|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Od jakiegos czasu porównuje temperatury w Polsce i w Niemczech by zobaczyć czy mamy podobny klimat do gry w piłkę. Z moich obserwacji wynika, że u naszych zachodnich sąsiadów jest obecnie znacznie cieplej niż u nas. Różnica temperatur w zachodnich Niemczech i wschodnią Polską wynosi przykładowo w tym tygodniu około 10-15 stopni. W takiej Koloni czy Dotmundzie temperatura waha się między 2-10 stopniami w ciągu najbliższych kilku dni.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ku*** ile można czekać na Polish Premiership! nic nie przekładać, grać w kurtkach nawet przy -20
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
I jak mamy do czegoś dojść w pilce skoro kluby chca przekladac mecze nawet w ostatni weekend lutego!? Powinni grac i zapie***lać od polowy stycznia jak bundesliga i sie cieszyc, ze moga tyle zarabiac, kopacze-nieudaczniki. W bundeslidze jakos potrafia systematycznie odszniezac plyte boiska, aby podgrzewacze pod murawa mogly normalnie dzialac. W Polsce brak lopat do sniegu, czy co? Rozumiem przekladac mecze przy temp. -20, gdyżkibicom ciezko wytrzymac 2 godzin tyle ( o kopaczach nie mowie, bo oni powinni nawet przy - 35 grac, bo za to im placa! Grasz, biegasz - jest ci cieplo! Maja przerwe od grudnia do marca praktycznie. Pracują od marca do maja, nastepnie znowu przerwa od czerwca do sierpnia. Zarabiaja miliony ZA NIC i jeszcze im zle. Brawo ku**a!!
Ostatnio edytowane przez WCracow : 23.02.2011 o godz. 16:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Ale można to zrozumieć że Polscy Kopacze to gwiazdeczki i boją się że im coś odmarznie ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Na ktorym stadionie tak bylo zeby mozna bylo plyte podgrzac trzeba bylo oswietlenie wylaczyc? ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
P.s. Poproszę o dożywotniego bana żeby mnie nie korciło, aby wypowiadać się jeszcze kiedykolwiek w tym miejscu. Z poważaniem, rw88.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 23.02.2011 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Problem leży moim zdaniem w kilku względach. Jeden z nich to wzgląd finansowy, biedniejsze kluby nie mają kasy na podgrzewaną płytę/odśnieżanie, zmodernizowane stadiony itd.
Drugi z nich to mentalność naszych kopaczy, bo tak ich nazwać trzeba. Dostają tyle kasy, że 2h biegania w -15 nie powinno im przeszkadzać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak nie mają kasy na podgrzanie murawy, to skąd mają wziąć pieniądze na szkolenie młodzieży, nowe boiska, rozwoj infrastruktury ? Przecież niedługo ma wejść wymóg kilku boisk treningowych i każdy klub ekstraklasowy będzie musiał rozbudować bazę.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co to znaczy przy sporych mrozach? W Białymstoku przez cały tydzień mamy -20 w nocy i ocieplenie do jakichś -10 w dzień. Jeżeli takie mrozy już zdarzają się we Francji czy Niemczech (w co wątpię), to na pewno wtedy nie gra się tam w piłkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ja osobiscie nie mialbym za bardzo ochoty spedzac na stadionie/na zewnatrz w ogole 2 godz. przy -10 czy wiecej stopniach. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co najwyżej mogą sobie ponarzekać na pogodę, tak samo jałowo jak wy na nich. Ale dla was zawsze każdy powód do narzekania jest dobry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem o co się w ogóle sprawa rozchodzi. W Finlandii mogą grać teraz w piłkę, a w Polsce nie? Odwołanie meczu Jagiellonii to jakaś kpina. Jaga musi mieć chyba mocne plecy w PZPN, najpierw sprawa Hermesa, teraz odwołany mecz, w którym by było im na pewno ciężej, coś za dużo tych zbiegów okoliczności..
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile mi wiadomo, liga fińska rozpoczyna swoje rozgrywki w tym roku 28 kwietnia, a kończy gdzieś w okolicach końca października (system popularnie nazywany "systemem wiosna - jesień"). Mógłbyś więc rozwinąć swoją (nie)myśl?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeśli Wisla i Legia wygrają w piątek, to kto będzie liderem ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wisła
@fialo - grają i to jeszcze w dodatku w Rovaniemi
Ostatnio edytowane przez murray : 23.02.2011 o godz. 19:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
rw88 napisał(a):
Rozumiem, że zjadłeś wszystkie rozumy, ale popatrz swoją (nie) myśl sprawdziłem, a właściwie wpadłem na nią przypadkowo. Masz tu taką stronkę ---> http://www.livesports.pl/, zjedź sobie do literki F jak Franciszka i łaskawie popatrz na Finlandię. Gra tam Liiga Cup, co oznacza, że grają w piłkę. Ja nie mówiłem, że gra liga. Następnym razem jak będziesz wyskakiwał z ironią na poziomie Adasia z grupy starszaków, to łaskawie przeczytaj ze zrozumieniem, a następnie sprawdź swoje informacje, bo obawiam się, że w tym momencie się 'lekko' skompromitowałeś, ekspercie od ligii fińskiej. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wez tabele i zacznij liczyc.
Po pierwsze Wisla musi Wygrac. A Gdybanie nic nie da trzeba grac swoje i nie ogladac sie. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A przy ilu stopniach mrozu grała Amika z Juventusem ? I to mecz w europejskich pucharach. I co ? można było grać ? UEFA jakoś nie odwołało meczu.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
heh,
dla mnie to jest bez znaczenia kto wygra, interesowalo mnie po prostu kto w takiej sytuacji zostanie liderem ,jak 3 czolowe druzyny beda miec taka sama liczbe punktow i kazda z nich bedzie miec jedna porazke i 1 wygrana z dwoma pozostalymi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Warto do tego dodać, że sypał wtedy śnieg, i wiał cholerny wiatr, przez to temperatura odczuwalna była jeszcze większa. Mecz powinien się odbyć i koniec kropka. Jak w Białymstoku mieli taki problem, to trzeba było przełożyć spotkanie, na niedziele na 12 00, i by mieli koło -6/7 stopni, a nie takie sranie w banie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Przy naszym i Legii zwycięstwie w piątek to my zostajemy liderem. W małej tabelce bezpośredniej (Wisła, Legia, Jaga) mamy najlepszy bilans.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To nie jest granie w poważną piłkę, to jest jakiś wypełniacz, który zastępuje fińskim drużynom konieczność grania przez 6 miesięcy zimą jedynie meczów sparingowych. Nie wiem jak tak zupełnie nieistotne rozgrywki mają się do grania meczów ligowych - te (poważne rozgrywki, a nie jakieś bzdety) rozpoczynają się u nich 28 kwietnia, jak można się domyśleć, nie bez powodu Finowie dopiero wtedy rozpoczynają POWAŻNE granie... Pomijam fakt, że Fiński futbol to rzeczywiście istna potęga godna naśladowania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że rozgrywki są mało ważne nie ma znaczenia. Piłkarze grają i skoro można grać w takim kraju jak Finlandia (i to na zewnątrz - nie jak Remes Cup), to nie ma przeciwwskazań do tego, by kopać piłkę w Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
i mecz przełożony
Ostatnio edytowane przez Luu... : 23.02.2011 o godz. 19:25.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie mam nic przeciwko, aby w tym czasie zorganizować u nas podobne rozgrywki o złote gacie, "dla celów szkoleniowych" i niech grają na śniegu nawet od stycznia, a co. Ale sens rozgrywania meczów ligowych, najistotniejszych piłkarskich rozgrywek w naszym kraju w tak przypadkowych warunkach (vide. Lech - Polonia, Lech - Braga), przy pustawych trybunach jest po prostu głupotą, przynajmniej dopóki te wszystkie stadiony nie powstaną i nie będzie można oglądać meczów w jako tako komfortowych warunkach (mimo mrozu).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dla Gdańska przewidywana minimalna temperatura na piątek,to -20 stopni.Wisła powinna starać się to odwołać,bo w takiej zimnicy granie nie ma najmniejszego sensu.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Lech grał z Juventusem przy kilkunastu stopniach mrozu. Ok, ale jak wyglądał ten mecz? Rządził przypadek czy umiejętności? Przy takim mrozie to można kopać piłkę, a nie grać w piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
ludzie przestańcie z tym odwoływaniem..
a później rosna Nam takie ....eczki(za przeproszeniem) i na boisku i na trybunach. Troche zimnicy i juz najlepiej lige odwołać.. grać a nie jeczec jak baby!! jak mamy gonic europe jak sa co roku takie cyrki ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I tak nie zmienię zdania, że trzeba zagrać tę kolejkę, bo później będzie płacz, że nagromadzenie meczów itd. @AYALA - Puchar Polski we wtorek, kluby oprotestują
Ostatnio edytowane przez murray : 23.02.2011 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w niedziele już ma byc w miare ciepło, może własnie w ten dzień o godz. 14 rozegrac całą kolejke ? Wiadomo nocami jest zimniej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.02.2011 o godz. 21:30.
|
|
|