The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2011, 12:48
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
A nie pamiętacie jak było z Frankowskim? U nas skończyło się okno transferowe, a i tak sprzedaliśmy go do Hiszpanii, bo tam okienko było otwarte dłużej. Więc my możemy kupować kogo chcemy z jakiejkolwiek ligi, jakiej tylko chcemy.
Kulą w płot bo sprzedaliśmy go jak jeszcze okienko było u nas otwarte. To był koniec sierpnia 2005.

Co nie zmienia faktu że masz racje ze my możemy kupić kogo chcemy bo u nas jest otwarte okienko i to się liczy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.02.2011, 12:48
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Myślicie, że łatwiej jest zaaklimatyzować się 17 letniemu chłopakowi w otoczeniu Serba, Izrealczyka, Bułgara etc. ? Po jakiemu on się z nimi porozumie w celu kupienia od starszego chłopaka czegoś czysto piłkarskiego czy chociażby mentalnego przygotowania do kariery ? Troszkę słabo to wyglądać będzie ;/
Jestem też ciekawy kto będzie prowadził konferencję po meczu jak zabraknie Polaka, ciekawe kto teraz będzie występował przed mikrofonami ? Sobol na pewno nie... więc ?
Żyjemy w świecie, gdzie Angielski staje się drugim językiem, także nie dramatyzowałbym aż tak. A w końcu każdy z piłkarzy chce kiedyś wyjechać na zachód, więc niech od młodego uczy się wielokulturowości. Bo do tej pory nasze "gwiazdy" zaliczały pierwsze pół sezonu za granicą jako udane, tylko dlatego bo jeszcze nie mieli z kim pić.

Dla mnie to w ogóle nie jest problemem, a bardziej powodem do radości, że w końcu nasz rynek się unormuje i za byle ogóra nie trzeba będzie płacić jakichś wyimaginowanych kwot - bo strzelił 3 bramki pod rząd, albo zrobił dwa udane wślizgi.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2011, 12:50
Może dosyc rozkmininia do kiedy otwarte jest w naszym przypadku okienko tranferowe?
Zainteresowani niech sobie poszukają kilka stron wczesniej (lub kilka lat wczesniej)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.02.2011, 12:51
Fajnie, że kadra skompletowana ;] Najgorsze jest jednak to, że nie ma żadnego Polaka z predyspozycjami do bycia "number one".
Skład na dzień dzisiejszy to prawie sami zagraniczni grajkowie ;]
Jovanic- Cikos,Chavez,Jaliens,Paljic-Kirm,Sivokov,Melikson,Jirsak,Małecki ?- Genkov
Chcecie takiej polityki ? Bo ja osobiście nie ... wole słabego Polaka, który kiedyś się odwdzięczy grą z orzełkiem gdy się ogra niż jakiegoś Czecha/Słowaka, który na starość nie będzie wiedział z kim tutaj grał w lidze ...

Wole Zagraniczna Wisle niz przereklamowanych psedu kopaczy z naszej buracznej Ligi ktorzy zadaja kokosow za marne drewno.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.02.2011, 12:56
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj skończyło się okno na zachodzie , więc czas na transfery zawodników którzy chcieli zmienić klub ale im się nie udało bądź nasz ulubiony temat czyli zawodnik z kartą na ręku.
Jeśli ten zawodnik z kartą w ręku okazałby się takim graczem jak Marcelo to byłbym jak najbardziej za. Faktem jest, że obecnie poza bramkarzem na kolejny transfer gotówkowy nie ma co liczyć, no chyba, że trafiłaby się jakaś wyjątkowa okazja.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.02.2011, 13:01
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Wole Zagraniczna Wisle niz przereklamowanych psedu kopaczy z naszej buracznej Ligi ktorzy zadaja kokosow za marne drewno.
Ciekawe czy tak samo będziesz twierdził jak rep. odniesie sukces na ME i takie Sadloki,Sobiechy pójdą za 3 mln euro a u nas taki Cikos za 200 tys. ... A skoro już my jesteśmy polakami to powinniśmy dbać o to co Polskie Ja nie mam nic przeciwko Zagranicznym grajkom, ale stosunek 1:1 powinien być zachowany a nie 1:10 ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.02.2011, 13:03
jak nasi działacze nie prześpią to można w takim okresie pozyskać bardzo wartościowych zawodników. W przypadku zawodników bardzo dobrych nie moglibyśmy konkurować z ligami zachodnimi, ale ta część konkurencji właśnie odpadła. Dobra oferta i "z braku laku" zawodnicy mogą jednak się zdecydować na grę dla nas.

Poza tym, jeśli na zachodzie zamknęło się okienko transferowe to wydaje mi się, że my możemy pozyskać stamtąd zawodników, ale oni od siebie wzajemnie ani od nas już nie. Czyli jeśli w takiej serie A jest np drugi bramkarz, który chce odejśc żeby grać regularnie, a nie zdążył odejść przed końcem okna transferowego to - zakładając że jest odpowiednio zdeterminowany do grania w I składzie - można nakłonić go do przejścia do nas, na co na pewno nie zdecydowałby się wcześniej. W podobnych okolicznościach pozyskaliśmy w końcu Siwakowa.

Najważniejsze wzmocnienia już są, teraz na lekkim luzie nasz dyrektor może sprowadzić jakąś niezłą okazję. W polityce transferowej ogólnie jest plus, kadrę praktycznie mamy, teraz można (ale nie trzeba) szukać dodatkowych wzmocnień
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2011, 13:03

Popatrzcie się na kim Wisła zarabiała najwięcej w ostatnich latach ? Głównie na Polakach (Dudka,Kuba, Brożki, Żuraw, Kosa, Franek, wyjątkiem tylko Uche, Diaz, Marcelo).?

Naprawdę nie jesteś w stanie sobie wytłumaczyć dlaczego dotychczas najwięcej zarabialiśmy na Polakach?

Przypomnę Ci zatem, że do niedawna Wisła zajmowała się hurtowym skupowaniem najlepszych polskich piłkarzy. Było to możliwe dzięki rozrzutności Cupiała i słabość pozostałych krajowych konkurentów.

Niestety w ciągu ostatnich kilku lat sytuacja się diametralnie zmieniła. Obecnie jesteśmy jednym z 4 polskich klubów (potencjalnie 6-7), które stać na ściągniecie najlepszych zawodników z Ekstraklasy. Dodaj sobie do tego ogólny spadek "jakości" rodzimych piłkarzy i w efekcie masz taka sytuację jak jest teraz- Polscy gracze są za drodzy w stosunku do prezentowanych umiejętności.

Jedynym sensownym rozwiązaniem jest zatem ściąganie zagranicznych zawodników i to zarówno ze sportowego jak i finansowego punktu widzenia.

Anthony09 rozumiem, że jak idziesz na zakupy to wybierasz tylko rzeczy wyprodukowane w Polsce? Żadnych Sony, Adidas, Algida, McDonalds, KFC, Starbucks, itd? Zacznij stosować miarę, którą chcesz oceniać Wisłe wobec swoich zachowań, zobaczymy jak na tym wyjdziesz.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 01.02.2011 o godz. 13:06.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.02.2011, 13:06
Fajnie, że kadra skompletowana ;] Najgorsze jest jednak to, że nie ma żadnego Polaka z predyspozycjami do bycia "number one".
Jovanic- Cikos,Chavez,Jaliens,Paljic-Kirm,Sivokov,Melikson,Jirsak,Małecki ?- Genkov
Chcecie takiej polityki ? Bo ja osobiście nie ... wole słabego Polaka, który kiedyś się odwdzięczy grą z orzełkiem gdy się ogra niż jakiegoś Czecha/Słowaka, który na starość nie będzie wiedział z kim tutaj grał w lidze ...
(...)
Myślicie, że łatwiej jest zaaklimatyzować się 17 letniemu chłopakowi w otoczeniu Serba, Izrealczyka, Bułgara etc. ? Po jakiemu on się z nimi porozumie w celu kupienia od starszego chłopaka czegoś czysto piłkarskiego czy chociażby mentalnego przygotowania do kariery ? Troszkę słabo to wyglądać będzie ;/
Jestem też ciekawy kto będzie prowadził konferencję po meczu jak zabraknie Polaka, ciekawe kto teraz będzie występował przed mikrofonami ? Sobol na pewno nie... więc ?
1. Twój skład jest bardzo mocno naciągany.
2. Odwdzięczy się? Pewnie tak jak Arboleda, prawda?
3. Jeśli wszyscy będą grać dla dobra Wisły, to nie będzie miał żadnego problemu z aklimatyzacją. Może nawet łatwiej będzie mu to uczynić, gdy otaczać będą go profesjonaliści, a nie naciągacze typu np. Bonin.
4. A jak ktoś siądzie przed mikrofonem i powie coś po angielsku, to rozumiem, że koniec świata?

Też chciałbym, żeby grało jak najwięcej Polaków, ale obecnie nie jest to możliwe. Wyłapaliśmy Wilka, który jest graczem obiecującym i miał odpowiednią kwotę w klauzuli. Jaki jest sens przepłacać?

Zresztą, polscy piłkarze wcale nie chcą tak bardzo grać w Polsce, a każdy sygnał zza granicy traktują jak szansę na zbawienie...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.02.2011, 13:33
Ciekawe czy tak samo będziesz twierdził jak rep. odniesie sukces na ME i takie Sadloki,Sobiechy pójdą za 3 mln euro a u nas taki Cikos za 200 tys. ... A skoro już my jesteśmy polakami to powinniśmy dbać o to co Polskie Ja nie mam nic przeciwko Zagranicznym grajkom, ale stosunek 1:1 powinien być zachowany a nie 1:10 ;/
A co Fryzjer ma grupy ME losować i ustawić sędziów, że mamy odnieść?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 01.02.2011, 13:35
Dragan sam mowil .Gdzie jest on a gdzie np Blaszczykowski Piszczek Lewandowski .To raczej kwestja poruszana przez Petresku .
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.02.2011, 13:36
Ja tez uważam, że ogólnie polscy piłkarze są słabi ale wiem tez jak kończyły się eksperymenty w stylu "Polacy do dupy, gramy tylko obcokrajowcami". Pogoń Szczecin się klub nazywał. Powiecie że tam szrotu naściągali, a ja się pytam skąd przypuszczenie, że tu będzie inaczej. Ja rozumiem dokupowanie obcokrajowców i wprowadzanie ich do druzyny która ma kregosłup i niezachwiane podstawy. Teraz w Wisle nie ma czegoś takiego. Jest to totalny zlepek obcokrajowców o poziomie piłkarskim słabym lub niewiadomym. Wszyscy się podniecacie Meliksonem, a nikt nawet nie widział jak on gra. Łatwiej jest wejść w druzynę co ma pewne schematy i zaprezentować się świetnie niż zaczynac w ekipie co nie ma pojęcie kto co ma robić. Melikson nawet jak jest dobry to pewnie będzie zagubiony gonił. Temat to polityka transferowa i ja takiej polityce mówię: nie. To nie może przynieść nic dobrego. Z drugiej strony szatnie z obcokrajowcami uważam za pozytyw jeśi chodzi o młodych polaków, którzy będą (miejmy nadzieję) kiedys pojawiac się w szatni. Ktos kiedys napisał, że najlepsze rozwiązanie dla Patryka to wyjechać bo tam z nikim nie pogada, podkuli ogon i skupi sie tylko na grze, nie bedzie kozaka zgrywał. I tak też może być w tym przypadku.

Co do transferów, najbardziej boli mnie atak. Tylko jeden napastnik kupiony. Żurawski i Rios to nie sa napastnicy (ten ma strzelać gole, tak?). Co jak Genkov sie spali? Co jak okaże się, że desperacka długa dzida na napsatnika nie działa jak kiedyś za Brożka bo bułgar jest za wolny? Ehhh duzo znakow zapytania i jednak wierzę, że będzie dobrze, ale jak spojrzę sobie na historie obcokrajowców w naszej lidze to zdarzali się niexli piłkarze ale to wyjątki. Svitlica był ostatnim zagranicznym królem strzelców...
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.02.2011, 13:38
A z Maaskantem kto w takim razie rozmawia? A moze Nasz trener biegle mowi po Polsku? Tak sie sklada kolego ze dziennikarze w wiekszosci znaja jezyki i dla nich nie ma problemu zeby rozmawiac w innym jezyku. Wiec skoncz juz dramatyzowac i wymyslac.
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member

Od: 09.2010

Stary 01.02.2011, 13:47
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Svitlica był ostatnim zagranicznym królem strzelców...
Chinyama wspólnie z Brożkiem w 2009 roku.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2011, 13:56

Ja tez uważam, że ogólnie polscy piłkarze są słabi ale wiem tez jak kończyły się eksperymenty w stylu "Polacy do dupy, gramy tylko obcokrajowcami". Pogoń Szczecin się klub nazywał. Powiecie że tam szrotu naściągali, a ja się pytam skąd przypuszczenie, że tu będzie inaczej. (...)

Jest to totalny zlepek obcokrajowców o poziomie piłkarskim słabym lub niewiadomym. (...)

. Melikson nawet jak jest dobry to pewnie będzie zagubiony gonił.

Temat to polityka transferowa i ja takiej polityce mówię: nie. To nie może przynieść nic dobrego. (...)

Ehhh duzo znakow zapytania i jednak wierzę, że będzie dobrze, ale jak spojrzę sobie na historie obcokrajowców w naszej lidze to zdarzali się niexli piłkarze ale to wyjątki.

Bo w Wiśle transfery przeprowadza profesjonalista a nie syn prezesa?

O poziomie sprowadzonych wypowiadasz się na podstawie czego? Zdjęc z oficjalnej?

Niby dlaczego ta polityka ma "nie przynieść nic dobrego"?

To samo można napisać o polskich piłkarzach- większość jest przeciętna z czasem zdarzają się wyjątki odstający od ogólnego marazmu. Niby co to ma udownodnic?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.02.2011, 14:02
Latwo jest wydawac cudza kase.Chcesz placic milony za gowno wartych zawodnikow plus ich wygorowane place. Patrz Lobodzinski wszak to byla gwiazda, Iwanski tez i wielu takich i koncertowo doja kluby.

Wystarczy ze raz kopnie pilke prosto i juz gwiazda, podpisac kontrakt z frajerami najlepiej na 5 lat dwie godzinki potrenowac i sie lansowac po galeriach. Potem jak wtopa na meczu to sezon za ciezki a dopieri piata kolejka, przyja puchary i sraja w pory bo przyjechali z Azerbejdzanu. To jest polski kopacz- ZERO AMBICJI.
Wole Cikosza czy Bunoze potykajacych sie o wlasne nogi ale walczacych niz polskich opierdalaczy.
,
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.02.2011, 14:02
Ale niech nikt nie porównuje Pogoni Szczecin i szrotu z Brazylii tam sprowadzonego do bardzo dobrych transferów Wisły Kraków. Wtedy Pogoń w jednym okienku zrobiła sobie ze składu "brazylianę" ściągając hurtem bodaj 20 brazylijskich piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.02.2011, 14:35
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale niech nikt nie porównuje Pogoni Szczecin i szrotu z Brazylii tam sprowadzonego do bardzo dobrych transferów Wisły Kraków. Wtedy Pogoń w jednym okienku zrobiła sobie ze składu "brazylianę" ściągając hurtem bodaj 20 brazylijskich piłkarzy.
Osobiście kibicowałem projektowi Ptaka. Uważałem,że jak mu się powiedzie, to wtedy polscy mierni kopacze zejdą do normalnych wymagać cenowych. Tylko kto mógł przypuszczać,że Ptak będzie ściągał tak słabych piłkarzy. Oni w jakiś ligach stanowych grali czy coś?Ogólnie tragedia,robił to bez głowy. Ale to był już pierwszy znak,że można budować drużynę niekoniecznie opartą o Polaków, którzy nie dają nic w zamian za swoje gigantyczne honoraria.

Z drugiej strony nie ma się co dziwić,rynek wszystko weryfikuje. Nie ma dobrych Polaków co potrafią piłę prosto kopnąć, no to kupuje się takich co to umieją ale za granicą i to za rozsądne pieniądze.

Czy uważacie,że z naszej ligi udałoby się pozyskać za 700 tysięcy euro rozgrywającego?W życiu, zaraz byłoby 1 mln euro to minimum z tendencją wzrostową.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.02.2011, 14:40
Nie znam żadnego dobrego rozgrywającego z ligi polskiej. W ogóle jak się zapytać kbiica Ekstraklasy kto jest najlepszym pomocnikiem w lidze to zazwyczajnastaje cisza. Ktoś powie, że Sobol, kto inny że Stilic. Ale prawda jest taka, że pierwszy lepiej gra rękami i barkami niż nogami. A drugi to chimera i gra kiedy mu się chce.
..
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Ciekaw jestem czy na kolejnym obozie mozemy sie spodziewac na testach jakichs wynalazkow z Brazylii czy Afryki. Mozna by wsumie wziasc jakiegos obiecujacego napastnika.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Popatrzcie się na kim Wisła zarabiała najwięcej w ostatnich latach ? Głównie na Polakach (Dudka,Kuba, Brożki, Żuraw, Kosa, Franek, wyjątkiem tylko Uche, Diaz, Marcelo). Ale to jest jeszcze nic, bo kolejny czynnik osłabiający nasz klub to wartość przejścia z ME do I drużyny.
Ja wychodzę z tego samego założenia. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom, ale gdybym chciał kibicować drużynom, które są niepolskie, to oglądałbym futbol brytyjski, a nie naszą ekstraklasę. Chyba każdy woli obejrzeć piękne bramki Berbatova niż starania Genkova, a jeżeli ktoś ogląda mecz z udziałem tego drugiego, to dlatego, że kibicuje polskiej drużynie.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.02.2011, 14:43
Cytat:
Ale niech nikt nie porównuje Pogoni Szczecin i szrotu z Brazylii tam sprowadzonego do bardzo dobrych transferów Wisły Kraków.
Jaką ty masz pewność, że są to bardzo dobre transfery. Daj im pograć. Niech pokażą na co ich stać
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 01.02.2011, 14:43
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Bo w Wiśle transfery przeprowadza profesjonalista a nie syn prezesa?

O poziomie sprowadzonych wypowiadasz się na podstawie czego? Zdjęc z oficjalnej?

Niby dlaczego ta polityka ma "nie przynieść nic dobrego"?

To samo można napisać o polskich piłkarzach- większość jest przeciętna z czasem zdarzają się wyjątki odstający od ogólnego marazmu. Niby co to ma udownodnic?
Mówiąc o zlepku zawodników chodziło mi o to jak to teraz wygląda. A jak to wygląda przekonałem sie na podstawie poprzedniej rundy. Z pierwszego składu odszedł tylko Brożek i Pawełek więc nowi będą wchodzić w ten totalny bałagan.

Boje sie że polityka nie przyniesie nic dobrego bo jeszcze nikomu nie udalo się na samych obcokrajowcach zbudować mocnej ekipy. Że niby oni wszyscy są po 3 razy lepsi niż polscy piłkarze?

Oglądasz polską ligę? Jak tak to powiedz po każdej przerwie jesteś olśniony w stylu "o jaki zajebisty obcokrajowie", "jaki mega transfer". Raczej jest to mizeria i goście z zagranicy nie wyrózniaja się zupełnie niczym. Dobra, polscy tez grają lipę, ale łatwiej zbudować zespół z rozumiejących sie rodaków niz ze zbieraniny z całego świata.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 01.02.2011 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.02.2011, 14:44
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Osobiście kibicowałem projektowi Ptaka. Uważałem,że jak mu się powiedzie, to wtedy polscy mierni kopacze zejdą do normalnych wymagać cenowych. Tylko kto mógł przypuszczać,że Ptak będzie ściągał tak słabych piłkarzy. Oni w jakiś ligach stanowych grali czy coś?Ogólnie tragedia,robił to bez głowy. Ale to był już pierwszy znak,że można budować drużynę niekoniecznie opartą o Polaków, którzy nie dają nic w zamian za swoje gigantyczne honoraria.

Z drugiej strony nie ma się co dziwić,rynek wszystko weryfikuje. Nie ma dobrych Polaków co potrafią piłę prosto kopnąć, no to kupuje się takich co to umieją ale za granicą i to za rozsądne pieniądze.

Czy uważacie,że z naszej ligi udałoby się pozyskać za 700 tysięcy euro rozgrywającego?W życiu, zaraz byłoby 1 mln euro to minimum z tendencją wzrostową.
Również kibicowałem temu projektowi, bo Ptak gdyby ściągnął nieco lepszych piłkarzy, to wtedy pokazałby jaki jest poziom ligi. Wszak chyba i tak coś udowodnił, bo Pogoń utrzymała się tymi Brazylijczykami przez sezon w lidze - popraw mnie jeśli się mylę.

I jeszcze komentarz do Twojego trzeciego akapitu - niech mi ktoś wskaże polskiego piłkarza, który w ogóle mógłby być takim rozgrywającym chociaż jak Melikson, bo ja niestety nie jestem w stanie takiego zawodnika znaleźć.

skeba napisał(a):Wyświetl post
Jaką ty masz pewność, że są to bardzo dobre transfery. Daj im pograć. Niech pokażą na co ich stać
No jakby porównać transfery Brazylijczyków do Pogoni z transferami Wisły, to są to bardzo dobre transfery.

Mówiąc o zlepku zawodników chodziło mi o to jak to teraz wygląda. A jak to wygląda przekonałem sie na podstawie poprzedniej rundy. Z pierwszego składu odszedł tylko Brożek i Pawełek więc nowi będą wchodzić w ten totalny bałagan.
Też nie podobają mi się rewolucje kadrowe, to wynik zaniedbań i zbyt bardzo pasywnej polityki transferowej Cupiała. Wierzę jednak, że po tych zawirowaniach kadrowych to wszystko się ustabilizuje i będziemy się cieszyć ze zwycięstw Wisły w czymś więcej niż tylko w polskiej lidze. Maaskant jest dobrym trenerem i potrafi zmontować świetną drużynę z zagranicznych piłkarzy. Choćby taka tylko na pozór głupia nauka języka polskiego, czy wspólne śniadania i obiady. To sprzyja dobrej atmosferze w drużynie. A poza tym, to gdzieś w wywiadach pojawiały się informacje, że piłkarze Wisły w przeszłości i to tej z ostatnich 10 lat grali przeciwko trenerowi by go wyrzucić. Nie wiem czy o tym nie mówił Andrzej Iwan. Z zagranicznymi tak nie będzie.

Boje sie że polityka nie przyniesie nic dobrego bo jeszcze nikomu nie udalo się na samych obcokrajowcach zbudować mocnej ekipy. Że niby oni wszyscy są po 3 razy lepsi niż polscy piłkarze?
Ja wierzę, że są lepsi, może nie 3 razy lepsi, ale napewno są tak samo dobrzy jak najlepsi polscy piłkarze i w dodatku kosztują 3 razy mniej.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 01.02.2011 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 01.02.2011, 14:45
Pewnie każdy by wolał oglądać i kibicować Wiśle złożonej w większości z Polaków , ale zastanówcie się jacy polscy zawodnicy mogliby być REALNYM WZMOCNIENIEM ? Ja w tej chwili takich nie widzę. Nie piszcie o Sobiechu czy Sadloku bo to na razie wielka niewiadoma , oczywiście są to zawodnicy utalentowani ale czy byliby w stanie wskoczyć do pierwszej 11 i od razu być wiodącymi postaciami ? Wątpię .
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 01.02.2011, 14:53
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie każdy by wolał oglądać i kibicować Wiśle złożonej w większości z Polaków , ale zastanówcie się jacy polscy zawodnicy mogliby być REALNYM WZMOCNIENIEM ? Ja w tej chwili takich nie widzę. Nie piszcie o Sobiechu czy Sadloku bo to na razie wielka niewiadoma , oczywiście są to zawodnicy utalentowani ale czy byliby w stanie wskoczyć do pierwszej 11 i od razu być wiodącymi postaciami ? Wątpię .
A Genkov, Melikson, Sivakov to są mega postaci, wielce utalentowani i majacy mega doświadczenie w Europie gwarantujace to że będa gwiazdami w Polsce. Dlaczego oni sa wedlug Ciebie pewniakami? Dlaczego bezkrytycznie na nich patrzysz i myslisz, że Genkov jest lepszy od Sobiecha? Ja zaznaczam, że tego nie wiem i chce się sam przekonać. Ale jak ktoś pisze, że są to super transfery bez jednego meczu o stawkę w ich wykonaniu to sieje demagogię.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.02.2011, 14:58
A Genkov, Melikson, Sivakov to są mega postaci, wielce utalentowani i majacy mega doświadczenie w Europie gwarantujace to że będa gwiazdami w Polsce. Dlaczego oni sa wedlug Ciebie pewniakami? Dlaczego bezkrytycznie na nich patrzysz i myslisz, że Genkov jest lepszy od Sobiecha? Ja zaznaczam, że tego nie wiem i chce się sam przekonać. Ale jak ktoś pisze, że są to super transfery bez jednego meczu o stawkę w ich wykonaniu to sieje demagogię.
W zupełności się z Tobą zgadzam, że na jakiekolwiek oceny to trzeba poczekać nawet i do kwietnia po kilku meczach o stawkę. Ale po części zgodzę się i z tamtym użytkownikiem- Dinamo Moskwa nawet na Sobiecha czy Sadloka by nie spojrzało. Nie kuło by to Was w oczy? Voronin, Kuranyi i... Sobiech
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.02.2011, 15:00
Bo Gienek jest wychowany w innej szkółce piłkarskiej A Sobiech ..... Sobiech będzie uznawany talentem w Polsce i mega gwiazda , to co on jeszcze robi w Polsce czemu nie gra za granica skoro taki talent i w ogolę ?

Podaj mi 11 zawodników (Polskich) którzy są wstanie wejść do składu od teraz i być wiodącymi postaciami w Wiśle aaaaa bym zapomniał podaj jeszcze ceny kontraktów i transferu.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.02.2011, 15:04
Boje sie że polityka nie przyniesie nic dobrego bo jeszcze nikomu nie udalo się na samych obcokrajowcach zbudować mocnej ekipy.
Mówisz tylko o polskiej piłce czy ogólnie. Bo Inter wszystkie trofea w tym roku zdobył z 3 czy 4 włochami w kadrze z czego ani jeden nie był podstawowym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.02.2011, 15:08
Lepiej chyba dać 0,5 mln za Genkova, który w bułgarskiej strzela na zawołanie, grał w pucharach, no i z jakiegos powodu Dynamo dało za niego 2,5 mln swego czasu niż 1 mln za Sobiecha, którego jak na razie najlepszym osiągnięciem jest 10 bramek w polskiej lidze.
Lepiej dać 700 tysięcy za Meliksona niż 4mln za Mierzejewskiego, bo nie wydaje mi się żeby Maor był 5-6 razy gorszy.
Tu nie chodzi o to czy oni są lepsi od Polaków, tylko że ceny piłkarzy, którym się udało kilka razy piłkę prosto kopnąć w Polsce to jest kosmos, podobnie ma się rzecz z pensjami, jak czytam że Bonin odrzuca oferty bo on jest gwiazda i ma swoje wymagania to mnie śmiech ogarnia...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów