The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2011, 12:57
Reser napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że Orange Sport jest słabszy od Canal+ niemal pod każdym względem. A Ekstraklasa TV bez komentatorów z Canal + będzie całkowitym dnem, któremu bliżej będzie do oprawy którą znamy w TVP. 15zł miesięcznie tylko za Polską Ligę to jest śmiech na sali. Ciekawe jakimi to reportażami i wywiadami będą nas obrzucać w przerwach zimowych i letnich? Nigdy nie będzie tego tyle i w takiej jakości aby było to warte aż 15zł.

Poza tym, Canal + nie będzie obniżał swojego abonamentu znacząco i tym się nie łudźcie. Z prostej przyczyny, Canal + ma jeszcze ligi: angielska, francuska, hiszpańska - to też im daje dużo odbiorców.
1.To ze przyzywczailiśmy sie do Twarowskiego i Smokowskiego nie znaczy ze nikt im nie dorówna. Przeciez tam Kazek jest komentatorem badz .... Przytuła! Dla mnie tez jedynym argumentem C+ byli komentatorzy,ale jak sie dluzej zastanowie, to przeciez nie ma ludzi niezastąpionych, i mysle ze po roku dwóch o eskeprtach z C+ byśmy zapomnieli.Wystarczy podpisac ludzi charakternych ambitnych z poczuciem humoru i znajomoscia tematu a zapomnimy o C+. Wiadomo ze łatwo nie bedzie, ale nie ma ludzi niezastąpionych.

Dla mnie najwiekszym minusem przykładowego Orange jest brak wozów HD.

2.Fajnie że C+ ma inne ligi, ale bez jaj, liga polska to jest podstawa, ciekawe jaki % uzytkownikow kupilo dekoder dla ligi francuskiej....

dla mnie najlepsza opcja bylo by wygranie ligi przez OS i wtedy pokazywana jest wszedzie.
ale niestety dochdzą słuchy że "enka" wygra wszystko
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.02.2011, 12:58
Tak sie zastanawiam..kupił bym tą ekstraklasa tv, ale jak by w ekstraklasie grało 10-12 ekip i cztery mecze w sezonie między nimi. Co kolejka szlagiery typu Wisła- Legia, Wronki - Polonia, Śląsk - Lechia, wszyscy na nowych stadionach, komplet kibiców, itp. A takTyle dobrego, że Odra spadła.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2011, 13:02
Ekstraklasa w C+ to uznany, sprawdzony produkt, o czym mogą się przekonać nie tylko abonenci ale także 'sopcastowcy'. Nie wyobrażam sobie w skrajnych przypadkach meczu na E.TV, gdzie żeby wydolić jako tako puszczają tryliony reklam, studio przedmeczowe z dyletantem pseudo ekspertem, trwające 2 minuty, potem 10 minut reklam, a skład podają jak już grajki grają, bo wcześniej przez reklamy nie zdążyli. Na stanowisku komentatorskim z pseudo ekspertem pseudo komentator (bo lepszy to koszty). W C+ nawet najbardziej gó... słaby mecz potrafią opakować w nadający się do oglądania produkt. Nawet jak e-klasa trafi do tvnu lub polsatu, to jak się zepną w parę miesięcy to na lipiec powinni być przygotowani, choć trudno wierzyć by dobili do poziomu c+, zwłaszcza tvn. Ale nie taki produkt ogólny, bo mi się to z prowizorką kojarzy.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 17.02.2011, 13:07
a co to za szlagier który byłby co chwile? Po sezonie by się znudził i zaraz by się okazało że czasami mecze Wisła - Odra były ciekawsze niż Wisła - Lech. Dla mnie kanał Ekstraklasa TV to porażka, dwa góra czy 3 mecze w weekend , a tak dopłacam piątaka i mam wiele ligi oraz inne dyscypliny. Kto na to pójdzie?
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.02.2011, 13:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
1.To ze przyzywczailiśmy sie do Twarowskiego i Smokowskiego nie znaczy ze nikt im nie dorówna. Przeciez tam Kazek jest komentatorem badz .... Przytuła! Dla mnie tez jedynym argumentem C+ byli komentatorzy,ale jak sie dluzej zastanowie, to przeciez nie ma ludzi niezastąpionych, i mysle ze po roku dwóch o eskeprtach z C+ byśmy zapomnieli.Wystarczy podpisac ludzi charakternych ambitnych z poczuciem humoru i znajomoscia tematu a zapomnimy o C+. Wiadomo ze łatwo nie bedzie, ale nie ma ludzi niezastąpionych.
Skoro tak łatwo jest zdobyć dobrych komentatorów to szkoda, że nikt w tym temacie nie jest póki co w stanie dorównać C+ od bardzo bardzo długiego czasu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 13:48
Skoro tak łatwo jest zdobyć dobrych komentatorów to szkoda, że nikt w tym temacie nie jest póki co w stanie dorównać C+ od bardzo bardzo długiego czasu.
a ktoś próbował ?

Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 17.02.2011, 13:54
a ktoś próbował ?
A masz gwarancję, że Ekstraklasa TV będzie próbowała? Bo ja nie mam, a w Canal+ mam produkt przewyższający jakościowo nawet naszą buraczaną póki co ligę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 14:05
A masz gwarancję, że Ekstraklasa TV będzie próbowała? Bo ja nie mam, a w Canal+ mam produkt przewyższający jakościowo nawet naszą buraczaną póki co ligę.
Myśle ze jesli zaszła by taka potrzeba, to ETV starała by się znalezc ekspertow stworzyc taki sztab cały na wzór własnie C+.
Tylko że ETV nie ma szans z racji bytu. Szef C+ powiedział ze na to sie nie zgodzi za ch**

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2011, 14:22
Cytat:
Fajnie że C+ ma inne ligi, ale bez jaj, liga polska to jest podstawa, ciekawe jaki % uzytkownikow kupilo dekoder dla ligi francuskiej....
Ciekawe ilu kupiło dla ligi Hiszpańskiej, Angielskiej, Włoskiej gdzie są transmitowane takie klubu jak Milan, Inter, Barcelona, Real Aresenal, ManU. A fanów w Polsce tych klubów trochę mamy.
Jeśli miałaby wygrać Nka i miałbym mieć co weekend "Legie Ekstraklasa" to faktycznie wolałbym już ten nowy kanał. Na C+ lekko można było odczuci faworyzowanie Legii, jestem ciekawy co działoby się tam w studiu w przypadku zwycięstwa N, mianowicie: program z cyklu kontrowersje przed meczem Legia VS Wisła gdzie pokazywane są wszystkie negatywne zdarzenia z udziałem zawodników Wisły z wcześniejszego meczu: grupka ekspertów wali sugestie: tym faulem to powinien zająć się wydział dyscypliny" za kilka dni dany zawodnik jest wykluczony. Wiadomo przeciętny kibic aż tego nie dostrzega, jego opinię kształtuję w dużej mierze telewizja, przecież tutaj 70% opinia na temat piłkarzy to powielanie tego co mówią ludzie z C+. Telewizja to ogromna siła na czym Legia może sporo zyskać.

Chyba jest coś takiego, że kluby muszą się zgodzić, negatywna opinia Wisły i Lecha może również mieć duży wpływ. Coś czuję że będzie jeszcze dużo sporów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2011 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 14:29
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ilu kupiło dla ligi Hiszpańskiej, Angielskiej, Włoskiej gdzie są transmitowane takie klubu jak Milan, Inter, Barcelona, Real Aresenal, ManU. A fanów w Polsce tych klubów trochę mamy.
Jeśli miałaby wygrać Nka i miałbym mieć co weekend "Legie Ekstraklasa" to faktycznie wolałbym już ten nowy kanał.
No wlasnie ciekawie ile z 1.5mln uzytkownikow kupilo dekoder dla lig zagranicznych?
Legia Ekstraklasa ? A co takiego,gdzie o czymś takim czytałeś słyszałes?

Jaro1991 napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie zapominajmy o tym, że z tych 1,5 mln użytkowników ok.50% wybrało Cyfrę ze względu na ofertę programową, nie patrząc czy na C+ jest ekstraklasa czy jakakolwiek inna liga bo po prostu sport ich nie interesuje. Świetnie byłoby gdyby polska liga pozostała w Cyfrze, ale jestem w 100% pewien, że w żaden sposób jej brak nie wpłynie na zmianę wielkości abonentów.
Owszem tak może być. Nie wiem jak wygladaja raporty z badań i ile % ma oferta programowa, ile liga ale wiem jedno na swoim przykładzie i znajomych : oferta programowa na C+ juz na mnie szału nie robi,bo wszystko jest na internecie...Jedynym argumentem Cyfry była liga polska w HD
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.02.2011 o godz. 14:43.

Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.02.2011, 14:37
No wlasnie ciekawie ile z 1.5mln uzytkownikow kupilo dekoder dla lig zagranicznych?
Tylko nie zapominajmy o tym, że z tych 1,5 mln użytkowników ok.50% wybrało Cyfrę ze względu na ofertę programową, nie patrząc czy na C+ jest ekstraklasa czy jakakolwiek inna liga bo po prostu sport ich nie interesuje. Świetnie byłoby gdyby polska liga pozostała w Cyfrze, ale jestem w 100% pewien, że w żaden sposób jej brak nie wpłynie na zmianę wielkości abonentów.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2011, 14:42
A wierzysz w to że nie będzie powtórki z tego programu który robili na TVN czy gdzieś tam ? Pamiętasz co tam się działo ? Bo ja widziałem to tylko raz i powiem szczerze zrobiło mi się nie dobrze. Nazywanie go magazynem Legia Ekstraklasa przez kibiców to nie była przesada. To nie fair że sponsor Legii może również trzymać w swoich rękach prawa do transmisji ekstraklasy, nie wierzę w miarę równe traktowanie Legii, Wisły i Lecha.

Tutaj może dojść do faworyzowania Legii na wielu szczeblach, poprzez selekcje transmisji, jakość wysyłanych kamer bo nie wierzę, że ich wszystkie kamery są super. Nie mówiąc już o obiektywizmie w komentowaniu meczów, prowadzaniu programów itp.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2011 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 14:48
A wierzysz w to że nie będzie powtórki z tego programu który robili na TVN czy gdzieś tam ? Pamiętasz co tam się działo ? Bo ja widziałem to tylko raz i powiem szczerze zrobiło mi się nie dobrze. To nie fair że sponsor Legii może również trzymać w rękach całą ekstraklasę, nie wierzę w miarę równe traktowanie Legii, Wisły i Lecha.
Cytat:
Jeśli miałaby wygrać Nka i miałbym mieć co weekend "Legie Ekstraklasa" to faktycznie wolałbym już ten nowy kanał.
Czyli ten kanał nowy sam sobie wymyśliłeś teraz na poczekaniu jako wyjaśnienie dlaczego "N" ma nie wygrać?

A nie wziąłeś pod uwage tego,ze "N" nie miało nic wiec musiało jakis program tematyczny zrobic.a że zrobili o Legii to ich wybór ich prawo.Ja sie im nie dziwie ze taki target akurat.
Jeśli wygrali by prawo do pokazywania ligi to nie sadze by byla szansa na jakąkolwiek stronniczość gdyz sami strzelili by sobie samobója.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2011, 14:54
Czyli ten kanał nowy sam sobie wymyśliłeś teraz na poczekaniu jako wyjaśnienie dlaczego "N" ma nie wygrać?

A nie wziąłeś pod uwage tego,ze "N" nie miało nic wiec musiało jakis program tematyczny zrobic.a że zrobili o Legii to ich wybór ich prawo.Ja sie im nie dziwie ze taki target akurat.
Jeśli wygrali by prawo do pokazywania ligi to nie sadze by byla szansa na jakąkolwiek stronniczość gdyz sami strzelili by sobie samobója.
Nie podłapałeś Ironii i nadal jej nie rozumiesz. Swojego czasu wygrali prawa do prowadzeniu programu w którym pokazuję się skróty meczów, jeśli zmieniliby nazwę na Legia Ektraklsa to nie byłoby w tym przesady bo to co się tam wyprawiało to przechodziło wszelkie pojęcie.
Jeśli wierzysz że Legia nie będzie znacząco faworyzowana to gratuluje poczucia humoru, również polecam dokopać się do archiwum transmisji tamtego programu. Zobacz co się tam działo bo chyba nie jesteś tego świadomy. W taki sposób kształtowana jest opinia przeciętnego kibica, a jak nie wierzysz że telewizja ją kształtuję to również mnie to dziwi bo jak napisałem wyżej 70 % opinii na temat zawodników przymierzanych do Wisly to powielanie tego co powiedziano w canal +.

Mam nadzieję, że jeśli N wygra to dojdzie do wyłamu przez kilka klubów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2011 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2011, 15:00
Jeśli mecze ligowe miałaby transmitować stacja nsport, to ja bardzo dziękuje ale nie skorzystam z ich usług. Pomimo iż jestem wielkim fanem naszej ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 15:06
Nie podłapałeś Ironii i nadal jej nie rozumiesz. Swojego czasu wygrali prawa do prowadzeniu programu w którym pokazuję się skróty meczów, jeśli zmieniliby nazwę na Legia Ektraklsa to nie byłoby w tym przesady bo to co się tam wyprawiało to przechodziło wszelkie pojęcie.
Jeśli wierzysz że Legia nie będzie znacząco faworyzowana to gratuluje poczucia humoru, również polecam dokopać się do archiwum transmisji tamtego programu. Zobacz co się tam działo bo chyba nie jesteś tego świadomy.
Oczywiscie ze nie złapałem ironii,miałem cie za uzytkownika ktory pisze z sensem.

Zamiast prosto w oczy napisac ze boisz sie Ligi w "ence" bo wtedy wg.CIebie bedzie zbytnio pompowana Legia, Ty bawisz sie w ironie,w porównania programu poswieconemu Legii do programu poświeconemu lidze.
Kiedy dojdzie do Ciebie to, ze Oni czyt. ITI wiedzą ze bezstronna forma C+ się sprzedała i tylko taka forma da im widzów?
Skoro twierdzisz ze jakis tam program mieli i zaczęli w nim faworyzować Legię, to wg. Ciebie stracili na tym widzów czy zaskali.Zwiększył się przychód czy nie?
Im chodzi o zysk,a taki moze być jesli program bedzie przyciagał widzów do ekranu a nie odwrtonie.

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.02.2011, 15:10
Oczywiscie ze nie złapałem ironii,miałem cie za uzytkownika ktory pisze z sensem.

Zamiast prosto w oczy napisac ze boisz sie Ligi w "ence" bo wtedy wg.CIebie bedzie zbytnio pompowana Legia, Ty bawisz sie w ironie,w porównania programu poswieconemu Legii do programu poświeconemu lidze.
Kiedy dojdzie do Ciebie to, ze Oni czyt. ITI wiedzą ze bezstronna forma C+ się sprzedała i tylko taka forma da im widzów?
Skoro twierdzisz ze jakis tam program mieli i zaczęli w nim faworyzować Legię, to wg. Ciebie stracili na tym widzów czy zaskali.Zwiększył się przychód czy nie?
Im chodzi o zysk,a taki moze być jesli program bedzie przyciagał widzów do ekranu a nie odwrtonie.
Z całym szacunkiem, ale telewizja N nie ma żadnego dobrego komentatora. o ich poziomie będziesz miał okazję przekonać się teraz jak bedą transmitowali mecze PP. Dlatego to by była wielka porażka jakby oni przejęli transmisję, bo nie wierze, że nagle zrobią porządek i wywalą tą całą świtę na czele z Grzesiem Kalinowskim.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 15:11
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale telewizja N nie ma żadnego dobrego komentatora. o ich poziomie będziesz miał okazję przekonać się teraz jak bedą transmitowali mecze PP. Dlatego to by była wielka porażka jakby oni przejęli transmisję, bo nie wierze, że nagle zrobią porządek i wywalą tą całą świtę na czele z Grzesiem Kalinowskim.
ale ja nie pisalem ze maja dobrych komentatorów !!
To są matoły,tego nie kwestionuje, ale Kalinowskiego chyba przebija trener Jagoda.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2011, 15:17
Cytat:
Nie dawno miałem okazje oglądać steam meczu robiony z Nki AC Milan VS Tottennham i uwierz mi osoba Sergiusza Ryczela i tego drugiego odpychała mnie na tyle od że zacząłem szukać streamu w wersji angielskiej. Ci ludzie chyba nigdy w, życiu nie kopali piłki nawet na podwórku.

Nie wierze, że ITI jest wstanie poprowadzić transmitowanie tej ligi w miarę obiektywnie, jak pisałem dla przeciętnego kibica dla którego piłka nożna nie odgrywa dużej roli w życiu nie będzię to aż tak kóło w oczy jak gościa który żyje danym klubem na co dzień. A wiadomo którego kibiców rodzaju jest więcej i komu ten kit będą sprzedawać bo jak pisałem telewizja kształtuję 70% opinii na tym forum.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2011 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 15:20
Nie dawno miałem okazje oglądać steam meczu robiony z Nki AC Milan VS Tottennham i uwierz mi osoba Sergiusza Ryczela i tego drugiego odpychała mnie na tyle od że zacząłem szukać streamu w wersji angielskiej. Ci ludzie chyba nigdy w, życiu nie kopali piłki nawet na podwórku.

Nie wierze, że ITI jest wstanie poprowadzić tą ligę w miarę obiektywnie, jak pisałem dla przeciętnego kibica dla którego piłka nożna nie odgrywa dużej roli w życiu nie będzię to aż tak kóło w oczy jak gościa który żyje danym klubem na co dzień.
ale temat komentatorów jest jasny.
Dlaczego uwazasz ze ITI nie będzie obiektywny Jak juz napisalem ,musza byc obiektywni by mieć widzów.

Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 17.02.2011, 15:23
Dlaczego uwazasz ze ITI nie będzie obiektywny Jak juz napisalem ,musza byc obiektywni by mieć widzów.
Dlatego, że w magazynie Orange Ekstraklasa mieli parę wpadek. Dlatego to budzi obawy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 15:25
Dlatego, że w magazynie Orange Ekstraklasa mieli parę wpadek. Dlatego to budzi obawy.
no tak,ale nie patrz pod kątem komentatorów gdyż ich muszą zmienić jesli chcą miec widzów.
Inne argumenty.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2011, 15:27
Tak bardzo im zależało na byciu obiektywnym i zdobywaniu widzów mieliśmy dowód na TVNie, kto widział ten wie. To że tam było parę wpadek to za małe słowo. Jeszcze wtedy był okres dominacji Wisły w lidze to co oni wmyślali tylko aby wjechać na Wisłę to przechodziło wszelkie pojęcie. I tak jak kolega napisał, nie potrafią LM zrobić porządnie a to co będzie się działo przy transmisji naszej ligi to już nawet nie chcę myśleć.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2011 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 17.02.2011, 15:28
no tak,ale nie patrz pod kątem komentatorów gdyż ich muszą zmienić jesli chcą miec widzów.
Inne argumenty.
Stary, to że muszą to tylko Twoja opinia. Skoro nadal mają tych, których mają to znaczy, że ich taki poziom zadowala, a ja nie widzę żadnych przesłanek mówiących za tym, że nagle zrobią rewolucję kadrową i będą nam oferować produkt na miarę C+. Nie potrafią zrobić dobrej oprawy na mecz LM, a będą potrafili oprawić lepiej gorszy produkt jakim jest Ekstraklasa?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 15:47
No bo przeciez w Canal+ od razu było wszystko zajebiste i obiektywne.....

Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.02.2011, 15:51
ty chyba w n-ce robisz...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2011, 15:53
koniak napisał(a):Wyświetl post
ty chyba w n-ce robisz...
Albo ma podpisaną umowę z N
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 15:58
nie pracuje tam
nie mam takiego dekodera

ale z dobrych źródłem wiem jak aktualnie wygląda sytuacja

Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.02.2011, 16:18
Ja posiadam zarówno Nkę jak i C+ więc może się wypowiem na temat komentatorów. Tak jak na C+ są również słabi komentujący, tak na Nce trafi się jakiś dobrze komentujący, natomiast poziom całej kadry jest o niebo lepszy w Canal+ niż N, jak słyszę ich gwiazdę Ryczela to mi nawet najciekawszego meczu odechciewa się oglądać...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 16:52
Spokojnie, z tą jakością transmisji Ekstraklasy TV.

Relacje dla Canal+ robi zewnętrzna spółka - Multi Production - www.multiproduction.pl i to ona posiada ten wypasiony wóz HD.

W momencie, gdy Ekstraklasa przejęłaby produkcję ligi, to dalej robili by oni. Jako alternatywę mogliby jedynie zwinąć firmę.

Na pewno wolałbym Ekstraklasę TV niż podział pakietów na dwie platformy czy też n-ekstraklasę....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów