|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Tu masz czesciowy powod dlaczego udalo sie sciagnac Jaliensa. http://sport.interia.pl/felietony/ko...hakker,1594517 Masz racje ze nie nalezy sie napalac ale.... sam piszesz zeby nie oceniac "Nowych" bo jeszcze nie grali o punkty a sam oceniasz ich po jednym gora dwoch sparingach i to w momencie kiedy byli krotko z druzyna. To czy gra obronna bedzie dobra czy nie zobaczymy po obozie w Turcji. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Potem jeszcze okienko zima 2004, potem okienko lato 2007 (po 8 miejscu) były zrobione jak należy. Tutaj trzeba patrzeć nie ile przed końcem okienka jest kadra tylko ile przed początkiem ligi - 2,5 tygodnia... chyba nieźle choć zapewne trener wolałby wcześniej. Mam też nadzieję, że kadra nie jest jeszcze domknięta. Jest nieźle, ale ja z uporem maniaka pojęczę jeszcze o napastnika - bo tu widzę naszą największą potencjalną bolączkę.
Ostatnio edytowane przez arti : 09.02.2011 o godz. 10:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
liczę na jakąś niespodziankę jeszcze w tym okienku transferowym... bo chyba tylko kompletny ignorant powie, że nie potrzebujemy bocznego obrońcy i napastnika... no ale i tak należy się cieszyć z tego co jest bo ubytki zostały szybko i sprawnie wypełnione, że tak powiem
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Przestancie wpadac w skrajnosci . W Wisle jedyne co sie zmienilo na lepsze to DS poprostu facet jest fachowcem w tym co robi .WISLA WYPRZEDALA najleprzych swoich graczy ,a w ich miejsce przyszli tansi.NIE JEST wcale tak ze druzyna zostala wzmocniona .Ja zycze wszystkim i sobie zeby ci nowi byly ta nowa jakoscia w WISLE .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do tego, że nie poradzili sobie oni w mocnych klubach to tak być musi. Wiadomo, że nie stać nas na kogoś kto by sobie poradził i dobrze mu tam było. Wisła musi szukać albo takich dobrych ,,odstrzałów" z mocnych lig, albo jakiś bardzo wyróżniających się z lig słabszych (no z tym też jest różnie bo nawet wielkie kluby na takich piłkarzy polują). ,,No kabaret, po prostu kabaret." PS: Jeszcze co do tego Jeremie'go Aliadiere. Myślicie, że Legia (czy nawet Wisła, bo piszecie żeby się włączyć) ma szanse z Newcastle?
Ostatnio edytowane przez R33 : 09.02.2011 o godz. 10:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Mam nadzieję, że obecny skład wystarczy, aby zdobyć mistrzostwo, bo jeśli nie, wszystkie plany mogą się rypnąć i czeka nas kolejna rewolucja. Chyba że w klubie biorą pod uwagę taką możliwość i nie będzie nerwowych ruchów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.02.2011 o godz. 12:42.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Jeśli chodzi o tempo przeprowadzania transferów, to Stan Valcxs spisał się na trójkę z plusem. Porównujesz obecną sytuację z patologią z poprzednich kilku lat - równie dobrze możemy pisać, że standard życia w Polsce jest za.bisty, bo np. w Lesotho jest dużo gorzej. To nie jest żaden wyznacznik. Większość naszych rywali w walce o MP zrobiło transfery znacznie szybciej. Natomiast co do jakości transferów... Jaliens to teoretycznie klasowy zawodnik, ale poczekajmy na jego występy. Inaki Descarga też na papierze był świetnym grajkiem. Melikson, Genkow i Pareiko również na pierwszy rzut oka rokują nieźle na przyszłość. Siwakow może być przydatnym uzupełnieniem składu. Jak na razie ponury scenariusz rysowany m.in. przeze mnie się nie spełnił, ale powodów do nawet umiarkowanego optymizmu nadal nie ma. Mamy bardzo słabą kadrę. Kadrę, w której blisko połowie zawodników w lecie kończą się kontrakty/umowy o wypożyczenie. Oznacza to, że ledwie coś Maaskant zbuduje, to w lecie może się to znowu rozlecieć. Niepokoi mnie szczególnie atak. Wcześniej zadanie zdobywania bramek złożone było gł. na barkach Pawła Brożka. Teraz luzacko przerzucono tą odpowiedzialność na Genkowa. Tymczasem to zupełnie inny rodzaj napastnika, w dodatku może potrzebować czasu na aklimatyzację. Nie mamy więc żadnego planu B, opcji awaryjnej. Ostatnio jak zabrakło bramkostrzelnego zawodnika (niekoniecznie napastnika, vide: Zieńczuk) zajęliśmy 8 miejsce w tabeli. Wtedy "liczyliśmy" na formę Dawidowskiego. Podobnie absurdalnie brzmią dziś głosy, że zawsze w odwodzie mamy Riosa i Żurawskiego. Podsumowując: Valcxs sprowadził kilku przyzwoitych grajków, ale długoletnie zaniedbania w polityce transferowej powodują, że przyszłość Wisły nadal jest wielką niewiadomą. Takich okienek jak obecne, powinniśmy mieć jeszcze z 3, przy założeniu że nie odchodzi nikt wartościowy (przypomnę, że utrata Pawła Brożka może się nam jeszcze odbijać czkawką przez całą rundę!). Dopiero wtedy można by powiedzieć, że idziemy w dobrym kierunku. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Patrz Legia Warszawa.
flamengista napisał(a):
Quo Vadis Wisło? ----------------------------------- Nie rozumiem takich malkontentów. Na transfery wydaliśmy ok 1,5mln euro, zawodnicy zostali poddani wnikliwej obserwacji, ściągamy reprezentanta Holandii - fla pokaż mi jakąś alternatywę np z Polski dla takiego transferu. Zrozumcie, że znaleźć zawodnika lepszego, bądź równego Marcelo, który byłby tani i w dodatku chciał przejść do polskiej ligii jest niemożliwością. Z Marcelo mieliśmy megafarta, tylko tyle. Prawda jest taka, że Bednarz zarobił dla nas trzy miliony euro. Jaliens był potrzebny naszej obronie - doświadczony, ograny w Eredivisie (400 meczów!) , reprezentacji Holandii - idealny partner dla Gordana, który się powinien pieknie rozwinąć u boku takiego zawodnika. Nie rozkminiam jak można narzekać na taki transfer. Genkov może wystrzelić, ma ku temu zadatki - wtedy o Pawle, jako napastniku nie jako o Wiślaku, bardzo szybko zapomnimy. Melikson, Siwakow, Pareiko - to są zawodnicy na papierze lepsi, niż Ci których straciliśmy w zimie. Jak dyrektor sportowy pozyskuje lepszych zawodników, niż Ci którzy są aktualnei w kadrze, nie sposób ocenić okienka inaczej niż na 5-. Minus dlatego, bo i tak wszystko zweryfikuje liga. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
tak dodam tylko od siebie - do wszystkich tych którzy próbują bronić swojego zdania z grudnia wieszcząc koniec Wisły - otóż Waszym koronnym argumentem jest tekst, że XYZ to wielka niewiadoma... otoz każdy zawodnik przechodzący z klubu A przed rozegraniem meczu w klubie B jest niewiadomą.
Zakładałbyś że Ibrahimovic sie nie sprawdzi w Barcy (kosztował 45 mln euro plus Eto'o)? Gra Sneijdera w Realu a Interze? PS. A pisanie o bardzo słabej kadrze Wisły zakrawa na paranoje i koniecznosc udania się na badania psychiatryczne... no ale to wynika z tego ze f. uchwycił się pewnej tezy 3 miesiące temu i wbrew wszystkiemu jej broni.
Ostatnio edytowane przez Orson : 09.02.2011 o godz. 11:50.
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Można byłoby do Turcji zaprosić na testy jakiegoś napastnika który wydaje się ciekawy dla klubu...
Niestety jest też jakieś tam ryzyko, że może nie wystrzelić i co wtedy... Atak Żurawski Boguski byłby świetny gdyby nie to że oni raczej już nie wrócą do dawnej dyspozycji. Ale nie chcę narzekać Ruchy transferowe bardzo dobre ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Albo oceniamy po zakończeniu okienka (oceniając CV i potencjał piłkarzy), albo oceniamy okienko dopiero po pewnym czasie (też trudno przyjąć jakim, ze względu na aklimatyzacje), ale na Boga mieszanie tych dwóch podejść w zależności co bardziej pasuje do wyznawanej tezy to "lekka" kompromitacja sposobu argumentacji autorów... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Podsumowując okienko (bo już chyba nic się nie zmieni w kwestii transferów do i z klubu) - wypada pogratulować Stanowi. Co prawda były głosy, że kadra będzie skompletowana do 17 stycznia, ale chyba nikt w takie cuda nie był w stanie uwierzyć. Mamy kompletną kadrę przed drugim obozem, do ligi pozostał niecały miesiąc - jest więc sporo czasu na poukładanie tych klocków. Transfery były przeprowadzane sprawnie (nie liczę kłopotów z Meliksonem, z prezesem-kobietą ciężko pewnie było dojść do porozumienia), kandydatury piłkarzy bardzo ciekawe.
Szkoda tylko, że kolejne okienko to nie wzmacnianie składu a łatanie dziur powstałych po wyprzedażach... Jest jednak nadzieja, że letnie okienko będzie inne. Mamy dyrektora z prawdziwego zdarzenia i brak piłkarzy wartych sensownych pieniędzy. Można więc z dużą pewnością założyć, że w lecie naprawdę będziemy się wzmacniać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
TO ze jesienia udalo nam sie wygrac pare mecz nie znaczy ze Wisla ma mocna KADRE . Mecze z Crakowia Zaglebiem Legia Polonia ,mogly zakonczyc sie przegrana .Gramy bez bocznych obroncow ,z PAWELKIEM w zyciowej formie .Mamy slabych b pomocnikow i kupe ale czasami naprawde kupe szczescia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Panowie ale spójrzcie ucziwie na kadrę co wyleciała do Turcji
szczególnie proponuje przeanalizować formację ataku i w drugiej kolejności obrony Na tych pozycjach kadra jest wciaż słaba I zaklinanie rzeczywistości nie wiele tu pomoże Co nie zmienia faktu, iż z okienka transferowego jak i tego w jakim kierunku wreszczie zmierza Wisła nie tylko powinno sie ale trzeba być zadowolonym ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się,
z tym że za Zurawskiego powinien być napastnik klasy Genkova/Brozka bo do systemu Maaskanta wystarczy 3 napastnikow w kadrze co do obrony to faktycznie L Obrona wygląda tragicznie i tego nic nie zmieni. ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
To zdane miałoby wartość gdybyś dodał (w przypadku gdybyśmy jednak zdobyli w dobrym stylu MP), że zobowiążesz się do przyznania się do genezy twojej spekulacji - szklanej kuli w której obraz z projektora wpuszczają popularni i lubiani forumowi malkontenci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Stan z Robertem popracują jeszcze długo i za 2 lata skończą się wszystkie narzekania, bo chyba niewielu tu widzi, że Wisła jest w przebudowie i nie da się wszystkiego zrobić od razu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Guest
|
|
W porównaniu do Wisły 1999-2005 jest niestety słabo i do Europy moim zdaniem nadal daleko. Nawet zakładając, że nowi gracze będą na miarę naszych potrzeb to następujące pozycje są do poprawy na lepsze: PO, LO, PS, 1 napastnik. Plus do dyskusji dokąd może dowieźć nas Kirm i co będzie w lecie ze środkową obroną (co z Chavezem?). Co do czasu transferów - Legia się ośmiesza z załatwianiem nowym graczy (aczkolwiek sprzedali tylko Pączka),ale z drugiej strony lider-Jagiellonia załatwiła swoje sprawy dużo szybciej, a i Amica sprowadziła nowych grajków nieco wcześniej niż my. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Bo akurat ten transfer od początku był z rodzaju tych "Zamienił stryjek siekierkę na kijek" - coś jak u nas Łobodziński za Kosowskiego. Każdy kto oglądał ligę wiedział , że to co najmniej dwie klasy słabszy zawodnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A Ja tak z troche innej beczki. Czy pojawily sie moze gdzies jakies informacje czy sa prowadzone rozmowy na temat wykupienia Chaveza? Temat jakos umarl poki co, a w wywiadach z Maaskantem caly czas jest podkreslany fakt ze przyjscie Jaliensa dobrze wplynie na Bunoze i pomoze mu sie rozwinac. Czy mam z tego rozumiec ze Chavez juz nie ma sie czego nauczyc od Jaliensa, czy raczej oznacza to ze Bunoza z Holendrem beda sie zgrywac bo Chavez po sezonie wraca do poprzedniego klubu?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pierwszy raz od niepamiętnych czasów Wisła nie testowała żadnego zawodnika w trakcie przygotowań do sezonu.
Chyba że coś mi umknęło. Wygląda na to, że Holendrzy są pewni co do zakupionych piłkarzy. Oby mieli rację. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W porównaniu z rundą jesienną skład mamy lepszy, owszem patrząc na najlepsze lata to już tak różowo nie jest, ale wszystkiego nie da się zrobić w jedno okienko, natomiast patrząc jaką robotę wykonuje Valckx o lato póki co się nie martwię. I jeszcze jedno, choć o tym już niektórzy zdążyli napomknąć, teraz jak trudno się przyznać że jednak Stan zna się na swojej robocie, to zaczyna się gadka że i tak z ocenami to trzeba poczekać do kilku meczy. Tylko ciekawe, że jakoś nie przeszkadzało wam to najeżdżać na wszystkich odpowiedzialnych za transfery przez ostatnie kilka tygodni, mimo że ja, jak i wielu innych mówiliśmy żeby po prostu zaczekać na rozwój wypadków. Hipokryzja panowie, hipokryzja.... I jeszcze co do tego czy nowi gracze się sprawdzą i jak się to ma do oceny pracy dyrektora sportowego. Jakby sprowadził Ronaldinho, a ten po prostu by się nie sprawdził bo wolałby balować, obijać się na treningach, albo po prostu miałby dość polskiej pogody to czy nagle by to zrobiły ze Stana złego dyrektora lub złe okienko? Oczywiście, że nowi piłkarze mogą nie wypalić, ale to nie zmieni faktu że lepszych na dzień dzisiejszy i tak nie znajdziemy.
Ostatnio edytowane przez martonas : 09.02.2011 o godz. 14:23.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|