The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2011, 20:57
SE Xperia x8 może? mam go i jestem bardzo zadowolony
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 13.02.2011, 21:14
co znaczy w laptopie "klawiatura Standardowa QWERTY - US/IT"
bo np Qwerty UK to wiem, a US/IT ?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.02.2011, 21:34
nero napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to różnica jest w niektórych przyciskach inne rozmieszczenie.
Chyba, że się mylę niech ktoś poprawi.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.02.2011, 21:48
http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboar...-International
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.02.2011, 21:54
nbp napisał(a):Wyświetl post
haha, rzeczywiście jest . Taka mała dziurka, że nie widziałem jej.

Problem może być z konfiguracją, bo kiedyś robił mi to informatyk, bo ja noga jestem w tych sprawach. Ale spróbować nie zaszkodzi.

Dzięki panowie !

===

Chciałbym kupić telefon komórkowy OBOWIĄZKOWO BEZ SYMBIANA !

Zastanawiam się nad motorolami z androidem, np. flipout - ale jednak ma za małe klawisze, więc co radzicie ?

Moje wymagania co do tel:

- wi-fi
- aparat przynajmniej te 3 mpixelie, aczkolwiek może być więcej
- kalendarz ( może i to standard w komórkach teraz, ale nie wiem jak na androidzie to wygląda )
- mp3
- możliwość wgrania darmowej nawigacji !

i to wszystko. Bo czego chcieć więcej ?

Cena - i tak bym brał telefon w jakimś mixie, ale nie więcej niż powiedzmy 500 zł nie chciałbym wydać.
HTC Wildfire? Fajny, dobrze leżący w ręce telefonik dotykowy na Androidzie. HTC bardzo sobie chwalę bo posiadam.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.02.2011, 22:26
Motorola Milestone ?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 13.02.2011, 22:34
nbp: rowniez polecam HTC, polecam chociazby Wildfire, napewno spelni Twoje oczekiwania z nawiazka.
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 13.02.2011, 22:36
@ Johny - ta motka co podałeś jest zbyt droga dla mnie.

A ten HTC WildFire niczego sobie Wam powiem. Przejdę się do salonu i poproszę żeby mi go dali do łapy włączonego.

Dzięki Panowie !

ps. Mam pytanie do tych co jedzą grzybki, wciągają fetę i dają sobie plastry pod jęzory ;

http://vod.onet.pl/wipeout-wymiatacz...7,odcinek.html

Co wzięli prowadzący ? Ich komentarze powodują u mnie nerwice.... oglądam 1 odcinek tego nowego programu bez głosu...
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 13.02.2011, 23:40
Dzięki wszystkim.

Za ile poszła koszulka Żurawskiego, TWSD promowało tą aukcje. Nie potrafię nigdzie znaleźć.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.02.2011, 00:00
Dzięki wszystkim.

Za ile poszła koszulka Żurawskiego, TWSD promowało tą aukcje. Nie potrafię nigdzie znaleźć.
chyba 500 złotych, ale pewny nie jestem

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.02.2011, 01:01
nbp napisał(a):Wyświetl post
@ Johny - ta motka co podałeś jest zbyt droga dla mnie.

A ten HTC WildFire niczego sobie Wam powiem. Przejdę się do salonu i poproszę żeby mi go dali do łapy włączonego.

Dzięki Panowie !

ps. Mam pytanie do tych co jedzą grzybki, wciągają fetę i dają sobie plastry pod jęzory ;

http://vod.onet.pl/wipeout-wymiatacz...7,odcinek.html

Co wzięli prowadzący ? Ich komentarze powodują u mnie nerwice.... oglądam 1 odcinek tego nowego programu bez głosu...
....a ale zalosne,celebryci ? pierwsze slysze o tych ludziach

cos szwankuje mi AQQ nie moge dodawac znajomych (mam najnowsza wersje) ktos zna przyczyne
.....
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 14.02.2011, 01:33
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
chyba 500 złotych, ale pewny nie jestem
Z dzień przed końcem było z 500, a wiadomo że na koniec najwięcej ludzie licytują.
Nie ma nikt linku do aukcji? szukałem, ale google nic nie znajduje, na TWSD też nie znalazłem a przecież było to nie dawno...

znalazłem. 510 złotych.
http://allegro.pl/koszulka-macieja-z...410835440.html
Ostatnio edytowane przez nero : 14.02.2011 o godz. 18:38.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.02.2011, 13:52
zna sie ktoś na drukarkach ?
Posiadam canon pixma mp490 i skonczyl mi sie atrament. Jakie zamienniki do tego mogą byc?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 14.02.2011, 13:52
Dowiedziałem się, że psom jest strasznie nie na rękę gdy nie przyjmie się mandatu - dużo roboty, papierkowej itp. Chciałem się dowiedzieć jak dużo tej roboty jest? Ile taki pies (ten co wręcza mi mandat) musi poświęcić czasu gdy odmówię przyjęcia. Proszę o odpowiedz kumatą osobę.

Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.02.2011, 14:08
Mam drobny problem z komputerem , mianowicie posiadam 2 systemy i gdy uruchamiam komputer jest możliwość wybrania który mam zostać uruchomiony niestety ja takiej możliwości nie mam bo moja klawiatrua w ogóle nie reaguje :/ Jaka jest tego przyczyna bo nie mogę wybrać drugiego systemu. Dodam jeszcze że po włączeniu sie tego pierwszego systemu klawiatura działa normalnie co chyba widać
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.02.2011, 15:03
Musisz w BIOSie włączyć klawiaturę.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.02.2011, 16:26
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Mam drobny problem z komputerem , mianowicie posiadam 2 systemy i gdy uruchamiam komputer jest możliwość wybrania który mam zostać uruchomiony niestety ja takiej możliwości nie mam bo moja klawiatrua w ogóle nie reaguje :/ Jaka jest tego przyczyna bo nie mogę wybrać drugiego systemu. Dodam jeszcze że po włączeniu sie tego pierwszego systemu klawiatura działa normalnie co chyba widać
Czesto nie działają tam klawiatury które są na USB.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.02.2011, 17:00
No właśnie tak myślałem że przez to że to jest usb.
spirit napisał(a):Wyświetl post
Musisz w BIOSie włączyć klawiaturę.
A powiesz jak to zrobić ?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 14.02.2011, 20:35
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
No właśnie tak myślałem że przez to że to jest usb.

A powiesz jak to zrobić ?
Wydaje mi się, że, aby zmienić klawiature w biosie, trzeba najpierw do niego wejść. A żeby wejść potrzebujesz klawiatury ze zwykłą końcówką. Albo z przejściówką z USB.
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.02.2011, 20:45
jakie warunki trzeba spełnić aby móc oddać krew..? mam już 18 plus, wykonałem potwierdzenie grupy krwi (dostałem coś w rodzaju dowodu osobistego tylko, że z własną grupą)
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 14.02.2011, 20:50
krzysiek92 napisał(a):Wyświetl post
jakie warunki trzeba spełnić aby móc oddać krew..? mam już 18 plus, wykonałem potwierdzenie grupy krwi (dostałem coś w rodzaju dowodu osobistego tylko, że z własną grupą)
Trzeba mieć 18 lat (można mieć 17 i zgodę rodziców), być zdrowym, nigdy w życiu nie być chorym na żółtaczkę (żadnego typu), a po zabiegach chirurgicznych, tatuażach, przekłuwaniach i porodzie należy odczekać rok. Wszystkie szczegółowe wymagania zawarte są w ankiecie, którą dawca wypełnia na samym początku. Różnica między kobietami a mężczyznami jest tylko w częstotliwości. Mężczyźni mogą oddawać krew co 8 tygodni, a kobiety co 12 tygodni. Dodatkowo kobiety nie mogą oddawać krwi krótko przed, po i w czasie menstruacji.

Co do wieku 18- 65 lat.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Stary 14.02.2011, 20:55
mic napisał(a):Wyświetl post
nbp: rowniez polecam HTC, polecam chociazby Wildfire, napewno spelni Twoje oczekiwania z nawiazka.

Mam pytanie co do tych HTC. Bo jak pracowalem przy spisie rolnym to dali nam HTC PRO Touch 2 i były one co najmniej tragiczne pod względem baterii. Czy to tylko przez program wgrany do spisu czy HTC rzeczywiście ma problemy z bateria? Bo tez chcialem kupić ale ta bateria mnie troche zniecheca

I drugie pytanie:
Czy jeśli wytwarzam własnoręcznie różne figurki i chciałbym je sprzedawać na allegro to musiałbym jakoś odprowadzać podatki za to?

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Trzeba mieć 18 lat (można mieć 17 i zgodę rodziców), być zdrowym, nigdy w życiu nie być chorym na żółtaczkę (żadnego typu), a po zabiegach chirurgicznych, tatuażach, przekłuwaniach i porodzie należy odczekać rok. Wszystkie szczegółowe wymagania zawarte są w ankiecie, którą dawca wypełnia na samym początku. Różnica między kobietami a mężczyznami jest tylko w częstotliwości. Mężczyźni mogą oddawać krew co 8 tygodni, a kobiety co 12 tygodni. Dodatkowo kobiety nie mogą oddawać krwi krótko przed, po i w czasie menstruacji.

Co do wieku 18- 65 lat.
Co do uwarunkowań zdrowotnych to z tego co wiem nie można mieć astmy. Przynajmniej tak mi powiedzieli i niestety nie mogłem zostać dawcą...
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez przemo : 14.02.2011 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 14.02.2011, 21:11
jakie warunki trzeba spełnić aby móc oddać krew..?
musisz być trzeźwy.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 14.02.2011, 21:20
przemo napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie co do tych HTC. Bo jak pracowalem przy spisie rolnym to dali nam HTC PRO Touch 2 i były one co najmniej tragiczne pod względem baterii. Czy to tylko przez program wgrany do spisu czy HTC rzeczywiście ma problemy z bateria? Bo tez chcialem kupić ale ta bateria mnie troche zniecheca
Nie wiem jak w modelach Wildfire czy Touch, ale u mnie w Desire HD jest slabo z bateria. Przy wlaczonym dostepie do netu non stop, ok 10 min rozmow, troche netu i maili to trzyma mi 1,5-2 dni.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 14.02.2011, 21:26
Mam pytanie wykryłem wirusa na mp3 i teraz tak czy jeżeli zaznaczę opcję USUŃ to usunie to wirusa Czy potrzebny jest jakieś formatowanie, a nie za bardzo chcę to robić.

http://i52.tinypic.com/xl9jm9.jpg

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Stary 14.02.2011, 21:31
I nie możesz być szczepiony na choroby zakaźne na mniej niż 48 godzin przed oddaniem krwi.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Stary 14.02.2011, 21:39
Nie wiem jak w modelach Wildfire czy Touch, ale u mnie w Desire HD jest slabo z bateria. Przy wlaczonym dostepie do netu non stop, ok 10 min rozmow, troche netu i maili to trzyma mi 1,5-2 dni.
2 dni to i tak jeszcze jest jakis wynik, moj touch podczas pracy przy spisie pracował 0,5 dnia dosłownie ok 6-8 godzin. Ale myślę ze to wina tego oprogramowania, co nie zmienia faktu ze kiepsko z tymi bateriami.

Dzieki wielkie nbp
Powód: od kolegi na dole ;)
Ostatnio edytowane przez przemo : 14.02.2011 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Stary 14.02.2011, 21:42
przemo napisał(a):Wyświetl post

I drugie pytanie:
Czy jeśli wytwarzam własnoręcznie różne figurki i chciałbym je sprzedawać na allegro to musiałbym jakoś odprowadzać podatki za to?

Co do uwarunkowań zdrowotnych to z tego co wiem nie można mieć astmy. Przynajmniej tak mi powiedzieli i niestety nie mogłem zostać dawcą...
co do allegro, to wiadomo ; musisz płacić tym pyrom co miesiąc prowizje OD WYSTAWIENIA AUKCJI ( czyli jaka kategoria przedmiotu, ile zdjęć, czy pogrubiony tytuł aukcji, czy kolory pasek, czy ma być na stronie głównej, czy cena minimalna jest, itd... ) oraz prowizje od sprzedaży. Im więcej zarobisz na danym przedmiocie, tym więcej musisz im zapłacić.

No i jeszcze robisz to na masową skalę, tzn sprzedajesz dużo tego typu rzeczy, to urząd skarbowy może poprosić allegro o Twoje dane osobowe. Wtedy sprawdzają Cię czy prowadzisz własną działalność gospodarczą.

Ja wiem, że to tylko figurki. Ale jeśli zarabiasz na nich, to powinieneś - według fiskusa wystawiać rachunki za te figurki..czyli defacto mieć kasę fiskalną...

Niektórzy mogą mnie wyśmiać, że fiskus o figurki ręcznie robione nie będzie się czepiać. Błąd.
Przyczepiają się do kobiecin które wystawiają na aukcje jakieś 30 koszulek w lumpexie kupionych. A potem jak się tłumaczą że ' miałam za dużo koszulek, to chciałam sprzedać ' . To fiskus chce zobaczyć rachunki za nie - że rzeczywiście kupiła w sklepie.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Stary 14.02.2011, 21:56
albo się kupuje telefon o mocy obliczeniowej trzy razy większej niż playstation 2 i ma się nadzieję na to, że bateria wytrzyma dwa dni (dzień to przeważnie max), albo kupuje się telefon, którego jedną funkcją jest odbieranie i wykonywanie połączeń - wtedy narzeka się gdy bateria nie trzyma 5 dni. Niestety nie można mieć wszystkiego.

Odpowiedz cytując
elvis11
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 14.02.2011, 22:07
O co chodzi z tym pluciem lechity na jakąś kibickę ? Jest jakiś filmik dajcie linka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów