The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2011, 13:06
Amika powinna zalapac sie do pucharow...15 kolejek i zaledwie 8 pkt, co to jest w tej smiesznej lidze? Niektorym nienawisc blokuje trzezwe myslenie . Nie mowie juz o tym, ze linie pomocy maja absolutnie najsilniejsza w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.02.2011, 13:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To czemu nie leją?Nawet nie potrafią składnej akcji zagrać?
Hmm bo Murawski jeszcze zadnego meczu w lidze nie zagrał
A w zeszłej rundzie zlewali lige bo promocja była w pucharach
Teraz sie skonczyła to raz na tydzien siłe wykrzesza, skupia na lidze i sie w gore odbija
Ja nie twierdze ze zdobeda mistrza ale to co napisales w poprzednim poscie to przesada
Zreszta cytujac klasyka, boisko wszystko zweryfikuje
Wolałbym zebyś ty miał racje ale w to nie wierze
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.02.2011, 13:32
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Hmm bo Murawski jeszcze zadnego meczu w lidze nie zagrał
Teraz sie skonczyła to raz na tydzien siłe wykrzesza, skupia na lidze i sie w gore odbija
Ja nie twierdze ze zdobeda mistrza ale to co napisales w poprzednim poscie to przesada
Zreszta cytujac klasyka, boisko wszystko zweryfikuje
Wolałbym zebyś ty miał racje ale w to nie wierze
Uwielbiam takie gadanie, odpuścili lige bo w pucharach była promocja. Myślisz że jak się gwiazdkom wtedy nie chciało to teraz jak ich Braga sprowadziła na ziemie się dziwnym trafem zachce? Ostatnimi laty dwa zespoły grały długo w pucharach.
1. Lech dwa lata temu - dopóki grali w pucharach to byli liderem, potem mistrzem została Wisła
2. Wisła cztery lata temu - dopóki graliśmy w pucharach to byliśmy w czubie tabeli (momentami nawet liderem), a skończyliśmy na 8 miejscu.

To jest to sławetne "skupią się na lidze"? Kolejny frazes wymyślony przez pismaków po "brakuje nam świeżości" i innych tego typu wynalazkach.
Szczególnie że ich zapewnienia o "braniu od teraz ligi na serio" słysze od 5 kolejek, a zarzekanie się że "gramy o puchar polski bo to najprostsza droga do pucharów" to czytałem dziesiątki razy.
I ostatnie, z Bragą też grali tak słabo bo "zlewali"?

Już nie wspominając, że w podobnych do nas ligach jakoś nikomu nie przeszkadza gra na trzech frontach.
Sparta - wicelider w czeskiej, Zilina - lider w Słowackiej, Partizan - lider w serbskiej, Dinamo - lider w chorwackiej, Hajduk - wicelider w chorwackiej, BATE - mistrz Białorusi.

PS. Pewnie po paru kolejkach jak nie będzie szło Lechowi to dowiemy się, że "szykowaliśmy szczyt formy na pojedynki z Bragą".
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 25.02.2011 o godz. 13:39.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.02.2011, 13:33
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
e
Zlewali ligę ? Zlewali ligę? No proszę Cie...bez takich
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.02.2011, 13:34
Nie zlewali ligi. Za ciency w uszach są by na 2 frontach pokazać jednakową klase. Dodam, że nie ma takiej drużyny w Polsce. I pewnie długo nie będzie.
Druga sprawa - w lidze nikt im nie pozwala kontrować. Ogólnie niewiele drużyn kwapi się do budowania akcji. To jest rownież przeszkodą, przez którą parę tych punktów im umknęło.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.02.2011 o godz. 13:37.
..
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.02.2011, 13:42
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
PS. Pewnie po paru kolejkach jak nie będzie szło Lechowi to dowiemy się, że "szykowaliśmy szczyt formy na pojedynki z Bragą".
Nie, nie. Na pojedynki z Liverpoolem.
"Nie przewidzieliśmy, że Braga może zdobyć gola ze spalonego (chociaż nie było) a Krzysiu Kotorowski to tylko wymysł Kołtonia."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2011, 14:32
Pomijając Nasze spotkanie, ciekawie będzie w synagodze Razaka Filipika gdzie miejscowe Makkabi z 10 nowymi cyrankiewiczami zagra ze stołeczną Legią.
Wiadomo,ze o Makkabi nie ma co się rozpisywać ale ciekawe co prezenutuje nowy narybek

Bramkarze:, Szymon Gąsiński , Wojciech Kaczmarek .
Obrońcy:, Łukasz Nawotczyński , Bojan Puzigaća , Andraż Struna , Vule Trivunović .
Pomocnicy: Vladimir Boljević , Piotr Giza , Aleksejs Visnakovs
Napastnicy: Pavol Masaryk

Dyzma polskiej piłki powiedział kilka dni temu że Makkabi zostanie rewelacja jesli dokupią bramkostrzelnego napastnika.Kupili króla strzelców ligi słowackiej 2009.
Ciekawe jak w nowych jarmułkach zaprezentują się na tle Legii,gdyż większość z nich ma ponoć wyjść w pierwszym składzie.
Szkoda że ten mecz nie jest o 18.00

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.02.2011, 14:41
Wg mnie Szatałow nakupił tylu nowych zawodników, że nie ogarnie tego za bardzo.
Będzie żonglował składem i ustawieniem, a i tak wyjdzie z tego wielka siara. Cóż, jakoś zbytnio mnie to martwić nie będzie. Co najwyżej refleksja nad marnowaniem przestrzeni parkingowej.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.02.2011, 14:46
Gąsiński wszak słaby jest okropnie. Nie tak spektakularny jak Cabaj ale bramkarz z niego żaden. Reszta to no name. Powiedzmy sobie szczerze, nikt dobry nie przychodzi do klubu, który jest na ostatnim miejscu z duża stratą punktową, i to w polskiej lidze.

Uważam,że z Legią może i być remis,ale nie dlatego,że Cracovia taka dobra,tylko Legia słaba. Jak przypominam sobie początki rund za Skorzy to remis biorę w ciemno.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.02.2011, 15:03
Remis albo zwycięstwo Cracovii byłoby dobre dla nas. Legia czy słaba czy nie punkty ciułać potrafi, a i zawodnicy w końcu mogą wypalić.
Cracovia to wielka niewiadoma. Jestem ciekaw jak to będzie dzisiaj wyglądać.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2011, 15:04
podobno na prezentacji,w nowo-otwartej kawiarni Jarmułka obaj bramkarze mowili ze ciezko im będzie przebić "legendarnego" Cabaja...

Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.02.2011, 15:17
Joshi: ależ to nie podlega żadnej dyskusji. Chodzi mi o to, że polskie zespoły na arenie międzynarodowej popełniają takie błędy, kiksy jakby 1szy raz wychodziły do takich potyczek ... no ile jeszcze taki Lech ma rozegrać meczów? przychodzą nowe grajki i od nowa ... utrudnieniem jest fakt, że poziom naszej ligi jest jaki jest ... ale liczmy, że będzie już tylko lepiej bo gorzej już naprawdę być nie może (Estonia, Gruzja, Azerbejdżan ... )
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.02.2011, 15:19
Gąsiński wszak słaby jest okropnie. Nie tak spektakularny jak Cabaj ale bramkarz z niego żaden. Reszta to no name. Powiedzmy sobie szczerze, nikt dobry nie przychodzi do klubu, który jest na ostatnim miejscu z duża stratą punktową, i to w polskiej lidze.
Gąsiński w poprzednich sezonach delikatnie mówiąc nie błyszczał, ale poprzednią rundę miał bardzo bardzo dobrą, miał chyba tylko jeden słaby mecz, z Lechem w Poznaniu. Tak to należał do wyróżniających się bramkarzy, szczególnie w meczach u siebie wiele razy ratował Polonię. Poszedł do Cracovii za kasą, to chyba jest oczywiste - nawet w I lidze będzie zapewnie zarabiał więcej niż w Bytomiu.

Co nie zmienia faktu, że jest to bramkarz cabajowaty, tak samo zresztą jak ich drugi nabytek na tej pozycji, czyli Kaczmarek. No ale widać że mieli potrzebę pozbycia się Cabaja nawet nie ze względu na marne umiejętności, tylko po prostu potrzebowali wymiany warty głównie w szatni. Ogólnie z ich transferów ciekawie wyglądają Visnakovs (skoro został wypatrzony przez chyba najlepszego z rosyjskich średniaków, to coś to znaczy), Trivunovic (ograny w niezłym klubie rosyjskim), Struna (reprezentant młodzieżówki słoweńskiej) i Masaryk (ze względu bardzo udaną na przeszłość w Corgon Lidze). Ale Jurek ma też to coś, co sprawia że potrafi z polskich przeciętniaków wyciągnąć co się da, więc ich też nie skreślam. Ogólnie ciekawą mają teraz pierwszą jedenastkę, ale z ligi i tak polecą.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.02.2011, 15:37
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie ciekawą mają teraz pierwszą jedenastkę, ale z ligi i tak polecą.
Spokojnie, ten klub jest zaprawiony w bojach, kupić awans czy nie spaść mimo ukończenia ligi na pozycji spadkowej nie stanowi problemu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.02.2011, 15:41
To czemu nie leją?Nawet nie potrafią składnej akcji zagrać?
Papier wszystko przyjmie ale jak jest na murawie już każdy widzi. A jest z rundy na rundę coraz gorzej i żadne PR zagrywki nie dadzą rady,bo trzeba wyjść i zagrać. A tu się okazuje,że za bardzo nie ma kim.
Skład jest bardzo dobry. Zawodzi trener.
Bramkarzy mają tylko przyzwoitych, ale obronę bezdyskusyjnie najlepszą w lidze. Umiejętnościami indywidualnymi Wojtkowiak, Bosacki, Arboleda i Henriquez plasują się w ścisłej ligowej czołówce na swoich pozycjach. Do tego są doświadczeni i zgrani. W pomocy wiadomo, że brakuje im skrzydeł. Kiełb to ciekawy zawodnik, ale na dzień dzisiejszy na pewno nie jest mocnym punktem zespołu. Krivets z kolei nie najlepiej czuje się na boku. Środek pomocy za to mają potężnie obsadzony. Murawski, Stilić, Injac, Krivets, Djurdjević i Bandrowski - każdy z nich to albo wyróżniający się na tle ekstraklasy zawodnik, albo wręcz ligowa gwiazda. W ataku mają tylko jedną godną odnotowania opcję, ale Rudnevs to przecież świetny egzekutor. Który polski zespół ma lepszego napastnika?
Naszych nowych graczy nie liczę, bo nie potrafię w tej chwili ocenić, co sobą prezentują.
Lech ma kim grać, a teraz, gdy odpadli z LE, powinni mieć mniejsze problemy kondycyjne. Słabym punktem jest Bakero, który ciągle zmienia piłkarzom pozycje i niepotrzebnie miesza w składzie. Próbuje zaskoczyć rywali ustawieniem, a najbardziej zdezorientowany jest zawsze Lech.
Mimo wszystko to jest drużyna, która wciąż należy do ligowej czołówki, a w pojedynczym meczu może zdominować dowolny ekstraklasowy zespół. Bardzo ciekawi mnie co pokaże w tej rundzie Wisła, ale nie jestem aż takim optymistą by wierzyć, że Lech będzie dla nas tylko tłem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.02.2011, 16:38
Co do Amiki to na dzis maja skład który byl napalony na gre w LE gdzie mozna byc zauwazonym ,a potem ci sami zawodnicy grali w chodzonego w meczach Ekstraklasy.

teraz gdy w lidze pojdzie im srednio,odpadna z PP i adios puchary za rok .teraz wiec Kuchenni napewno spreza sie na lige ,byle zagrac w pucharch za rok.

Mecz Cracovia-Legia zapowiada sie ciekawe.Obrzezani mają zmieniony sklad,profesór tez ma aspiracje .
tyle ze ja jakos mam przekonanie ze dopoki Legie trenowal bedzie Skorza dopoty gre Legii mozna bedzie podsumowac w jeden sposób -Piach
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.02.2011, 17:15
W sumie biorac pod uwage jaka Wisla ma ogromna przewage punktowa nad Legia to tez mozna podsumowac gre Wisly - Piach

Jak ja uwielbiam takie pisanie dla pisania

PS: Prezes Cracovii niezle nam dzisiaj pojechal

Wypada pojechac ogorki z ostatniego miejsca w lidze i to bez wiekszych problemow, problem jednak w tym ze nasze gwiazdeczki sa zdolne do wszystkiego
Ostatnio edytowane przez kreseq : 25.02.2011 o godz. 17:21.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.02.2011, 17:19
Oby taplający się dzisiaj w kałuży, wytaplali remis. Wtedy będzie wilk syty i owca cała.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.02.2011, 17:20
On sam jest jednym wielkim mitomanem.

Czy jeszcze ktoś pamięta te wielkie plany rabina Filipiaka o LM?
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.02.2011, 17:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Oby taplający się dzisiaj w kałuży, wytaplali remis. Wtedy będzie wilk syty i owca cała.
i mój portfel pełny
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.02.2011, 17:51
jova napisał(a):Wyświetl post
Skład jest bardzo dobry. Zawodzi trener. (...)
Dobry post, nic dodać, nic ująć.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, ten klub jest zaprawiony w bojach, kupić awans czy nie spaść mimo ukończenia ligi na pozycji spadkowej nie stanowi problemu
Tylko kto miałby polecieć? Śląsk (Bytom, Chorzów, Zabrze) też ma dobre chody w PZPN, a sama Arka nie wystarczy.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 25.02.2011 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.02.2011, 18:06
Jak to kto, słowiki w Poznaniu śpiewają że po spadku Lecha do 1 ligi większości zawodnikom ( Stilic, Kriviets, Arboleda, Bosacki, Rudnevs) rozwiązują się z automatu kontrakty i staną się oni wolnymi zawodnikami.

Jeżeli te pogłoski są prawdą , a Lech nie przeskoczy w PP Polonii w Warszawie, to może być bardzo ciekawie. Bakero zostanie zwolniony, zanim nowy trener poukłada ich fizycznie i taktycznie to może być połowa rundy. I nagle wielki Lech Poznań może desperacko bronić się przed spadkiem.

Z całego serca życzę im aby tak było.
Ostatnio edytowane przez wwf : 25.02.2011 o godz. 18:11.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.02.2011, 20:38
Cracovia - Legia 1:1
po pierwszej polowie
Powód: 2:1
Ostatnio edytowane przez JoeyLG : 25.02.2011 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.02.2011, 21:13
Zmiana wyniku, Cracovia prowadzi.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.02.2011, 21:15
Nie no to są jakieś jaja będą większe jak się utrzymają tfu
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 25.02.2011 o godz. 21:18.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 25.02.2011, 21:19
Dziwny mecz. w skrócie
Legii nie uznali gola, piłka była już (raczej) za linią
Gol Cracovii - Skabie wybili piłkę z rąk
Karny raczej był, ale chwilę wcześniej zawodnik Cracovii przyją piłkę ręką tak że na Sopcascie widziałem
Nie wierzę w teorie spiskowe ale to dziiiiwny mecz
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Stary 25.02.2011, 21:27
hahahaha. Na prawdę ten mecz w Krakowie, to kabaret. Znowu Cracovia prowadzi.

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.02.2011, 21:27
Ktoś ma jakiś podgląd na to co dzieje się przy Kałuży? Ładne jaja
What's new?

Odpowiedz cytując
Endrju 1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.02.2011, 21:44
3-3 na Kałuży
WISŁA NA ZAWSZE !
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Stary 25.02.2011, 21:46
Śmiem stwierdzić, że gdyby dzisiaj Małecki usiadł na ławce, to nie wiele byśmy stracili. Nie potrafię patrzeć na to, jak ten człowiek trzyma piłkę podczas, gdy na drugiej stronie wystawia mu się dwóch wolnych graczy. Jest okropnym samolubem, a co gorsza, jeśli jemu się nie poda, to żałośnie macha rękoma.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów