|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Dopiero dzisiaj znalazłem...
http://www.wislatube.pl/index/index/...kcja_polskiego ![]()
Kibic z Poznania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/..._kartkowy_2011
ma ktoś ten kalendarz? w nim są tylko piłkarze? czy np. stadion albo inne rzeczy też? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
było już 1906 znaków.... ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Moja opinia o kadrze Wisły...
Bramkarze Milan Jovanić- Pozyskany przed sezonem, miał wygryźć Pawełka. Na początku rzeczywiście grał w podstawowej 11, jednak były to tylko miłe złego początki. Z perspektywy rundy przegrał rywalizację z Mario. W moim odczuciu jest to bramkarz najwyżej średniej klasy. Filip Kurto- Młody, zdolny. Nieźle wypadł na ostatnim zgrupowaniu. Nie ma jednak raczej szans na grę w najbliższej rundzie. Sergej Pareiko- Bardzo doświadczony, wręcz weteran. Czy Wisła będzie dla niego emeryturą? Moim zdaniem działacze powinni pozyskać kogoś zdecydowanie młodszego. Obrona Gordan Bunoza- Młody, zdolny stoper. Niezła runda za nim, mam nadzieję, że jeszcze lepsza przed nim. Podobała mi się jego gra, choć nie był bezbłędny. Naprawdę kawał defensora. Osman Chavez- Ściana. Imponował pewnością i wślizgami. Sergio Branco- Transfer chybiony. Według mnie koleś tragedia. Za słaby na Wisłę. Erik Cikos- Miewał lepsze i gorsze mecze. Jednak ogólnie w rundzie prezentował się całkiem nieźle. Baszczyński czy Alvarez byli lepsi, ale jak na aktualna Wisłę jest dobry. Dragan Paljić- Szkoda chłopa na obronie. Szybki, dynamiczny z dryblingiem, skrzydłowy jak się patrzy. Przyda się lewy obrońca. Jak przypomnę sobie Piotrka Brożka... Kew Jaliens- Ograny na najwyższym poziomie, ma w dorobku wiele meczów, w tym w kadrze Oranje. Liczę na niego niesamowicie. Mam nadzieję, że środek obrony będzie funkcjonował jak za dawnych lat. Łukasz Burliga- Po kontuzji. Uzupełnienie składu. Mimo wszystko gracz z niego całkiem, całkiem. Mam nadzieję, że dostanie szanse gry, albo wypożyczenia. Mateusz Kowalski- Moim zdaniem drewno. W żaden sposób mnie nie przekonuje. Ani pewny, ani zadziorny, taki nijaki. Wisła to za wysokie progi. Pomocnicy Łukasz Garguła- Duży zawód. Jeszcze niedawno był podstawowym rozgrywającym kadry i gwiazdą ligi. Teraz, pod wpływem kilku kontuzji, gra słabo. Jeśli wróci do formy, będzie filarem ekipy. Kiwka, ostatnie podanie, dośrodkowania miał kapitalne. Andraż Kirm- Podstawowy gracz swojej reprezentacji, jednak trochę nierówny. Chyba najlepszy skrzydłowy Wisły. Do Kosowskiego z najlepszych lat czy Uche się nie umywa, ale zawsze coś. Miał kilka dobrych meczów. Jeden z tych, na których liczę najbardziej. Michaił Siwakow- Defensywny pomocnik, kreatywny z dryblingiem. Miejmy nadzieję, że pokaże swoje dobre oblicze. Cezary Wilk- Przy Sobolewskim sporo się uczy. Dobra runda okraszona powołaniem do kadry Smudy. Dobrze przerywa akcje, z kreacją też nie najgorzej. Dobry gracz. Moar Melikson- Nie widziałem go w akcji, ale wszyscy go chwalą. Podobno posiada świetny drybling, dynamikę, dobry przegląd pola, dobry strzał. Jeśli potwierdzi swoje umiejętności, to w lidze będziemy mieli okazje oglądać prawdziwą gwiazdę. Wojciech Łobodziński- Drewno. Zero przyśpieszenia, zero dryblingu (w zasadzie jeden, który znają już wszyscy), niezły dorzut. Przychodził jako gwiazda, były podstawowy kadrowicz, poza meczem z Lechią, zazwyczaj dno!!!! Radek Sobolewski- Walczak, dobry duch drużyny, na boisku zostawił sporo zdrowia. Haruje jak wół, tylko szkoda, że nie potrafi rozegrać piłki, bo byłby kompletny. Typowy przecinak z zacięciem. Podkreślam znakomity strzał z dystansu. Nourdin Boukhari- Ociężały, wolny, bohater derbów. Niestety zawiódł w tej rundzie. Z braku laku grał często. Tomas Jirsak- Zazwyczaj gra 1-2 dobre mecze na rundę. Na Wisełkę to trochę za mało, chociaż drużyna słabnie to i standardy maleją. Atak Cwetan Genkov- Czekałem na prawdziwego bombardiera typu Franek, Brożek czy Żuraw z najlepszych lat, i mam nadzieję że będzie nim Genkov. Pomyłką był Christov, kim będzie Cwetan? Liczę na chłopaka. Maciej Żurawski- Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć dość. Rozmienia się na drobne. Kiedyś "Żuraw- Władca muraw", teraz co? Andres Rios- Nie należy do faworytów Maaskanta, może i szkoda. Kilka razy w rundzie pokazał klasę, świetny technicznie. Patryk Małecki- Typ niepokorny, jednak kochający klub. Ma talent, potrafi grać. Mimo średniej rundy, kilka razy pokazał klasę. Liczę na dobrą i równą runde w jego wykonaniu, coś jak 2009-2010, kiedy grał jak natchniony. Szybki, dynamiczny, silny z dobrym strzałem i kiwką... Go Mały! Rafał Boguski- Gdyby nie kontuzje byłby podstawowym graczem kadry i gwiazdą ligi. Spory potencjał. Jeśli porządnie się wyleczy to nie raz jeszcze nas kibiców ucieszy! Wisła z każdym kolejnym sezonem traci ze swojej wielkości. Zespół wymienia graczy dobrych na średnich, co przekłada się na regularny ubytek potencjału. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
Pastor Chavez strzelil Malemu wyklad. Maly nie klnie, jest mily, pomocny. Zgolil wlosy i zostal mnichem :] |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Branco dość mocno kuleje, widziałem go jak przyjechał taryfą w bialutkim dresiku pod bankomat
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mnie bardziej zainteresował ten fragment:
Malecki napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Piona! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
"Wśród piłkarzy pozyskanych ostatnio może nieco martwić postawa Cwetana Genkowa. Napastnik z Bułgarii ma wyraźne zaległości treningowe i podczas zajęć nie błyszczy. - Spokojnie. I tak zaczyna wyglądać trochę lepiej, niż miało to miejsce jeszcze niedawno - przekonuje kierownik drużyny Jarosław Krzoska. Dobrej myśli jest też Maaskant.- Ćwiczy indywidualnie, nadrabia zaległości. Nawet w tej fazie przygotowań da się zauważyć, że dysponuje sporymi umiejętnościami. Nie ma się czym martwić - mówi z uśmiechem trener."
Jak spore zaległości treningowe ma Genkov? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli on prezentuje się jeszcze gorzej niż nasze orły od 0-8 to może być 'ciekawie' ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Przekręt Sportowy po raz kolejny dał popis, to, że martwi kogoś postawa Genkowa to narodziło się tylko w głowie tego kto to napisał. Cytują wypowiedz Maaskanta z obozu Hiszpanii który chwalił Genkowa zaraz po przyjeździe, do tego cytatu dołożyli słowa "nadrabia zaległości" Robert nic takiego nie powiedział.
Wpychanie komuś słów których nie powiedział mimo tego że 90 % cytatu jest prawdą to przestępstwo którym klub powinien się zając. Widać ze przeszkadzają niektórym transfery Wisły. Zresztą to śmiech na sali cytowanie czegoś z przed tygodni i robinie z tego aktualnego newsa... To tak jakby Skorża chwalił przygotowania Legii pół roku temu, i oni wykorzystali ten cytat do aktualnych przygotowań i zrobili z tego newsa. Pamiętacie swoją drogą ten wywiad z trenerem Fiorentiny który sobie wymyślili ? Nie wiem czy w tym kraju jest jaka kol wiek gazeta której można ufać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.02.2011 o godz. 23:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oby bo już mam dość usprawiedliwiania niedołężności jakimiś zaległościami.Zaległości to może mieć Boguski
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Moment, na etapie jak kto? Nasze orły trenują ponad tydzień dłużej, a nie ma nikogo poza nim kto przyszedł z ligi, która nie grała (poza bramkarzem ale to wiadomo, inna sytuacja).
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Nie dajmy się zwariować ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jestem zaskoczony tym jak łatwo kibice potrafią łykają to co piszę PS, człowiek który to napisał Genkowa widział pewnie tylko na zdjęciach. Gdyby oni rzeczywiście byli w Turcji to zrobili wywiad z samym Genkowem lub trenerem Maaskantem, a nie cytowali wypowiedz trenera z przed paru tygodni, dodając przy tym swoje wymyślone słowa które zmieniają znaczenie wypowiedzi trenera. Wpychanie w usta naszemu trenowi słów których nie powiedział to chamstwo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.02.2011 o godz. 23:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Maaskant to naprawdę wymysla im takie treningi że aż głowa mała. Baseball, golf, ciekawe co następnym razem. Może szachy?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Podobno Genkow razem z Jirsakiem wygrali tego calego golfa wiec jakie znowu zaleglosci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
myślałeś ze ma takie zaległości, ze nie umie nawet piłki prosto kopnąć?!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Moim zdaniem w tych ćwiczeniach najważniejsza była technika (a tej Jirsakowi trudno odmówić)a nie kondycja fizyczna. Pozostaje mieć nadzieję że Genkov do bramki będzie trafiał równie łatwo.
![]()
Kibic z Poznania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W sobotnim sparingu na pewno nie wystąpi Rafał Boguski, który pojawił się na boisku razem z całą drużyną i trenował indywidualnie z Danielem Michalczykiem oraz Kew Jaliens, który narzeka jeszcze na skutki urazu, którego nabawił się w trakcie ostatniego meczu w trakcie zgrupowania w Hiszpanii.
szkoda, że Holender nie może zgrywać się z drużyną podczas meczów... ale z drugiej strony nie ma co ryzykować pogłębienia się tego urazu i lepiej niech nasza gwiazda unika jak na razie ostrych starć. ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Genkov potencjał ma, bramki potrafi strzelać ale w dużej mierze wszystko będzie zależało od jego partnerów. W końcu napastnik żyje z podań pomocników, a jak nie będzie miał kto mu podać to chyba bramek nie zdobędzie za dużo
Reasumując nasze okienko transferowe, bo raczej już nikt nie przyjdzie, to jest bardzo zadowolony. Pierwszy raz od dawien dawna sprowadziliśmy zawodników na przyzwoitym poziomie, którzy mogą z powodzeniem zastąpić sprzedanych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kew Jaliens: - Drużyna bardzo dobrze mnie przyjęła. Na zgrupowaniu w Belek mieszkam w pokoju z Wojtkiem Łobodzińskim. Żartowniś z niego.
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...,0:pag:1#nav0/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mnie jedynie niepokoją ostatnie fragmenty powyższego wywiadu dot. niezdecydowania Wisły w sprawie wykupienia Osmana z CD Platense. Skoro miało by być to ok. 500 tys. dolarów to Wisła powinna zdecydować się wyłożyć pieniądze, bo Chaveza będzie szansa sprzedać ze sporym zyskiem jakby pograł we Wiśle kilkanaście miesięcy.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Pozwalam sobie wkleić krótki filmik o naszym piłkarzu Radku Sobolewskim.
![]() http://www.youtube.com/watch?v=hmgbldmWDo8 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|