|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No, akurat weszło jak nie pojedzie chociaż raz w tygodniu z antylegijną szyderą, to później zasnąć nie może
Wiadomo, KP się sam podstawia pod szyderę i generalnie częściej sobie zasługują niż nie, ale mam poczucie dosyć dużej dysproporcji między tym co KP Legia ma za uszami, a tym jak się weszło nad Legią pastwi. Wiadomo, jak pastwią się nad naszą polityką transferową, to trudno cokolwiek się sprzeciwić, bo nasza polityka transferowa woła o pomstę do nieba. Tyle, że weszło się przesadnie uwzięło i jadą po wszystkim - nawet po tym, że na oficjalnej stronie w relacji z jakiegoś treningu jest przekazany jakiś zupełnie nieciekawy dialog między piłkarzami, albo że boiska na zgrupowaniu źle przygotowane. Może jestem wyczulony, bo jestem kibicem, ale momentami weszło dla mnie ociera się o obsesję.![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wiśle do 50 milionów brakuje kilkanaście baniek
Co do tego Hubnika, jakby popatrzeć to szału nie robi - ponad 150 meczów i nieco ponad 30 bramek. Jedna runda na cała karierę udana, może drugi Hristov albo Łobodziński? Porównania z Genkovem nie na miejscu bo koleś miał przynajmniej 5 zajebiście udanych sezonów + ostatnia runda. No nic, murawa wszystko zweryfikuję. Albo Ale tak jak piszę trawnik wszystko zweryfikuje.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.02.2011 o godz. 19:01.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Melikson - beka, że nie jest żadną super gwiazdą -> wydźwięk tekstu negatywny
Jaliens - jakby napisali, że transfer do bani to by się ośmieszyli -> wydźwięk pozytywny Pareiko - beka z tego, że powiedział o zainteresowaniu Celticu -> wydźwięk negatywny Hubnik - w związku z wcześniejszą ich retoryką w pisaniu o transferach w naszej lidze powinno być szyderstwo, że Legia całe okienko szuka transferów i w połowie lutego jakiś no name z ogólną liczbą 30 bramek w karierze w wieku lat 28 przychodzi bez napinki panowie, bo widzę że gul skoczył |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Hubnik od tego sezonu gra typowego napastnika wiec iloscia bramek prosze sie nie kierowac. Zanim ktos zacznie sie smiac lepiej sprawdzic
Tak, to jego pierwszy sezon jako typowy srodkowy napastnik wiec nie jest zle.konaar - Idz przyciac komara bo smecisz strasznie. Hubnik nie jest no name no chyba ze dla Ciebie, czlowieka zamknietego w czterech scianach. Tak samo Melikson jest no name i Pareiko tym bardziej, Jaliens? Sadzac po wpisach wiekszosc w chwili gdy on gral w preprezentacji to szukala kaczki w wannie. Radze ogarnac wlasne mysli. Oni sa dla wiekszosc moze i no name, ale dla ludzi interesujacych sie pilka ktos kto tak jak Melikson ma swietny sezon, czy jak Jaliens gral w reprezentacji, czy jak Pareiko kapitan Toma Tomsk, czy jak wreszcie Hubnik w polowie sezonu najskuteczniejszy gracz czeskiej ligi - dla ludzi traktujacych pilke jako swoje hobby i pasjonujacy sie nie tylko nasza kopana i LM tacy gracze sa znani. Mysle ze EOT ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
jeżeli słyszałeś wcześniej o Hubinku to szacunek, musisz naprawdę musisz znać się na piłce (bez podtekstów)
jakby Wisła ściągnęła Hubnika zamiast Genkova to delikatnie mówiąc nie byłbym zachwycony. Genkovem jestem w 100% usatysfakcjonowany (przynajmniej na chwilę obecną, nie chciałbym tego po sezonie odszczekać) Jeżeli rozmawiamy o transferach przed rozegraniem przez danego zawodnika meczów w lidze, to muszę stwierdzić, że Wasz czeski napastnik nie wygląda za dobrze. A gadanie o tym, że jako napastnik gra od niedawna jest naprawdę zabawne, przez 10 lat nikt nie skumał, że on ma predyspozycje do bycia dobrym napastnikiem tylko wszyscy go stawiali na innych pozycjach. Dobre... Jak na moje oko było tak, że ustawili go w ataku bo nie miał kto grać i przez przypadek 'zaskoczył' w jednym klubie, ale to nie znaczy, że w Legii też będzie strzelał. Ryzykowne jest kupowanie napastnika, który w ataku gra od pół roku... dla mnie też eot |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A teraz ja dorzucę coś od siebie. Tylko, że moje przysłowiowe pięć groszy nie będzie o wspominanych przez was napastników,(ja też uważam, iż Genkov jest i będzie lepszym snajperem w lidze) tylko dużo niższy pułap. Już piszę :
Mateusz Sławik podpisał dzisiaj półroczny kontrakt ze swoim byłym klubem Górnikiem Zabrze. Ostatnio pikarz występował w IV-ligowym Górniku Wesoła. Z tym klubem rozstał się za porozumieniem stron. Piłkarz przed pobytem w niższej klasie rozgrywkowej reprezentował barwy odpowiednio : Odry Opole oraz GKS Jastrzębie. Czyli jednym słowem nie tylko Arka dokonała ostatnio transferu w bramce A tak na poważnie to jestem ciekaw czy w klubie z Roosevelta golkiper przebije się do podstawowej jedenastki. Taki przeskok z odległej ligi może okazać się niewystarczający. To jest jednak wielka różnica klas. Ale nie skreślałbym tutaj znowuż szans Sławika, który w sezonie 2006/2007 był podstawowym zawodnikiem zabrzan. ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Właśnie to dokładnie o tym świadczy. Bo świadczy to o tym, że mamy na tyle dobrych bramkarzy, że wszystkich co lepszych wykupiono do silniejszych lig. Popatrz na Serbów, Norwegów, Rumunów czy Chorwatów, czy Ukraińców - oni by wiele dali za naszego jednego Kuszczaka, Boruca czy Szczęsnego. Jorgacevic, Knudsen czy Runje mimo wszystko to nie jest ten poziom, to jest co najwyżej poziom Tytonia, nie mówiąc o Piatowie, który jest chyba najbardziej przereklamowanym bramkarzem świata, drewniak jakich mało. Ogólnie ciekawa sprawa jest z tym, że mamy dobrze obsadzoną pozycję, na której generalnie w świecie jest lekki deficyt, szkoda tylko, że nasza reszta składu jest jaka jest, tzn. nie trzyma się poziomu naszych bramkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
kreseq, musze Ci tylko powiedziec,że szanuję Cie na tym forum, że rozsadnie i uczciwie podchodzisz do dyskusji
nie jak wiekszosc w Warszawie czy Poznaniu![]() a moze szanuje Cie za 0:3 ? nie no żart![]() ciesze sie , że są ludzie których pomimo że nie chce widzieć w moim mieście w roli przyjezdnych, potrafia podyskutować na forum, nie jak koledzy studio i ddp czy jakos tak ![]() w poznaniu chyba sami nawzajem zacieraja sobie oczy, że nie są tacy sprzedajni jak jednak sa ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
I chciałbym jeszcze dodać o informacji jaka napłynęła do nas z klubu naszych przyjaciół Ślaska Wrocław. Jest to wiadomość prawdopodobnie oficjalna, lecz nie wiadomo jeszcze o niej paru dokładnych spraw. A mianowicie chodzi mi o napastnika wrocławian Vuka Sotirovicia. Serb opuszcza klub przy Oporowskiej, z powodów docinków trenera Oresta Lenczyka. Wyrzucony ze zgrupowania na Cyprze Vuk Sotirović spotkał się z prezesem i dyrektorem sportowym Śląska. Wprawdzie decyzja o jego przyszłości zapadnie dopiero w przyszłą środę, ale można być niemal pewnym, że Serb nie zostanie we wrocławskiej drużynie. Po prostu nie może funkcjonować razem ze wspomnianym szkoleniowcem. Sam zainteresowany zaprzecza jakimkolwiek konfliktom z trenerem. Twierdzi, iż od początku z Lenczykiem nie było mu po drodze. Cały czas był ponoć prowokowany jakimiś żarcikami na swój temat, a Vuk już taki jest, że w podobnych sytuacjach nie ma zamiaru milczeć. Jeśli ktoś się z niego nabija, to niech także przyjmie żarty na własny temat - tak żalił się na warszawskim Okęciu piłkarz, tuż po wylądowaniu samolotu z Cypru. Po spotkaniu z władzami klubu, zainteresowany wypowiadał się już w bardziej stonowany sposób, lecz w jego głosie nadal było słychać żal. Mówił, że ma żal do siebie, że dał się sprowokować. I jak dalej informuje, on już taki jest, że trzy razy przemilczy, ale za czwartym wybuchnie - mówi o sobie prawdopodobnie były gracz Sląska. Za graczem miała się stawić drużyna. Piłkarze byli na rozmowie u trenera, aby rzekomo wstawić się za wyrzuconym, lecz opiekun Śląska nie chciał ich nawet słuchać.
Szczerze, muszę przyznać, iż interesujące jest to całe zamieszanie z Sotiroviciem w roli głównej. I już sam nie wiem czy nasz były coach jest bezsprzecznie bez winy. Vuk bowiem niejeden raz dawał się we znaki zespołowi którego barwy reprezentował. No ale również jak sami bardzo dobrze wiecie najstarszy trener w lidze tez ma bardzo specyficzny charakter i nie jest wcale łatwo " oswoić " się z jego mentalnością. Chociaż jest to także bardzo zabawna osoba w świecie piłki kopanej, na naszym krajowym podwórku. ![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
- 31 - Tylu nowych obcokrajowcych bedzie obecnych w nadchodzacej rundzie - 11 - Tyle Polakow wyjechalo na podboj Europy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Środkowy napastnik jest w ustawieniu 4-3-3 a myślisz, że Skorża tak będzie was ustawiał? 4-5-1 to będzie większość sezonu od święta 4-4-2. Czyli jakby nie patrzeć środkowym napastnikiem u was nie będzie, ale na placu może być jedynym napastnikiem. Zresztą jego statystyki nie powalają 191 meczów i 37 bramek to na napastnika wynik mierny. Jeśli odliczyć obecny sezon to 179 meczów i 25 bramek.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Legia zaskoczyła transferem (a właściwie wypozyczeniem ?) tak dobrego zawodnika . Właściwie to podobny typ jak nasz Genkov . Jedyne co przemawia na korzyść naszego Cvetana to większe doświadczenie ( choć wiek podobny )i więcej bramek w karierze w seniorskiej piłce .
Poza tym widziałem zarówno wszystkie bramki rundy jesiennej Hubnika (13/17) i Genkova (11/13) , nieporównywalnie większe wrażenie zrobił na mnie Czech . Większośc uderzen z pierwszej piłki , z trudnych pozycji , techniczne strzały . Genkov przy nim wyglada bardziej jak lis pola karnego . Do tej pory wyśmiewałem sie z transferów Legii , właściwie to ich tryb do tej pory jest komiczny , ale nie ma co ukrywać że mają do wyboru do koloru w ataku , nie to co my . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Genkov więcej bramek strzelił w 3 lata niż on przez całą karierę, ale może ten transfer Legii wyjść na dobre, bo w sumie "żyła" Chinyama , Mezenga czy młokos Kucharczyk[miał dobre wejście, ale później coraz gorzej] to nie ta para kaloszy. Coś jak u nas Łobodziński. Jednak dla mnie ten transfer to jest typowa łapanka na ostatnią chwilę. U nas stosowano przez kilka lat i jesteśmy tu gdzie jesteśmy czyli na dnie i teraz są mozolne próby wydostania się stąd Faktem jednak jest, że boisko szybko wszystko zweryfikuje.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 19.02.2011 o godz. 11:28.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Przed sezonem była kłótnia kto lepszy: Mezenga czy Rios. Obaj okazali się wirtuozami.
Trzeba poczekać z ocenami, boisko wszystko pokaże. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Przed sezonem wielu mówiło, że Cabral będzie gwiazdą ligi. Po prostu piłkarz z innej bajki.
Szkoda, że nie ma już DumyStolicy z nami. Fajnie się czytało te posty. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
a nie sprawdzałeś czasem ilu Polaków przybyło w ekstraklasie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Boisko wszystko weryfikuje - również ono zweryfikuje naszego Bułgara i warszawskiego Czecha. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tak mi się skojarzyło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dawid Janczyk w Koronie.
http://www.90minut.pl/news/148/news1...do-Korony.html Ciekawe w jakiej jest dyspozycji ? Z Wtorkiem mogą stworzyc bardzo niebezpieczny atak.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.02.2011 o godz. 14:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Czyli prawdopodobnie o Janczyku prezes Korony mówił w OS jako "niespodziankę" dla kibiców.
Ciekawe czy Janczyk okaże się poważnym wzmocnieniem i strzeli kilka bramek czy też okaże się wielkim niewypałem. Ciekawie wyglądać będzie zespół Korony teraz Małkowski (Pilarz) - Golański(Lisowski), Stano, Hermani, Mijailović - Korzym, Jovanović, Vuković, Andradina - Niedzielan, Janczyk i jeszcze w zanadrzu Puri. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nigdy do Janczyka nie byłem przekonany, bardzo wątpię żeby miał się okazać wzmocnieniem nawet w Koronie. Z drugiej strony jestem bardzo ciekawy co pokaże po zwiedzeniu Rosji i Belgii
![]()
Zapowiedź wiosny w Ekstraklasie -> http://www.youtube.com/watch?v=Ud7FCZ3OdKs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Takie krótkie obrazowe podsumowanie tego, co zobaczymy na wiosnę:
Sandomierski - Kijanskas, Skerla, Cionek, Pejovic - Kupisz, Grzyb, Burkhardt, Kascelan, Seratlic - Frankowski. Pareiko - Cikos, Chavez, Jaliens, Paljic - Melikson, Sobolewski, Siwakow - Małecki, Genkow, Kirm. Skaba - Rzeźniczak, Astiz, Kehlar, Kiełbowicz - Vrdoljak, Borysiuk - Manu, Radovic, Kucharczyk - Hubnik. Pilarz - Golański, Hernani, Stano, Mijailovic - Sobolewski, Jovanovic, Vukovic, Korzym - Niedzielan, Janczyk. Sapela - Tanevski, Drzymont, Lacic, Popek - Wróbel, Baran, Cetnarski, Sawala, Małkowski - Nowak. Małkowski - Deleu, Bąk, Kozans, Andriuskevicius - Nowak, Surma, Późniak - Sazankow, Buval, Traore. Stachowiak - Bemben, Banaś, Jop, Magiera - Bębenek, Kwiek, Marciniak, Gasparik - Zahorski, Sikorski. Przyrowski - Tosik, Jodłowiec, Sadlok, Cotra - Andreu, Trałka - Bruno, Mierzejewski, Smolarek - Sobiech. Kelemen - Socha, Celeban, Fojut, Spahic - Kaźmierczak, Elsner - Sobota, Mila, Jezierski - Gikiewicz. Isailovic - Rymaniak, Horvath, Reina, Costa - Hanzel, M.Bartczak, Galkevicius - Pawłowski, Plizga - Rakels. Kotorowski - Wojtkowiak, Bosacki, Arboleda, Henriquez - Injac, Murawski - Kiełb, Stilic, Krivets - Rudnevs. Mielcarz - Ben Radhia, Bieniuk, Ukah, Dudu - Grzelczak, Panka, Riski, Broź, Grzelak/Zigajevs - Sernas. Kiełpin - Hricko, Hanek, Killar, Król - Barcik, Kobylik, Matawu, Dziewulski, Jarecki - Podstawek. Perdijic - Nykiel, Dokic, Grodzicki, Jakubowski - Grzyb, Komac, Straka, Zieńczuk - Olszar, Janoszka. Moretto - Bruma, Szmatiuk, Rozic, Noll - Labukas, F.Burkhardt, Budziński, Bożok, Glavina - Ivanovski. Gąsiński - Struna, Trivunovic, Kosanovic, Puzigaca - Ntibazonkiza, Giza, Radomski, Klich, Suvorow - Krzywicki. Składy wybrane głównie na podstawie obserwacji zestawień prezentowanych przez trenerów w sparingach przedsezonowych. Co mi się rzuciło w oczy patrząc na te zestawienia? - Nieco eksperymentalne transfery w Lubinie, ciekawe ilu z tych grajków wypali i jak będzie wyglądał w naszej lidze Rakels - Stabilny tryb budowy siły ekip w Kielcach, Gdańsku, Białymstoku, Warszawie (Polonia), Bełchatowie, Wrocławiu, teoretyczny środek tabeli wygląda przez to ciut lepiej. Ciekawi mnie szczególnie co pokaże Śląsk po okresie przygotowawczym z Lenczykiem, jak i Korona po solidnych transferach-uzupełnieniach pierwszego składu. - No i co zrobi Widzew z Michniewiczem, on na pewno będzie chciał się pokazać. Mimo że nie załatali dziury po Robaku, został Sernas, jest też dosyć stabilny Grzelczak, ciekawe transfery Riskiego i Żigajevsa, okres przygowowawczy solidnie przepracowany ma za sobą Grzelak. - Polonia mimo transferów wygląda podobnie jak jesienią, trochę uzupełnione zaplecze, stąd największym transferem dla nich może być nowy holenderski trener. Trzeba przyznać, że na papierze ich ofensywa wygląda na bardzo silną w dalszym ciągu, potencjał nie był na pewno w pełni wykorzystywany - Sobiech, Smolarek, Mierzejewski, Bruno... - Lech niby wzmocnił się solidnie, ale tak naprawdę co najwyżej Murawskiego można potraktować za wzmocnienie dla pierwszej jedenastki, przy jednoczesnym osłabieniu po transferze jedynego klasowego skrzydłowego w tym klubie czyli Peszki. Dużo więc tutaj będzie zależeć od postawy Kiełba, bo w naszej lidze dobre skrzydła są naprawdę istotną częścią sukcesu. - W dobrych skrzydłach widzę właśnie szansę dla Wisły. Kirm i Paljic wspierani ze środka Siwakowem, plus Małecki z Cikosem wspierani przez Meliksona. Pod tym względem Wisła zdecydowanie przoduje w lidze. - Wisła zdecydowanie najbardziej ze wszystkich klubów wzmocniła swoją pierwszą jedenastkę. Reszta skupiła się na uzupełnieniach po ubytkach lub na wzmocnieniu konkurencji w swoich składach - co też się chwali, bo to może wpłynąć na wzrost poziomu całej ligi. - Pomimo utraty Grosickiego Jagiellonia wygląda w dalszym ciągu naprawdę dobrze, a ich lewa strona wygląda wręcz mocniej niż jesienią. Zarówno Pejovic i Seratlic to bardzo ciekawi zawodnicy, ten drugi może byc niegorszy niż Grosicki. - Również warto tutaj zwrócić uwagę na młodych, przebojowych skrzydłowych Jagiellonii, czyli Kupisza i Seratlicia, mają też przyzwoitych zmienników w postaci Makuszewskiego i Laty. Obstawiam, że to w dalszym ciągu będzie siła Jagiellonii, a ta skończy sezon w czubie tabeli. - Legia się ciut wzmocniła, ale bez jeszcze dwóch zawodników do pierwszego składu w ofensywie ciężko im będzie zdobyć mistrzostwo, no chyba że wypali w 100% im ten Hubnik. Drużyny Macieja były zazwyczaj oparte na wybitnych (w skali Ekstraklasy) indywidualnościach, a tych w Warszawie raczej nie widać. - Ciekawy kierunek transferowy Cracovii, szczególnie interesuje mnie postawa Trivunovicia (ograny w silnej Premjer Lidze), Gizy i Struny, młodzieżowego reprezentanta Słowenii. Utrzymać im jednak będzie się bardzo cięzko, chyba że Ruch / Arka będą miały ogromny kryzys, a za licencję poleci Bytom. - Poziom całej ligi powinien być podobny jak jesienią, nawet mimo kilku transferów wychodzących. Postęp moim zdaniem zrobiła w tym okienku czołówka naszej ligi, a raczej konkretniej mówiąc zespoły do niej pretendujące. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
a nic nie bylo slychac o zadnych akcjach pozaboiskowych - zresztą na jakiegos wielkiego chlora to on nie wyglada. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe zestawienie rw88.
Z tego jasno wynika że największe zmiany kadrowe w pierwszej 11 są znowu w Wiśle (5 nowych piłkarzy). Oby pierwsze mecze to znowu nie było zgrywanie składu. Trzeba od razu punktować. No i jestem ciekaw jak będzie grał Janczyk w Koronie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=99FAfb_auXk
bardzo ładna bramka Hubnika z trwającego jeszcze sparingu Legii z Widzewem P.S. żeby jeszcze bardziej podgrzać atmosferę na forum ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zobaczcie Arkę jakie międzynarodowe towarzystwo. Najwyraźniej walczac o ligowy byt też już nie można polegać na Polakach.
![]()
.
. |
|
|