The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 18:45
Najpiękniejszym okienkiem będzie to, w którym pozbędziemy się Łobo i Kowalskiego (lub chociaż jednego).

Zamiast bramkarza mogliby poszukać bocznego obrońcy. Jovanić na polską ligę powinien starczyć. Kew mógłby pójść na prawą obronę (tragiczny Cikos), środek Bunoza i Chavez spisywał się z meczu na mecz w ekstraklasie coraz lepiej sobie radzili...
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.01.2011, 18:46
Zapomniałeś o Kowalskim
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.01.2011, 18:46
borsuk napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już się bawimy w taki estetyczny sposób to w ćwiczonym ostatnio przez Roberta ustawieniu mamy takie pole manewru:

mocno to wyglada ...

genkow/zuraw

w lecie lewy obronca plus napastnik
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2011, 18:48
willow napisał(a):Wyświetl post
Bardzo się cieszę z transferów, mam nadzieję, że chłopcy będą warci pieniędzy i naszych obgryzionych paznokci
Mamy bardzo ciekawą sytuację w II linii, szalona konkurencja. Trochę gorzej wypada blok defensywny według mnie oraz atak. Jestem zdania, że powinniśmy pozyskać dobrego napastnika. Pomijam już fakt, że (tfu tfu) Genkow może złapać kontuzję, albo po prostu się nie sprawdzić i praktycznie nie mamy kim ukłuć z przodu. Podobnie jak nie przemawiają do mnie nasi boczni obrońcy: Cikos i Paljic.
Ale ok, nie marudzę. Dziś czas na radowanie się z udanego (mam nadzieję) okienka transferowego.
Zgadzam się w 200%, zresztą jak wszyscy chyba. A co do boków obrony to może Branco odpali i "Wiosną kibice zobaczą lepszego Branco" !!!

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.01.2011, 18:49
Czemu mamy się nie cieszyć z tego transferu ? idzie nowa jakość do Wisły. Nadchodzi kres Łobodzińskich i Kowalskich w Wiśle. Swoją droga dziwie się, że Maaskant zamiast wystawiać 25 letniego chłopa, z którego już nic nie będzie nie wpuścił w takim sparingu jak wczoraj młodego Nalepe. No ale to są decyzje treneiro i trzeba je szanować.
Chciałem jeszcze się odnieść do wielkiego najazdu na Bunoze, że jest drewniany,słaby szrot itp.
Fakt może technikiem jakimś świetnym to on nie jest ale ubiegłej rundzie zwykle grał poprawnie i równo. A zwłaszcza gdy tworzył parę z pewnym i doświadczonym obrońcą (Cleber,Chaves) wtedy błędów nie popełniał i nie mówcie przeciwnicy, że ktoś za niego odwalał robotę i to tuszowało jego niski poziom. Zauważcie, że zwykle gdy grał z Kowalskim to obydwoje grali jakieś fokstroty i nie wiadomo co jeszcze. IMO przyczyna jest taka, że po prostu z Kowalskim się źle gra bo jest nieprzewidywalny, nigdy nie wiadomo kiedy się urwie i przez to Bunoza nie ma pewności w swoich wejściach.
Nie jestem wielkim fanem Bunozy tak jak mogłoby z tej wypowiedzi wynikać. Chodzi mi o to aby zaapelować do zdrowego rozsądku ludzi którzy ciągle narzekają, że słaby, że z zagranicy, że drewniany pamiętajcie, że on ma 23 lata niespełna . Ponadto jestem przekonany, że gdyby wzięli jego rówieśnika Polaka do pierwszej drużyny i on grałby swoja pierwszą rundę w pierwszej drużynie Wisły w ekstraklasie tak jak Bunoza, na takim poziomie. To jestem pewien, że raz. już by go smuda do kadry brał. dwa nawet jakby zdarzały mu sie słabe mecze, koślawe zagrania, babole to każdy by mówił " młody jest musi się ograc dajmy mu szanse, ma chłopak talent, będą z niego ludzie". Na bank tak by było. To jest oczywiście gdybanie, ale mam nadzieje, że da do myślenia tym wiecznym krytykom naszych piłkarzy zwłaszcza tych nowych i zza granicy. Nie wiem dlaczego jest u nas przekonanie, że zawsze na piłkarzy zza zagranicy patrzy się jak na szrot i wrzuca do jednego worka gości mających po 27-30 lat bez osiągnięć zero otarcia się o kadrę oraz młodych gości którzy jeszcze się mogą rozwinąć, ale na jakiej podstawie niektórzy na wstępie stwierdzili, że jak przychodzi ktoś z za granic za darmo albo za 200k E to jest to szrot.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 31.01.2011, 18:56
Jako że około połowy stycznia krytykowałem Stana i Basałaja - po dokonaniu transferów z nieukrywaną przyjemnością mogę odetchnąć z ulgą i stwierdzić, że nie miałem racji

Dokonane w tym okienku transfery wyglądają w końcu na przemyślaną i robioną z głową akcję, co dla kibica Wisły wcale pewne nie było Jeśli uda się jeszcze ściągnąć sensownego bramkarza i pozbyć najsłabszych ogniw - będzie można powiedzieć - pełen szacun panowie z Zarządu

Oczywiście pełna wartość nowych zawodników "wyjdzie w praniu" czyli podczas ligi, ale na chwilę obecną zrobiono chyba wszystko co było można, żeby zacząć naprawiać rozległe szkody wyrządzone w poprzednich okienkach. Oby tak dalej!

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Stary 31.01.2011, 18:56
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Czemu mamy się nie cieszyć z tego transferu ? idzie nowa jakość do Wisły. Nadchodzi kres Łobodzińskich i Kowalskich w Wiśle. Swoją droga dziwie się, że Maaskant zamiast wystawiać 25 letniego chłopa, z którego już nic nie będzie nie wpuścił w takim sparingu jak wczoraj młodego Nalepe. No ale to są decyzje treneiro i trzeba je szanować.
Chciałem jeszcze się odnieść do wielkiego najazdu na Bunoze, że jest drewniany,słaby szrot itp.
Fakt może technikiem jakimś świetnym to on nie jest ale ubiegłej rundzie zwykle grał poprawnie i równo. A zwłaszcza gdy tworzył parę z pewnym i doświadczonym obrońcą (Cleber,Chaves) wtedy błędów nie popełniał i nie mówcie przeciwnicy, że ktoś za niego odwalał robotę i to tuszowało jego niski poziom. Zauważcie, że zwykle gdy grał z Kowalskim to obydwoje grali jakieś fokstroty i nie wiadomo co jeszcze. IMO przyczyna jest taka, że po prostu z Kowalskim się źle gra bo jest nieprzewidywalny, nigdy nie wiadomo kiedy się urwie i przez to Bunoza nie ma pewności w swoich wejściach.
Nie jestem wielkim fanem Bunozy tak jak mogłoby z tej wypowiedzi wynikać. Chodzi mi o to aby zaapelować do zdrowego rozsądku ludzi którzy ciągle narzekają, że słaby, że z zagranicy, że drewniany pamiętajcie, że on ma 23 lata niespełna . Ponadto jestem przekonany, że gdyby wzięli jego rówieśnika Polaka do pierwszej drużyny i on grałby swoja pierwszą rundę w pierwszej drużynie Wisły w ekstraklasie tak jak Bunoza, na takim poziomie. To jestem pewien, że raz. już by go smuda do kadry brał. dwa nawet jakby zdarzały mu sie słabe mecze, koślawe zagrania, babole to każdy by mówił " młody jest musi się ograc dajmy mu szanse, ma chłopak talent, będą z niego ludzie". Na bank tak by było. To jest oczywiście gdybanie, ale mam nadzieje, że da do myślenia tym wiecznym krytykom naszych piłkarzy zwłaszcza tych nowych i zza granicy. Nie wiem dlaczego jest u nas przekonanie, że zawsze na piłkarzy zza zagranicy patrzy się jak na szrot i wrzuca do jednego worka gości mających po 27-30 lat bez osiągnięć zero otarcia się o kadrę oraz młodych gości którzy jeszcze się mogą rozwinąć, ale na jakiej podstawie niektórzy na wstępie stwierdzili, że jak przychodzi ktoś z za granic za darmo albo za 200k E to jest to szrot.
Nie pamiętam by ostatnio ktos nadawal na Bunoze. Zresztą we wczorajszym sparingu był według mnie najlepszym piłkarzem Wisły. Ma swoje braki ale ja uważam, że za rok to będzie najlepszy stoper Wisły. Co do Kowalskiego, Branco i Łobo to wszyscy raczej mamy zdanie podobne : SZROT !

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 31.01.2011, 18:58
Ja dodam jeszcze, że cieszymy się z piłkarzy, ale dla mnie cichym bohaterem jest Stan. Spójrzcie, jaki gość jest skuteczny - praktycznie załatwił wszystkich tych, których chciał Maaskant. Sytuacja w Wiśle od wielu lat nie do pomyślenia. Czapki z głów, Panie Valckx!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.01.2011, 18:59
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
czepianie się Mateusza Kowalskiego uważam za nieładne. Chłopak ma umiejętności takie jakie ma (no niezbyt wysokie). Ale nie przypominam sobie by przeszedł obok meczu, odpuścił czy mówiąc wprost olał! Raczej przeciwnie zawsze był zaangażowany i waleczny. Zawsze też cenił i szanował Wisłę - jego klub! Pewnie, jeżeli Wisła ma grać skutecznie w pucharach, to nie na nim musi się opierać obrona. Powinni być lepsi zawodnicy a Mateusza powinniśmy z całym szacunkiem - bo to Wiślak - pożegnać i życzyć szczęścia w nowym klubie. Ale póki to nie nastąpi miejmy dla człowieka szacunek! Nie jego wina, że Wisła nie zatrudniła lepszych stoperów. On robi co może i naprawdę widać, że się stara.
Właśnie! Taki Bunoza odpierdala cyrk w polu karnym w co drugiej akcji i połowa pokemonów robi z niego wielką nadzieję białych, a po naszym wychowanku jeździ się jak po łysej kobyle. A - śmiem twierdzić - umiejętności obu są podobne, może Kowalski jest trochę mniej pokraczny, ale to chyba nie powód żeby sobie tak folgować?

Albo taki Branco - ewidentnie gość nie wie o co chodzi, próbuje beznadziejne ustawianie się nadrabiać głupimi faulami i do tego napierdala w trybuny z każdej pozycji z przyczyn tylko sobie wiadomych.

Albo taki Łobodziński - to jest dopiero materiał! Takiego odpuszczania jakie on prezentuje to dawno nie widziałem. Gość przewraca się na sama myśl o starciu z przeciwnikiem...

Mamy w drużynie masę piłkarzy wypalonych, przepłaconych, czy też zwyczajnych fujar. Jeżdżenie akurat po wychowankach, którzy zarabiają najmniej w kadrze i przynajmniej się starają jest po prostu nie fair.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
PS. Chyba ze chciałbyś standardy rodem z Kałuży i zastraszanie piłkarzy, które ma skutkować "porozumieniem" i zrzeknięciem się pieniędzy. (podpowiedź: to jeszcze odnośnie Jirsaka, Łobo i innych do pozbycia się)
Ja bym raczej wziął przykład z Polonii i założył nasz własny "Klub Kokosa" (u nas może się nazywać "Klubem Łobo"). Z gościa pożytku i tak nie ma, a wystawianie go w ME to wypaczanie sensu tych rozgrywek. Jak się tak bardzo przywiązał do pensji, to niech przynajmniej straci alibi w postaci "walki o skład" (gdzie ja widziałem u niego wszystko, tylko nie walkę).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.01.2011 o godz. 19:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 31.01.2011, 19:00
No to gratulacje.
Po tej calej histerii to Maor bedzie mial duza presje, a druzyna jak widac po tym 0-4 jeszcze nie gotowa wiec przed nim trudne zadanie. Ja jednak wierze ze sobie poradzi choc duzo zalezy od reszty druzyny bo sam wiele nie zdziala (w koncu to gra zespolowa).
Nie jestem kibicem Wisly wiec jesli mowie ze to dobry transfer to to nie jest gadanie na wyrost napalonego kibica (jak tu czesto bywa na tym forum) tylko obiektywne spojrzenie
Oczywiscie kazdy transfer niesie za soba ryzyko, ale bez ryzyka niema sukcesow.

Osobiscie mam nadzieje ze to tylko poczatek sciagania pilkarzy z Izraela do Polski, bo Izrael to rynek dobrych pilkarzy napalonych na slowo Europa
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.01.2011, 19:01
Bunoza wczoraj przecież był najlepszy. Nie dość że nie kopał się po głowie z tyłu to jeszcze pchał sie do przodu. Nawet w okolicach 90 minuty szedł Małeckiemu po skrzydle tyle ze Małecki zamiast mu podać potknął się na piłce. Jak się ma 195 cm wzrostu to zawsze ktoś wypatrzy ruchy paralityka . Uważam że będzie z niego pożytek
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.01.2011, 19:02
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Nie pamiętam by ostatnio ktos nadawal na Bunoze. Zresztą we wczorajszym sparingu był według mnie najlepszym piłkarzem Wisły.
Jak to? Wystarczy poczytać KAŻDĄ wypowiedź wolfyego. Pragnienie nazwania szrotem Bunozy jest u niego zbyt wielkie, nie może się jemu oprzeć.

Co do reszty posta się zgadzam - Bunoza będzie za rok najlepszym stoperem Wisły.

Edit. Dopiero teraz przeczytałem wypowiedź wolfyego Jakbym zgadł

No, coż jesteśmy pokemonami
Ostatnio edytowane przez fialo : 31.01.2011 o godz. 19:05.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.01.2011, 19:04
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Chciałem jeszcze się odnieść do wielkiego najazdu na Bunoze, (...) on ma 23 lata niespełna .
Niejaki Kompany (stoper) grał w pierwszej drużynie Anderlechtu mając 17 lat i nikt nie poprawiał po nim błędów w ustawieniu czy interwencjach.

Zeby nie było: dostrzegam różnicę między Bunozą a Kompanym, ale do licha Bunoza (choc nie jestem aż tak krytyczny wobec niego jak znakomita część forum) już powinien grac jak chocby 17- letni Kompany
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.01.2011, 19:07
Szkoda że nikt nie dostrzegł co Bunoza odp... w obronie, do przodu to może się pchać jak nauczy się bronić a z tym jest kiepściutko. Widać jakich to ekspertów mamy na forum - Bunoza graczem meczu - buehehehe
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 31.01.2011, 19:07
skeba napisał(a):Wyświetl post
A to już problem osób, które zatrudniały te osoby.
Tych osób już nie ma. Jest to problemy Stana, który na kontrakt Łobodzińskiego czy Jirsaka nie ma żadnego wpływu...
skeba napisał(a):Wyświetl post
1 rok + możliwość przedłużenia - nie wypali gracz - usuwa się go i próbuje dalej.
A jak zawodnik powie nie, to co wtedy?

A jak wypali i pójdzie do Olympiakosu jak Kuźba to co wtedy?

Na tym polega podpisywanie kontraktów. Raz człowiek się przejedzie podpisując wysoki kontrakt z Łobodzińskim czy Dawidowskim, ale czasami podpisze sie głodowy kontrakt z takim Błaszczykowskim i sprzeda za grube miliony...
Ddf
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.01.2011, 19:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niejaki Kompany (stoper) grał w pierwszej drużynie Anderlechtu mając 17 lat i nikt nie poprawiał po nim błędów w ustawieniu czy interwencjach.

Zeby nie było: dostrzegam różnicę między Bunozą a Kompanym, ale do licha Bunoza (choc nie jestem aż tak krytyczny wobec niego jak znakomita część forum) już powinien grac jak chocby 17- letni Kompany
Jakby 17 letni Kompany grał jak Bunoza, to by nie tylko nie grał w pierwszym składzie, ale pewnie nawet z rezerw by go pogonili. Zasada jest tutaj prosta - liczy się nie wiek, a umiejętności.
A jak za rok Bunoza będzie najlepszym stoperem Wisły, to będzie pewnie znaczyło, że pozbyliśmy się wszystkich pozostałych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.01.2011, 19:10
Chciałbym zobaczyć naszego Gordana naprzeciwko niskiego, szybkiego, zwrotnego, dysponującego dobrym zwodem napastnika z ligi hiszpańskiej. Boje się, że wówczas jednoznacznie rozstrzygnięto by jego ,,potencjał" i możliwości zrobienia kariery. Co innego Chavez - dla mnie zawodnik pokroju Arboledy. Cikosza również da się obrobić, gdyż ma świetne warunki fizyczne, jest szybki, wybiegany, tyle że na razie gra słabo taktycznie i zbyt łatwo daje się ogrywać w pojedynkach jeden na jeden.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.01.2011, 19:13
Bunoza (choc nie jestem aż tak krytyczny wobec niego jak znakomita część forum) już powinien grac jak chocby 17- letni Kompany
Jak 17 letni Komany to w naszej lidze malo kto gra. Nawet 35 latni Bosacki.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.01.2011, 19:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bunoza wczoraj przecież był najlepszy. Nie dość że nie kopał się po głowie z tyłu to jeszcze pchał sie do przodu. Nawet w okolicach 90 minuty szedł Małeckiemu po skrzydle tyle ze Małecki zamiast mu podać potknął się na piłce. Jak się ma 195 cm wzrostu to zawsze ktoś wypatrzy ruchy paralityka . Uważam że będzie z niego pożytek
Bunoza przez znaczna czesc meczu robil u nas za rozgrywajacego. Raz niewiele braklo, aby z jego rozegrania i swietnego zwodu padla bramka, gdyby tylko troche delikatniej zagral koncowa pilke.

Taka postawa wynikajaca z braku gry srodkowych pomocnikow, nie moze byc raczej powodem do zadowlolenia.

Mimo wszystko kilka wczorajszych zagran Bunozy bylo niczym na przekor temu, o czym ciagle pisze Wolfy.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.01.2011, 19:16
Najlepszy poniedziałek w tym miechu Zdałem semestr i Melikson podpisał

Teraz trzeba wierzyć w to że nasze 3 nowe nabytki będą wzmocnieniem.

Następna sprawa mają parę tyg. na zgranie się dużo a jednak mało , mam nadzieję że Maaskant zrobi to co trzeba i dobrze ich ustawi i będą grać jako tako.

Ale to i tak mało jeszcze jest potrzeba 2 obrońców i brakarz i jeszcze napastnik.
Teraz pewnie tych transferów nie będzie na pewno pozyskają bramkarza w tym okienku resztę będą szukać w Lecie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.01.2011, 19:19
Powinien, nie powinien. Nie każdy ma taki sam talent/predyspozycje/warunki do rozwoju. Poza tym Ciężko wyznaczać świetnego obrońcę jako punkt odniesienia do oceny każdego obrońcy, że skoro akurat Kompany był na tyle dobry że dał rade grać w wieku 17 lat w pierwszym składzie Anderlechtu Bruksela to każdy powinien też taki poziom mieć.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.01.2011, 19:19
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Bunoza przez znaczna czesc meczu robil u nas za rozgrywajacego. Raz niewiele braklo, aby z jego rozegrania i swietnego zwodu padla bramka, gdyby tylko troche delikatniej zagral koncowa pilke.

Taka postawa wynikajaca z braku gry srodkowych pomocnikow, nie moze byc raczej powodem do zadowlolenia.

Mimo wszystko kilka wczorajszych zagran Bunozy bylo niczym na przekor temu, o czym ciagle pisze Wolfy.
Jasne. Kogo obchodzi, że gość notorycznie robi zagrożenie pod własnym polem karnym? Ważne, że czasem wyjdzie do przodu, z czego oczywiście i tak nic nie wynika. Ale to wina partnerów genialnego Gordana, bo on dwa razy s.......ił pod własnym polem karnym trzy razy piłkę wyprowadził - więc jest na plus, że sparafrazuję Kowalczyka.
Ma na razie chłopak więcej szczęścia niż umiejętności, ale i tak ryzyko trzeba minimalizować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.01.2011, 19:24
Cytat:
A jak zawodnik powie nie, to co wtedy?

A jak wypali i pójdzie do Olympiakosu jak Kuźba to co wtedy?
To się takiemu zawodnikowi zamiast np. 250 tysięcy euro, daje 280-300 tys.

Strata 30-50 tys euro jest chyba lepszym rozwiązaniem, niż np. 750 tys euro, gdy taki zawodnik będzie grzał ławę przez 3 lata.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakby 17 letni Kompany grał jak Bunoza, to by nie tylko nie grał w pierwszym składzie, ale pewnie nawet z rezerw by go pogonili. Zasada jest tutaj prosta - liczy się nie wiek, a umiejętności.
A jak za rok Bunoza będzie najlepszym stoperem Wisły, to będzie pewnie znaczyło, że pozbyliśmy się wszystkich pozostałych.
Kompany też czasami popełnia błędy, pamiętam taki sezon kiedy mówiło się że zawodzi i będą szukali kogoś kto go wygryzie ze składu , w tym sezonie jednak prezentuje się o wiele lepiej . Co do Bunozy to chłopak ma duży potencjał , możliwości by grać w przyszłości w dużym klubie , ma bardzo dobrą wydolność , świetne warunki , jest silny , jedyne co mu brakuje to właśnie większe doświadczenie i ogranie na wyższym poziomie co powoduje że popełnia czasami błędy ale przyznajcie mi rację , Gordan poczynił od pierwszego meczu bardzo duże postępy , poprawił wiele elementów ,np. grę głową , ustawianie się , asekurację kolegów , itd.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 31.01.2011 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Gdzie ja sie odnioslem do jego gry obronnej? Napisalem tylko, ze wczoraj wyprowadzal pilke w poprawny sposob.

Cytat:
Ale to wina partnerów genialnego Gordana
Jesli chodzi o wczoraj, to w duzej mierze tak. Bo gdy on rozgladal sie za partnerami, to ci dziwnie znikali w gaszczu norweskich zawodnikow.

Glownym jego problemem jest wlasnie to o czym mowisz, czyli stwarzanie zagrozenia pod wlasnym polem karnym a nie ogolna 'klodowatosc' bo cos tam juz potrafi z pilka zrobic
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.01.2011, 19:25
Jasne. Kogo obchodzi, że gość notorycznie robi zagrożenie pod własnym polem karnym? Ważne, że czasem wyjdzie do przodu, z czego oczywiście i tak nic nie wynika. Ale to wina partnerów genialnego Gordana, bo on dwa razy s.......ił pod własnym polem karnym trzy razy piłkę wyprowadził - więc jest na plus, że sparafrazuję Kowalczyka.
Ma na razie chłopak więcej szczęścia niż umiejętności, ale i tak ryzyko trzeba minimalizować.
jak mu cos nie wyjdzie, to nie ma pecha, tylko brak umiejetnosci...
a jak mu wyjdzie, to ma szczęscie...
genialne myślenie...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.01.2011, 19:25
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego wy wszyscy robicie z Kirma i Małeckiego napastników. Maaskant ustawia drużynę w systemie
1-4-5-1 i tak będziemy grać. Choć Małecki to ofensywny prawy pomocnik a Kirm lewy pomocnik to obaj mają również bronić. Będziemy grali jednym wysuniętym napastnikiem i pięcioma pomocnikami wdłg dewizy Maska: "Kto ma piłkę ten ma władzę". A jak to bedzie wychodzić ? Zobaczymy
Nie ma pięciu pomocników - pomocników będzie trzech i będą to najprawdopodobniej Sobolewski, Wilk/Sivakov i Melikson - odpowienio defensywny pomocnik, środkowy pomocnik (jeśli Wilk to bardziej drugi DPŚ, jednak bardziej ofensywny niż Sobol) i ofensywny pomocnik, czyli wysunięty rozgrywający. Małecki i Kirm będą pełnić rolę skrzydłowych, schodzących do środka i wspomagającym wysuniętego napastnika, czy Genkova, więc teoretycznie można ich nazwać bocznymi napastnikami, gdyż właśnie taką rolę we współczesnym futbolu coraz częsciej pełnią skrzydłowi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.01.2011, 19:27
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Glownym jego problemem jest wlasnie to o czym mowisz, czyli stwarzanie zagrozenia pod wlasnym polem karnym a nie ogolna 'klodowatosc' bo cos tam juz potrafi z pilka zrobic
Tylko że - widzisz - on jest stoperem. To tak jakby napisać, że' XXX' to zajebisty bramkarz, co prawda puszcza co drugą piłkę pod pachą, ale za to jakie ma zajebiste wykopy!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Stary 31.01.2011, 19:32
Właśnie! Taki Bunoza odpierdala cyrk w polu karnym w co drugiej akcji i połowa pokemonów robi z niego wielką nadzieję białych, a po naszym wychowanku jeździ się jak po łysej kobyle. A - śmiem twierdzić - umiejętności obu są podobne, może Kowalski jest trochę mniej pokraczny, ale to chyba nie powód żeby sobie tak folgować?.
Zjebalem się z krzesła Kowalski mniej pokraczny od Bunozy

nie pij kolego, wódka nie jest dla ciebie

Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 31.01.2011, 19:33
Tylko że - widzisz - on jest stoperem. To tak jakby napisać, że' XXX' to zajebisty bramkarz, co prawda puszcza co drugą piłkę pod pachą, ale za to jakie ma zajebiste wykopy!
Tak jest stoperem. Nie mozna sie nie zgodzic, ze Bunoza musi sie skupic na poprawie gry obronnej i to w dosc krotkim czasie. Wtedy moze cos jeszcze z niego byc jako zawodnika - stopera - w nowoczesnej pilce. Bo warunki i jakies podstawy do gry caly czas ma, problem w tym ze POKI CO nie jest pewnym obronca. Za rok moze grac o niebo lepiej, gorzej lub wciaz niepewnie jak dzis.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów