|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
zamiast biadolić ruszcie się i poszukajcie pracy, zaoferujcie mamie tacie mycie auta, sprzątanie garażu, malowanie mieszkania, przejdźcie się po dziadkach wujkach, pamiętajcie: CHCIEĆ ZNACZY MÓC
wyskrobiecie te całe kosmiczne 200 zł na 6 miesięcy i 9 meczy stadion Wisły MUSI być pełny na każdym meczu ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Myślę, że odpowiedzią na Twój post będzie dyskusja jaka toczy się na twarzoksiążkowym profilu Wisły. Biuro prasowe odpowiadające za kontakt z kibicami i wyjaśnianie kwestii niezrozumiałych przy karnetach i biletach odpowiada jedynie na wygodne pytania inne zbywając milczeniem.
Więc nie sądzę, żeby takie uwagi zgłaszane na maila (sam kilkakrotnie pisałem maile do klubu w pewnych sprawach - pozostały bez odpowiedzi) miały na nich znacząco wpłynąć. Napisali, że jak oddadzą C to " w miarę możliwości technicznych" zapewnią przeniesienie. Tylko, że jeśli oni nie potrafią zainstalować terminalu płatniczego, to ja nie wiem czy przeniesienie ok 6 tys. kibiców w trakcie rundy będzie "technicznie możliwe". Później w pewien sposób doprecyzowali tą sprawę, ale nadal pozostają uzasadnione wątpliwości. Abstrahując od dyskusji na temat ceny karnetów, każdy kto każe wypieprzać interlokutorowi na drugą stronę Błoń, z racji tego, że tamtemu cena może wydawać się za wysoka niech pie.dolnie sobie sam BARANKA o ścianę bądź kaloryfer. I piszę to z pozycji osoby, której nie przeszkadza cena karnetu a jedynie zachowanie klubu w sprawie stałych karnetowiczów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
około 14 w strefie kibica pustawo, kilkanaście osób + kilkanaście przy kasach kupujących karnety. obsługa świetna - miła i profesjonalna, całość zajęła +/- 10minut, duży plus ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Greeg ja doskonale zdaję sobie sprawę, że dla niektórych te ceny mogą okazać się tak czy siak za wysokie. Ale czy to jest od razu powód do wylewania swoich żali, wypisywania jakiś głupot, że nie będą chodzić na mecze, że to jest skandal itp. Mnie też się nie podoba, że Ci co przedłużają karnety płacą więcej od niektórych co będą mieli swój pierwszy karnet tylko, że wylewanie żali nic nie zmieni.
Tacy ludzie mnie irytują. Dlatego powtarzam druga strona oferuje ceny dużo niższe, a jak spadną do pierwszej ligi to prawie za darmo będzie. Wcale się nie dziwię, że jak napisałeś maila do nich to Cię olali. Bo pewnie oprócz Ciebie zrobiło to może jakieś 5 innych osób, więc oni uznali to za problem znikomy. Co innego jakby np. dostali 1000 wiadomości o takim problemie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to w zasadniczych sprawach się zgadzamy. Nigdy nie narzekałem na Klub, nawet pomimo wielu widocznych niedociągnięć bo uważałem się za po prostu za kibica. Ale od momentu kiedy przyszedł Pan Basałaj, zapowiedział na trybunach drugą Anglię, rozpływał się na temat "światowej klasy produktu" to skoro zacząłem być traktowany jako klient, który ma po prostu zostawiać w Klubie pieniądze to życzę sobie, żeby traktowano mnie jako klienta poważnie i z szacunkiem.
Wedle zasady klient nasz pan. Na wiele spraw zawsze można przymykać oczy, tylko skoro trwa u nas propaganda marketingowego i organizacyjnego sukcesu to może wypada zwrócić uwagę na rysy w tym kryształowym monolicie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ludzie jak ma by stadion pełny jak teraz ojciec nie weźmie dziecka na mecz jak za darmo do 6 lat a rok temu do 13 śmiechu warte to jest a myślicie ze mu kupi karnet za 320 zl tylko na top meczach bd pełny stadion
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zwróćcie również uwagę że TOP może być zaliczony mecz z Groclinem o czym poinformują wcześniej!
Ponieważ emocje po wczorajszym szoku trochę opadły to podsumuję wczorajsze moje wypowiedzi bo wielu z was miało pewne zastrzeżenia i chyba nadal ma. Różnice w cenach na całym stadionie są nie do przyjęcia. Przyznam rację cena na młyn ULGOWA jest ciut powyżej normalnej granicy jaka powinna tu istnieć. Wg. mnie taki karnet powinien kosztować 110zł ulgowy. Pisze o różnicach w cenach ponieważ skoro G ma być młynem to nie dano TANIEJ alternatywy dla pozostałych kibiców. Do czego to doprowadzi przekonamy sie na pierwszym meczu. Karnet normalny kosztujący powyżej 250 złotych nie jest na kieszeń kibica. bilet w takim wypadku wynosi okolo 35zł. czy to jest dla was tanio? ja mam wrażenie że opieracie swój sąd na cenie karnetu na młyn i do tego ulgowego. ale stadion to nie tylko młyn. i co z tego że będzie on pełny jak 3/4osób kupi tam karnet ze wzgledu na cene( i słusznie) a pozostałe trybuny beda puste. Klub poszedł na łatwiznę: dowalić możliwie najwyższe ceny przyjdzie 13 tys ludzi a zarobią jak na 18 tys. tylko mniej klopotu bedzie. I dziwnym trafem negatywne podejscie do całej sytuacji z biletami i karnetami maja forumowicze z dłuższym stażem niż ci co zarejestrowali sie w 2010roku. Ja na ostatnim karnecie mam naklejonych 8 lub 9 naklejek. Szkoda mi nawet pisać o sytuacji że osoby które od wielu lat (naprawdę wielu a nie roku czy dwóch) kupowali karnety zostali potraktowani jak dostarczyciele darmowej gotówki. Piszecie też o tym że wymagamy od klubu to klub wymaga od nas. Czy naprawde wymagamy od klubu? Jeżeli by tak było to całkowicie odmienna atmosfera panowałaby na trybunach po meczu z Valerengą czy Tibilisi. A czy klub wymaga od nas? Pewnie że tak!! już wspominałem chyba kiedyś o takim przypadku który utkwił mi na dobra w pamięci miał sie odbyć sparing z Liverpoolem i nasz ukochany zarząd krzyknął 40zł za bilet! sparing koncem konców sie nie odbył ale pokazał jak to zarząd zrobi wszystko aby tylko wyłuskać kase od kibica. I nigdy się nie zgodzę na stwierdzenie: nie masz kasy to nie jesteś kibicem (bo tak można wywnioskować z wielu waszych wpisów). Możesz zbierać przez pół roku, idź dorób, każdego stać jak się postara itp. Tylko że na stadion nie przychodzą sami uczniowie i studenci. Nie wyobrażam sobie aby na stadionie powstał klimat: my jesteśmy lepsi bo mamy kasę i jesteśmy kibicami tymi prawdziwymi! Jeżeli do tego doprowadzi polityka mojego klubu to ja chciałbym aby on spadł do 2ligi i pograł tam przynajmniej 2 lata. atmosfera by się oczyściła, odeszłoby mnóstwo kibiców mieniących się teraz fanatykami a tak naprawdę lansujących się przy blasku Białej Gwiazdy. na trybuny przychodzili by ludzie nie ze względu na grubość portfela ale ze względy na miłość do swojej drużyny. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Jedynie to co jest nie fai to brak ulgi dla stalych karnetowiczów... Powinni być priorytetowo traktowani jak stali wyjazdowicze (oczywiście nie piszę ze stali mają taniej). A fakt że mogą kupić bilet wcześniej to jednak trochę za mało za to że przez lata wpierają klub a dużo z nich pamięta czasy biedy i II ligi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Za tyle nie kupisz karnetu na ŁKS.
Musisz parę złotych dopłacić. ![]() Sandecja na poziomie 130 zł ![]() Pogoń outsider ligi na poziomie 150 zł, bilety maja bardzo drogie. Porównania celowo z takimi ekipami, które grają na zajszczanych stadionach bez dachu nad głową i często kładząc dupska na gołym betonie, gdzie wartość jednego zawodnika nie przekracza kwoty jakiej Wisła wydaje na pranie brudnych koszulek. Porównań z ekipami TOP nie ma sensu nawet robić. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Element: to ja też Ci zaprezentuję pewne dane:
Jagiellonia- łuk 110 Korona najtańsze 55zł GKS Bełchatów 72zł kobiety 40zł Lechia 70zł To są NORMALNE ceny sama czołówka naszej ligi. o Legii nie piszę specjalnie bo doskonale wiemy jakie panuje tam zastawienie pytanie jak długo. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Powiem tak macie problemy jak komuś nie pasuje to niech nie kupuje łaskę robi. tylko jak to świadczy jako o kibicu Wisły Kraków. Ja byłem dziś jako jeden z pierwszych kupiłem jeszcze czekałem z 15 minut bo awaria systemu była nie narzekam kupiłem w spokoju, ŁADNA PANI mnie obsługiwała miła i przepraszał mnie jeszcze za to czekanie,( ale ja tam o się nie rzucałem bo jak wspomniałem było na Kogo popatrzeć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czapki z głów, jesteś wielki...
![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak to jest, jak ktoś ma 18 urodziny od paru dni to ma pecha i nie ma taryfy ulgowej? Na to wygląda, ale liczę po cichu, że jak pokażę legitkę szkolną to odpuszczą.;-)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to lajtowo, bo do młyna różnica bodajże 5 dyszek.
Powód: jednak 45zł :)
Ostatnio edytowane przez Dean : 10.02.2011 o godz. 19:14.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karnet kupię, jak to robię od lat. Zgadzam się natomiast z tymi którzy mają pretensje o to że stali karnetowcy zostali olani bo to prawda i nie podoba mi się to. Klub stwierdził że jak ktoś chodzi i kupuje karnety od lat to teraz też kupi bez względu na to czy będzie zniżka czy nie. Wolą dać tańsze karnety tym grupą osób wśród których według nich jest najwięcej nowych klientów. Bardzo dobrze że wprowadzają zniżki ale niech też nie zapominają o tych którzy na Wiśle są od wielu lat. Liczę że na nowy sezon będą o nas pamiętać. Tak na koniec zachęcam jednak do kupowania karnetów bo silna Wisła jest też w dużym stopniu dzięki nam i temu ile nas będzie chodzić na te mecze.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jagiellonia to zły przykład bo im się kurewsko skurczył stadion, choć to nawet stadionu nie przypomina.
Więc tam mogą przy.......ić i 200 zł bo i tak się pastwisko wypełni. Lechia, GKS czy Korona to nie jest żadna czołówka, tylko jeźdźcy bez głowy, którym wyjdzie kilka meczów czy tam runda ale w ogólnym rozrachunku nie maja podbitki do Wisły. Bełchatów ma 60 tyś mieszkańców, a 50 metrów od ich stadionu panuje Widzew więc kimś muszą zapełnić stadion. Ceny na Lechię Cytat:
Czołówkę tworzą 3 ekipy , wiemy jakie. Reszta to są bohaterowie jednej akcji. Wisła, Legia czy Lech mogą mieć słabsze momenty ale to dalej jest złota trójka. Wisła może się porównywać z Legią czy Lechem, nikim innym. Poziom sportowy / kibicowski i stricte stadionowy bardzo podobny. Reszta jest w tyle. I ceny w porównaniu do nich mamy bardzo niskie. Zresztą na przykładzie jakichś Sandecji najlepiej to widać. I jeśli nie chcemy żeby Legia i Lech odjechali nam finansowo to te ceny obiektywnie powinny być wyższe. Otwarcie stadionu jakoś to może unormuje. Co do łuku (narożnika) u nas to byłem dwa razy i widok jest bardzo dobry. Dla konesera piłki nawet lepszy niż ze środka. Porównań z tym co było mija się z powołaniem. Porównujecie poloneza z dawnych czasów do dzisiejszego nowoczesnego BMW ( stadion chociażby ).
Ostatnio edytowane przez element : 10.02.2011 o godz. 19:38.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na jesień 2010 na mecze chodziłem z kumplami oni na łuk, ja G - mówili, że komfort oglądania jest ogólnie lepszy z łuku niż ze środka trybuny. Ale do rzeczy w tym momencie za ten karnet trzeba zapłacić 250 zł jest to o 10 zł więcej niż 3 lata temu ale: - miejsce lepsze. - rozbudowany stadion - lepsza infrastruktura. - nowoczesność. Ceny biletów również były wtedy podobne do Twoich dzisiejszych obliczeń na trybunę E trzeba było zapłacić 35 zł ( bez karty kibica), teraz bez zniżki cena poszła w górę o całe 10 zł przez 3 lata 10 zł. Moim zdaniem to nie jest dużo w skali 3 lat wręcz bardzo mało.
Z jednej strony również odczuwam pewien niedosyt przyznaję- mianowicie chodzi o te nieszczęsne przedłużanie karnetu i brak jakiejkolwiek zniżki dla tzw. stałych bywalców. Z drugiej strony,od dawno mówiono o tym, żeby klub zaczął przyciągać młodych na stadion oferując bilety/ karnety po niższych cenach, Klub przyjął strategię iż ''stali bywalcy'' pojawią się na R22 bez względu na to ile będą musieli zapłacić za karnet lub bilet, postanowiono, że zawalczymy o nowych Kibiców oferując to właśnie im zniżki, promocje itp. rzeczy. Czy ta droga okaże się słuszna, dowiemy się niebawem. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ceny bardzo dobre, nie widze powodów żeby miały być niższe. Byłem wczoraj w na filmie 3D z żoną i córką i wydałem na 2 h rozrywki 70 parę złotych (sic!). Ceny biletów do kina to jest przegięcie a nie na mecz!
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem dlaczego Jagiellonia to zły przykład? skoro tak jak piszesz mają ograniczoną ilość miejsc to powinni podwyższyć ceny prawda?
Lechia GKS Korona- może i to drużyny jednego sezonu ale zajmują miejsca w czołówce i jeżeli rozpatrujemy ceny biletów przez pryzmat tabeli to sam widzisz różnice. A standardem oglądania meczu Korona wcale nie odbiega od nas tak daleko. Napisałeś: Poziom sportowy / kibicowski i stricte stadionowy bardzo podobny. Reszta jest w tyle. Zobaczymy za 2-3lata co zostanie z Legii moim zdaniem średnia na meczu bedzie oscylowała kolo 15tys. I jeszcze na koniec tego niby odjeżdżania: prosta kalkulacja tańsze karnety więcej ludzi na stadionie=zysk droższe karnety mniej ludzi na stadionie=zysk Tylko dlaczego wybrano tą druga opcję? Liczę szczerze na to że ceny jakie ja bym zaproponował na miejscu zarządu kibicom będą obowiązywały od nowego sezonu przy otwarciu całego stadionu. WizłaZWE- Z drugiej strony,od dawno mówiono o tym, żeby klub zaczął przyciągać młodych na stadion oferując bilety/ karnety po niższych cenach, Klub przyjął strategię iż ''stali bywalcy'' pojawią się na R22 bez względu na to ile będą musieli zapłacić za karnet lub bilet, postanowiono, że zawalczymy o nowych Kibiców oferując to właśnie im zniżki, promocje itp. rzeczy. Więc czy ktoś z zarządu nie upadł na głowę z okrąglaka jak już pisałem? I czy nie mam racji że dla nich liczy się tylko kasa a nie kibic? Pytasz do czego to doprowadzi. Ja już mogę Ci teraz odpowiedzieć: jeżeli klub nie zmieni podejścia to na początku powoli ale z biegiem czasu doprowadzi do sytuacji znanej z Anglii trybuny zaczną umierać śmiercią naturalną a jak się ten proces już zacznie to nie będzie go tak łatwo zatrzymać. Bo chyba nie ma nad jedną rzeczą dyskusji najważniejszy na stadionie jest kibic ze swoim stażem. I czy to będzie ktoś z Twojej rodziny chodzący na mecze 40lat czy ktoś ode mnie będący na pierwszym meczu w latach 70 to oni powinni czuć sie doceniani przez zarząd. Historia tworzy się z pokolenia a nie z roku na rok.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 10.02.2011 o godz. 20:02.
![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta, albo kupicie karnet, albo nie. Wasze zbędne malkontenctwo, pierd.olenie i płacz co najwyżej może was przybliżyć o kolejny siwy włos.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ja wiem jedno przy tych cenach za bilety i karnety o zapełnieniu całego stadionu możemy tylko pomarzyć a chyba nie po to buduje się większy stadion żeby świecił pustkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy stadionem jesień 2008 a wiosna 2011, to już nie mój problem.
Chcesz szczegóły: to bawmy się do jutra - wolisz dalej ''siusiać'' pod drzewkiem czy normalnej toalecie, pchać się do jednego wyjścia czy jak cywilizowany człowiek opuszczać i wchodzić na stadion przez parę wejść Tak precelki z szynką z też, bo przedtem tylko z makiem i sezamem były ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Zapominacie o tym, że w Krakowie jest drugi klub i chłopaczek idący pierwszy raz na mecz ma do wyboru TSW lub KSC, jak ma w kieszeni 20 zł to chyba jasne, że pójdzie na Kałuży.
W Poznaniu i w Warszawie nie mają takiego problemu (konkurencji) więc mogą dyktować sobie ceny jakie chcą. OK jest Polonia w Warszawie, ale jaki oni mają stadion a jaki ma Legia. U nas są dwa podobne stadiony jeśli chodzi o poziom a ceny różnią się zdecydowanie. Pisze oczywiście o kibicach niezdeklarowanych, ale po kilku meczach taki ktoś się wciągnie i mamy odpowiedź gdzie będzie chodził na mecze. Prosty przykład masz 2 sklepy w jednym masz np. Tyskie po 2,5 zł w drugim po 4 zł. Gdzie pójdziesz? ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie ma co, jakie porównanie
![]() czyli ten chłopaczek pójdzie na mecz Wisły tylko wtedy gdy ta będzie walczyć o utrzymanie jak teraz Cracovia A więc proszę nie płakać jak przegrywamy w sparingach a w lidze dostajemy 3-0 od Piasta Gliwice, tylko wtedy chłopaczek pójdzie do nas ![]() ja pierdu, siła rzeczy na Cracovii muszą być niższe bilety, już nie róbcie z ludzi głupków..w takim bądz razie niech chłopaczek idzie tam.. szkoda tylko że jakoś tych chłopaczków nie widać u nich jak była bida tak jest. małolacik przede wszystkim pójdzie tam gdzie jest full na stadionie i fajna atmosfera, i przy okazji widzi że drużyna walczy o mistrzostwo. bez względu na to czy bilet będzie droższy o 10 zł,
Ostatnio edytowane przez aNouc : 10.02.2011 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czytając wasze wypowiedzi miałem się nie wtrącać jednak coś napisze.
Mi osobiście ceny też się nie podobają. Kupiłem karnet na G za 190zl czyli wychodzi mnie 21,11zł za mecz. Czy to drogo czy nie sami oceńcie chociaż dla mnie to jest OK. Tak samo jak wielu z was wkurzyło to że stali karnetowicze zostali wydymani i nie mieli żadnych przywilejów cenowych (głupie 20-30zł-czyli 1 mecz gartis) byłoby już ok w formie uznania za lojalność dla klubu. Ja akurat zamierzam dopingować i jestem na G jednak jestem praktycznie pewny że dużooo osób zakupi tu karnet tylko dlatego że na pozostałe trybuny jest o wiele drożej. ![]()
KAŻDY TO POWIE WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kolego jak chcesz być dokładny to podaj pełne informacje: Cytat:
Jest też coś takiego jak wznowienie, czyli to o co toczy się największa wojna. Zim Zum ta nowocześnośći to klatki schodowe w trybunach bo na pewno nie terminale płatnicze na 12 w pełni skomputeryzowanych stanowiskach. nie ma o co się kłócić, ale akceptacji dla takich działań klubu być nie może... ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeśli w tym po 4zł towarzystwo i klimat będą lepsze to wybiore ten.
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 10.02.2011 o godz. 21:08.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|