The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jachu018
Junior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2011, 15:38
Dopiero dzisiaj znalazłem...
http://www.wislatube.pl/index/index/...kcja_polskiego
Kibic z Poznania
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.02.2011, 15:40
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/..._kartkowy_2011

ma ktoś ten kalendarz? w nim są tylko piłkarze? czy np. stadion albo inne rzeczy też?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.02.2011, 15:44
Jachu018 napisał(a):Wyświetl post
Dopiero dzisiaj znalazłem...
http://www.wislatube.pl/index/index/...kcja_polskiego

było już

1906 znaków....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
danilo
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 10.02.2011, 18:07
Moja opinia o kadrze Wisły...
Bramkarze
Milan Jovanić-
Pozyskany przed sezonem, miał wygryźć Pawełka. Na początku rzeczywiście grał w podstawowej 11, jednak były to tylko miłe złego początki. Z perspektywy rundy przegrał rywalizację z Mario. W moim odczuciu jest to bramkarz najwyżej średniej klasy.

Filip Kurto-
Młody, zdolny. Nieźle wypadł na ostatnim zgrupowaniu. Nie ma jednak raczej szans na grę w najbliższej rundzie.

Sergej Pareiko- Bardzo doświadczony, wręcz weteran. Czy Wisła będzie dla niego emeryturą? Moim zdaniem działacze powinni pozyskać kogoś zdecydowanie młodszego.

Obrona
Gordan Bunoza- Młody, zdolny stoper. Niezła runda za nim, mam nadzieję, że jeszcze lepsza przed nim. Podobała mi się jego gra, choć nie był bezbłędny. Naprawdę kawał defensora.

Osman Chavez- Ściana. Imponował pewnością i wślizgami.

Sergio Branco- Transfer chybiony. Według mnie koleś tragedia. Za słaby na Wisłę.

Erik Cikos- Miewał lepsze i gorsze mecze. Jednak ogólnie w rundzie prezentował się całkiem nieźle. Baszczyński czy Alvarez byli lepsi, ale jak na aktualna Wisłę jest dobry.

Dragan Paljić-
Szkoda chłopa na obronie. Szybki, dynamiczny z dryblingiem, skrzydłowy jak się patrzy. Przyda się lewy obrońca. Jak przypomnę sobie Piotrka Brożka...

Kew Jaliens- Ograny na najwyższym poziomie, ma w dorobku wiele meczów, w tym w kadrze Oranje. Liczę na niego niesamowicie. Mam nadzieję, że środek obrony będzie funkcjonował jak za dawnych lat.

Łukasz Burliga- Po kontuzji. Uzupełnienie składu. Mimo wszystko gracz z niego całkiem, całkiem. Mam nadzieję, że dostanie szanse gry, albo wypożyczenia.

Mateusz Kowalski-
Moim zdaniem drewno. W żaden sposób mnie nie przekonuje. Ani pewny, ani zadziorny, taki nijaki. Wisła to za wysokie progi.

Pomocnicy
Łukasz Garguła- Duży zawód. Jeszcze niedawno był podstawowym rozgrywającym kadry i gwiazdą ligi. Teraz, pod wpływem kilku kontuzji, gra słabo. Jeśli wróci do formy, będzie filarem ekipy. Kiwka, ostatnie podanie, dośrodkowania miał kapitalne.

Andraż Kirm- Podstawowy gracz swojej reprezentacji, jednak trochę nierówny. Chyba najlepszy skrzydłowy Wisły. Do Kosowskiego z najlepszych lat czy Uche się nie umywa, ale zawsze coś. Miał kilka dobrych meczów. Jeden z tych, na których liczę najbardziej.

Michaił Siwakow- Defensywny pomocnik, kreatywny z dryblingiem. Miejmy nadzieję, że pokaże swoje dobre oblicze.

Cezary Wilk- Przy Sobolewskim sporo się uczy. Dobra runda okraszona powołaniem do kadry Smudy. Dobrze przerywa akcje, z kreacją też nie najgorzej. Dobry gracz.

Moar Melikson-
Nie widziałem go w akcji, ale wszyscy go chwalą. Podobno posiada świetny drybling, dynamikę, dobry przegląd pola, dobry strzał. Jeśli potwierdzi swoje umiejętności, to w lidze będziemy mieli okazje oglądać prawdziwą gwiazdę.

Wojciech Łobodziński- Drewno. Zero przyśpieszenia, zero dryblingu (w zasadzie jeden, który znają już wszyscy), niezły dorzut. Przychodził jako gwiazda, były podstawowy kadrowicz, poza meczem z Lechią, zazwyczaj dno!!!!

Radek Sobolewski-
Walczak, dobry duch drużyny, na boisku zostawił sporo zdrowia. Haruje jak wół, tylko szkoda, że nie potrafi rozegrać piłki, bo byłby kompletny. Typowy przecinak z zacięciem. Podkreślam znakomity strzał z dystansu.

Nourdin Boukhari-
Ociężały, wolny, bohater derbów. Niestety zawiódł w tej rundzie. Z braku laku grał często.

Tomas Jirsak-
Zazwyczaj gra 1-2 dobre mecze na rundę. Na Wisełkę to trochę za mało, chociaż drużyna słabnie to i standardy maleją.

Atak
Cwetan Genkov- Czekałem na prawdziwego bombardiera typu Franek, Brożek czy Żuraw z najlepszych lat, i mam nadzieję że będzie nim Genkov. Pomyłką był Christov, kim będzie Cwetan? Liczę na chłopaka.

Maciej Żurawski-
Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć dość. Rozmienia się na drobne. Kiedyś "Żuraw- Władca muraw", teraz co?

Andres Rios-
Nie należy do faworytów Maaskanta, może i szkoda. Kilka razy w rundzie pokazał klasę, świetny technicznie.

Patryk Małecki-
Typ niepokorny, jednak kochający klub. Ma talent, potrafi grać. Mimo średniej rundy, kilka razy pokazał klasę. Liczę na dobrą i równą runde w jego wykonaniu, coś jak 2009-2010, kiedy grał jak natchniony. Szybki, dynamiczny, silny z dobrym strzałem i kiwką... Go Mały!

Rafał Boguski-
Gdyby nie kontuzje byłby podstawowym graczem kadry i gwiazdą ligi. Spory potencjał. Jeśli porządnie się wyleczy to nie raz jeszcze nas kibiców ucieszy!

Wisła z każdym kolejnym sezonem traci ze swojej wielkości. Zespół wymienia graczy dobrych na średnich, co przekłada się na regularny ubytek potencjału.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.02.2011, 01:03
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...549,1,727.html
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 11.02.2011, 01:26
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Małemu to wyjdzie na dobre. Głowa na boisku się nie będzie tak szybko grzać :]

A tak BTW to liczę na niego. Na początku rundy możemy mieć problem ze strzelaniem bramek i mam nadzieję, że w tym kryzysie dzięki niemu będą jakieś punkty.

Pastor Chavez strzelil Malemu wyklad. Maly nie klnie, jest mily, pomocny. Zgolil wlosy i zostal mnichem :]
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 11.02.2011, 09:09
Branco dość mocno kuleje, widziałem go jak przyjechał taryfą w bialutkim dresiku pod bankomat
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.02.2011, 15:49
http://www.futbol.pl/artykul/100819.html

Byłaby niezła jazda w szatni ^^
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.02.2011, 16:28

http://www.facebook.com/WislaKrakow
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.02.2011, 16:35
Mnie bardziej zainteresował ten fragment:

Malecki napisał(a):
Małecki miał nadzieję, że po odejściu Pawła Brożka, zostanie przesunięty do ataku. - Szkoda, ale trener widzi mnie tylko na skrzydle. Muszę się podporządkować jego koncepcji. Wciąż jednak mam nadzieję, że zdarzy się taki mecz, w którym zagram jako napastnik - dodaje napastnik Wisły.
Brawo Mały, walcz o swoje! Skorża swoją nieodpowiedzialną decyzją przekwalifikowania Małeckiego na skrzydłowego zrobił tak naprawdę zarówno Patrykowi jak i nam krzywdę. Zawodnik o takich predyspozycjach szybkościowych, umiejący odpowiednio się zastawiać, czy walczyć o piłkę, ale bez dobrego kończącego podania to urodzony NAPASTNIK.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 11.02.2011, 19:27

Piona!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.02.2011, 20:38
"Wśród piłkarzy pozyskanych ostatnio może nieco martwić postawa Cwetana Genkowa. Napastnik z Bułgarii ma wyraźne zaległości treningowe i podczas zajęć nie błyszczy. - Spokojnie. I tak zaczyna wyglądać trochę lepiej, niż miało to miejsce jeszcze niedawno - przekonuje kierownik drużyny Jarosław Krzoska. Dobrej myśli jest też Maaskant.- Ćwiczy indywidualnie, nadrabia zaległości. Nawet w tej fazie przygotowań da się zauważyć, że dysponuje sporymi umiejętnościami. Nie ma się czym martwić - mówi z uśmiechem trener."
Jak spore zaległości treningowe ma Genkov?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.02.2011, 20:41
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
"Wśród piłkarzy pozyskanych ostatnio może nieco martwić postawa Cwetana Genkowa. Napastnik z Bułgarii ma wyraźne zaległości treningowe i podczas zajęć nie błyszczy. - Spokojnie. I tak zaczyna wyglądać trochę lepiej, niż miało to miejsce jeszcze niedawno - przekonuje kierownik drużyny Jarosław Krzoska. Dobrej myśli jest też Maaskant.- Ćwiczy indywidualnie, nadrabia zaległości. Nawet w tej fazie przygotowań da się zauważyć, że dysponuje sporymi umiejętnościami. Nie ma się czym martwić - mówi z uśmiechem trener."
Jak spore zaległości treningowe ma Genkov?
Nie zaczął przygotowań z resztą zespołu, a w przeciwieństwie do innych pozyskanych zawodników jego liga nie grała w styczniu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.02.2011, 21:57
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie zaczął przygotowań z resztą zespołu, a w przeciwieństwie do innych pozyskanych zawodników jego liga nie grała w styczniu.
To i tak nie zmienia faktu że powinien być na takim etapie jak cała reszta(oprócz tych co przyszli a ich ligi grały).
Jeśli on prezentuje się jeszcze gorzej niż nasze orły od 0-8 to może być 'ciekawie'
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.02.2011, 22:50
Przekręt Sportowy po raz kolejny dał popis, to, że martwi kogoś postawa Genkowa to narodziło się tylko w głowie tego kto to napisał. Cytują wypowiedz Maaskanta z obozu Hiszpanii który chwalił Genkowa zaraz po przyjeździe, do tego cytatu dołożyli słowa "nadrabia zaległości" Robert nic takiego nie powiedział.
Wpychanie komuś słów których nie powiedział mimo tego że 90 % cytatu jest prawdą to przestępstwo którym klub powinien się zając. Widać ze przeszkadzają niektórym transfery Wisły. Zresztą to śmiech na sali cytowanie czegoś z przed tygodni i robinie z tego aktualnego newsa...
To tak jakby Skorża chwalił przygotowania Legii pół roku temu, i oni wykorzystali ten cytat do aktualnych przygotowań i zrobili z tego newsa.

Pamiętacie swoją drogą ten wywiad z trenerem Fiorentiny który sobie wymyślili ? Nie wiem czy w tym kraju jest jaka kol wiek gazeta której można ufać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.02.2011 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.02.2011, 23:00
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Przekręt Sportowy po raz kolejny dał popis
Oby bo już mam dość usprawiedliwiania niedołężności jakimiś zaległościami.Zaległości to może mieć Boguski
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.02.2011, 23:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To i tak nie zmienia faktu że powinien być na takim etapie jak cała reszta(oprócz tych co przyszli a ich ligi grały).
Jeśli on prezentuje się jeszcze gorzej niż nasze orły od 0-8 to może być 'ciekawie'
Moment, na etapie jak kto? Nasze orły trenują ponad tydzień dłużej, a nie ma nikogo poza nim kto przyszedł z ligi, która nie grała (poza bramkarzem ale to wiadomo, inna sytuacja).
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.02.2011, 23:17
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Moment, na etapie jak kto? Nasze orły trenują ponad tydzień dłużej, a nie ma nikogo poza nim kto przyszedł z ligi, która nie grała (poza bramkarzem ale to wiadomo, inna sytuacja).
Tydzień dłużej - wow.Normalnie aż mi go żal.Zawodowy piłkarz, trenujący ponad 10 lat dzień w dzień i ten tydzień(parafrazując pewien film - ten .......ony tydzień)
Nie dajmy się zwariować
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.02.2011, 23:29
Jestem zaskoczony tym jak łatwo kibice potrafią łykają to co piszę PS, człowiek który to napisał Genkowa widział pewnie tylko na zdjęciach. Gdyby oni rzeczywiście byli w Turcji to zrobili wywiad z samym Genkowem lub trenerem Maaskantem, a nie cytowali wypowiedz trenera z przed paru tygodni, dodając przy tym swoje wymyślone słowa które zmieniają znaczenie wypowiedzi trenera. Wpychanie w usta naszemu trenowi słów których nie powiedział to chamstwo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.02.2011 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2011, 23:48
Maaskant to naprawdę wymysla im takie treningi że aż głowa mała. Baseball, golf, ciekawe co następnym razem. Może szachy?
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 12.02.2011, 01:24
Podobno Genkow razem z Jirsakiem wygrali tego calego golfa wiec jakie znowu zaleglosci.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.02.2011, 01:31
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant to naprawdę wymysla im takie treningi że aż głowa mała. Baseball, golf, ciekawe co następnym razem. Może szachy?
Scrabble.
.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.02.2011, 01:33
myślałeś ze ma takie zaległości, ze nie umie nawet piłki prosto kopnąć?!
Odpowiedz cytując
Jachu018
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 12.02.2011, 09:18
Moim zdaniem w tych ćwiczeniach najważniejsza była technika (a tej Jirsakowi trudno odmówić)a nie kondycja fizyczna. Pozostaje mieć nadzieję że Genkov do bramki będzie trafiał równie łatwo.
Kibic z Poznania
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.02.2011, 13:12
W sobotnim sparingu na pewno nie wystąpi Rafał Boguski, który pojawił się na boisku razem z całą drużyną i trenował indywidualnie z Danielem Michalczykiem oraz Kew Jaliens, który narzeka jeszcze na skutki urazu, którego nabawił się w trakcie ostatniego meczu w trakcie zgrupowania w Hiszpanii.

szkoda, że Holender nie może zgrywać się z drużyną podczas meczów... ale z drugiej strony nie ma co ryzykować pogłębienia się tego urazu i lepiej niech nasza gwiazda unika jak na razie ostrych starć.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.02.2011, 13:55
Genkov potencjał ma, bramki potrafi strzelać ale w dużej mierze wszystko będzie zależało od jego partnerów. W końcu napastnik żyje z podań pomocników, a jak nie będzie miał kto mu podać to chyba bramek nie zdobędzie za dużo?

Reasumując nasze okienko transferowe, bo raczej już nikt nie przyjdzie, to jest bardzo zadowolony. Pierwszy raz od dawien dawna sprowadziliśmy zawodników na przyzwoitym poziomie, którzy mogą z powodzeniem zastąpić sprzedanych.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 15.02.2011, 11:31
Kew Jaliens: - Drużyna bardzo dobrze mnie przyjęła. Na zgrupowaniu w Belek mieszkam w pokoju z Wojtkiem Łobodzińskim. Żartowniś z niego.
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...,0:pag:1#nav0/
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.02.2011, 11:45
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Kew Jaliens: - Drużyna bardzo dobrze mnie przyjęła. Na zgrupowaniu w Belek mieszkam w pokoju z Wojtkiem Łobodzińskim. Żartowniś z niego.
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...,0:pag:1#nav0/
Ciekawe czy Łobo się ujawni przy religijnym Jaliensie do zamłowanie do pisemek
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.02.2011, 11:53
Mnie jedynie niepokoją ostatnie fragmenty powyższego wywiadu dot. niezdecydowania Wisły w sprawie wykupienia Osmana z CD Platense. Skoro miało by być to ok. 500 tys. dolarów to Wisła powinna zdecydować się wyłożyć pieniądze, bo Chaveza będzie szansa sprzedać ze sporym zyskiem jakby pograł we Wiśle kilkanaście miesięcy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.02.2011, 11:55
Pozwalam sobie wkleić krótki filmik o naszym piłkarzu Radku Sobolewskim.
http://www.youtube.com/watch?v=hmgbldmWDo8
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów