The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2011, 23:31
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Mi to trochę Odre Wodzisław przypomina to co robią przy ul. Kałuży, oby skończyło się podobnie jak z Odrą w zeszłym roku
Ja tylko przypomnę ile sezonów Odra była skazana na pożarcie, ile sezonów się ratowała, i jak była dla nas niewygodnym rywalem. Oby nie skończyło się podobnie
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.02.2011, 08:40
Marcelo Moretto w Arce. Będzie okazja zobaczyć co za cudo przeszło nam koło nosa jakiś czas temu.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.02.2011, 09:21
Kapitalna robota menago Polczaka.
Gość wykonał naprawdę świetną robotę.
Nie wiem jak to zrobił, ale zapewnił takiemu kopaczowi świetną kasiorę a i sam zgarnął niezłą prowizję.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 18.02.2011, 10:33
W piątek sprawdzimy forme Moretto :

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...i,1598866,5719
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.02.2011, 10:57
Może i Odra była wiele razy skazana na spadek i mimo wszystko udało jej się utrzymać ale niech mi ktoś powie który klub w historii naszej ligi utrzymał się z dorobkiem 8 pkt po rundzie jesiennej. Jak dla mnie to oni nie mają szans( nawet przy ładnej grze) ponieważ ligę już przewalili. Nam pozostaje tylko ładnie ich pożegnać na derbach wbijając im ostatni gwóźdź do trumny.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 18.02.2011, 11:27
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
W piątek sprawdzimy forme Moretto :

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...i,1598866,5719
Arka to bencfały..pierw biorą Drozdowicza, którego testowaliśmy, później Bozoka, którym się interesowaliśmy, teraz Moretto...to się nazywa rozwinięta sieć skautingu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.02.2011, 11:49
A mówią, że Polska bramkarzami stoi. Właśnie widze. Taka z nas bramkarska potęga, że Arka jest zmuszona podpisać kalekę Moretto.
..
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2011, 11:58
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=1bcdc

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.02.2011, 11:58
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Arka to bencfały..pierw biorą Drozdowicza, którego testowaliśmy, później Bozoka, którym się interesowaliśmy, teraz Moretto...to się nazywa rozwinięta sieć skautingu
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.02.2011, 17:09
http://legionisci.com/news/41519_Mic...gii_video.html

OMFG, Beret kupił napastnika, który ma w swojej sportowej karierze jakieś strzelone bramki

Gość miał rundę konia (12 goli), ale wcześniej blado (około 5 bramek na sezon), więc albo grał na innej pozycji, albo jest jednosezonowcem jak Matusiak. Dobra gra w Sigmie przybliżyła go do reprezentacji Czech, gdzie dwukrotnie wystąpił z ławy jesienią 2010.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 18.02.2011 o godz. 17:16.
Legionista
Odpowiedz cytując
mr mojo
Member

Od: 09.2010

Stary 18.02.2011, 17:15
Hm , statystki ze wczesniejszych sezonow nie powalaja. Pod tym wzgledem bardzo przypomina naszego Genkova, ktorego aktualny sezon jest najlepszym w jego karierze.
Powód: slowo
Ostatnio edytowane przez mr mojo : 18.02.2011 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 18.02.2011, 17:19
mr mojo napisał(a):Wyświetl post
Hm , statystki ze wczesniejszych sezonow nie powalaja. Pod tym wzgledem bardzo przypomina naszego Genkova, ktorego aktualny sezon jest najlepszym w jego karierze.
Bez przesady, poza okresem w Rosji (w którym i tak w jedynym pełnym sezonie strzelił tyle bramek co ten Czech normalnie) to w Bułgarii sezon w sezon przyzwoitą ilość bramek strzelał, więc nie bardzo wiem w czym ci on tak go przypomina
Ostatnio edytowane przez martonas : 18.02.2011 o godz. 17:22.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.02.2011, 17:20
mr mojo napisał(a):Wyświetl post
Nasz rok młodszy Genkov w przeciągu swojej kariery strzelił dwa razy więcej goli niż ten zawodnik Legii.
Tak w gwoli ścisłości.

Statystyki Genkova:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=19390

Statystyki Hubnika:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6569
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.02.2011, 17:21
Ze statystyk wygląda na czeską kopię Genkova. Poza tym, że nie miał epizodu zagranicznego. Zobaczymy, który okaże się lepszy w praktyce, ale pamięć o wcześniejszych transferowych hitach Jóźwiaka musi nastrajać bardziej optymistycznie nas niż warszawiaków
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Velo
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 18.02.2011, 17:23
Całkiem konkretny transfer, jestem zaskoczony. Ten Czech w końcu zagrał (troche) w reprezentacji czyli nie może być jakimś zupełnym ogórem, ale z drugiej strony Skorża miał już jednego Czecha który miał być wielką gwiazdą a co z tego wyszło to wiemy.
Zapowiedź wiosny w Ekstraklasie -> http://www.youtube.com/watch?v=Ud7FCZ3OdKs
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 18.02.2011, 17:30
Velo napisał(a):Wyświetl post
Całkiem konkretny transfer, jestem zaskoczony. Ten Czech w końcu zagrał (troche) w reprezentacji czyli nie może być jakimś zupełnym ogórem, ale z drugiej strony Skorża miał już jednego Czecha który miał być wielką gwiazdą a co z tego wyszło to wiemy.
no rzeczywiście zagrał 60 minut.... mam ci wymienić szwadron ogórków którzy w naszej reprezentacji zagrali dłużej? Jest liderem strzelców ich ligi no to go selekcjoner sprawdził, jak w Legii będzie grał tak jak w ostatniej rundzie to pewnie jeszcze trochę występów w kadrze zaliczy, a jak będzie grał tak jak przez całą karierę to raczej nie.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.02.2011, 17:31
Genkov to w jednym sezonie na 29 spotkań strzelił 27 bramek , a może na odwrót , został królem strzelców w Bułgarii , a potem karnie wykupiło go Dynamo Moskwa panie mr mojo.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.02.2011, 17:36
Ten Hubnik dopiero od tego sezonu gra jako nominalny środkowy napastnik. Wcześniej był ustawiany, albo jako ofenswyny pomocnik, albo jako boczny napastnik.
Odpowiedz cytując
Velo
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 18.02.2011, 17:40
martonas napisał(a):Wyświetl post
no rzeczywiście zagrał 60 minut.... mam ci wymienić szwadron ogórków którzy w naszej reprezentacji zagrali dłużej? Jest liderem strzelców ich ligi no to go selekcjoner sprawdził, jak w Legii będzie grał tak jak w ostatniej rundzie to pewnie jeszcze trochę występów w kadrze zaliczy, a jak będzie grał tak jak przez całą karierę to raczej nie.
Nie trzeba, wydaje mi się że Czesi mają ciut mocniejszą kadrę niż nasza i dodatkowo nie mają Smudy który powołuje wszystko co się rusza. Może trochę źle się wyraziłem, nie wydaje mi się żeby miał być o wiele lepszy niż np. Mezenga. Zaskoczony jestem tym że w ogóle kogoś sprowadzili i nie jest to 70-letni emeryt
Zapowiedź wiosny w Ekstraklasie -> http://www.youtube.com/watch?v=Ud7FCZ3OdKs
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 18.02.2011, 17:54
Velo napisał(a):Wyświetl post
Nie trzeba, wydaje mi się że Czesi mają ciut mocniejszą kadrę niż nasza i dodatkowo nie mają Smudy który powołuje wszystko co się rusza. Może trochę źle się wyraziłem, nie wydaje mi się żeby miał być o wiele lepszy niż np. Mezenga. Zaskoczony jestem tym że w ogóle kogoś sprowadzili i nie jest to 70-letni emeryt
A mi się wydaje że to czy mają mocniejszą kadrę czy nie i kogo mają za trenera nie ma tutaj znaczenia, Czech jest liderem strzelców swojej ligi, nie trzeba być Smudą żeby spróbować gościa w kadrze. Tylko że póki co to nic więcej poza tym próbowaniem to o jego karierze reprezentacyjnej nie można powiedzieć.
Ale ja też jestem zaskoczony tym transferem, bo z ludźmi odpowiedzialnymi tam za transfery to nie mają za wesoło Gdyby jeszcze tylko Jóźwiak nie miał super planu żeby czekać do końca okienka na zachodzie to może nawet gość byłby już zgrany z drużyną na pierwszą kolejkę
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.02.2011, 17:55
Prezentuje się konkretnie. Czeska liga lata świetności ma za sobą, ale nadal są tam piłkarze, którzy potrafią grać.
Z drugiej strony czym tu się zachwycać. Tylko takie transfery jak Hubnik i Genkov powinny robić polskie kluby.
Budżety po 50-60 milionów a my dalej mamy siedzieć po uszy w bagnie i ściągać ogóry ?
..
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 18.02.2011, 18:09
Na papierze trzy razy słabszy od naszego Genkova. Oczywiście na weszlo.com już podnietka i piszą, że przypomina Podbrożnego
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 18.02.2011, 18:14
konaar napisał(a):Wyświetl post
Na papierze trzy razy słabszy od naszego Genkova. Oczywiście na weszlo.com już podnietka i piszą, że przypomina Podbrożnego
jaka podnieta ? poprostu napisali, że wyglada niezle a skojarzył im sie z Podbrożnym.
Ale to weszło na niektórych działa
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 18.02.2011, 18:17
już sam news jest jakimś rodzajem 'podniety' bo zdaje się, że o wszystkich transferach w lidze nie piszą, można powiedzieć, że u nich wyróżnione newsem były tylko nieliczne w tym oknie
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.02.2011, 18:40
Podniety? Czlowieku, to pierwszy w miare neutralny tekst o Legii na weszlo od jakiegos czasu. Oczywiscie dla Ciebie to musza chwalic Wisle a jechac po wszystkich innych bo inaczej to nie sa obiektywni. Pamietasz poprzednie wpisy? Byly typowo przesmiewcze, ten jest wywazony z tekstem ze przypomina Podbroznego. Moze Ty nie wiesz kto to byl Podbrozny, ale np ja wiem i widzac w kilku z tych akcji koles ma cos z Gumisia. Nie chodzi o wolne czy technike.

Nie podpalam sie transferem, bo wiem ze u Nas to z YT bylo wiele perelek, i takiemu Arru mozna bylo zrobic film czy choby Cabralowi

Od tego sezonu gra jako nominalny srodkowy napastnik i zdobyl kilkanascie bramek to na plus, na plus rowniez sposob ustawiania sie w polu karnym i wyczucie.

Moze wypalic, moze byc totalnym nieporozumieniem - bedzie czas na oceny.

U Nas czekali na transfery i jeden w sumie jest wiec jest jakas tam radosc i nadzieja.

Natomiast w....ia mnie jak wyskoczy jakis koles z tym ze "podnieca" sie Legia portal, ktory ( slusznie ale jak zwykle zbyt ostro ) jechal po tej wlasnie Legii przez ostatnie tygodnie.

Wiesz czemu napisali o tym transferze ? Bo napisali o wiekszosci z "wielkiej trojki". Tak, o Waszych tez bylo.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.02.2011, 18:41
już sam news jest jakimś rodzajem 'podniety' bo zdaje się, że o wszystkich transferach w lidze nie piszą, można powiedzieć, że u nich wyróżnione newsem były tylko nieliczne w tym oknie
ale o co Ci chodzi? Może napisz, że weszło lubi Legię i jej słodzi. Pudło. Legia ciągle jest wyśmiewana przez ten serwis (a ściślej rzecz mówiąc KP jest wyśmiewane za swoje niekompetencje).

poczytaj sobie co weszlo pisze o Legii, masz tu zbiorczy temat o tym na forum
http://forum.legionisci.com/showthre...t=10187&page=8
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.02.2011, 18:42
No w końcu pierwszy czy drugi transfer Legii zimą więc jest to jakaś swego rodzaju sensacja Panowie więcej dystansu
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.02.2011, 18:45
TTJ - Nigdy nie podawaj tutaj linka do naszego forum, blagam
Wielu mogloby dostac skretu kiszek czytajac jak jedziemy rowno po KP i poszczegolnych osobach. Szydera w 100% za ktora tutaj 3/4 by mialo bana

Wracajac do transferow.

Ktos moze wyliczyl ilu odeszlo Polakow a ilu przyszlo zagranicznych zawodnikow ?
To zaczyna byc lekko dziwne...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.02.2011, 18:46
O Meliksonie był news, o Jaliensie, o Parejce. Ten o Jaliensie to dopiero podnieta była i to nawet nie w cudzysłowie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.02.2011, 18:51
kreseq napisał(a):Wyświetl post
TTJ - Nigdy nie podawaj tutaj linka do naszego forum, blagam
Wielu mogloby dostac skretu kiszek czytajac jak jedziemy rowno po KP i poszczegolnych osobach. Szydera w 100% za ktora tutaj 3/4 by mialo bana
weszlo to chyba uczyło się szydery i wyśmiewania od naszego forum
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów