|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
moze to, ze na Kaluzy jest otwarty sektor gosci ?
Co do inauguracji kolejki to oba mecze na inauguracje byly dobre i ciekawe - to mile zaskoczenie bo zazwyczaj pilkarze po 2 miesiacach przerwy serwowali nieskładną kopanine. Zobaczymy jak dzisiaj. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
PS. Szanse na to że panie z 2 strony błoń się utrzymają wzrosły im o około 0.5 % więc szału nie ma |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kiedyś też były otwarte sektory gości ale L strzeliła focha, i do miasta nożowników nie mieli zamiaru przyjeżdżać.
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cracovia to będą rycerze wiosny, zobaczycie...
Jak wydolnościowo wyglądała Legia? Maciuś trafił z formą od początku sezonu? ![]()
the end
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Fajnie, że 6 bramek padło w Krakowie, ale:
- Skaba moim zdaniem był faulowany przy golu Jarabicy; - Ntibazonkiza przyjął piłkę barkiem w akcji, po której podyktowano karnego; - Ntibazonkiza był na spalonym przy ostatnim golu. Ja nie mam zamiaru sugerować, że błędy sędziów były umyślne, ale Legia miała strasznego pecha w tym meczu. Z drugiej jednak strony bramka Wawrzyniaka... Na 1000 takich strzałów ten facet 900 strzeli 10 metrów nad bramką, a w pozostałych 99 wybije piłkę poza stadion. A tu strzelił w okienko. Też niesamowity fuks ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/6392 polecam, innej interpretacji nie ma
Piłka musi być "cała" w bramce. Na oko widać, że bramki dla Legii nie było. Kiedyś w C+ był filmik, gdzie pokazywali jak bardzo "skraca kąt" takie telewizyjne ustawienie kamery względem bramki.Wizard już go wrzucił. Telewidzom musi się wydawać, że piłka już "dobrze" jest w bramce. W takich stycznych sytuacjach nigdy nie przeszła całym obwodem, to złudzenie telewizyjne.Szczęśliwie się zaczyna ta liga dla nas W sumie remis wczoraj w Krakowie to, patrząc pod kątem czysto sportowym, najlepsze co mogło paść.![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Dobrze, Bramki dla Legii nie bylo bo pilka nie przekorczyla linii, spalonego po dokladnym przeanalizowaniu moim zdaniem nie bylo. Problem w tym, ze pierwsza bramka i druga bramka dla Cracovii to po prostu buractwo sedziego.
Bramka Wawrzyniaka tez w sumie po faulu w srodku pola. Sedzia chcial moze "usprawiedliwic" to i owo, ale tak naprawde jeszcze bardziej sie skompromitowal. Do tego czerwona dla Borysiuka i tego czarnego kurdupla. Mecz na maxa dziwny bo sedzia sie po prostu pogubil ( nie bede tego nazywac mocniej bo nie mam dowodow ), popelnil sporo baboli i potem mozliwe ze popelnial kolejne bledy zeby wynagrodzic jednej czy drugiej druzynie swoje poprzednie blede oceny. Nie ma co juz plakac nad rozlanym mlekiem, ale mam nadzieje ze ten frajer odpocznie od sedziowania tak jak kiedys juz go odsuneli od kilku spotkan. Mecz sie skonczyl, powiedziane zostalo chyba wszystko Mowi sie trudno ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Wiec rozumiem ze obstawiasz Jagiellonie jako MP Jutro fajne mecze sie szykuja.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 26.02.2011 o godz. 11:48.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że trzeba się teraz przyzwyczaić do najróżniejszych dziwactw sędziego, w meczach Narodu Wybranego, zwłaszcza na ich stadionie. Co do wczorajszego meczu Legii, to go nie oglądałem, w całości, ale ze skrótów ewidentnie widać, faul na bramkarzu przy bramce na 1-0, i reke Ntibazonkizy. Cóż pewnie po sezonie będą sobie Parchy śpiewać Nigdy nie spadnie... Obym się mylił.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Odpukaj szybko we wszystko co malowane, niemalowane, splunij za siebie przez lewe i prawe ramię, obejdź łóżko dookoła robiąc w powietrzu znak krzyża, poświęć kota sąsiadów - może jeszcze jest szansa ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pasy zdobyły tylko 1/45 punktów, które ma do zdobycia w tej rundzie, więc jeszcze muszą zdobyć ponad 20 punktów na 42 jakie zostały im do zdobycia. Wychodzi na to że co drugi mecz muszą wygrywać przy reszcie zremisowanych. Za kilka kolejek będzie już wszystko jasne, ale sportowo mają oni małe szanse na utrzymanie się.
Co do przygotowania zawodników kondycyjnie przez Skorżę to Radovic i Wawrzyniak wyglądali naprawdę dobrze, a Kucharczyk i Rzeźniczak nawet bardzo dobrze. Reszta, a szczególnie z Manu, Chinyamą i Mezengą na czele byli jeszcze na wakacjach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
aha, moge się założyć z każdym że spadną w tym roku (nie licząc romansu z PZPN po sezonie = utrzymanie)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
co warzywniak bramke wpierdo**ł, chłopaki z wawy przyznac sie co jadł przed meczem!
Makkabi z Legią to potrafi ciekawy mecz zagrać.Nie ma to tamto. Jak zaprezentował sie Ich nowy ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na mój nos, fajne mecze w tej kolejce już były
![]() Sobota i Niedziela to będzie popis ułomności i bardzo mało bramek. Ciekawe czy się sprawdzi. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na początku były porównania Hubnika do Nędzy, nie tylko ze względu na fizjonomię.
Po tej akcji z 10:50 utwierdziłem się, że to nie będzie Nędza II. Ciekawe jak się zaprezentuje za tydzień przeciwko Sadlokowi i inym obrońcom dziewczyn. http://legia.com/www/index.php?akt=20895 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A o co chodziło z Czinim? Wczoraj bodajże w sporcie po Wiadomościach Skorża mówił, że on teraz wszystkich zaskoczy. Tylko nie wiem czy chodziło o grę czy o jakąś istotną zmianę w wyglądzie?
Może mi to ktoś wyjaśnić? Grał on wczoraj w ogóle?![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
To nazewnictwo wcale nie jest takie głupie. Wydaje mi się, że w tym określeniu chodzi o to, że patrząc idealnie z góry, cały 'obwód' piłki (czyli de facto cała piłka) musi przekroczyć linię bramkową. Nie dopatrywałbym się tutaj błędu w nazewnictwie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Edit. Co do nazewnictwa - to ja również zauważam ten błąd. Zmierzcie obwód piłki i rzeczywiście jest on dłuższy niż śednica koła, któe powstaje po rzucie piłki na płaszczyzne. Czyli teoretycznie piłka może być kilka- kilkanaście cm za linią, a nie przekroczyła linii całym obwodem. Owiń piłkę sznurkiem dookoła, następnie go rozwiń i zobacz jaki jest cały obwód piłki.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 26.02.2011 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
BTW, jak to jest w innych krajach? Też używają błędnego nazewnictwa? |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
W innych krajach raczej inaczej na to pewnie mowia
Nie mam pewnosci, ale wystarczy powiedziec ze "Cala pilka przekroczyla linie bramkowa" Do tego dodac kamery umieszczone w poprzeczce, czujniki w pilkach i dodatkowego sedziego ![]() Zobaczylem sobie jeszcze raz mecz na spokojnie. Musze przyznac ze gdy nie patrzy sie zbytnio na obrone to widac progres i to spory w grze obu druzyn. Szatalow moze sporo jeszcze namieszac. Przyznac jednak trzeba ze szanse na utrzymanie sa minimalne. Najsmieszniejsze jest to ze moim zdaniem ( na spokojnie oczywiscie ) sedziowie polenili 8 (!) wielbladow ktore wplynely na obraz meczu jak i na wynik. Ocena ich pracy musi byc zenujaco slaba. Tak z ciekawostek : Gol wreszcie doturlal sie do nas. Bedzie grac z numerem 5. Dobrze ze teraz bo nie wiemy jak sie czuc bedzie IV a Borysiuka trzeba posadzic na lawke bo raz ze wolne i rozne to on wykonuje gorzej niz ja, to do tego musimy zadbac o bandy okalajace boisko, gdyz ten typ lubi strzelac z dystansu ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A bandy teraz drogie, nowoczesne. Taniej będzie rozwiązać z nim kontrakt niż naprawiać cały sezon banery
![]() Sedziowe...sędziowie to ogólnie będzie problem w tej rundzie. Dla wszystkich. Ten co w Gdyni sędziował też jakiś dziwny był. Nie czuł za dobrze gry.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.02.2011 o godz. 14:23.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Komentatorzy Premier League w takich sytuacjach używają zwykle zwrotów typu:
"... ball is (not) out of the line." Czyli mówią jak normalni ludzie. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ilu było Legionistow na stadionie Cracovii?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|