The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2011, 16:56
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
O umiejętnościach zawodników albo ich braku wyrobimy sobie opinie po kilku meczach na razie wszyscy wyglądają nieźle więc może być dobrze, jednak dodam ,że Rios też był wychwalany pod niebiosa na razie jest tak sobie choć ja jeszcze w niego wierze
Rios to byla inna sprawa, bardziej magia River Plate, niby wychowanek, nie zmienial klubu - ale mowiac szczerze, on tam praktycznie nie gral. Z czegos to wynikalo. Teraz mamy zawodnikow, ktorzy w swoich klubach grali pierwsze skrzypce, nie ma szans, zeby ktorys nie wypalil. Jedyne czego sie obawiam, to ze:
a) koledzy z zespolu nie dopasują się do ich poziomu
b) nie zaaklimatyzuja sie w grupie

* oczywiście mówię tu cały czas o trójce: Melikson, Jaliens oraz Genkov - Shivakov to w zasadzie okazja, a nie nasz transfer, wzielismy go jako uzupelnienie, bo za darmo byl, nawet kontrakt niski

Cytat:
W Polsce obowiązuje prawo ziemi, a nie prawo krwi. Jeśli matka nie urodziła Meliksona w Polsce, to nie jest on Polakiem.
Polska to nie USA ;]
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2011, 16:59
Koniec już tematu o obywatelstwie Maora. Rozmywacie niepotrzebnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.02.2011, 17:41
Nie zamierzam odpisywać wszystkim z osoba, powiem tylko tyle że prawdopodobieństwo tego że Melikson się nie sprawdzi jest takie jak takie jak to że Morgenstern nie wygra PŚ w skokach, czyli musiałby po prostu nie skakać, tak samo jest z Meliksonem jedynie kontuzja może przeszkodzić mu w zniszczeniu tej polskiej okręgówki.
Każecie mi nie oceniać, ale przecież o to w tym chodzi aby ocenić umiejętności zawodnika jeszcze przed tym za nim zagra pierwszy mecz w nowym klubie. Zebrałem pokaźną wiedzę na tego zawodnika, oglądałem 2 mecze, kilka skrótów, plus filmiki na YT, jestem pewien, że takiego zawodnika w naszym klubie nie było od niepamiętnych czasów.
To jest OSZLIFOWANY diament z nim praktycznie nie trzeba nić robić wystarczy wypościć go na boisko i dać jak najwięcej swobody.

Z góry dla świętego spokoju odpowiadam już na ewentalny komentarz " Łobodzinsk też kedyśi grał dobrze w Zagłębiu"
Nie to nie prawda Łobo nigdy nie grał dobrze w Zagłębiu, był od początku wylansowaną gwizdką przec C+, tam grało się na kontrę, Łobo dostał kilka piłek na dobieg do Iwańskiego i mógł zademonstrować tą swoją dosyć dobą wrzutkę z pod kolana. Jak przyszło zagrać pozycyjnym nagle wszyscy w klubie kibice zdali sobie sprawę że Łobo nie ma żadnych predyspozycji na skrzydłowego.

Kiedyś za to obrywałem bo jako jeden z nielicznych potrafiłem zmieszać błotem umiejętności Łobodzinskiego przed dokonaniem transferu (pamiętam teksty typu westersyl puknij się w łeb taki fachowiec jak Leo twierdzi że Łobo to najbardziej utalentowany skrzydłowy w lidze)
On by tu po prostu nie zgrał gdybym to ja miał decydować co możecie odkopać w moich postach.

Tak samo teraz obrywam ze Melikson ale trudno, do pierwszego meczu.

edit:
Śmieszy mnie też słowo aklimatyzacja, według mnie to działa to na zasadzie że jak ktoś nie potrafi grać to się nie zaaklimatyzuję i to nie działa w odwrotną stronę że jak się zaaklimatyzuję to zacznie grać - bezsensu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.02.2011 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.02.2011, 17:53
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Błaszczykowski przyszedł z IV ligi, Uche, Cantoro podobnie. O czymś to świadczy...
A co ma wspólnego wynoszenie Maora na piedestał po jednej jednostce treningowej oraz po kilku filmach z youtuba do tego że Błaszczykowski przyszedł do nas z IV ligi?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.02.2011, 18:05
Cytat:
Zebrałem pokaźną wiedzę na tego zawodnika, oglądałem 2 mecze, kilka skrótów, plus filmiki na YT

@wes
Tak jak przesadzales z rozpacza po Brozkach tak teraz chyba dla rownowagi przeginasz w druga strone, opanowania i dystansu do pewnych spraw.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.02.2011, 18:15
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post

@wes
Tak jak przesadzales z rozpacza po Brozkach tak teraz chyba dla rownowagi przeginasz w druga strone, opanowania i dystansu do pewnych spraw.
Przede wszystkim pisałem o Pawłe, rozpacz to chyba mało właściwie słowo bo prostu odpisywałem wszystkim zwolennikom transferu, którzy twierdzili "Brożek i tak w pucharach nic nie grał itp". Przeszłość pokazywała, że klub nie robił konkretnych transferu nawet po ewidentnym osłabieniu się stąd moje nie zadowolenie. Co do Genkowa to to według mnie nie jest to zawodnik klasy Pawła jednak uważam że on tu spokojnie sobie postrzela, po takim podaniu jakie ma Melikson nawet ja bym trafiał.

Wspominany tutaj Kuba Błaszczykowski nie posiada nawet 1/3 umiejętności, które ma Melikson.
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.02.2011, 18:23
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Wspominany tutaj Kuba Błaszczykowski nie posiada nawet 1/3 umiejętności, które ma Melikson.

Nie widziałeś go choćby w 5 meczach a tu takie odważne deklaracje. Na razie proponuje stoperan.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.02.2011, 18:29
Czy Ty zdajesz sobie sprawe ze wlasnie straciles reszte wiarygodnosci?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.02.2011, 18:32
Śmieszy mnie też słowo aklimatyzacja, według mnie to działa to na zasadzie że jak ktoś nie potrafi grać to się nie zaaklimatyzuję i to nie działa w odwrotną stronę że jak się zaaklimatyzuję to zacznie grać - bezsensu.
Nooooooo, fakt śmieszne to jest. A potem nagle zawodnik gra kichę i grzeje ławę w klubie A, przechodzi gdzie indziej, do klubu na podobnym poziomie rok-dwa później i błyszczy

Ale OK, przecież wszyscy wiedzą, że aklimatyzacja to mit.

lol.

Większej bzdury nigdy nie słyszałem. Piłka nożna to sport grupowy, a nie indywidualny i jak ktoś przejdzie do nowego klubu i nie dogada się z nowym towarzystwem (nie jest lubiany, źle się w towarzystwie tych osób czuje, będzie samotny, zdołowany) to wiadomo, że nie pokaże pełni swoich umiejętności. Popatrz chociażby na Kirma jaką kiłę grał u nas na początku, przypomnij sobie pierwszy sezon Żurawskiego u nas po przejściu z Lecha.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.02.2011 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.02.2011, 18:34
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty zdajesz sobie sprawe ze wlasnie straciles reszte wiarygodnosci?
magowski napisał(a):Wyświetl post
Nie widziałeś go choćby w 5 meczach a tu takie odważne deklaracje. Na razie proponuje stoperan.
Porównuję Maora do zawodnika który oprócz kiwki, charakteru i szybkości za wiele nie ma do zaoferowania swojemu klubowi o czym świadczy jego efektywność, (liczba asyst goli) ani strzału, prostopadłego podania, dobrej wrzutki, z wolnego strzelić też nie potrafi, jedyna pozycja Kuby to prawa pomoc( ewentualnie prawa obrona). Nie zamierzam się z wami jednak wykłócać. Osiągnie Kuby są medialnie napompowane bo trzeba mu to oddać dokonał rzeczy nie bywałej. To co zrobił Błaszczykowski jest mnożone razy 3 bo grał w 4 lidze.

Musicie chyba jednak poczekać do pierwszych meczy może wtedy zdacie sobie sprawę kogo Valckx wyciągnął.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.02.2011 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.02.2011, 18:35
a co z bramkarzem, zostanie nam Kurto i Jovanic tylko?:/
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.02.2011, 18:40
No apropo Kuby to te jego osiągnięcia są nadmuchane medialnie, co tam liderowanie w Bundeslidze z ogromnymi szansami na mistrzostwo Lepsze granie w drużynie środka tabeli ligi Izraela

I nie zrozum mnie źle, nie deprecjonuje umiejętności Maora, ale jak narazie jego osiągnięcia przy osiągnięciach Kuby (zarówno klubowych jak i reprezentacyjnych) prezentują się dość mizernie. Sam wyrażam naprawdę głęboką nadzieję, że ten transfer wypali
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.02.2011, 18:44
hehehehehe to sie nadaje na mistrzowie.org albo na sadistic.pl
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2011, 18:44
OK, naprawdę bardzo głupio się podpaliłeś.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.02.2011, 18:47
As napisał(a):Wyświetl post
hehehehehe to sie nadaje na mistrzowie.org albo na sadistic.pl
To wklejaj good luck. Powodzenia.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.02.2011, 18:50
(liczba asyst goli)
asysty się liczą tylko wtedy gdy są wykorzystane.co z tego,że zawodnik będzie dogrywałpiłki na same "setki'jeżeli te będą zmarnowane?nie róbmy ze statystyk fetysza.Kuba dzieki swojej waleczności,szybkości,kiwce czasem absorbuje dwóch,trzech przeciwnikow.i to też jest wartość czasem może nawet większa niż te "asysty".
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.02.2011, 18:56
No to nam sie trafilo.
Zawodnik trzy razy lepszy od Kuby w wieku 26 lat majacy za soba 1 wystep w kiepskiej reprezentacji trafia do miernej Polskiej ligi. Dobrze ze ilus tam trenerow nie poznalo sie na chlopaku wczesniej bo tak to by go nam jakis Manchester albo Real podebral. No i jeszcze jaka okazja! £ razy lepszy a przyszedl za 5 razy mniejsze pieniadze!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.02.2011, 18:56
picasso napisał(a):Wyświetl post
asysty się liczą tylko wtedy gdy są wykorzystane.co z tego,że zawodnik będzie dogrywałpiłki na same "setki'jeżeli te będą zmarnowane?nie róbmy ze statystyk fetysza.Kuba dzieki swojej waleczności,szybkości,kiwce czasem absorbuje dwóch,trzech przeciwnikow.i to też jest wartość czasem może nawet większa niż te "asysty".
Muszę wyjaśnić rzecz, nie dyskredytowałem umiejętności Kuby, umiejętności dryblingu, super szybkość, charakter to naprawdę wiele jak na zawodnika który wyszedł z polskiej ligi.

Ja tylko uważam, że pod względem umiejętności Melikson jest lepszym piłkarzem, nie musicie już wyrażać swojego niezadowolenia wiem, że do pewnego momentu będzie traktować to jako bzdurę. Po prostu nie jesteście świadom tego kogo Valckx ściągnął do Wisły.
As - Słaba ironia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.02.2011 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 18:59
As napisał(a):Wyświetl post
No to nam sie trafilo.
Zawodnik trzy razy lepszy od Kuby w wieku 26 lat majacy za soba 1 wystep w kiepskiej reprezentacji trafia do miernej Polskiej ligi. Dobrze ze ilus tam trenerow nie poznalo sie na chlopaku wczesniej bo tak to by go nam jakis Manchester albo Real podebral. No i jeszcze jaka okazja! £ razy lepszy a przyszedl za 5 razy mniejsze pieniadze!
Klękajcie narody.
Proponuję tych postów nie traktować zbyt poważnie, ponieważ napisał je koleś po obejrzeniu dwóch meczy z udziałem wspomnianego zawodnika. W lidze izraelskiej. Tak więc oczekiwanie, że będzie tak dobry jak Kuba, nie mówiąc już o byciu trzy razy lepszym to proszenie się o poważne rozczarowanie.
Ale to nie problem, nam wystarczy żeby umiał jedną trzecią tego co Błaszczykowski.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2011 o godz. 19:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2011, 19:08
Ja również wierzę w Maora, ale stawianie go na równi z jednym z najlepszych Wiślaków, w momencie kiedy nie widziałeś go ani razu na oczy, zakrawa na kpinę... z całym szacunkiem, ale piepszysz głupoty...

na prawdę poczekajmy z osądami przynajmniej do pierwszych meczów rundy wiosennej... nie zachowujmy się jak byśmy niedawno rozpoczęli ferie...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.02.2011, 19:42
Ale nam się westerstyl podpalił

Pozostaje trzymać kciuki, żeby miał racje *

* - ja tam nie sądze, że jest AŻ tak dobrze
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.02.2011, 19:43
Jeśli chodzi o czyste umiejętności techniczne (i inne sztuczki cyrkowe z piłką) to jestem w stanie uwierzyć w to co pisze westersyl. Co innego jeśli chodzi o ogólny poziom zawodnika, tutaj pewnie Błaszczykowski sporo nadrabia innymi walorami. Cóż, przekonamy się jak sprawa wygląda za kilka miesięcy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.02.2011, 19:53
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o czyste umiejętności techniczne (i inne sztuczki cyrkowe z piłką) to jestem w stanie uwierzyć w to co pisze westersyl. Co innego jeśli chodzi o ogólny poziom zawodnika, tutaj pewnie Błaszczykowski sporo nadrabia innymi walorami. Cóż, przekonamy się jak sprawa wygląda za kilka miesięcy.
Chodziło mi bardziej o to w jakim sposób przymuję piłkę, prowadzi ją, strzela na bramkę, wypieszcza podania. Według mnie ma większe możliwości. Co nie znaczy, że tak jak napisałeś w ogólnym rozrachunku Maor to lepszy zawodnik od Błaszcza. Chodzi mi też bardziej o tego Błaszczykowskiego z Wisły nie teraz tego, który zebrał niemieckie szlify.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.02.2011 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.02.2011, 20:04
edit:
Dla mnie to nie do końca jest śmieszne. Na aklimatyzację (dobre samopoczucie) piłkarza w nowym miejscu ma wpływ szereg czynników:
- odbieranie miasta, kultury jako nowego miejsca do życia
- zaufanie jakim piłkarza obdarza od początku trener
- Może najważniejszy czynnik, czyli zaufanie albo jego brak od kolegów z drużyny, odbiór własnej osoby w nowej grupie, w zespole, szatni, czy dany piłkarz (OSOBA) dobrze się czuje w otoczeniu ludzi, z którymi przyjdzie mu grać, pracować przez najbliższe lata

W piłce europejskiej było już tyle przykładów, że wielkie nazwiska, gwiazdy nie radziły sobie w nowym miejscu, otoczeniu, innej lidze, że nie można bagatelizować znaczenia aklimatyzacji w momencie gdy nowy zawodnik przychodzi do klubu. Nie da się wszystkiego przewidzieć. Wszystko i tak praktycznie na bieżąco, indywidualnie dzieje się w głowie każdego piłkarza a tego nie da się odebrać, rozczytać za pomocą dwóch obejrzanych meczów, czy filmików na youtube w POPRZEDNIEJ drużynie. Już kiedyś o tym problemie wypowiadał się Bednarz jak był u nas dyr. sport., że nie da się tak dobierać piłkarzy by były same "strzały w 10". Zawsze będą też "niewypały". Ważne by było ich jak najmniej.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 20:04
Chodziło mi bardziej o to w jakim sposób przymuję piłkę, prowadzi ją, strzela na bramkę, wypieszcza podania. Według mnie ma większe możliwości. Co nie znaczy, że tak jak napisałeś w ogólnym rozrachunku Maor to lepszy zawodnik od Błaszcza. Chodzi mi też bardziej o tego Błaszczykowskiego z Wisły nie teraz tego, który zebrał niemieckie szlify.
U nas zostanie gwiazdą, jak mu piłka przy przyjęciu na trzy metry nie będzie odskakiwać. Co nie zmienia faktu, że dopóki nie sprawdzi się w lepszej lidze porównywanie go z Błaszczykowskim jest w ogóle nie na miejscu. Polska, izraelska - to nie są poważne ligi. Wystarczy zobaczyć, jak kończą nasze gwiazdy za granicą.

Sugeruję trochę spokoju, bo masz naprawdę zbyt wysokie oczekiwania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.02.2011, 20:08
Jak westersyl ma rację, to nic tylko się cieszyć. Nie wiem czemu się sprzeczacie
Ja ze swojej strony dodam, że również widze u niego spory potencjał. Może być dużym wzmocnieniem drewnianej linii pomocy.
Również kilku znajomych co jakieś tam pojęcie mają wypowiada się w podobnym tonie.
Oby się odnalazł w tej drużynie i nadał ofensywnym akcjom odrobinę rozmachu
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.02.2011, 20:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
U nas zostanie gwiazdą, jak mu piłka przy przyjęciu na trzy metry nie będzie odskakiwać. Co nie zmienia faktu, że dopóki nie sprawdzi się w lepszej lidze porównywanie go z Błaszczykowskim jest w ogóle nie na miejscu. Polska, izraelska - to nie są poważne ligi. Wystarczy zobaczyć, jak kończą nasze gwiazdy za granicą.

Sugeruję trochę spokoju, bo masz naprawdę zbyt wysokie oczekiwania.
super ze fajnie chłop wygląda piłkarsko,ale nie oceniajcie go dopóki nie rozegra ligowego meczu w naszej buraczanej.
Fajnie ze przyjmie piłke,ta mu nie odskoczy ale w tym samym momencie w.......i mu sie w kolana jakiś Łukasz Derbich czy też Sławomir Szary i po gierce.

a nt. aklimatyzacji mam identyczne zdanie jak Colin.

a co do przyszłego składu to wydaje mi sie ze Mały straci miejsce kosztem Maora
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.02.2011, 20:13
Tu a propos naszego niedoszłego wzmocnienia z poprzedniej rundy:
http://www.futbol.pl/artykul/100277.html

Milinkovic wylądował w Slovanie. Ciekawe czy zrobi karierę. Ja tam sie cieszę, że mamy Maora zamiast niego.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 20:21
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a co do przyszłego składu to wydaje mi sie ze Mały straci miejsce kosztem Maora
Ten "Mały" to ma przejebane. Co rundę traci miejsce w składzie, a to na rzecz Kirma, a to Pajlicia, a to Riosa, teraz go Melikson posadzi na ławce. W ogóle trzeba go było wypożyczyć do Championship, bo żaden z niego pożytek, przy takich zajebistych graczach jakich mamy, szkoda żeby tylko na ławce siedział

I tak z "Łobo" ma Wisła więcej pożytku (copyright raindog).

Dobrze, że sprzedaliśmy Marcelo: z Kowalskim to jeszcze mógł konkurować, ale przy Bunozie to by już sobie nie pograł
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2011 o godz. 21:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.02.2011, 20:22
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Tu a propos naszego niedoszłego wzmocnienia z poprzedniej rundy:
http://www.futbol.pl/artykul/100277.html

Milinkovic wylądował w Slovanie. Ciekawe czy zrobi karierę. Ja tam sie cieszę, że mamy Maora zamiast niego.
Dokładnie.

Taka gwiazda z niego była chciał kokosów to teraz ma ciekawe ile tam wyciągnie
I nawet lepiej że do nas nie trafił kokosów żądał , a Maor ma na pewno większy potencjał niż on.

Co do wychwalania Meliksona to bym się wstrzymał do 1 kolejki lub 2.

Cytat:
a co do przyszłego składu to wydaje mi się ze Mały straci miejsce kosztem Maora
Też tak myślę , Mały robi dużo szumu a prawie nic z tego nie ma oprucz tego że głupio sam traci piłki.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów