The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2011, 08:41
Ciekawy wywiad z Meliksonem:

http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...2,0:pag:1#nav0
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2011, 10:58
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy wywiad z Meliksonem:

http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...2,0:pag:1#nav0
Jedno mnie zaciekawiło, skoro 70 tyś dolarów rocznie uważał za śmieszną sumę, to ile zarabia w Wiśle?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.02.2011, 11:11
Cytat:
Jedno mnie zaciekawiło, skoro 70 tyś dolarów rocznie uważał za śmieszną sumę, to ile zarabia w Wiśle?
Jak u nas Łobodzinski pobiera propabably 300 tys euro rocznie, gdzie kurs euro (1euro - 4zl), a dolar (1$ - 3zł) to Maor otrzymywał gdzieś 210 tys zł rocznie, a Łobo kasuje 1.2 mln. Więc gracz, który jest wyśmiewany przez 75% kibiców Wisły, krytykowany za słabą grę otrzymuje takie pieniądze, to na prawdę. Gdyby Maor takie pieniądze zarabiał w naszym klubie to byłby śmiech.
Zarabia pewnia 150-250 tys euro za sezon
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.02.2011, 11:17
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jak u nas Łobodzinski pobiera propabably 300 tys euro rocznie, gdzie kurs euro (1euro - 4zl), a dolar (1$ - 3zł) to Maor otrzymywał gdzieś 210 tys zł rocznie, a Łobo kasuje 1.2 mln. Więc gracz, który jest wyśmiewany przez 75% kibiców Wisły, krytykowany za słabą grę otrzymuje takie pieniądze, to na prawdę. Gdyby Maor takie pieniądze zarabiał w naszym klubie to byłby śmiech.
Zarabia pewnia 150-250 tys euro za sezon
300 tys euro jak gra.... ma kontrakt motywacyjny, wiec pewnie ok 150 tys euro, co chyba brzmi jeszcze gorzej, bo zarabiac 150 tys euro za treningi.. niezle
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.02.2011, 11:39
bobbest napisał(a):Wyświetl post
No to spieszę wyjaśnić że tak ładnie nazwany opiekun drużyny to nikt inny jak Pan magazynier Jasiu Batko
Dzięki. To w rzeczy samej wiele tłumaczy .Korzytając z okazji zapytam czy orientujesz się może w stopniu pokrewieństwa pomiędzy panem opiekunem drużyny a wystepującym kiedyś (?) w MESIE napastnikiem o tym samym nazwisku?
A swoja drogą to ciekawe czy w świetle Twoich wyjasnień pan analityk Pączek zajmuje się analizą krwi i sików piłkarzy a pan zajmujący się kontrolą przygotowania motorycznego sprawdza czy motory piłkarzy są na chodzie . Panom fizjoterapeutom odpuszczam.

"wiślak68 dobrze, że mamy rozwinięty sztab bo teraz każdy odpowiada za siebie i za swoje obowiązki."

W rzeczy samej. Jeśli do sztabu zatrudnimy jeszcze ze trzech magazynierów to nasz sztab będzie jeszcze bardziej rozbudowany a co za tym idzie wzrośnie odpowiedzialność za siebie i swoje obowiązki.

A jeśli chodzi o wywiad Meliksona to jedno z dwóch: albo chłop współpracuje z jakimś PR-owcem albo faktycznie Żydzi są od nas o wiele mądrzejsi. Chłop powiedział dokładnie to co powinien powiedzieć w wywiadzie prasowym nowo pozyskany piłkarz. Nawet jeśli okaże się niewypałem (czego ani sobie ani jemu nie życzę) to myślę że ogólny wskaźnik inteligencji w drużynie wzrośnie.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.02.2011, 11:56
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
W rzeczy samej. Jeśli do sztabu zatrudnimy jeszcze ze trzech magazynierów to nasz sztab będzie jeszcze bardziej rozbudowany a co za tym idzie wzrośnie odpowiedzialność za siebie i swoje obowiązki.
a co ma piernik do wiatraka? nie moja wina, że nie rozróżniasz fizjoterapeuty od masażysty. Już kiedyś w klubie było zatrudnionych 5 osób i wszyscy wiemy jak to wyglądało. Teraz jest w Wiśłe zatrunionych sporo osób i jakoś to wsztstko wygląda, ruszył powoli marketing, transfery sa przeprowadzane jak należy. Widocznie trener potrzebuje mieć tyle osob ile jest w sztabie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 24.02.2011, 12:21
joshi napisał(a):Wyświetl post
Już kiedyś w klubie było zatrudnionych 5 osób i wszyscy wiemy jak to wyglądało. Teraz jest w Wiśłe zatrunionych sporo osób i jakoś to wsztstko wygląda. Widocznie trener potrzebuje mieć tyle osob ile jest w sztabie.
Być może mam wzrok słabszy od Twojego ale na chwilę obecną nie wiem jak "to wszystko wygląda". Jeśli o mnie chodzi to będę mądrzejszy końcem rundy. Wydaje mi się jednak że gdyby to było tak proste jak piszesz to byle Tłoki Gorzyce zatrudniły by sobie do sztabu szkoleniowego ze dwadzieścia osób (w tym paru magazynierów) i mistrzostwo miałyby w kieszeni.
A swoją drogą to przypomnij mi proszę kiedy to w klubie zatrudnionych było 5 osób Nie jestem pewien ale wydaje mi się że trzeba by sięgnąć do czasów jeszcze z przed pierwszej wojny światowej kiedy wszystko działało społecznie.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.02.2011, 12:25
Maly wywiadzik z ''Silnym''

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24684
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 24.02.2011, 13:31
wislak68 to przykro mi, że nie dostrzegasz różnicy pomiędzy czasami gdzie nie było działu marketingu, dyrektora sportowego itd. (kilka lat wstecz, a nie czasy przedwojenne) Gdzie wszystkim zajmowali się Antkowiak z Ochalikiem, a ostatnim rokiem.
Nie zauważyeś np. że transfery są przeprowadzane jak należy, (potrzebowaliśmy bramkarza to go kupilismy, a nie przeprowadzaliśmy casting dla jakiś anonimów z dupy), że zawodnicy (odpukać) w okresie przygotowawczym nie złapali poważnych kontuzji.
A uwaga o Tłokach jest beznadziejna, rozmawiamy o faktach. Każdy szanujący się klub ma sztab ludzi, którzy pracuja na jego sukces, a jeśli tego nie wiesz bądź nie rozumiesz to Twój problem.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.02.2011, 13:49
Kim są dwaj pracownicy sztabu szkoleniowego w drugim rzędzie od góry po lewej? Chyba pierwszy raz ich widzę...

Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 24.02.2011, 13:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/
Tu masz wszystkich z imienia i nazwiska.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.02.2011, 14:49
Jakiś czas temu sztab był chyba znacznie mniejszy, prawda?
What's new?

Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.02.2011, 15:11
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Jakiś czas temu sztab był chyba znacznie mniejszy, prawda?
Czytałeś całą stronę tego tematu i jeszcze poprzednią?
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Pomijając wszystko inne czy zwróciliście uwagę jak nam sie rozrósł sztab szkoleniowy
Skoro się rozrósł, to znaczy że był mniejszy
Ostatnio edytowane przez Mistel : 24.02.2011 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.02.2011, 15:34
czy skoro robiono też zdjęcia indywidualne, to na stronie oficjalnej zostaną one zmienione? Troszkę dziko to wygląda, gdy praktycznie każde jest z innej beczki.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.02.2011, 15:35
napewno tak,ale znajac zycie taka wymiana zdjec moze trwać z pół roku
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2011, 15:44
a może po prostu nie chcą wstawiać zdjęć w dresach?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.02.2011, 16:00
tak w ogóle to co robi analityk?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.02.2011, 16:05
analityk, analizuje problemy i znajduje złote środki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.02.2011, 16:14
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
tak w ogóle to co robi analityk?
Analityk to po prostu szef banku informacji reprezentacja Polski też ma swojego analityka:
http://www.futbolnews.pl/informacje/...analityka.html
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2011, 16:15
Mam pytanie, czy ktoś z Was znalazł zdjęcie naszej drużyny w bardzo dużym formacie, tak aby ustawić sobie je na tapetę?
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.02.2011, 18:45
Dużo ciekawego o Branco

http://www.weszlo.com/news/6382
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.02.2011, 19:12
Rzeczywiśćie dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć o naszym słabym ogniwie. Nie wiedziałam na przykład, że ma aż tyle tatuaży na swym ciele ;P
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.02.2011, 01:03
Chyba jeszcze nikt nie wrzucał?

http://www.youtube.com/watch?v=kKy3APYuXWw

Boukhari to mnie rozwala. Raz "bije" się z Kewem, później macha do pustych trybun/robotników
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 25.02.2011 o godz. 01:05.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 25.02.2011, 08:53
Dzisiaj urodziny obchodzi Łukasz Garguła.

Wszystkiego najlepszego Łukasz, jak najmniej kontuzji, jak najwicej gry i zebys chociaz w polowie spelnil te oczekiwania, ktore sa wiazane z Toba.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 25.02.2011, 10:37
mic napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj urodziny obchodzi Łukasz Garguła.

Wszystkiego najlepszego Łukasz, jak najmniej kontuzji, jak najwicej gry i zebys chociaz w polowie spelnil te oczekiwania, ktore sa wiazane z Toba.
I niech strzeli dziś gola z 40 m w samo okienko. Życzmy mu tego
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.02.2011, 10:43
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html według tego artykułu taki Łobodziński zarabia w Wiśle 320 tyś a Garguła 350 tyś. Jak dla mnie wygórowane sumy, szczególnie w przypadku Łobo.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 25.02.2011, 11:29
joshi napisał(a):Wyświetl post
wislak68 to przykro mi, że nie dostrzegasz różnicy pomiędzy czasami gdzie nie było działu marketingu, dyrektora sportowego itd. (kilka lat wstecz, a nie czasy przedwojenne) Gdzie wszystkim zajmowali się Antkowiak z Ochalikiem, a ostatnim rokiem.
Nie zauważyeś np. że transfery są przeprowadzane jak należy, (potrzebowaliśmy bramkarza to go kupilismy, a nie przeprowadzaliśmy casting dla jakiś anonimów z dupy), że zawodnicy (odpukać) w okresie przygotowawczym nie złapali poważnych kontuzji.
A uwaga o Tłokach jest beznadziejna, rozmawiamy o faktach. Każdy szanujący się klub ma sztab ludzi, którzy pracuja na jego sukces, a jeśli tego nie wiesz bądź nie rozumiesz to Twój problem.
Przepraszam że z opóźnieniem ale czuję się w obowiązku odpowiedzieć:
Nie ma powodu aby było Ci przykro z powodu niedostrzegania przeze mnie różnicy pomiędzy czasami dawnymi a nowymi. Nie ma powodu dlatego że, gdybyś tylko zechciał przeczytać moje posty do których się odnosisz nieco bardziej dokładnie, w ogóle nie piszę o dziale marketingu czy dyrektora sportowego. Zaznaczam natomist wyraźnie że chodzi mi o: "dział szkoleniowy". Mam nadzieję że teraz już zauważysz ten drobny szczegół. W tym kontekście zapewne stanie się dla Ciebie jasnym że również Twoja uwaga dotycząca działu skautingu i sztabu medycznego jest wyraźnie nie na miejscu.
A jeśli chodzi o beznadziejność to naprawdę ciężko mi zrozumieć kogoś kto podnieca się rozbudową sztabu szkoleniowego polegającą na tym że dla celów zapewnienia "symetryczności" zdjęcia zaprasza się do udziału w nim magazyniera, po czym przedstawia się go jako: "opiekuna drużyny" . Jeśli nie zauważasz komizmu tej sytuacji to naprawdę sprawa jest beznadziejna.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 25.02.2011, 12:06
Śmieszna odpowiedź, lepiej było nic nie pisać.
Po pierwsze niczym się nie podniecam, uważam że lepiej mieć szeroki sztab niż wąski.Natomiast nic nie wspomniałem o zdjęciu, symetryczności i magazynierze.
W przeciwieństwie do Ciebie widzę też różnicę pomiędzy fizjoterpeutą a masażystą, trenerem od przygotowania fizycznego a specjalistą od indywidualnego treningu, wiem po co jest analityk, uważam też, że kierownik drużyny nie powinien zbierac piłek i bdurnych dresów, bo od tego jest opiekun drużyny itd.
Z mojej strony koniec rozmywania.
Ostatnio edytowane przez joshi : 25.02.2011 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.02.2011, 12:08
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html według tego artykułu taki Łobodziński zarabia w Wiśle 320 tyś a Garguła 350 tyś. Jak dla mnie wygórowane sumy, szczególnie w przypadku Łobo.
Pewnie mają kontrakty motywacyjne, więc nie przyjmowałbym tej informacji bezkrytycznie.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.02.2011, 14:33
Patryk Małecki: stawiam trzy skutery, że będziemy mistrzem

Wiem że Fakt ale warto zobaczyć

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna