The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2011, 15:29
Od jakiegos czasu porównuje temperatury w Polsce i w Niemczech by zobaczyć czy mamy podobny klimat do gry w piłkę. Z moich obserwacji wynika, że u naszych zachodnich sąsiadów jest obecnie znacznie cieplej niż u nas. Różnica temperatur w zachodnich Niemczech i wschodnią Polską wynosi przykładowo w tym tygodniu około 10-15 stopni. W takiej Koloni czy Dotmundzie temperatura waha się między 2-10 stopniami w ciągu najbliższych kilku dni.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 23.02.2011, 15:47
Ku*** ile można czekać na Polish Premiership! nic nie przekładać, grać w kurtkach nawet przy -20
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 23.02.2011, 16:31
I jak mamy do czegoś dojść w pilce skoro kluby chca przekladac mecze nawet w ostatni weekend lutego!? Powinni grac i zapie***lać od polowy stycznia jak bundesliga i sie cieszyc, ze moga tyle zarabiac, kopacze-nieudaczniki. W bundeslidze jakos potrafia systematycznie odszniezac plyte boiska, aby podgrzewacze pod murawa mogly normalnie dzialac. W Polsce brak lopat do sniegu, czy co? Rozumiem przekladac mecze przy temp. -20, gdyżkibicom ciezko wytrzymac 2 godzin tyle ( o kopaczach nie mowie, bo oni powinni nawet przy - 35 grac, bo za to im placa! Grasz, biegasz - jest ci cieplo! Maja przerwe od grudnia do marca praktycznie. Pracują od marca do maja, nastepnie znowu przerwa od czerwca do sierpnia. Zarabiaja miliony ZA NIC i jeszcze im zle. Brawo ku**a!!
Ostatnio edytowane przez WCracow : 23.02.2011 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.02.2011, 16:42
WCracow napisał(a):Wyświetl post
I jak mamy do czegoś dojść w pilce skoro kluby chca przekladac mecze nawet w ostatni weekend lutego!? Powinni grac i zapie***lać od polowy stycznia jak bundesliga i sie cieszyc, ze moga tyle zarabiac, kopacze-nieudaczniki. W bundeslidze jakos potrafia systematycznie odszniezac plyte boiska, aby podgrzewacze pod murawa mogly normalnie dzialac. W Polsce brak lopat do sniegu, czy co? Rozumiem przekladac mecze przy temp. -20, gdyżkibicom ciezko wytrzymac 2 godzin tyle ( o kopaczach nie mowie, bo oni powinni nawet przy - 35 grac, bo za to im placa! Grasz, biegasz - jest ci cieplo! Maja przerwe od grudnia do marca praktycznie. Pracują od marca do maja, nastepnie znowu przerwa od czerwca do sierpnia. Zarabiaja miliony ZA NIC i jeszcze im zle. Brawo ku**a!!
Wreszcie jakiś mądry post

Ale można to zrozumieć że Polscy Kopacze to gwiazdeczki i boją się że im coś odmarznie
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.02.2011, 16:42
WCracow napisał(a):Wyświetl post
W bundeslidze jakos potrafia systematycznie odszniezac plyte boiska, aby podgrzewacze pod murawa mogly normalnie dzialac.
Chodzi tylko i wylacznie o koszty, bo kilka dni ciaglej pracy troche kosztuja. A tak wlacza na kilka godzin przed meczem zeby sie sedzia odp...l i tyle.

Na ktorym stadionie tak bylo zeby mozna bylo plyte podgrzac trzeba bylo oswietlenie wylaczyc?
,
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 23.02.2011, 16:54
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie jakiś mądry post

Ale można to zrozumieć że Polscy Kopacze to gwiazdeczki i boją się że im coś odmarznie
(...) Szkoda nerwów.

P.s. Poproszę o dożywotniego bana żeby mnie nie korciło, aby wypowiadać się jeszcze kiedykolwiek w tym miejscu. Z poważaniem, rw88.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 23.02.2011 o godz. 17:02.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.02.2011, 17:08
rw88 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Problem leży moim zdaniem w kilku względach. Jeden z nich to wzgląd finansowy, biedniejsze kluby nie mają kasy na podgrzewaną płytę/odśnieżanie, zmodernizowane stadiony itd.
Drugi z nich to mentalność naszych kopaczy, bo tak ich nazwać trzeba. Dostają tyle kasy, że 2h biegania w -15 nie powinno im przeszkadzać.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2011, 17:13
Jak nie mają kasy na podgrzanie murawy, to skąd mają wziąć pieniądze na szkolenie młodzieży, nowe boiska, rozwoj infrastruktury ? Przecież niedługo ma wejść wymóg kilku boisk treningowych i każdy klub ekstraklasowy będzie musiał rozbudować bazę.
..
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Stary 23.02.2011, 18:01
PAC napisał(a):Wyświetl post
Żadnego odwoływania, od piątku ma być cieplej. Dziwie się że tak szybko odwołali ten mecz w Białymstoku. W Niemczech czy we Francji grali już w tym roku przy sporych mrozach i nic nie było odwołane. U nas jak zwykle takie płaczki.
Co to znaczy przy sporych mrozach? W Białymstoku przez cały tydzień mamy -20 w nocy i ocieplenie do jakichś -10 w dzień. Jeżeli takie mrozy już zdarzają się we Francji czy Niemczech (w co wątpię), to na pewno wtedy nie gra się tam w piłkę.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.02.2011, 18:08
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post
Co to znaczy przy sporych mrozach? W Białymstoku przez cały tydzień mamy -20 w nocy i ocieplenie do jakichś -10 w dzień. Jeżeli takie mrozy już zdarzają się we Francji czy Niemczech (w co wątpię), to na pewno wtedy nie gra się tam w piłkę.
Dokladnie. Po co ta cala jałowa dyskuja jak tu nie chodzi o podgrzewanie murawy tylko o temperature ?
Ja osobiscie nie mialbym za bardzo ochoty spedzac na stadionie/na zewnatrz w ogole 2 godz. przy -10 czy wiecej stopniach.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 23.02.2011, 18:21
filemon napisał(a):Wyświetl post
Drugi z nich to mentalność naszych kopaczy, bo tak ich nazwać trzeba. Dostają tyle kasy, że 2h biegania w -15 nie powinno im przeszkadzać.
Powiem tylko tyle - jak durnym matołem trzeba być żeby sądzić, że "nasi kopacze" (Polacy, ci zagraniczni, czy jedni i drudzy to nasi?) mają tutaj cokolwiek do gadania i są w tej sprawie jakąkolwiek ze stron?

Co najwyżej mogą sobie ponarzekać na pogodę, tak samo jałowo jak wy na nich. Ale dla was zawsze każdy powód do narzekania jest dobry.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.02.2011, 18:32
Ja nie rozumiem o co się w ogóle sprawa rozchodzi. W Finlandii mogą grać teraz w piłkę, a w Polsce nie? Odwołanie meczu Jagiellonii to jakaś kpina. Jaga musi mieć chyba mocne plecy w PZPN, najpierw sprawa Hermesa, teraz odwołany mecz, w którym by było im na pewno ciężej, coś za dużo tych zbiegów okoliczności..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 23.02.2011, 18:51
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ja nie rozumiem o co się w ogóle sprawa rozchodzi. W Finlandii mogą grać teraz w piłkę, a w Polsce nie?
O ile mi wiadomo, liga fińska rozpoczyna swoje rozgrywki w tym roku 28 kwietnia, a kończy gdzieś w okolicach końca października (system popularnie nazywany "systemem wiosna - jesień"). Mógłbyś więc rozwinąć swoją (nie)myśl?
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Stary 23.02.2011, 18:54
Jeśli Wisla i Legia wygrają w piątek, to kto będzie liderem ?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.02.2011, 18:57
Wisła

@fialo - grają i to jeszcze w dodatku w Rovaniemi
Ostatnio edytowane przez murray : 23.02.2011 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.02.2011, 18:58
rw88 napisał(a):
O ile mi wiadomo, liga fińska rozpoczyna swoje rozgrywki w tym roku 28 kwietnia, a kończy gdzieś w okolicach końca października (system popularnie nazywany "systemem wiosna - jesień"). Mógłbyś więc rozwinąć swoją (nie)myśl?
Koleżko cyniczny.

Rozumiem, że zjadłeś wszystkie rozumy, ale popatrz swoją (nie) myśl sprawdziłem, a właściwie wpadłem na nią przypadkowo. Masz tu taką stronkę ---> http://www.livesports.pl/, zjedź sobie do literki F jak Franciszka i łaskawie popatrz na Finlandię. Gra tam Liiga Cup, co oznacza, że grają w piłkę. Ja nie mówiłem, że gra liga.

Następnym razem jak będziesz wyskakiwał z ironią na poziomie Adasia z grupy starszaków, to łaskawie przeczytaj ze zrozumieniem, a następnie sprawdź swoje informacje, bo obawiam się, że w tym momencie się 'lekko' skompromitowałeś, ekspercie od ligii fińskiej.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 23.02.2011, 18:59
Zed_is_dead napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Wisla i Legia wygrają w piątek, to kto będzie liderem ?
Wez tabele i zacznij liczyc.

Po pierwsze Wisla musi Wygrac.

A Gdybanie nic nie da trzeba grac swoje i nie ogladac sie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.02.2011, 19:00
A przy ilu stopniach mrozu grała Amika z Juventusem ? I to mecz w europejskich pucharach. I co ? można było grać ? UEFA jakoś nie odwołało meczu.
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Stary 23.02.2011, 19:05
heh,
dla mnie to jest bez znaczenia kto wygra, interesowalo mnie po prostu kto w takiej sytuacji zostanie liderem ,jak 3 czolowe druzyny beda miec taka sama liczbe punktow i kazda z nich bedzie miec jedna porazke i 1 wygrana z dwoma pozostalymi.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 23.02.2011, 19:10
Warto do tego dodać, że sypał wtedy śnieg, i wiał cholerny wiatr, przez to temperatura odczuwalna była jeszcze większa. Mecz powinien się odbyć i koniec kropka. Jak w Białymstoku mieli taki problem, to trzeba było przełożyć spotkanie, na niedziele na 12 00, i by mieli koło -6/7 stopni, a nie takie sranie w banie...
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.02.2011, 19:13
Przy naszym i Legii zwycięstwie w piątek to my zostajemy liderem. W małej tabelce bezpośredniej (Wisła, Legia, Jaga) mamy najlepszy bilans.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 23.02.2011, 19:16
fialo napisał(a):Wyświetl post
Koleżko cyniczny.

Rozumiem, że zjadłeś wszystkie rozumy, ale popatrz swoją (nie) myśl sprawdziłem, a właściwie wpadłem na nią przypadkowo. Masz tu taką stronkę ---> http://www.livesports.pl/, zjedź sobie do literki F jak Franciszka i łaskawie popatrz na Finlandię. Gra tam Liiga Cup, co oznacza, że grają w piłkę. Ja nie mówiłem, że gra liga.

Następnym razem jak będziesz wyskakiwał z ironią na poziomie Adasia z grupy starszaków, to łaskawie przeczytaj ze zrozumieniem, a następnie sprawdź swoje informacje, bo obawiam się, że w tym momencie się 'lekko' skompromitowałeś, ekspercie od ligii fińskiej.
W takim razie my granie zaczęliśmy w styczniu, w końcu był u nas np. Remes Cup Extra...Poza tym już widzę te tłumy kibiców walące drzwiami i oknami na mecze jakże istotnego dla rozwoju fińskiego futbolu Pucharu Ligi - rywalizacja jest na pewno emocjonująca, a kibice z niecierpliwością na te rozgrywki oczekiwali, niczym u nas Puchar Ekstraklasy ileś tam lat temu.

To nie jest granie w poważną piłkę, to jest jakiś wypełniacz, który zastępuje fińskim drużynom konieczność grania przez 6 miesięcy zimą jedynie meczów sparingowych. Nie wiem jak tak zupełnie nieistotne rozgrywki mają się do grania meczów ligowych - te (poważne rozgrywki, a nie jakieś bzdety) rozpoczynają się u nich 28 kwietnia, jak można się domyśleć, nie bez powodu Finowie dopiero wtedy rozpoczynają POWAŻNE granie...

Pomijam fakt, że Fiński futbol to rzeczywiście istna potęga godna naśladowania.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 23.02.2011, 19:21
To, że rozgrywki są mało ważne nie ma znaczenia. Piłkarze grają i skoro można grać w takim kraju jak Finlandia (i to na zewnątrz - nie jak Remes Cup), to nie ma przeciwwskazań do tego, by kopać piłkę w Polsce.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.02.2011, 19:21
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Warto do tego dodać, że sypał wtedy śnieg, i wiał cholerny wiatr, przez to temperatura odczuwalna była jeszcze większa. Mecz powinien się odbyć i koniec kropka. Jak w Białymstoku mieli taki problem, to trzeba było przełożyć spotkanie, na niedziele na 12 00, i by mieli koło -6/7 stopni, a nie takie sranie w banie...
tylko że według strony pogodynka.pl temperatura w Białymstoku w sobotę o 18 ma być -5 i mecz przełożony
Ostatnio edytowane przez Luu... : 23.02.2011 o godz. 19:25.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 23.02.2011, 19:26
murray napisał(a):Wyświetl post
To, że rozgrywki są mało ważne nie ma znaczenia. Piłkarze grają i skoro można grać w takim kraju jak Finlandia (i to na zewnątrz - nie jak Remes Cup), to nie ma przeciwwskazań do tego, by kopać piłkę w Polsce.
Ja nie mam nic przeciwko, aby w tym czasie zorganizować u nas podobne rozgrywki o złote gacie, "dla celów szkoleniowych" i niech grają na śniegu nawet od stycznia, a co. Ale sens rozgrywania meczów ligowych, najistotniejszych piłkarskich rozgrywek w naszym kraju w tak przypadkowych warunkach (vide. Lech - Polonia, Lech - Braga), przy pustawych trybunach jest po prostu głupotą, przynajmniej dopóki te wszystkie stadiony nie powstaną i nie będzie można oglądać meczów w jako tako komfortowych warunkach (mimo mrozu).
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.02.2011, 20:24
Dla Gdańska przewidywana minimalna temperatura na piątek,to -20 stopni.Wisła powinna starać się to odwołać,bo w takiej zimnicy granie nie ma najmniejszego sensu.
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Stary 23.02.2011, 20:33
murray napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy wejść na stronę Rops Rovaniemi żeby zobaczyć, że ten puchar grają na hali - http://www.rops.fi/index.php?option=...kue&Itemid=188

Lech grał z Juventusem przy kilkunastu stopniach mrozu. Ok, ale jak wyglądał ten mecz? Rządził przypadek czy umiejętności? Przy takim mrozie to można kopać piłkę, a nie grać w piłkę.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.02.2011, 21:06
ludzie przestańcie z tym odwoływaniem..
a później rosna Nam takie ....eczki(za przeproszeniem) i na boisku i na trybunach.
Troche zimnicy i juz najlepiej lige odwołać..
grać a nie jeczec jak baby!!
jak mamy gonic europe jak sa co roku takie cyrki
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 23.02.2011, 21:26
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy wejść na stronę Rops Rovaniemi żeby zobaczyć, że ten puchar grają na hali - http://www.rops.fi/index.php?option=...kue&Itemid=188

Lech grał z Juventusem przy kilkunastu stopniach mrozu. Ok, ale jak wyglądał ten mecz? Rządził przypadek czy umiejętności? Przy takim mrozie to można kopać piłkę, a nie grać w piłkę.
OK, przepraszam, nie doczytałem.
I tak nie zmienię zdania, że trzeba zagrać tę kolejkę, bo później będzie płacz, że nagromadzenie meczów itd.

@AYALA - Puchar Polski we wtorek, kluby oprotestują
Ostatnio edytowane przez murray : 23.02.2011 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.02.2011, 21:26
w niedziele już ma byc w miare ciepło, może własnie w ten dzień o godz. 14 rozegrac całą kolejke ? Wiadomo nocami jest zimniej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.02.2011 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów