The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2011, 22:21
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Chodziło o to że się naśmiewał z Wisły, coś tam .......ili przy okazji o zgodzie Cracovii z Polonią.
Ogółem z dala z nim od Wisły.. cwaniaczkiem..
A do diabła z tymi wielkimi pilkarskimi ekspertami. Sluchac ich sie normalnie nie dało. Iwan to juz w ogole koszmar - i on sie do Wisły łasi
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.02.2011, 22:25
Gołębiewski coś tam palnął, że dzisiejszy program poświęcony jest Wiśle, dlatego będzie krótki (potem prędko dodał, że także treściwy). Ogólnie opowiadał też, że za Wisłą się w Warszawie nie przepada i "wbijał nam szpilki".

Podobało mi się tylko to, co mówili o Małeckim. Reszta - nie mam pytań. Melikson, Genkow i Siwakow to według nich gracze, których na siłę wypychano z lig zagranicznych. No i ogólnie, że gramy do dupy, że mamy za dużo punktów. Zapewne mają trochę racji, bo szczęście mocno nam sprzyjało, ale mówienie, że w ostatnich dwóch meczach Wisła powinna zdobyć 0pkt. (ewentualnie 1) to lekka przesada.

No i ten żart Zarzecznego, że "to co w Holandii piękne, w Polsce nie jest miło postrzegane" był doskonałą omastą na te suche skwarki.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.02.2011, 22:35
Sam Zarzeczny coś tam zaczął gadać pod koniec programu, ale wcześniej strasznie odbiegał od tematu i poziomem dorównywał do Stanowskiego zagorzałego kibica Legii . Najbardziej rozwaliło mnie jak wychwalał Łobodzińskiego. Najlepszy z nich był Iwan, który gadał z sensem, a nie pier*olił jak ten Stanowski jaka to ta Wisła jest słaba i Maaskant do dupy trener. Ogólnie gość mało się odzywał a jak już coś mówił to pier*olił farmazony. Sivakov, Melikson, Jaliens są do dupy chociaż nie widział ich w akcji. Zdecydowanie lepiej by było jakby zaprosili Godlewskiego albo...Panasiewicza, który w zeszłym roku całkiem mądrze gadał o Polskiej piłce w OS
Ostatnio edytowane przez Titto : 14.02.2011 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.02.2011, 22:46
Cytat:
najlepszy był Iwan który nie potrafił się jasno określić, czy ma tą Wisłę w sercu czy nie... śmieszny koleś, w ogóle co on robi w telewizji to ja nie mam pojęcia
Akurat nie słuchałem tego fragmentu, jeśli on rzeczywiście nie potrafił powiedzieć co znaczy dla niego Wisła to śmiać mi się chcę. Pan Iwan jest zapraszany do TV tylko i wyłącznie dlatego że wszyscy sądzą że jest mocno związany z Wisłą. Borek czy ktoś zaprosił go na jakiś pucharowy mecz i od tego się zaczeło. Dostał pracę komentatora tylko dzięki Wiśle i teraz gwiazduję, może myśli że dadzą mu więcej meczów do komentowania jeśli wyprze się Wisły. Ekspert z niego żaden, słownictwo również ubogie, a to z Genkovem to przegięło wszystko, Stanowski twierdzi że Genkov grzał dwa lata lawę a ten mu jeszcze przytakuję. Przecież to śmiech na sali. Zapomnieli dodać że w międzyczasie biły się o niego kluby w Bułgarii, dostał powołanie do repry i co najważniejsze strzela gole. Już nie mówię o tym aby któryś z ekspertów obejrzał skrót meczu w którym Genkov jak na patelni wystawił piłkę Małemu.
Porównanie go do Christowa to już kompletna parodia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.02.2011 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.02.2011, 23:00
Z Iwanem to przesadzacie, chłop jest po prostu ekspertem w TV i ma zakaz utożsamiania się z jakimś klubem. I to powiedział, a nie miał problem, z powiedzeniem, czy jest za Wisłą (do czego i tak się przyznał!).

Więc nie siać bzdur...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.02.2011, 23:08
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Z Iwanem to przesadzacie, chłop jest po prostu ekspertem w TV i ma zakaz utożsamiania się z jakimś klubem. I to powiedział, a nie miał problem, z powiedzeniem, czy jest za Wisłą (do czego i tak się przyznał!).

Więc nie siać bzdur...
Bzdury to on mówi w TV, program był ewidentnie o Wiśle, miał szansę się wykazać w pozytywny sposób a jednie czym się wykazał to brakiem jakiej kol wiek wiedzy na teamat klubu który rzekomo ma w sercu. Do tego prztyakuję Stanowskiemu w kwestiach, których kibic Wisły nie ma prawa się zgadzać.
Gdybym ja był w takim programie to choćby mi płacili za wygadywanie takich bzdur to wołałbym nie uczestniczyć w tym gronie.
Akurat tego fragmentu, który przytoczył Tomasz za bardzo nie słuchałem także nie jestem wstanie tego obiektywnie skomentować.
Jedyna pozytywna postać tego programu to Zarzeczny który mimo że polowe z tego co powiedział to głupoty to pewne kwestie które wypoiedział również były bardzo spostrzegawcze. Jak chociażby to że jeśli Małeckiego będzie się za bardzo temperować to można sporo stracić.
To również Zarzeczny pozytywnie wypowiedział się o kibicach Wisły twierdząc że jesteśmy na wyższym poziome kulutry kibicowskie bo w przeciwieństwie do innych wspieramy piłkarzy przez 90 minut. A Iwan powiedział coś pozytywnego o naszym klubie ? Jakoś sobie nie przypominam... zgadzał się z panem Stanowskim...
Bardzo modne stało się wpychanie szpilek w naszej stadion, nie dość że jest do dupy to jeszcze każdy musi o tym głośno mówić, nawet "kibic Wisły" Iwan, jedynie pan Zarzeczny znalzł pozytywy w postaci naszej trybuny za bramkowej. Powiem szczeże mnie już to po prostu wku** czy to na tym portalu czy innych wszędzie z regularnością zegarka ktoś musi wjechać na ten stadion mimo że wszystko zostało już powiedziane na ten temat, cieszę się że chociażby mamy prezesa który zapytany przed jakiś meczem powiedział: "Jesteśmy dumni z tego stadionu" mimo że jestem przekonany że doskonale sobie zdaje sprawę z tego że stadion jest do dupy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.02.2011 o godz. 23:32.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 14.02.2011, 23:42
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Bzdury to on mówi w TV, program był ewidentnie o Wiśle, miał szansę się wykazać w pozytywny sposób a jednie czym się wykazał to brakiem jakiej kol wiek wiedzy na teamat klubu który rzekomo ma w sercu. Do tego prztyakuję Stanowskiemu w kwestiach, których kibic Wisły nie ma prawa się zgadzać.
Gdybym ja był w takim programie to choćby mi płacili za wygadywanie takich bzdur to wołałbym nie uczestniczyć w tym gronie.
Akurat tego fragmentu, który przytoczył Tomasz za bardzo nie słuchałem także nie jestem wstanie tego obiektywnie skomentować.
Jedyna pozytywna postać tego programu to Zarzeczny który mimo że polowe z tego co powiedział to głupoty to pewne kwestie które wypoiedział również były bardzo spostrzegawcze. Jak chociażby to że jeśli Małeckiego będzie się za bardzo temperować to można sporo stracić.
To również Zarzeczny pozytywnie wypowiedział się o kibicach Wisły twierdząc że jesteśmy na wyższym poziome kulutry kibicowskie bo w przeciwieństwie do innych wspieramy piłkarzy przez 90 minut. A Iwan powiedział coś pozytywnego o naszym klubie ? Jakoś sobie nie przypominam... zgadzał się z panem Stanowskim...
Bardzo modne stało się wpychanie szpilek w naszej stadion, nie dość że jest do dupy to jeszcze każdy musi o tym głośno mówić, nawet "kibic Wisły" Iwan, jedynie pan Zarzeczny znalzł pozytywy w postaci naszej trybuny za bramkowej. Powiem szczeże mnie już to po prostu wku** czy to na tym portalu czy innych wszędzie z regularnością zegarka ktoś musi wjechać na ten stadion mimo że wszystko zostało już powiedziane na ten temat, cieszę się że chociażby mamy prezesa który zapytany przed jakiś meczem powiedział: "Jesteśmy dumni z tego stadionu" mimo że jestem przekonany że doskonale sobie zdaje sprawę z tego że stadion jest do dupy.
DOBRZE TO UJĄŁEŚ ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ. Zarzeczny to jeszcze cos tam powiedział a Iwan nie pojecia co sie dzieja w Klubie a sie wypowiada.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.02.2011, 10:05
Też mnie Iwan wkurza - albo robi z siebie obiektywnego na siłę albo udaje Wiślaka - nie wiadomo jaką rolę właśnie odgrywa. Zresztą nieraz już srał do własnego gniazda.....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.02.2011, 10:14
przecież Iwan to nowy kolega Stanowskiego z weszlo, może chciał się podlizać?
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.02.2011, 10:36
niestety nie miałem okazji obejrzeć programu. Istnieje możliwość zobaczenia programu w internecie?
Odpowiedz cytując
kryzek
Member

Od: 08.2007

Stary 15.02.2011, 11:10
Dla tych co nie widzieli można sobie pobrać i obejrzeć:
http://allgoals.pl/magazyny-sportowe...02-2011-a.html

NA ZAWSZE OD ZAWSZE
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.02.2011, 11:03
http://www.sport.pl/sportGW/1,91756,...__Problem.html

Uraczyli nas "kibolami"....
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.02.2011, 11:23
Bronex napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sportGW/1,91756,...__Problem.html

Uraczyli nas "kibolami"....
W Wiśle doszło do ciekawej sytuacji, bo klub zatrudnił żyda oraz muzułmanina. To może być problem?

Nie wiem ile razy trzeba mówić, że Melikson nie jest Żydem..
Ostatnio edytowane przez Billy : 19.02.2011 o godz. 12:44.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2011, 12:12
ten Jawor to wiecznie musi mieć ....a jakiś problem?!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.02.2011, 12:20
Billy napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle doszło do ciekawej sytuacji, bo klub zatrudnił żyda oraz muzułmanina. To może być problem?

Nie wiem ile razy trzeba mówić, że Melikson nie jest żydem..
Panie jawor, jak można byc takim antysemitą. Żyd pisać zamiast np. reprezentant Izraela?

Gdybyśmy My kibice krzyknęli na meczu żyd to by Nam kare wyjebali.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.02.2011, 12:40
na gazecie.pl już po raz 5 w tym okienku transferowym widzę rozkminkę czemu to Wisła ma tylu obcokrajowców . Nie mają już o czym pisać
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 20.02.2011, 10:20
Gdyby Iwan dostał za ten program 50 mln dolarów to mógłby sobie gadać co chce. Ale zważcie na to, że chłop ma umowy, kontrakty. Musi zarobić na rachunki tak w lutym 2011 jak i w październiku chyba, co nie? Jeśli nie trzeba, to po co sobie samemu takie miny podkładać? Póki co na rynku funkcjonuje jako "ekspert", drugi komentator. I jak widać, Iwana-eksperta chcą w telewizji. Iwana-kibica czy Kowalskiego-kibica nie chce nikt, bo nie o to w komentowaniu piłki chodzi. W publicystyce też są frakcje, jest rzepa i GW i wiele innych odcieni szarości ale jakoś nikt nie opowiada publicznie na kogo głosuje, tak samo nie oczekujmy od dziennikarza sportowego latania w szaliku.
W ogóle denerwuje mnie to kierowanie się emocjami. Wolę skupiać się na informacjach a nie na tym kto co lubi. "Swoich" redaktorów wybieram na podstawie tego, czy potrafią mnie zaskoczyć i zainteresować.. nie wiem - to takie dziwne?

Cytat:
Panie jawor, jak można byc takim antysemitą. Żyd pisać zamiast np. reprezentant Izraela?

Żyd, Murzyn, Biały - normalne słowa bez jakichkolwiek zabarwień pejoratywnych, o ile ktoś ma poukładane pod kopułą.
Ostatnio edytowane przez Baryl : 20.02.2011 o godz. 10:24.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.02.2011, 11:37
Baryl napisał(a):Wyświetl post
Żyd, Murzyn, Biały - normalne słowa bez jakichkolwiek zabarwień pejoratywnych, o ile ktoś ma poukładane pod kopułą.
Powiedz to wyborczej.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2011, 12:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Jemu chodziło o wyznanie....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 20.02.2011, 13:19
Znależci się forumowi eksperci, którzy na piłce zęby stracili, by poczuać tutaj Iwana który rozegrał w Wiśle blisko 200 meczów, strzelił 69 goli i zdobył 4 MP, zna Wisłe jak swóją kieszeń, pracowników, czy właściela, ale to nic w porównaniu np do zdobycia Mistrzostwa świata Hiszpanią w FIFA 2011 na playstation 3 lub PC.
Oprócz tego forumowi erudyci mają za złe, Iwanowi, że przed kamerami, nie całował ostentacyjne herbu, nie wspomniał o jego wiślackim sentymencie, historii, miłosci itp.To nic, że jest komentatorem i eskpertem stacji Orange Sport , kibice innych drużyn pewnie by szybko zapomnieli.
Jednoczenie, mimo, że to były piłkarz, najlepiej by było gdyby miał wykształcenie dziennikarskie, był krasomówcą i zarazem erudytą.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.02.2011 o godz. 13:28.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.02.2011, 13:23
Pablo84

Ja nie lubię jak Iwan wypowiada się o Wiśle. Niech zostanie tym "niezależnym" ekspertem i na swoją Wiślackość sie nie powołuje a będzie dobrze.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.02.2011 o godz. 23:41.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.02.2011, 23:39
Koniec personalnych wycieczek
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.02.2011, 09:34
Wywiad z Basalajem -> http://www.sport.pl/pilka/1,70998,91...as=3&startsz=x

na papierze fajnie to wszystko u nas wyglada i coraz lepiej - teraz potrzebujemu jakiegos sukcesu sportowego zeby
Cupial znowu nie stracil cierpliwosci
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.02.2011, 09:33
Cytat:
Już po raz szesnasty podsumowaliśmy w poniedziałek Plebiscyt na Najlepszego Piłkarza i Trenera Małopolski. Uroczysta gala została zorganizowana w Pałacu Bonerowskim. W tym roku najważniejsze wyróżnienia powędrowały w ręce Radosława Sobolewskiego z Wisły Kraków, który wybrany został przez Czytelników "Gazety Krakowskiej" Piłkarzem Roku 2010 oraz Dariusza Wójtowicza, który wygrał w rywalizacji trenerów.

Cytat:
PIŁKARZ ROKU
1. Radosław Sobolewski (Wisła) 1464 pkt., 2. Paweł Brożek (Wisła) 1386, 3. Marcin Cabaj (Cracovia) 1238, 4. Arkadiusz Aleksander (Sandecja) 1190, 5. Maciej Budka (Termalica) 1188, 6. Patryk Małecki (Wisła) 1078, 7. Tomasz Księżyc (Kolejarz) 1056, 8. Petar Borovicanin (Sandecja) 1048
9. Cezary Wilk (Wisła) 1046, 10. Mateusz Klich (Cracovia) 1038.

TRENER ROKU
1. Dariusz Wojtowicz (Sandecja) 1389, 2. Marcin Jałocha (Termalica) 1284, 3. Robert Maaskant (Wisła) 1273, 4. Wojciech Skrzypek (Janina) 1122, 5. Orest Lenczyk (Cracovia) 1121.

PIŁKARZ II LIGI
Daniel Policht (Okocimski) 1627

PIŁKARZ III LIGI
Michał Górecki (Dalin) 1385

PIŁKARZ IV LIGI
Sylwester Kurnyta (Lubań) 1351

ODKRYCIE ROKU
Michał Górecki (Dalin) 1376

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...994d9a4c,1,3,4
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.02.2011, 09:50
tak szczerze mówiąc to obecność Cabaja w tym gronie i do tego w pierwszej trójce, jest po prostu kpiną...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.02.2011, 10:09
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
tak szczerze mówiąc to obecność Cabaja w tym gronie i do tego w pierwszej trójce, jest po prostu kpiną...
Dokladnie , to sa jakies jaja zeby taka kaleke dac
Powód: e zamiast a
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 22.02.2011 o godz. 10:09.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.02.2011, 10:12
Co Wy chcecie od Cabaja? Wydatnie przyczynił się do tego, że Cracovia znajduje się obecnie w strefie spadkowej. Ja bym mu dał order za zasługi!
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.02.2011, 16:43
prezentacja Genkova i Pareiko:
http://kiks.tv/2011/02/genkov-i-pareiko-zaprezentowani/
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.02.2011, 17:31
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Co Wy chcecie od Cabaja? Wydatnie przyczynił się do tego, że Cracovia znajduje się obecnie w strefie spadkowej. Ja bym mu dał order za zasługi!
Jak ja za nim bede tesknil, nikt mnie tak nie rozbawial jak On. A tych bramek w derbach 100-lecia to mu nigdy nie zapomne
,
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.02.2011, 16:30
Fajnie że czasami nas gdzieś tam napomną w zagranicznych mediach, przy okazji znalazłem:
http://www.goal.com/en-gb/news/2914/...-that-beat-pep

No i jak napisali nie mówiło się o tym gdyż pierwszy mecz do tyłu 4:0.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów