|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Zacznijmy od Wisły. Wygląda na to (pomimo tego że wciąż czekamy jeszcze na bramkarza) że jesteśmy na plus. Nie bardzo wierzę że przynjamniej w tej rundzie Genkow będzie w stanie zastapić w pełni Pa Brożka ale myślę że będzie w stanie wnieść do drużyny naprawdę coś nowego (w sumie mały minus). Biorąc pod uwagę że Clebi nie robił sie młodszy a pod koniec sezonu i tak nie grał to przyjście Kew ocenić chyba trzeba jako wzmocnienie (mały plus). Białorusin i Żyd za Pi Brożka to dwa plusy. Ciągle nie mamy jeszcze bramkarza ale moim zdaniem nawet gdyby nie było to wzmocnienie to Jovanić i tak daje radę (choć nie da się ukryć że z jakichś powodów RM ma do niego zastrzeżenia). Suma sumarum plus. Na papierze jesteśmy mocniejsi. I w tym kontekście wypada mi się pokajać za dwa ostatnie zdania mojej poprzedniej wypowiedzi: mówienie o oddaniu walkowerem walki o mistrzostwo to było czarnowidztwo. Podobnie jak nieporozumieniem było zestawianie Łysego i Staszka. Inne światy. Mea culpa. 2. Lech pozyskał w międzyczasie Murawskiego. Duże wmocnienie. Wygląda na to że w sparingach Ubiparip też daje radę. Pomimo utraty Peszki i Tchimamby wychodzą moim zdaniem na duży plus. Będą naprawdę mocni, tym bardzie że przygotowania w "stylu hiszpańskim" są jak wieść niesie naprawdę bardzo wymagające. 3. Jaga załawiła sobie w ciągu tego czasu chyba tyle że Czarnogórcy mają przyjść do nich od początku tej rundy. Wygląda na to że pomimo utraty Grosickiego będą mocniejsi. 4. Legia straciła Pączka. Niby mała strata ale jednak. Podobno jakieś kłótnie pomiędzy Beretem a Maciusiem. Na tle konkurencji nie wygląda to najlepiej. No ale to tylko teoria ...
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 01.02.2011 o godz. 00:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Taki Bykowski strzela średnio pół gola na sezon, Gajtkowski w porywach 2 A to napastnicy sa I bez problemu znalezli zatrudnienie za dobre pieniadze w pierwszej lidze gdzie przy odpowiedniej konkurencji już dawno musieliby zmienic zawód i co najwyzej amatorsko kopac sobie w IV lidze ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Transfer Jeża do Górnika pozytywnie zaskakujący dla mnie, pewnie wiek mu nie pozwolił odejść do lepszej drużyny, bo był to najlepszy zawodnik MSK, mózg drużyny, pełnił tam rolę podobną do Szymkowiaka w Wiśle niegdyś. Zresztą Jeż został nawet uznany najlepszym zawodnikiem ligi słowackiej w poprzednim roku, bardzo dobrze grał w Lidze Mistrzów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kiedy kończy się okienko transferowe na zachodzie? Przypadkiem nie wczoraj / dziś?
ups sorki pomyliłem temat, jak mod znajdzie niech wywali ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przez ostatnie 4,5 sezonu strzelił dokładnie 10 goli
To że siedem lat temu strzelił brazylijskiej Pogoni 5 cz y 6 bramek mnie nie interesuje Jest tam napisane wyraźnie strzela a nie strzelał, Bykowski tez cos gdzies kiedy komus strzelił ale to czasy zamierzchłe były ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
takie życie;p też mi się to nie podoba ale skoro chłop z klubu z którym grał w LM przychodzi do Górnika i chce grać za dużo mniejsze pieniądze niż BONIN! no to jestem za, bo napewno jest to piłkarz bardziej wartościowy przynajmniej na papierze;] ale jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli lige cudzoziemską
![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Amica skończyła transfery, Wisła też powoli finalizuje ostatnie, a Legia nie sfinalizowała żadnego i już chyba nie sfinalizuje. Kabaret
Cytat:
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Legia nie zrobila transferów, jednak nie uwazam, ze to zle dla tego zespolu. Maja w miare dobry sklad jak na polska lige i wywalczyli z nim miejsce w 1wszej 3. Druzyna przez tą przerwe zimowa bedzie sie zgrywala i moze na prawde wyjsc z tego cos dobrego. Czasami lepiej jest zostawic sklad/nic nie dokupowac, aby sie zgral, niz kupowac 4-5 zaowdnikow co okienko, ktorzy nie beda miec czasu nawet na wejsciu do zespolu. Mam tutaj na mysli polityke Wisly, ktora w lecie kupila wpierony dziadostwa, ktore powiedzmy sobie szczerze, gra bardzo slabo. W tym okienku to samo ... tylko jeszcze nie wiemy czy to sie sprawdzi, czy nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wrócił, pomoże drużynie w utrzymaniu i zabijać się o niego będzie Napoli, Newcastle i Atletico Madryt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
taki dyrektor sportowy w Legii to skarb - nie wzmacnia zespołu, wprowadza nerwową atmosferę i pewnie nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Król nie był czasem związany z Cracovią? Teraz Bytom, no tak czy siak facet jest w orbicie zainteresowania ciekawych klubów
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
był, ale kluby się nie dogadały
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Całe szczęście, że po stracie Pączka ktos inny będzie bronił naszych interesów w Legii. Jak sie tam utrzyma dłużej i razem z Trzeciakiem będą prowadzić dalej taka owocną politykę transferową, to gotów jestem nawet go polubić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Beret bedzie musial pracowac za dwoch. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Poźniak już strzelił bramkę dla Lechii
![]() ciekawe kiedy mistrzu Buzała coś strzeli dla bełchatowa ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Poczekaj aż pójdzie dośrodkowanie na długi słupek, a tam będzie Buzała przygotowany do woleja
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
póki co Polonia Discorobaczki Warszawa wygrałą 4-0 z Kubaniem Krasnodarsk Dana Petrescu.
Jedną z bramek strzelił nowy Villa cośtam E: w Polonii 8 nowych typów grało
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.02.2011 o godz. 19:35.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
dłuuugo będą szukać tej piłki chłopaki od ich podawania, ojjj dłłłuuugooo ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rengifo w Legii ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html Jeszcze stary nie jest i myśle żeby sie Legii przydał.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.02.2011 o godz. 09:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to mierny kopacz. Nie wiem co mógłby dać Legii?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Marszałkiem - na skalę naszej ligi to przynajmniej solidny napastnik - dość skuteczny, bardzo silny fizycznie, dobrze stojący na nogach i poprawnie panujący nad piłką. Idealny na zmiennika u Nas, a w Legii pewnie byłby najlepszy (w Legii w ataku obecnie to chyba każdy z naszych byłby najlepszy, nawet M.Ż. bez formy).
![]()
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie no, Kucharczyk tam coś nadrabia....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie to menadżer chce go komuś wcisnąć, bo nie idzie mu na Cyprze, stąd wzmianka o Legii. Nie zdziwię się, jak podpisze kontrakt z Polonią W.
![]() ![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Tak, kazdy u Nas bylby najlepszy hehehe Co do Rengifo to klocek jest i tyle. Niech go wepchna Wojciechowskiemu albo do Arki
Ostatnio edytowane przez kreseq : 03.02.2011 o godz. 12:40.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podoba mi się jak Kucharczyk się rozwija,z blaku laku na niego postawiono i fajnie kilka razy się pokazał. Żal aby teraz miejsce w składzie miałby mu zabrać jakiś kloc. Poza tym facet jest taktycznie denny, a ta siła fizyczna w niczym mu nie pomaga,bo nie umie jej wykorzystać.
![]()
|
|
|