The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2011, 09:19
Ja jestem zadowolony z wszystkich transferów, które przeprowadził holender. Oczywiście, niektórzy powiedzą, że nie da się ocenić zawodnika bez rozegrania żadnego meczu o punkty. Jedno jest pewne. Napewno mamy potencjał, który pozwoli nam walczyć o mistrzostwo Polski.Powinniśmy się nie oglądać na inne zespoły, szeroki skład, wizja gry to czynniki, które sprawiają, że na pewno jest szansa.Mam takie pytanie. Rafał Boguski wyjechał na zgrupowanie do Turcji. Wie ktoś może czy jest szansa, że będzie w szerokim składzie na pierwszy mecz z Arką?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.02.2011, 09:23
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem zadowolony z wszystkich transferów, które przeprowadził holender. Oczywiście, niektórzy powiedzą, że nie da się ocenić zawodnika bez rozegrania żadnego meczu o punkty. Jedno jest pewne. Napewno mamy potencjał, który pozwoli nam walczyć o mistrzostwo Polski.Powinniśmy się nie oglądać na inne zespoły, szeroki skład, wizja gry to czynniki, które sprawiają, że na pewno jest szansa.Mam takie pytanie. Rafał Boguski wyjechał na zgrupowanie do Turcji. Wie ktoś może czy jest szansa, że będzie w szerokim składzie na pierwszy mecz z Arką?
Boguski ma w Turcji przebywać z drużyną i ćwiczyć na siłowni. Nie ma występować na boisku. Miał poważną kontuzje i jeśli zagra w jakimś meczu na wiosnę to i tak będzie sukces.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.02.2011, 09:30
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Jak można oceniać transfery jeżeli wszystkie nowe nabytki nie zagrały ani jednego meczu o punkty. Dla mnie każdy z tych transferów jest niewiadomą - nawet patrząc na Holendra, który gdyby rzeczywiście był taki dobry zostałby z pewnością w Holandii a nie przenosił się do Polski - po prostu nie miał wyjścia był już za cienki na kluby z czuba tabeli wolał zmienić otoczenie niż grać ogony. Oceniając go przez pryzmat sparingów (ocena niewymierna) należy podkreślić, że gra obronna zespołu z nim czy bez w niczym się nie różni - jest słaba. Nowi gracze w większości nie poradzili sobie z grą w lepszych, większych klubach vide Melikson czy Genkov także dałbym na wstrzymanie z paplaniem na temat jakości tych zawodników - boisko wszystko zweryfikuje.
Moim zdaniem Wisła w obecnym składzie nie ma szans na MP to jedno a drugie nie utrzyma drugiego miejsca w tabeli. (zobaczymy po sezonie czy miałem rację)

Tu masz czesciowy powod dlaczego udalo sie sciagnac Jaliensa.

http://sport.interia.pl/felietony/ko...hakker,1594517

Masz racje ze nie nalezy sie napalac ale.... sam piszesz zeby nie oceniac "Nowych" bo jeszcze nie grali o punkty a sam oceniasz ich po jednym gora dwoch sparingach i to w momencie kiedy byli krotko z druzyna. To czy gra obronna bedzie dobra czy nie zobaczymy po obozie w Turcji.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.02.2011, 09:41
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jak sięgam pamięcią wstecz, czyli jakieś 15 lat, to nie przypominam sobie sytuacji by 20 dni przed końcem okienka kadra była domknięta. Taka sytuacja z pewnością nie miała miejsca w minionej dekadzie. Także jeśli chodzi o szybkość załatwiania ich to Holender spisał się na medal. O ich jakości przekonamy się w kwietniu kiedy rozegrają kilka meczów.
Eee zapędziłeś się chyba nieco. Od wejścia Cupiała tak do 2001 wszystko było na błysk - gracze jakich trzeba, długoletnie kontrakty, pewność, stabilność itp. Ale czasy się zmieniły (wejście prawa Bosmana, podejście Bossa, pewnie inne powody)
Potem jeszcze okienko zima 2004, potem okienko lato 2007 (po 8 miejscu) były zrobione jak należy.
Tutaj trzeba patrzeć nie ile przed końcem okienka jest kadra tylko ile przed początkiem ligi - 2,5 tygodnia... chyba nieźle choć zapewne trener wolałby wcześniej.
Mam też nadzieję, że kadra nie jest jeszcze domknięta. Jest nieźle, ale ja z uporem maniaka pojęczę jeszcze o napastnika - bo tu widzę naszą największą potencjalną bolączkę.
Ostatnio edytowane przez arti : 09.02.2011 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.02.2011, 09:41
liczę na jakąś niespodziankę jeszcze w tym okienku transferowym... bo chyba tylko kompletny ignorant powie, że nie potrzebujemy bocznego obrońcy i napastnika... no ale i tak należy się cieszyć z tego co jest bo ubytki zostały szybko i sprawnie wypełnione, że tak powiem jestem bardzo ciekaw, czy podczas zgrupowania w Belek trener przetestuje jakiś kandydatów na wyżej wymienione pozycje
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.02.2011, 09:44
Przestancie wpadac w skrajnosci . W Wisle jedyne co sie zmienilo na lepsze to DS poprostu facet jest fachowcem w tym co robi .WISLA WYPRZEDALA najleprzych swoich graczy ,a w ich miejsce przyszli tansi.NIE JEST wcale tak ze druzyna zostala wzmocniona .Ja zycze wszystkim i sobie zeby ci nowi byly ta nowa jakoscia w WISLE .
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 09.02.2011, 10:24
Dla mnie każdy z tych transferów jest niewiadomą - nawet patrząc na Holendra, który gdyby rzeczywiście był taki dobry zostałby z pewnością w Holandii a nie przenosił się do Polski - po prostu nie miał wyjścia był już za cienki na kluby z czuba tabeli wolał zmienić otoczenie niż grać ogony. Oceniając go przez pryzmat sparingów (ocena niewymierna) należy podkreślić, że gra obronna zespołu z nim czy bez w niczym się nie różni - jest słaba. Nowi gracze w większości nie poradzili sobie z grą w lepszych, większych klubach vide Melikson czy Genkov także dałbym na wstrzymanie z paplaniem na temat jakości tych zawodników - boisko wszystko zweryfikuje.
To, że transfery są niewiadomą to się zgodzę, ponieważ już nawet w tamtym okienku wszyscy cieszyli się z transferów, po meczu z naszym litewskim FC Šiauliai niektórzy ,,piali" z zachwytu jaką to mamy mocną ekipę. Transfery wyglądają jednak dobrze ,,na papierze".

Co do tego, że nie poradzili sobie oni w mocnych klubach to tak być musi. Wiadomo, że nie stać nas na kogoś kto by sobie poradził i dobrze mu tam było. Wisła musi szukać albo takich dobrych ,,odstrzałów" z mocnych lig, albo jakiś bardzo wyróżniających się z lig słabszych (no z tym też jest różnie bo nawet wielkie kluby na takich piłkarzy polują).

,,No kabaret, po prostu kabaret."

PS: Jeszcze co do tego Jeremie'go Aliadiere. Myślicie, że Legia (czy nawet Wisła, bo piszecie żeby się włączyć) ma szanse z Newcastle?
Ostatnio edytowane przez R33 : 09.02.2011 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.02.2011, 10:37
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
liczę na jakąś niespodziankę jeszcze w tym okienku transferowym... bo chyba tylko kompletny ignorant powie, że nie potrzebujemy bocznego obrońcy i napastnika... no ale i tak należy się cieszyć z tego co jest bo ubytki zostały szybko i sprawnie wypełnione, że tak powiem jestem bardzo ciekaw, czy podczas zgrupowania w Belek trener przetestuje jakiś kandydatów na wyżej wymienione pozycje
Nowy napastnik pojawi się pewnie tylko wtedy, gdy nie zdecydujemy się zatrzymać kogoś z duetu Żuraw-Rios lub obu, czyli w lecie. Na lewego obrońcę i dalsze korekty składu poczekamy również do następnego okienka. Najprawdopodobniej czeka nas wtedy rozstanie z Branco, Boukharim i Siwakowem, (jeśli nie udowodnią swojej przydatności) być może z Małeckim również. Te wstępne przymiarki pokazują, że ciągle będziemy w trakcie megaprzebudowy. Tym bardziej, że nie wiadomo czy zatrzymamy Cikosa i Chaveza.

Mam nadzieję, że obecny skład wystarczy, aby zdobyć mistrzostwo, bo jeśli nie, wszystkie plany mogą się rypnąć i czeka nas kolejna rewolucja. Chyba że w klubie biorą pod uwagę taką możliwość i nie będzie nerwowych ruchów...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.02.2011, 11:00
arti napisał(a):Wyświetl post
Eee zapędziłeś się chyba nieco. Od wejścia Cupiała tak do 2001 wszystko było na błysk - gracze jakich trzeba, długoletnie kontrakty, pewność, stabilność itp. Ale czasy się zmieniły (wejście prawa Bosmana, podejście Bossa, pewnie inne powody)
Potem jeszcze okienko zima 2004, potem okienko lato 2007 (po 8 miejscu) były zrobione jak należy.
Tutaj trzeba patrzeć nie ile przed końcem okienka jest kadra tylko ile przed początkiem ligi - 2,5 tygodnia... chyba nieźle choć zapewne trener wolałby wcześniej.
Mam też nadzieję, że kadra nie jest jeszcze domknięta. Jest nieźle, ale ja z uporem maniaka pojęczę jeszcze o napastnika - bo tu widzę naszą największą potencjalną bolączkę.
Możliwe, że masz rację tyle, że wówczas dla najlepszych polskich kopaczy Wisła była rajem i to ona dyktowała warunki kontraktu dawała tyle, a tyle i bierzesz albo dalej kopiesz na zadupiu. Teraz jest na odwrót. Stan wspominał, że jak się trafi okazja to spróbują kupić, czyli jak przewidywałem. Nie można kategorycznie stwierdzić, że nikt już nie przyjdzie. Napastnik to jednak konieczność, bo Pajlić jeszcze tą rundę może dograć na lewej obronie, ale w lecie lewy to już konieczność i priorytet w kwestii zakupów IN, i jak najmniej OUT poza oczywistościami - Kowalski, Łobodziński, Jirsak.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.02.2011 o godz. 12:42.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.02.2011, 11:15
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jak sięgam pamięcią wstecz, czyli jakieś 15 lat, to nie przypominam sobie sytuacji by 20 dni przed końcem okienka kadra była domknięta. Taka sytuacja z pewnością nie miała miejsca w minionej dekadzie. Także jeśli chodzi o szybkość załatwiania ich to Holender spisał się na medal. O ich jakości przekonamy się w kwietniu kiedy rozegrają kilka meczów.
Ja jednak mam inne zdanie. Kadra miała być domknięta przed pierwszym obozem. Tymczasem większość nowych zawodników dotarła dopiero na ostatni mecz na tym zgrupowaniu. Tak potrzebnego nam bramkarza pozyskaliśmy dopiero teraz.

Jeśli chodzi o tempo przeprowadzania transferów, to Stan Valcxs spisał się na trójkę z plusem. Porównujesz obecną sytuację z patologią z poprzednich kilku lat - równie dobrze możemy pisać, że standard życia w Polsce jest za.bisty, bo np. w Lesotho jest dużo gorzej. To nie jest żaden wyznacznik. Większość naszych rywali w walce o MP zrobiło transfery znacznie szybciej.

Natomiast co do jakości transferów... Jaliens to teoretycznie klasowy zawodnik, ale poczekajmy na jego występy. Inaki Descarga też na papierze był świetnym grajkiem. Melikson, Genkow i Pareiko również na pierwszy rzut oka rokują nieźle na przyszłość. Siwakow może być przydatnym uzupełnieniem składu.

Jak na razie ponury scenariusz rysowany m.in. przeze mnie się nie spełnił, ale powodów do nawet umiarkowanego optymizmu nadal nie ma.

Mamy bardzo słabą kadrę. Kadrę, w której blisko połowie zawodników w lecie kończą się kontrakty/umowy o wypożyczenie. Oznacza to, że ledwie coś Maaskant zbuduje, to w lecie może się to znowu rozlecieć.

Niepokoi mnie szczególnie atak. Wcześniej zadanie zdobywania bramek złożone było gł. na barkach Pawła Brożka. Teraz luzacko przerzucono tą odpowiedzialność na Genkowa. Tymczasem to zupełnie inny rodzaj napastnika, w dodatku może potrzebować czasu na aklimatyzację.

Nie mamy więc żadnego planu B, opcji awaryjnej. Ostatnio jak zabrakło bramkostrzelnego zawodnika (niekoniecznie napastnika, vide: Zieńczuk) zajęliśmy 8 miejsce w tabeli. Wtedy "liczyliśmy" na formę Dawidowskiego. Podobnie absurdalnie brzmią dziś głosy, że zawsze w odwodzie mamy Riosa i Żurawskiego.

Podsumowując: Valcxs sprowadził kilku przyzwoitych grajków, ale długoletnie zaniedbania w polityce transferowej powodują, że przyszłość Wisły nadal jest wielką niewiadomą. Takich okienek jak obecne, powinniśmy mieć jeszcze z 3, przy założeniu że nie odchodzi nikt wartościowy (przypomnę, że utrata Pawła Brożka może się nam jeszcze odbijać czkawką przez całą rundę!). Dopiero wtedy można by powiedzieć, że idziemy w dobrym kierunku.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.02.2011, 11:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Teraz luzacko przerzucono tą odpowiedzialność na Genkowa. Tymczasem to zupełnie inny rodzaj napastnika, w dodatku może potrzebować czasu na aklimatyzację.
Swoją opinię wysnuwasz na podstawie youtube? transfermarkt.de? czy 45 minutowej relacji tesktowej z Molde?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.02.2011, 11:45
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Większość naszych rywali w walce o MP zrobiło transfery znacznie szybciej.
Patrz Legia Warszawa.

flamengista napisał(a):
Mamy bardzo słabą kadrę.
Dokładnie. Zapomniałeś jeszcze o tym, że Cupiał sprzedaje Wisłę, a w przyszłym sezonie lecimy do pierwszej ligii, bo w tym może być już cięzko, Pasiasci raczej łatwo swojego pola nie oddadzą, a Polonię Bytom może fartem wyprzedzimy. Stadion też jakiś taki chujowy, trener z prezesem za wysocy, a kibice robią dymy na wyjazdach.

Quo Vadis Wisło?

-----------------------------------

Nie rozumiem takich malkontentów. Na transfery wydaliśmy ok 1,5mln euro, zawodnicy zostali poddani wnikliwej obserwacji, ściągamy reprezentanta Holandii - fla pokaż mi jakąś alternatywę np z Polski dla takiego transferu. Zrozumcie, że znaleźć zawodnika lepszego, bądź równego Marcelo, który byłby tani i w dodatku chciał przejść do polskiej ligii jest niemożliwością. Z Marcelo mieliśmy megafarta, tylko tyle. Prawda jest taka, że Bednarz zarobił dla nas trzy miliony euro. Jaliens był potrzebny naszej obronie - doświadczony, ograny w Eredivisie (400 meczów!) , reprezentacji Holandii - idealny partner dla Gordana, który się powinien pieknie rozwinąć u boku takiego zawodnika. Nie rozkminiam jak można narzekać na taki transfer.

Genkov może wystrzelić, ma ku temu zadatki - wtedy o Pawle, jako napastniku nie jako o Wiślaku, bardzo szybko zapomnimy. Melikson, Siwakow, Pareiko - to są zawodnicy na papierze lepsi, niż Ci których straciliśmy w zimie.

Jak dyrektor sportowy pozyskuje lepszych zawodników, niż Ci którzy są aktualnei w kadrze, nie sposób ocenić okienka inaczej niż na 5-.

Minus dlatego, bo i tak wszystko zweryfikuje liga.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.02.2011, 11:47
tak dodam tylko od siebie - do wszystkich tych którzy próbują bronić swojego zdania z grudnia wieszcząc koniec Wisły - otóż Waszym koronnym argumentem jest tekst, że XYZ to wielka niewiadoma... otoz każdy zawodnik przechodzący z klubu A przed rozegraniem meczu w klubie B jest niewiadomą.
Zakładałbyś że Ibrahimovic sie nie sprawdzi w Barcy (kosztował 45 mln euro plus Eto'o)?
Gra Sneijdera w Realu a Interze?

PS.
A pisanie o bardzo słabej kadrze Wisły zakrawa na paranoje i koniecznosc udania się na badania psychiatryczne...
no ale to wynika z tego ze f. uchwycił się pewnej tezy 3 miesiące temu i wbrew wszystkiemu jej broni.
Ostatnio edytowane przez Orson : 09.02.2011 o godz. 11:50.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.02.2011, 11:58
Można byłoby do Turcji zaprosić na testy jakiegoś napastnika który wydaje się ciekawy dla klubu...
fialo napisał(a):Wyświetl post
Genkov może wystrzelić, ma ku temu zadatki
Niestety jest też jakieś tam ryzyko, że może nie wystrzelić i co wtedy... Atak Żurawski Boguski byłby świetny gdyby nie to że oni raczej już nie wrócą do dawnej dyspozycji.

Ale nie chcę narzekać Ruchy transferowe bardzo dobre
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 09.02.2011, 11:59
Orson napisał(a):Wyświetl post
tak dodam tylko od siebie - do wszystkich tych którzy próbują bronić swojego zdania z grudnia wieszcząc koniec Wisły - otóż Waszym koronnym argumentem jest tekst, że XYZ to wielka niewiadoma... otoz każdy zawodnik przechodzący z klubu A przed rozegraniem meczu w klubie B jest niewiadomą.
Zakładałbyś że Ibrahimovic sie nie sprawdzi w Barcy (kosztował 45 mln euro plus Eto'o)?

PS.
A pisanie o bardzo słabej kadrze Wisły zakrawa na paranoje i koniecznosc udania się na badania psychiatryczne...
no ale to wynika z tego ze f. uchwycił się pewnej tezy 3 miesiące temu i wbrew wszystkiemu jej broni.
Dokładnie się z tym zgadzam, ostatni argument stosowany przez malkontentów jest trochę śmieszny, "zobaczymy jak się sprawdzą". Sami do niego się nie stosują oceniając piłkarzy "o słabym CV", lub w ich pojęciu "tanich" już od razu (bo pasuje to do ich wizji). Przyzwoitość wymagałaby przyjęcia jakiejś stałej metodologii.
Albo oceniamy po zakończeniu okienka (oceniając CV i potencjał piłkarzy), albo oceniamy okienko dopiero po pewnym czasie (też trudno przyjąć jakim, ze względu na aklimatyzacje), ale na Boga mieszanie tych dwóch podejść w zależności co bardziej pasuje do wyznawanej tezy to "lekka" kompromitacja sposobu argumentacji autorów...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.02.2011, 12:03
Podsumowując okienko (bo już chyba nic się nie zmieni w kwestii transferów do i z klubu) - wypada pogratulować Stanowi. Co prawda były głosy, że kadra będzie skompletowana do 17 stycznia, ale chyba nikt w takie cuda nie był w stanie uwierzyć. Mamy kompletną kadrę przed drugim obozem, do ligi pozostał niecały miesiąc - jest więc sporo czasu na poukładanie tych klocków. Transfery były przeprowadzane sprawnie (nie liczę kłopotów z Meliksonem, z prezesem-kobietą ciężko pewnie było dojść do porozumienia), kandydatury piłkarzy bardzo ciekawe.

Szkoda tylko, że kolejne okienko to nie wzmacnianie składu a łatanie dziur powstałych po wyprzedażach... Jest jednak nadzieja, że letnie okienko będzie inne. Mamy dyrektora z prawdziwego zdarzenia i brak piłkarzy wartych sensownych pieniędzy. Można więc z dużą pewnością założyć, że w lecie naprawdę będziemy się wzmacniać
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.02.2011, 12:06
TO ze jesienia udalo nam sie wygrac pare mecz nie znaczy ze Wisla ma mocna KADRE . Mecze z Crakowia Zaglebiem Legia Polonia ,mogly zakonczyc sie przegrana .Gramy bez bocznych obroncow ,z PAWELKIEM w zyciowej formie .Mamy slabych b pomocnikow i kupe ale czasami naprawde kupe szczescia.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.02.2011, 12:08
Panowie ale spójrzcie ucziwie na kadrę co wyleciała do Turcji
szczególnie proponuje przeanalizować formację ataku i w drugiej kolejności obrony
Na tych pozycjach kadra jest wciaż słaba
I zaklinanie rzeczywistości nie wiele tu pomoże
Co nie zmienia faktu, iż z okienka transferowego jak i tego w jakim kierunku wreszczie zmierza Wisła
nie tylko powinno sie ale trzeba być zadowolonym
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.02.2011, 12:13
Zgadzam się,
z tym że za Zurawskiego powinien być napastnik klasy Genkova/Brozka bo do systemu Maaskanta wystarczy 3 napastnikow w kadrze
co do obrony to faktycznie L Obrona wygląda tragicznie i tego nic nie zmieni.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.02.2011, 12:17
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Przestancie wpadac w skrajnosci . W Wisle jedyne co sie zmienilo na lepsze to DS poprostu facet jest fachowcem w tym co robi .WISLA WYPRZEDALA najleprzych swoich graczy ,a w ich miejsce przyszli tansi.NIE JEST wcale tak ze druzyna zostala wzmocniona .Ja zycze wszystkim i sobie zeby ci nowi byly ta nowa jakoscia w WISLE .
Z wyprzedażą najlepszych zawodników mamy do czynienia co roku od wielu lat. Także to nie jest żadne novum. Novum natomiast jest takie, że po raz pierwszy od wielu lat za wyprzedanych piłkarzy przyszli zawodnicy prezentujący podobny, a nie gorszy bądź dużo gorszy poziom. I z tego należy się cieszyć.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.02.2011, 12:17
Moim zdaniem Wisła w obecnym składzie nie ma szans na MP to jedno a drugie nie utrzyma drugiego miejsca w tabeli. (zobaczymy po sezonie czy miałem rację)
To zdane miałoby wartość gdybyś dodał (w przypadku gdybyśmy jednak zdobyli w dobrym stylu MP), że zobowiążesz się do przyznania się do genezy twojej spekulacji - szklanej kuli w której obraz z projektora wpuszczają popularni i lubiani forumowi malkontenci.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.02.2011, 12:18
Mam nadzieję, że Stan z Robertem popracują jeszcze długo i za 2 lata skończą się wszystkie narzekania, bo chyba niewielu tu widzi, że Wisła jest w przebudowie i nie da się wszystkiego zrobić od razu.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.02.2011, 12:29
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Stan z Robertem popracują jeszcze długo i za 2 lata skończą się wszystkie narzekania, bo chyba niewielu tu widzi, że Wisła jest w przebudowie i nie da się wszystkiego zrobić od razu.
Ja myślę, że z kibicami takiego problemu by nie było, aby dać im spokojnie i pewnie pracować 2 lat. Sukces wymaga czasu i cierpliwości. Jak wspominałem na początku obecny sezon powinien być przeznaczony na przebudowę zespołu. Pytanie czy włodarz ma tyle cierpliwości co kibice Trzeba być dobrej myśli, a może okazać się, że Boukhari po okresie przygotowawczym będzie grał jak z nut.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.02.2011, 13:01
PS.
W porównaniu do ligowej miernoty jest jako tako.
W porównaniu do Wisły 1999-2005 jest niestety słabo i do Europy moim zdaniem nadal daleko.
Nawet zakładając, że nowi gracze będą na miarę naszych potrzeb to następujące pozycje są do poprawy na lepsze: PO, LO, PS, 1 napastnik. Plus do dyskusji dokąd może dowieźć nas Kirm i co będzie w lecie ze środkową obroną (co z Chavezem?).

Co do czasu transferów - Legia się ośmiesza z załatwianiem nowym graczy (aczkolwiek sprzedali tylko Pączka),ale z drugiej strony lider-Jagiellonia załatwiła swoje sprawy dużo szybciej, a i Amica sprowadziła nowych grajków nieco wcześniej niż my.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.02.2011, 13:14
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
TO ze jesienia udalo nam sie wygrac pare mecz nie znaczy ze Wisla ma mocna KADRE . Mecze z Crakowia Zaglebiem Legia Polonia ,mogly zakonczyc sie przegrana .Gramy bez bocznych obrońców ,z PAWELKIEM w zyciowej formie .Mamy slabych b pomocnikow i kupe ale czasami naprawde kupe szczescia.
Cikos sie z czasem rozegrał,były mecze że był nie do przejścia ,nie skreślałbym go mimo wszytsko.Z Palijcia to chyba bardziej pomocnik niż defensor.Jednak mimo to jest Wisła na drugim miejscu w tabeli i ma realne szanse na 13 tytuł MP w historii .
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.02.2011, 13:23
Słaby przykład Bo akurat ten transfer od początku był z rodzaju tych "Zamienił stryjek siekierkę na kijek" - coś jak u nas Łobodziński za Kosowskiego. Każdy kto oglądał ligę wiedział , że to co najmniej dwie klasy słabszy zawodnik.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.02.2011, 13:32
A Ja tak z troche innej beczki. Czy pojawily sie moze gdzies jakies informacje czy sa prowadzone rozmowy na temat wykupienia Chaveza? Temat jakos umarl poki co, a w wywiadach z Maaskantem caly czas jest podkreslany fakt ze przyjscie Jaliensa dobrze wplynie na Bunoze i pomoze mu sie rozwinac. Czy mam z tego rozumiec ze Chavez juz nie ma sie czego nauczyc od Jaliensa, czy raczej oznacza to ze Bunoza z Holendrem beda sie zgrywac bo Chavez po sezonie wraca do poprzedniego klubu?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.02.2011, 13:47
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
A Ja tak z troche innej beczki. Czy pojawily sie moze gdzies jakies informacje czy sa prowadzone rozmowy na temat wykupienia Chaveza? Temat jakos umarl poki co, a w wywiadach z Maaskantem caly czas jest podkreslany fakt ze przyjscie Jaliensa dobrze wplynie na Bunoze i pomoze mu sie rozwinac. Czy mam z tego rozumiec ze Chavez juz nie ma sie czego nauczyc od Jaliensa, czy raczej oznacza to ze Bunoza z Holendrem beda sie zgrywac bo Chavez po sezonie wraca do poprzedniego klubu?
Wg mnie ciężko wyrokować co do przyszłości Chaveza teraz. On musi grać,dużo grać aby było widać,że coś wnosi do gry. Póki co to poza momentami, nic wielkiego tak naprawdę nie prezentuje. Podejrzewam,że jak będzie solidnie się prezentował to go wykupimy, pewnie drogi nie będzie. Tak więc nie ma co panikować,że nie są prowadzone rozmowy,bo i o czym. Będzie dobry to przelew i jest nasz. Pytanie,czy po tej rundzie zasługuje na to aby go kupić?Wg mnie nie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.02.2011, 13:54
Pierwszy raz od niepamiętnych czasów Wisła nie testowała żadnego zawodnika w trakcie przygotowań do sezonu.
Chyba że coś mi umknęło.
Wygląda na to, że Holendrzy są pewni co do zakupionych piłkarzy. Oby mieli rację.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.02.2011, 14:18
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Panowie ale spójrzcie ucziwie na kadrę co wyleciała do Turcji
szczególnie proponuje przeanalizować formację ataku i w drugiej kolejności obrony
Na tych pozycjach kadra jest wciaż słaba
I zaklinanie rzeczywistości nie wiele tu pomoże
Co nie zmienia faktu, iż z okienka transferowego jak i tego w jakim kierunku wreszczie zmierza Wisła
nie tylko powinno sie ale trzeba być zadowolonym
Wydaje mi się że nikt z osób chwalących to okienko wcale nie twierdzi że jest zajebiście, bo każdy ma świadomość że jest wiele do zrobienia, natomiast trzeba być chyba wiecznym malkontentem, który od paru miesięcy najeżdża na Holendrów żeby nie zauważyć że nasz dyrektor wykonał kawał profesjonalnej roboty. Ci którzy narzekają że piłkarze starzy albo że sobie nie poradzili w lepszych klubach chyba żyją w jakimś innym świecie i nie zdają sobie sprawy że lepsi zawodnicy póki co do naszej ligi nie zawitają, zarówno do nas jak i do Lecha. Baa, ja się dotąd dziwię jakim cudem udało się Stanowi przekonać niektórych grajków do gry u nas.
W porównaniu z rundą jesienną skład mamy lepszy, owszem patrząc na najlepsze lata to już tak różowo nie jest, ale wszystkiego nie da się zrobić w jedno okienko, natomiast patrząc jaką robotę wykonuje Valckx o lato póki co się nie martwię.

I jeszcze jedno, choć o tym już niektórzy zdążyli napomknąć, teraz jak trudno się przyznać że jednak Stan zna się na swojej robocie, to zaczyna się gadka że i tak z ocenami to trzeba poczekać do kilku meczy. Tylko ciekawe, że jakoś nie przeszkadzało wam to najeżdżać na wszystkich odpowiedzialnych za transfery przez ostatnie kilka tygodni, mimo że ja, jak i wielu innych mówiliśmy żeby po prostu zaczekać na rozwój wypadków. Hipokryzja panowie, hipokryzja....

I jeszcze co do tego czy nowi gracze się sprawdzą i jak się to ma do oceny pracy dyrektora sportowego. Jakby sprowadził Ronaldinho, a ten po prostu by się nie sprawdził bo wolałby balować, obijać się na treningach, albo po prostu miałby dość polskiej pogody to czy nagle by to zrobiły ze Stana złego dyrektora lub złe okienko? Oczywiście, że nowi piłkarze mogą nie wypalić, ale to nie zmieni faktu że lepszych na dzień dzisiejszy i tak nie znajdziemy.
Ostatnio edytowane przez martonas : 09.02.2011 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów