The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 17:47
i tak płaczki po następnym sparingu dadzą upust emocjom i napiszą że za slaby na Wisłe
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.01.2011, 17:48
jeszcze bramkarz i można powiedzieć że od tej pory zaczełoby sie wzmacnianie składu. bo dobitnie tłumacząc, dla niektórych tutaj sprzedanie pierwszej 11 i kupienie nowej to wzmocnienie.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.01.2011, 17:48
No nareszcie, na szczęście się udało. Witamy na pokładzie, Maor!
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.01.2011, 17:49
brawo. witamy na pokładzie. jeszcze tylko bramkarz, lewy obrońca, prawy obrońca i napastnik i może przestaniemy się kompromitować
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Stary 31.01.2011, 17:51
Opłacało się dręczyć redakcję na FB W końcu zakończyła się ta niekończąca się opowieść
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.01.2011, 17:52
tormenthor skoro team Maaskanta jest zgrany i jeden z silniejszych z wielkiej 4 w całej ekstraklasie to czemu robić wielkie wietrzenie składu przecież Wisła to nie Cracovia gra o puchary a nie o utrzymanie liczy sie zgranie a nie transfery jedyną bolączką Wisły jest bramkarz a co do kasy z transferów to połowa poszła na transfery a połowa chyba na spłatę długów zresztą to że Wisła ma kasę nie znaczy że musi wszystko wydać od razu na transfery może było mało w tym okienku transferów do Wisły ale były jedne z lepszych w lidze i chyba najbardziej udanych pozostała tylko kwestia bramkarza
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 31.01.2011, 17:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/

i oficjalna
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.01.2011, 17:53
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
jeszcze bramkarz i można powiedzieć że od tej pory zaczełoby sie wzmacnianie składu. bo dobitnie tłumacząc, dla niektórych tutaj sprzedanie pierwszej 11 i kupienie nowej to wzmocnienie.
Lol, jesli ta nowa 11 byłaby lepsza niż poprzednia to tak, byłoby to wzmocnienie. I o ile w przypadku letniego okienka trudno mówić o jakichkolwiek wzmocnieniach, tak w tym już są ku temu podstawy.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.01.2011, 17:55
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Opłacało się dręczyć redakcję na FB W końcu zakończyła się ta niekończąca się opowieść
Rzeczywiście, chwała Ci chłopie. Za Twoim wstawiennictwem Melikson trafił na R22, po tylu wpisach Wisła po prostu nie mogła tak tej sprawy zostawić. Dzięki
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 31.01.2011, 17:56
Ja sądzę, że jeśli w tym okienku uda się ściągnąć bramkarza to wszyscy będą zadowoleni. Potrzebny jest lewy obrońca i napastnik, ale napastników nominalnych mamy 3 a lewy obrońca... no 0 ale Paljić wystarcza jak na ekstraklasę. Poza tym ja był widział ten skład tak:

Przed Genkovem wolałbym żeby grał Rios, nie strzela goli ale ma bardzo dobrą technikę i podania

Ewentualnie takie ustawienie, chociaż wolę to.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 31.01.2011, 17:57
To kadra liczy już 25 chłopa, dojdzie bramkarz to bedzie 26 , za dużo chyba

konrad123 rozrysowałeś wszystko jak Gmoch "ehehe"
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 31.01.2011 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.01.2011, 18:03
Cytat:
To kadra liczy już 25 chłopa, dojdzie bramkarz to bedzie 26 , za dużo chyba
W tym z 10 chłopa prezentuje poziom I ligowy, więc nie jest tak dużo tych zawodników.
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 31.01.2011, 18:03
Melikson będzie się czuł dobrze tuż za napastnikiem, wydaje mi się, że taktyka wyewoluuje na taktykę dortmundu
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 31.01.2011, 18:09
Widać, wszyscy czekali na Meliksona, jak na zbawienie - ciężkie będzie miał życie jak się nie sprawdzi. Oby grał kapitalnie, ale Jirsak podobnie był oceniany i za podobną sumę kupiony.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.01.2011, 18:14
A ja widziałbym to w takim zestawieniu:

Jovanic

Cikos - Jaliens - Chavez - Paljić

Melikson - Sobolewski - Garguła

Małecki - Genkov - Kirm

Ale to jest tylko gdybanie. Na pierwszy rzut oka mamy niezłą jedynastkę. Ale zobaczymy jak to wszystko się zazębi.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.01.2011, 18:19
Nie cieszcie się tak.. po kolejnym sparingu znowu skład będzie do sprzedaży, nowi gracze będą pomyłkami a Melikson będzie winny nawet za pogodę... cóż póki będzie tu tyle trollów na forum to szkoda na merytoryczną rozmowę . Cóż ja się cieszę osobiście, że przyszli nowi gracze, zwłaszcza Melikson który nie potrzebuje cyklu przygotowawczego do sezonu, gdyż gra na bieżąco .
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 31.01.2011, 18:20
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, ze nasza druzyna nie pozbywa sie własnie takich wynalazkow jak Łobodzinski czy Jirsak a oddaje najmocniejszych zawodnikow - tak jak to było z cała obroną czy teraz z Bracmi i Pawełkiem. Chociaz nie wiem czy teraz, w obecnej sytuacji ktos by ich chciał pozyskac. Wczesniej przed sezonem, przed tym zgruypowaniem moze jakis jelonek by sie przytraił

PS: To nie do pomyslenia, by gdzies w Anglii czy nawet we Włoszech pozbywano sie najlepszych zawodnikow - u nas ich oddana a powiedziałby ktos z zarzadu magicznie słowo "NIE" i by nie było problemow.
Tiaaaa, mam rozumieć że Cristiano Ronaldo w ManU, Kaka w Realu, Adebayor w Man City, Bent w Sunderlandzie, Benayoun i Mascherano w Liverpoolu, Ballack w Chelsea, Ibrahimovic w Interze itd itp to był szrot?

Nie mówiąc już że myślisz że jakby się ktoś zgłosił po Łobodzińskiego i dał 500 tys euro to ktoś powiedziałby "NIE"?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.01.2011, 18:21
konrad123 - hmmm... ale to 4-3-3 wygląda na 4-5-1 - Kirm i Małecki wysunięci skrzydłowi pomocnicy.

Raczej nie uda się opchnąć Wojtka i Tomka w tym okienku co?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.01.2011, 18:23
skeba napisał(a):Wyświetl post
W tym z 10 chłopa prezentuje poziom I ligowy, więc nie jest tak dużo tych zawodników.
ale problemem jest to,że wszystkim trzeba płacić
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Krzysiek311
Member

Stary 31.01.2011, 18:26
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Ja sądzę, że jeśli w tym okienku uda się ściągnąć bramkarza to wszyscy będą zadowoleni. Potrzebny jest lewy obrońca i napastnik, ale napastników nominalnych mamy 3 a lewy obrońca... no 0 ale Paljić wystarcza jak na ekstraklasę. Poza tym ja był widział ten skład tak:

Super zrobione, ale mam jedną poprawkę xD Tam zamiast Rios/Żurawski dałbym Melikosona, a obok Sobola, Sivakow/Wilk
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.01.2011, 18:26
Proud napisał(a):Wyświetl post

Jovanic

Małecki - Genkov - Kirm

Ale to jest tylko gdybanie. Na pierwszy rzut oka mamy niezłą jedynastkę. Ale zobaczymy jak to wszystko się zazębi.
W takim ustawieniu możemy zagrać z jakimś cieniasem u siebie.
Skoro jest Melikson, to powinien grac środkowego ofensywnego pomocnika, rozgrywającego, bez zadan defensywnych. Oczywiście, jeśli będzie się sprawdzał. Jak nie to trzeba będzie znowu kombinować.
Za nim dwóch odbierających Wilk i Sobol ewentualnie Sziwakow. Garguła odsuwa nogę nawet w ofensywie, to samo Jirsak.
To co trener Maaskant mówi, trzeba nam agresywnych pomocników w odbiorze.
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.01.2011, 18:27
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Tiaaaa, mam rozumieć że Cristiano Ronaldo w ManU, Kaka w Realu, Adebayor w Man City, Bent w Sunderlandzie, Benayoun i Mascherano w Liverpoolu, Ballack w Chelsea, Ibrahimovic w Interze itd itp to był szrot?
Jak sie ma wiecej gwiazd w zespole to rozumiem ale ile tych gwiazd jest w Wisle?
Nie mówiąc już że myślisz że jakby się ktoś zgłosił po Łobodzińskiego i dał 500 tys euro to ktoś powiedziałby "NIE"?
No rzeczywiscie Lobodzinski to gwiazda jak sie patrzy
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 31.01.2011, 18:28
Cytat:
ale problemem jest to,że wszystkim trzeba płacić
A to już problem osób, które zatrudniały te osoby.
Nie podpisuje się 5 letnich kontraktów, czy 4 letnich, bo mamy później takie sytuacje jak z Dawidowskim, Łobodzińskim itd.

1 rok + możliwość przedłużenia - nie wypali gracz - usuwa się go i próbuje dalej.
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2011, 18:29
Proud napisał(a):Wyświetl post

Jovanic

Małecki - Genkov - Kirm

Dlaczego wy wszyscy robicie z Kirma i Małeckiego napastników. Maaskant ustawia drużynę w systemie
1-4-5-1 i tak będziemy grać. Choć Małecki to ofensywny prawy pomocnik a Kirm lewy pomocnik to obaj mają również bronić. Będziemy grali jednym wysuniętym napastnikiem i pięcioma pomocnikami wdłg dewizy Maska: "Kto ma piłkę ten ma władzę". A jak to bedzie wychodzić ? Zobaczymy
Ostatnio edytowane przez Austerlitz : 31.01.2011 o godz. 18:31.

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 31.01.2011, 18:33
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak sie ma wiecej gwiazd w zespole to rozumiem ale ile tych gwiazd jest w Wisle?

No rzeczywiscie Lobodzinski to gwiazda jak sie patrzy
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Myślałem że to logiczne że fragment o Łobodzińskim odnosi się do tego że oddajemy lepszych graczy a Jirsak z Łobo nie odchodzą. Dlatego tłumacze że ich pozostanie nie jest wynikiem widzi mi się prezesów tylko pochodną braku chętnych.

Myśle że pozycje takiego Brożka w Wiśle można porównać do pozycji jaką miał Bent w Sunderlandzie. Z jednym zastrzeżeniem, Bent chyba mimo wszystko był tam większą gwiazdą.
Ale ty dalej żyj w świecie Football Managera gdzie naciśnięcie opcji "nie" zamyka sprawę, a wystawienie na listę transferową skutkuje listą chętnych do zakupu.

PS. Chyba ze chciałbyś standardy rodem z Kałuży i zastraszanie piłkarzy, które ma skutkować "porozumieniem" i zrzeknięciem się pieniędzy. (podpowiedź: to jeszcze odnośnie Jirsaka, Łobo i innych do pozbycia się)
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 31.01.2011, 18:34
Krzysiek311 napisał(a):Wyświetl post
Super zrobione, ale mam jedną poprawkę xD Tam zamiast Rios/Żurawski dałbym Melikosona, a obok Sobola, Sivakow/Wilk
Też dobry pomysł, wtedy mógłby się Rios zmieniać z Małym. Przydałoby się ten skład wysłać Maaskantowi
Ostatnio edytowane przez konrad123 : 31.01.2011 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.01.2011, 18:36
PS. Chyba ze chciałbym standardy rodem z Kałuży i zastraszanie piłkarzy, które ma skutkować "porozumieniem" i zrzeknięciem się pieniędzy.
Takie cos to juz zupełnie nie wchodzi w gre. A ten fragment o Lobodzinskim to miał byc sarkazm
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2011, 18:40
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Też dobry pomysł, wtedy mógłby się Rios zmieniać z Małym. Przydałoby się ten skład wysłać Maaskantowi ej zbymak jest sprawa...
Rios z Małym Chyba z Genkowem ? Rios to środkowy napastnik a Małecki to ofensywny prawy pomocnik

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 31.01.2011, 18:41
Bardzo się cieszę z transferów, mam nadzieję, że chłopcy będą warci pieniędzy i naszych obgryzionych paznokci
Mamy bardzo ciekawą sytuację w II linii, szalona konkurencja. Trochę gorzej wypada blok defensywny według mnie oraz atak. Jestem zdania, że powinniśmy pozyskać dobrego napastnika. Pomijam już fakt, że (tfu tfu) Genkow może złapać kontuzję, albo po prostu się nie sprawdzić i praktycznie nie mamy kim ukłuć z przodu. Podobnie jak nie przemawiają do mnie nasi boczni obrońcy: Cikos i Paljic.
Ale ok, nie marudzę. Dziś czas na radowanie się z udanego (mam nadzieję) okienka transferowego.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 31.01.2011, 18:44
Jeśli już się bawimy w taki estetyczny sposób to w ćwiczonym ostatnio przez Roberta ustawieniu mamy takie pole manewru:

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów