|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
o tym samym myślałem lecz z drugiej strony jakim cudem nie dostrzegli w Hiszpanii Uche,albo jak mogli przeoczyć Marcela?dlaczego np Juventus nie wypatrzyl Rudnevsa,a dopiero jak im nastrzelal,to się nim zainteresowali?niezbadane są wyroki skautów. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wracajac do tematu Meliksona, az sie boje co bedzie sie dziac na forum jezeli ten 'nieoszlifowany diament' i 'wielki transfer i ogromne wzmocnienei Wisly' sie nie sprawdzi, albo bedzie potrzebowac wiecej czasu na aklimatyzacje. Dodajac jego pochodzenie, odbedzie sie tutaj albo masowe samobojstwo, albo totalna apokalipsa.
wikink1: po ktorym filmiku z 'jutjuba' stwierdziles ze ma slaba psychike ? Niech te ferie sie juz skoncza...
Ostatnio edytowane przez mic : 01.02.2011 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
sam masz slaba psychike chce widziec mine takich jak Ty, jak ZOBACZA w TV (bo watpie ze na stadionie) cudowne zagrania Maora Meliksona w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wow, jakie oczekiwania co do gracza, ktory statystycznie wyglada slabiutko(nie notuje asyst) i ktory gra w przecietnym klubie izraelskim...dla mnie Melikson, to jedynie uzupelnienie skladu. Trzeba miec swiadomosc, skad przychodzi i jaka jest jego charakterystyka(podobno nie sprawdza sie przy twardej grze i to tez moze byc odpowiedz, dlaczego siedzi w Izraelu i to w takim klubie). W dodatku chlopak zaraz bedzie mial 27 lat, nie gra w reprezentacji... Radzilbym ostudzic troche swoje zapedy, bo moze wyjsc wielkie rozczarowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Oczywiście nie jest powiedziane, że Melikson się u nas sprawdzi, ale przyznać trzeba, że to pierwszy trasfer od baaardzo dawna, który tak rozpalił głowy kibiców.
Skoro się jaramy naszymi wzmocnieniami, zamiast jak zwykle biadolić - mimo, ze w sparingach wpier..dol 0:2 i 0:4 - to znaczy, że Stan na razie robi dobrą robotę ![]() A jak się nabytki sprawdzą - nikt nie wie. Ja stawiam, że połowa wypal (np. Jaliens i Melikson) a połowa nie (np. Genkow i Sivakow)*** ***nazwiska ustawione przyładowo - pewnie nie wypalą Ci na których najbardziej liczymy ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
For_FuN_ - wydaje ,mi się że zagramy w środku na dwóch twardych - Sobol z Białorusinem i przed nimi będzie hasał Melikson - oni dwaj czyściliby mu przedpole i asekurowali. Genkov na szpicy i Kirm z Małym na skrzydłach - tak coś czuję. Boukhari i Garguła oraz Wilk na zmiany. Wg. mnie taki był sens tych zakupów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Westersyl ,tekstami o umiejtnosciach Meliksona,rozbudzasz apetyty co do naszych utopijnych nadzieji ze przyjedzie ktos i odmieni nasza gre ![]() i 35 tys ludzi na kazdym meczu A co do Maora jeszcze obilo sie komus o uszy by ktos inny sie jeszce nim interesowal ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mnie zastanawia jedno dlaczego nasz nowy nabytek Siwakov ktory ma 23 lata , jedzie na zgrupowanie u-21 Białorusi ;D ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jak się nie mylę trzech zawodników może być starszych.
![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Między Bogiem, a prawdą to Melikson nie składa papierów o polskie obywatelstwo, bo czuje jakieś przywiązanie do Polski. W Izraelu robi tak, kto tylko może, szuka dziadków, czy innych krewnych, z rodzicami sprawa jest prosta. Dlaczego? Ułatwia to podróżowanie po Unii, obywatele polscy mają też ochronę prawną Unii itd.
W przypadku piłkarzy jest to o tyle wygodne, że nie zwiększają oni liczby piłkarzy spoza Unii, robiąc miejsce dla innych z Afryki czy z Ameryki Płd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Nie mówię,że Melikson tak samo zawiedzie jak Andy, ale z jego oceną poczekajmy aż zagra parę (przynajmniej) meczy. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dokładnie. Brasilia też był mistrzem treningów a w meczach róznie bywało. Dużo zależy od pierwszego meczu, ba od tego jak sie przywitał pierwszego dnia z druzyną i zrobił na niej wrażenie. Jesli cos pójdzie nie tak, później będzie mu ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
do oceny zawodnika na temat jego gry musimy się wstrzymać ...nie wiadomo jak się pokarze
przykład gwiazdy Warszawskiej która przyszła latem która radzi sobie z słabymi ,a z mocniejszymi jest niczym ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dokładnie, gość potrzebuje trochę czasu na wkomponowanie się w zespół... dla mnie jest nie do przyjęcia taka sytuacja kiedy wyzywa się nowego zawodnika po jednym nieudanym meczu (Shivakov, Jaliens), prawdą jest, że nie zagrali jakiegoś super olśniewającego meczu, ale trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że niedawno dołączyli do zespołu i odbyli z nim góra 2 treningi... całe szczęście, że transfery zostały przeprowadzone w miarę szybko, a nie tak jak to kiedyś było robione, za pięć 12. Chłopaki będą mieli więcej czasu na zgranie się przed startem rundy wiosennej.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Odbiegając od dyskusji na temat Maora oraz tego, czy się sprawdzi, czy też nie, chciałem zwrócić Waszą uwagę na sposób, w jaki Wisła przeprowadza w tym oknie transfery. Po pierwsze, wszystkie wzmocnienia są przeprowadzane na początku, nie na za pięć trzecia jak zwykle. Dzięki temu nowym zawodnikom łatwiej się zaaklimatyzować, a trenerowi skomponować z tego jakiś fajny team. Po drugie, przeprowadzamy transfery gotowkowe, co po ostatnich okienkach pozytywnie zaskakuje. Nie wygląda to już jak przekazywanie funduszy sp. TF kable, lecz raczej jak bilansowanie funduszy wewnątrz Wisły tylko i wyłącznie. Taka polityka transferowa ( np. teraz sprzedalismy 2 graczy za 2 miliony euro, a za te pieniądze sprowadziliśmy kilku innych) pozytywnie rokuje na przyszłość. Gdyby jeszcze rozwinąć mocniej sieć skautów..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Oczywiście nie chce deprecjonować umiejętności tego chłopaka bo nie widziałem go ani razu w akcji. Być może będzie wymiatał w naszej lidze ale równie dobrze może być u nas całkowitą klapą. Skąd wiemy jak się zaaklimatyzuje? Skąd wiemy jak będzie zachowywał się w starciu z takimi drwalami jak Lacic z Bełchatowa albo Thiago Cionek z Jagieloni? Nie wiemy... a jeśli nie wiemy to apeluje o powstrzymanie się z jakąkolwiek oceną nowych piłkarzy przynajmniej do pierwszych 5-8 kolejek. A już na pewno nie róbcie z nikogo półbogów jak kilku osobników powyżej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mylisz się. W ME U-21 mogą grać ci gracze, którzy nie skończyli 21 lat w momencie rozpoczęcia rozgrywek - eliminacje ruszyły w 2009 roku. W finałach, które z reguły są dwa lata później, grają w związku z tym 23-letni gracze - tak samo grał np. Jirsak kiedyś tam w ME.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A mnie martwi obsada bramki w Wisełce. widziałbym tu jakiegoś dobrego Polaka, a nie bałkańskie wynalazki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
ja wierzę, że Maor może być wzmocnieniem, ale dopóki nie zagra kilku meczów, a może nawet całej rundy to nie podjąłbym się oceny. Robienie z niego gwiazdy na podstawie youtube czy jednej relacji z treningu jest lekkomyślne. I tak jak zostało już to tutaj napisane, mamy w kadrze kilku zawodników m.in. Jirsak którzy na treningach są mistrzami podań, strzałów itp. a w meczu kompletnie się gubią. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To znaczy kogo konkretnie, bo napisać "jakiegoś" to każdy może. Tak samo jak w polu większość wolałaby Polaków, a praktycznie nikt nie podaje żadnych nazwisk. Valckx spod ziemi dobrych Polaków nie wyciągnie.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wojtek wejdz sobie na stronę Legii, oni w tym okienku podtrzymują tradycję i oferują dwutygodniowe urlopy brazylijczykom z drugiej ligii chinskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Maora,ufam, że Wisełka będzie miala w jego osobie bardzo dobrego rozgrywającego. Mam tylko pytanie do bardziej zorientowanych forumowiczów. Gdzieś czytałem, że Melikson już posiada polskie obywatelstwo, dzięki matce. A tymczasem "Gazeta Wspaniała Kraków" zamieszcza taki kawałek:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
O umiejętnościach zawodników albo ich braku
wyrobimy sobie opinie po kilku meczach na razie wszyscy wyglądają nieźle więc może być dobrze, jednak dodam ,że Rios też był wychwalany pod niebiosa na razie jest tak sobie choć ja jeszcze w niego wierze |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
O ile pamiętam to Uche przyszedł do nas z rezerw Espanyolu Barcelona, a one grały wówczas w III lidze, ale mogę się mylić. Cantoro przychodził do nas chyba z Serie C jako napastnik. Cóż trzeba mieć nadzieję, że Maor okażę się tak dobry jaki był Szymkowiak i w końcu po latach będziemy mieli rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|