowadził, a tak nie dość, że się sam połamał, to jeszcze kolegów o kontuzje będzie przyprawiał
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.02.2011, 22:50
David Abwo z Zagłębia zaprezentował się w meczu z Koroną nie gorzej niż Melikson z Arką. Rosną nadzieję, że z cudzoziemskiego zaciągu w tym sezonie wyrosną jakieś gwiazdy i sprawią, że Ekstraklasa będzie dużo ciekawsza. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w kilku następnych kolejkach.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.02.2011, 22:54
No właśnie Abwo bardzo mi także zaimponował w meczu z Koroną.
Tak się składa, że to jego typowałem na nieznanego, który błyśnie wiosną
Przypomina mi trochę tego Traore z Lechii bardzo dobra technika, szybkość i drybling...
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.02.2011, 23:07
Na koniec o obwodzie piłki:

http://www.youtube.com/watch?v=_Ng8VIfq9s4

I chyba wszystko jasne.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2011, 23:33
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
Na koniec o obwodzie piłki:

http://www.youtube.com/watch?v=_Ng8VIfq9s4

I chyba wszystko jasne.
Tylko, że każdy biorący udział w dyskusji na ten temat wie kiedy jest gol, a kiedy nie. Dyskutowaliśmy nad samym słowem "obwód" czy jest ono odpowiednie

------------------------------------
Bardzo dobry dzień dla nas.
Szkoda tylko, że Lechia nie wygrała z Ruchem. Wtedy byłoby idealnie.

Liczę jutro że Górnik sprawi niespodziankę i wywiezie chociaż punkt z Konwiktorskiej. Na Widzew szeczólnie nie liczę. Choć mogliby mnie zaskoczyć
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.02.2011, 23:37
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Sobota remisów, co nam jest bardzo na rękę
nadeszła wkońcu taka pora , aby odskoczyc od reszty stawki , bo bliskośc takich drużyn jak Górnik Zabrze lub Bełchatów jest po prostu nie na miejscu .

Terminarz tak się ułożył że wygranie kolejnych 4 spotkań ( teoretycznie łatwiejszych ) , w tym 3 u siebie jest naszym obowiązkiem . szczególnie rywal 2-3 kwietnia czyli Jagiellonia Białystok będzie arcy prestiżowym spotkaniem . Wiele nam wyaśni .
Jeśli tak się stanie to wszystko wskazuje na to że początkiem kwietnia będziemy mieli 2-3 punktowa przewagę nad resztą stawki na tym poziomie rywalizacji , Kwiecień i Maj to będzie maraton w którym może paść wiele różnych rozstrzygnięć . Niemniej jednak taka spłaszczona tabela jaka miała miejsce na jesień już się nie powtórzy .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.02.2011 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2011, 23:49
Nie dzielmy panowie skóry na niedźwiedziu. Na razie wszystko układa się po naszej myśli. Mam nadzieję, że mecze u siebie tylko dodadzą wiatru w skrzydła naszych graczy, a my kibice im w tym pomożemy głośnym dopingiem. Kilka miesięcy czekaliśmy na krzyknięcie w kilkanaście tysięcy "Bo w Krakowie..." więc jestem pewien, że zawodnicy będą pod naszym wrażeniem, a sami pokażą się również z dobrej strony.

Jeśli Craxa byłaby każdą inną drużyną, można by powiedzieć że są już w I lidze. Niemniej jednak mam nadzieję, że tym razem profesorkowi nie uda się smarowanie i zostaną tam na co najmniej kilka sezonów. Jak na ten klub i to i tak sobie sporo pograli w ekstraklasie przez ostatnie lata

Problemy Jagi z napastnikiem też są nam na ręką choć kontuzja nie powinna nikogo zbytnio cieszyć. Nie zmienia to faktu, że szanse Jagi na MP spadły o kilka(naście?) procent.

Mam nadzieję również, że Amica utrzyma stabilną formę i zanotuje w tym sezonie wynik w środku tabeli. Dzięki temu w przyszłym roku nie będzie musiała się martwić o mobilizację w lidze i LE

Legia... nie jestem tutaj obiektywny. Ale jakoś poczynania Maćka na Ł3 nie wyglądają najlepiej. Co prawda trzeba każdemu trenerowi trochę czasu, ale jakoś średnio to widzę.. Ale jakbym powiedział, że mnie to bardzo smuci nie byłbym szczery
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 26.02.2011, 23:54
Proud napisał(a):Wyświetl post
Dyskutowaliśmy nad samym słowem "obwód" czy jest ono odpowiednie
Jest odpowiednie. http://sjp.pwn.pl/slownik/2492350/obw%C3%B3d
Oznacza "linię zamkniętą, okalająca płaszczyznę lub bryłę", ale też długość tej linii.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 27.02.2011, 00:13
Mądrze gadasz Karhetroop z Ruchem i Widzewem po prostu trzeba wygrać!

Natomiast mecz z Jagiellonią może być tym o 6 punktów, który być może będzie miał bardzo duże znaczenie dla całego sezonu.
Fajne jest to, że z tymi rywalami z wyższej półki gramy u siebie wyjątek to Korona i Legia na wyjeździe.
U siebie gramy z JAGĄ, Bełchatowem,Górnikiem,LECHEM, Cracovią i Polonią no i z Ruchem i Widzewem o którym wcześniej wspominałem
Wydaje mi się, że w tych spotkaniach realne jest jak najbardziej 18 - 20 punktów.
Dajmy na to z Widzewem, Ruchem,Cracovią, Polonią Warszawa,Bełchatowem Górnikiem wygramy no i potem obawiam się remisu/porażki z Lechem i Jagiellonią.
I potem wyjazdowe mecze Polonia Bytom, Korona Kielce, Śląsk, Lechia, Legia, Zaglębie
I realne 14 - 15 punktów

Tutaj dajmy na to wygrana z Polonią, Zagłębiem, Śląskiem, Lechią i remis z Koroną i Legią.
I to nam daje 62 - 65 punktów na koniec. Na mistrzostwo chyba powinno wystarczyć.
W ostatnim sezonie Lech zdobył 65(wystarczyło 63) punktów my dwa sezony temu 64 (wystarczyło 62)
Ostatnio edytowane przez Titto : 27.02.2011 o godz. 00:30.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.02.2011, 10:30
lol Jagielonia teraz, szczególnie na wyjazdach będzie cienka jak dupa węża.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 27.02.2011, 10:58
Podajcie mi link do programy cafe futbol na polsacie sport.
(oprocz ipli)
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.02.2011, 11:00
Titto napisał(a):Wyświetl post
Tutaj dajmy na to wygrana z Polonią, Zagłębiem, Śląskiem, Lechią i remis z Koroną i Legią.
Nie. Z Legią trzeba przegrać. W ostatnich latach tylko przegrana zapewniała nam mistrzostwo. Sezon temu tam wygraliśmy i klątwa zadziałała.
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 27.02.2011, 11:04
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
lol Jagielonia teraz, szczególnie na wyjazdach będzie cienka jak dupa węża.
Śmiała teza patrząc na to, że do tej pory Grzelak nie zagrał ani minuty w barwach Jagiellonii.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 27.02.2011, 11:10
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Podajcie mi link do programy cafe futbol na polsacie sport.
(oprocz ipli)
LINK
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Stary 27.02.2011, 11:16
No i nie zagra, bo przecież doznał kontuzji, która wyklucza go do końca rundy. I tym samym Jaga zostaje z jednym Frankowskim w ataku.
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.02.2011, 11:45
pozwole sobie nie zgodzic sie z szanownym przedmowca. Jagiellonia obok Franka i pary mlodziaszkow ma przynajmniej dwoch pilkarzy ktorzy bez problemu moga zagrac w ataku: Kupisz i nowy nabytek z Czarnogory Seratlic. Do tego pamietajcie ze moja Jagiellonia gra zazwyczaj jednym napastnikiem i w ostatnim roku byl to w wiekszosci meczow Tomek Frankowski tak wiec kontuzja Grzelaka nie wiele zmienia w tym co bylo tej pory w ataku. Gratuluje wygranej na wybrzezu a co do mistrza mam nadzieje ze zostanie nim poprostu najlepsza ekipa a nie ta co bedzie miala najsilniejsze plecy.
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów