The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2011, 14:49
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Chyba jeszcze nikt nie wrzucał?

http://www.youtube.com/watch?v=kKy3APYuXWw

Boukhari to mnie rozwala. Raz "bije" się z Kewem, później macha do pustych trybun/robotników
"Mały weź taboret"

Wszystkiego Najlepszego Łukasz!

Zdrowia przede wszystkim!!!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.02.2011, 15:09
A ja Łukaszowi życzę Mistrzostwa Polski oczywiście, a jeśli chodzi o bliższą przyszłość to udanego meczu z Arką Trzy punkty muszą być!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.02.2011, 23:08
Nie zdziwiłbym się gdyby Smuda za jakiś czas zgłosiłby się po Meliksona...
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.02.2011, 23:16
Titto napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwiłbym się gdyby Smuda za jakiś czas zgłosiłby się po Meliksona...
Nie zgłosi się, bo Maor rozegrał już 1 mecz w pierwszej kadrze Izraela. To nie pierwsza połowa XX wieku, kiedy można było grać dla 2 reprezentacji jak np. Ernest Wilimowski.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.02.2011, 23:18
Maor u nas nie zagra, ale to nie znaczy że ze względów na przepisy , bo te własnie obecnie dają naprawdę duże możliwości manipulacji narodowością w reprezentacji .
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 26.02.2011, 00:41
Edson napisał(a):Wyświetl post
Nie zgłosi się, bo Maor rozegrał już 1 mecz w pierwszej kadrze Izraela. To nie pierwsza połowa XX wieku, kiedy można było grać dla 2 reprezentacji jak np. Ernest Wilimowski.
Mógłby się zgłosić, bo to był mecz towarzyski, w meczu o punkty Melikson dla reprezentacji Izraela nie zagrał, ale zastanawiam się, czy on chciałby grać dla Polski, chociaż możliwość wystąpienia na EURO u "siebie" w kraju to kusząca sprawa
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.02.2011, 01:12
Małecki ma jeden problem- zazwyczaj, kiedy ma podać- strzela, kiedy lepiej strzelać- podaje. Od czasu do czasu podejmie tę dobrą decyzję, jak dzisiaj pod koniec i od razu efekt jest świetny. Umiejętności czysto piłkarskie i techniczne ma naprawdę niezłe. Niestety ma ogromne problemy z inteligencją boiskową, szybszym podejmowaniem decyzji. Gdyby choć trochę popracować nad tym elementem (choć czy da się tu jeszcze coś zmienić) Małecki byłby gwiazdą totalną naszej ligi. Tak to jest tylko średni z genialnymi (jak na polską ligę) przebłyskami.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.02.2011, 02:19
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Małecki ma jeden problem- zazwyczaj, kiedy ma podać- strzela, kiedy lepiej strzelać- podaje. Od czasu do czasu podejmie tę dobrą decyzję, jak dzisiaj pod koniec i od razu efekt jest świetny. Umiejętności czysto piłkarskie i techniczne ma naprawdę niezłe. Niestety ma ogromne problemy z inteligencją boiskową, szybszym podejmowaniem decyzji. Gdyby choć trochę popracować nad tym elementem (choć czy da się tu jeszcze coś zmienić) Małecki byłby gwiazdą totalną naszej ligi. Tak to jest tylko średni z genialnymi (jak na polską ligę) przebłyskami.
To samo można powiedzieć o Kirmie (wielbicielu obijania słupków). Też najczęście podejmuje złe decyzje chyba ze wyjdzie mu mecz jak z Lechią.

Małecki gwiazdą nie jest ale ma charakter i to mi się w nim podoba. Dla mnie Kirm dzisiaj (wczoraj) dużo słabszy. Ważne 3 punkty. Dzięki Mały
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2011, 08:41
Co do Małego, to mam same pozytywne odczucia. Nie było wczoraj pyskówek, nerwówki i podpalania. Poza sytuacjami, gdzie powinien zagrać bardziej zespołowo, był wyróżniającą się postacią.

Rzuca się w oczy od jakiegoś czasu to, że Mały ma bardzo profesjonalne podejście do swojego zawodu. Widać, że ćwiczy mocno, nie odbębnia niezbędnego minimum. Widać efekty tych ćwiczeń - Małemu nie robi różnicy fakt, czy strzelać ma prawą, czy lewą nogą. Powiedziałbym nawet, że częsciej stara się tą lewą strzelać. Użytkowanie obu nóg na pewno nie pomaga obrońcom w odczytaniu jego zamiarów. Widać, że Mały stara się z treningów wyciągać jak najwięcej dla siebie.

Chyba służą mu też osławione pomarańczowe f 50, nie wspominając o jakże ważnym zaroście, fryzurze i koszulce od Lechisty z Pruszcza :]
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2011, 08:58
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Co do Małego, to mam same pozytywne odczucia. Nie było wczoraj pyskówek, nerwówki i podpalania. Poza sytuacjami, gdzie powinien zagrać bardziej zespołowo, był wyróżniającą się postacią
Chyba nawracanie Pastora Chaveza działa w przypadku Patryka chociaz ja osobiscie lubie jak piłkarze sa chamscy do pewnego stopnia oczywiscie. Na boisku trzeba byc "Silnym"
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 26.02.2011, 09:42
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Co do Małego, to mam same pozytywne odczucia. Nie było wczoraj pyskówek, nerwówki i podpalania. Poza sytuacjami, gdzie powinien zagrać bardziej zespołowo, był wyróżniającą się postacią.

Rzuca się w oczy od jakiegoś czasu to, że Mały ma bardzo profesjonalne podejście do swojego zawodu. Widać, że ćwiczy mocno, nie odbębnia niezbędnego minimum. Widać efekty tych ćwiczeń - Małemu nie robi różnicy fakt, czy strzelać ma prawą, czy lewą nogą. Powiedziałbym nawet, że częsciej stara się tą lewą strzelać. Użytkowanie obu nóg na pewno nie pomaga obrońcom w odczytaniu jego zamiarów. Widać, że Mały stara się z treningów wyciągać jak najwięcej dla siebie.

Chyba służą mu też osławione pomarańczowe f 50, nie wspominając o jakże ważnym zaroście, fryzurze i koszulce od Lechisty z Pruszcza :]
Zgadzam się. Odniosłem wrażenie, że Mały wydoroślał w towarzystwie starszych kolegów, zarówno piłkarsko jak i osobowościowo. Wywiad po meczu utwierdził mnie w tym przekonaniu. Liczę na to, że swoją grą poprowadzi Wisłę do mistrzostwa, jak i utrze nosa wyzywającym go na każdym kroku pedałom bez napletków z synagogi na kałuży oraz ich analnym kochankom z Gdyni i Poznania.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.02.2011, 10:45
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Mały zazwyczaj robi wszystko na odwrót. Słusznie powiedział wczoraj jeden z komentatorów C+, gdyby Patryk wybierał bardziej różnorodne rozwiązania dodałoby mu to nieprzewidywalności, a wtedy sam rozwaliłby naszą ligę. Co do jego skłonności do dryblingu oraz podejmowaniem właściwych decyzji to sądzę iż nabierze tych cech z wiekiem. Jest młody, chce się popisac i wyszalec i ja go rozumiem. Jestem przekonany iż gdy nabierze większego doświadczenia to mu to przejdzie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.02.2011, 15:39
Wiecie może kiedy docelowo ma wrócić do gry Boguski?
Możliwe, że jeszcze wróci w tej rundzie czy raczej ten sezon ma z głowy?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.02.2011, 16:15
Wiecie może kiedy docelowo ma wrócić do gry Boguski?
Możliwe, że jeszcze wróci w tej rundzie czy raczej ten sezon ma z głowy?
Powinien być do dyspozycji Maaskanta jeszcze w tym sezonie, jednak trudno go traktować jako wzmocnienie. Raczej uzupełnienie, trochę będzie dochodził do siebie po takiej kontuzji. Szczególnie, że ciężko określić Wisłę mianem klubu w którym zawodnicy po ciężkich kontuzjach wracają do pełnej sprawności (Niedzielan, Garguła, Dawidowski). Oby z Boguskim było inaczej.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.02.2011, 22:14
http://www.youtube.com/watch?v=oUat0nn7P2g
6:40
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.02.2011, 23:21
Cały Paljić. Ogólnie ma się wrażenie, że nabytki z lata polubiły Wisłę.
Melikson jakiś taki zagubiony, ale w końcu pierwszy raz uczestniczył w oficjalnym meczu i nie przeszedł "treningu" jak reszta na początku sezonu.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2011, 08:55
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Cały Paljić
heh jest dobry wariat!
Ale lepsza piosenka na końcu - Fiesta Fiesta Fiesta!
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 27.02.2011, 09:20
MCX napisał(a):Wyświetl post
Powinien być do dyspozycji Maaskanta jeszcze w tym sezonie, jednak trudno go traktować jako wzmocnienie. Raczej uzupełnienie, trochę będzie dochodził do siebie po takiej kontuzji. Szczególnie, że ciężko określić Wisłę mianem klubu w którym zawodnicy po ciężkich kontuzjach wracają do pełnej sprawności (Niedzielan, Garguła, Dawidowski). Oby z Boguskim było inaczej.
Boguski jeszcze po wcześniejszej kontuzji się nie pozbierał, tzn. jakiś bojaźliwy się zrobił. Teraz ma dużo poważniejszą kontuzję..nie to, ze źle mu życzę, ale coś mi się wydaje, że na dawny poziom już nie wskoczy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2011, 09:31
A mówili, że zagraniczni piłkarze nie będą się utożsamiali z Wisłą. Nie oddadzą serca na boisku. Bzdura. Wszystko zależy od indywidualnego podejścia.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2011, 09:55
Co mi się spodobało to zachowanie Genkowa.. co był sfaulowany to nie czekał na gwizdek sędziego tylko odrazu próbował wstać i grać dalej.. nawet jak karny był ewidentny dla nas to Genkow przeszkadzał graczom , żeby piłke nie odebrali mu i i kontrę zarzucili. Według mnie patrząc na te filmiki to Palijc i Boukhari wprowadzają pozytywną atmosferę w naszym zespole, przynajmniej jeśli chodzi o zagranicznych graczy.
Warte zauważenia jest, że nikt już nie wyma..... rączkami, a w zamian bardzo często sobie dziękowali za dobre podania mimo , że nie zdołali przejąć piłki.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 27.02.2011, 10:01
Im więcej patrzę na tą drużynę, to mam coraz więsze wrażenie, że ona jeszcze coś osiągnie. Coś naprawdę niespotykanego w tej lidze.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.02.2011, 13:03
Chciałbym aby Maaskant zrobił z Wisłą to co zrobił z Borussią trener Klopp. To co gra mistrz Niemiec (chyba już tak można napisac) to jest esencja futbolu. Jurgen stworzył z tych chłopaków monolit, idealnie funkconujący organizm w którym wszystkie tryby pracują perfekcyjnie. To nie jest Barcelona gdzie o wyniku decydują ideywidualne umiejętności, to nie jest Real gdzie są gigantyczne pieniądze. Borussia udowadnia że pieniądze szczęścia nie dają. Życzę sobie i wszystkim kibicom Wisły aby Robert stworzył w Wiśle chociaż namiastkę tego co prezentuje Borussia.
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.02.2011, 14:25
Po prostu widać jak zagraniczna (w tym przypadku holenderska) myśl szkoleniowa i transferowa odbiegła w przód od Polskiej. Przyszedł porządny dyrektor sportowy, dobry trener a nam wydaje się jakby się cuda działy.

To nie są cuda. To współczesna piłka nożna. Gonimy Europę, podczas gdy reszta Polskich klubów stoi w miejscu.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 27.02.2011, 20:15
3 Wiślaków w jedenastce Orange Sportu - Osman Chavez, Maor Melikson, Patryk Małecki. Brakowało mi trochę Czarka Wilka zresztą tak samo jak Pawłowi Zarzecznemu...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.02.2011, 20:17
Chavez? Zagrał poprawnie ale np Jaliens wydawał się lepszy.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 27.02.2011, 20:19
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Chavez? Zagrał poprawnie ale np Jaliens wydawał się lepszy.
Zgodzę się. Chavez w niektórych sytuacjach zachowywał się chaotycznie a Jaliens zagrał bardzo pewnie kilkakrotnie świetnie interweniując w meczu z Arką.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.02.2011, 20:41
3 Wiślaków w jedenastce Orange Sportu - Osman Chavez, Maor Melikson, Patryk Małecki. Brakowało mi trochę Czarka Wilka zresztą tak samo jak Pawłowi Zarzecznemu...

W Lidze + Extra w 11 kolejki Pareiko, Palijc Melikson Wilk

I Wilk piłkarzem kolejki
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Stary 27.02.2011, 20:42
A w C+ w 11 kolejki Pareiko, Paljic, Małecki, Wilk i Melikson. Wilk piłkarzem kolejki
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.02.2011, 20:58
Widzieliście mine Skorży gdy Twarowski ze Smokowski dopiekli Mackowi że Robert Maaskant lepiej zliftingował Wisłe niż on Legie bezcenne

P.S. Experci C+ jak na razie rozpływają się w zachwytach nad grą Wisły w meczu z Arką, chwalony jest szczególnie Melex i Shivakov, dawno nie słyszałem tylu ciepłych słów ze strony redaktorów C+ pod adresem naszej drużyny

P.S2 Canal+ wybrał najlepszego zawodnika tej kolejki Czarka Wilka z koleji dzień wcześniej graczem meczu Wisła-Arka został Patryk Małecki. Dziwne...
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Stary 27.02.2011, 21:04
Ja też nie słyszałem tylu pozytywów na temat Wisły, ale trzeba przyznać, że zagrali bardzo dobrze. Szkoda mi Wilka bo po takim meczu pewnie go czeka ławka bo pozycja Sobola jest niepodważalna. Chyba że zagra i Czarek i Sobol. Zobaczymy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów