|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
i tak płaczki po następnym sparingu dadzą upust emocjom i napiszą że za slaby na Wisłe
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No nareszcie, na szczęście się udało. Witamy na pokładzie, Maor!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
brawo. witamy na pokładzie. jeszcze tylko bramkarz, lewy obrońca, prawy obrońca i napastnik i może przestaniemy się kompromitować
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Opłacało się
dręczyć redakcję na FB W końcu zakończyła się ta niekończąca się opowieść![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
tormenthor skoro team Maaskanta jest zgrany i jeden z silniejszych z wielkiej 4 w całej ekstraklasie to czemu robić wielkie wietrzenie składu przecież Wisła to nie Cracovia gra o puchary a nie o utrzymanie liczy sie zgranie a nie transfery jedyną bolączką Wisły jest bramkarz a co do kasy z transferów to połowa poszła na transfery a połowa chyba na spłatę długów zresztą to że Wisła ma kasę nie znaczy że musi wszystko wydać od razu na transfery może było mało w tym okienku transferów do Wisły ale były jedne z lepszych w lidze i chyba najbardziej udanych pozostała tylko kwestia bramkarza
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja sądzę, że jeśli w tym okienku uda się ściągnąć bramkarza to wszyscy będą zadowoleni. Potrzebny jest lewy obrońca i napastnik, ale napastników nominalnych mamy 3 a lewy obrońca... no 0 ale Paljić wystarcza jak na ekstraklasę. Poza tym ja był widział ten skład tak:
![]() Przed Genkovem wolałbym żeby grał Rios, nie strzela goli ale ma bardzo dobrą technikę i podania ![]() Ewentualnie takie ustawienie, chociaż wolę to. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Melikson będzie się czuł dobrze tuż za napastnikiem, wydaje mi się, że taktyka wyewoluuje na taktykę dortmundu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widać, wszyscy czekali na Meliksona, jak na zbawienie - ciężkie będzie miał życie jak się nie sprawdzi. Oby grał kapitalnie, ale Jirsak podobnie był oceniany i za podobną sumę kupiony.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A ja widziałbym to w takim zestawieniu:
Jovanic Cikos - Jaliens - Chavez - Paljić Melikson - Sobolewski - Garguła Małecki - Genkov - Kirm Ale to jest tylko gdybanie. Na pierwszy rzut oka mamy niezłą jedynastkę. Ale zobaczymy jak to wszystko się zazębi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie cieszcie się tak.. po kolejnym sparingu znowu skład będzie do sprzedaży, nowi gracze będą pomyłkami a Melikson będzie winny nawet za pogodę... cóż póki będzie tu tyle trollów na forum to szkoda na merytoryczną rozmowę . Cóż ja się cieszę osobiście, że przyszli nowi gracze, zwłaszcza Melikson który nie potrzebuje cyklu przygotowawczego do sezonu, gdyż gra na bieżąco .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mówiąc już że myślisz że jakby się ktoś zgłosił po Łobodzińskiego i dał 500 tys euro to ktoś powiedziałby "NIE"? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
konrad123 - hmmm... ale to 4-3-3 wygląda na 4-5-1 - Kirm i Małecki wysunięci skrzydłowi pomocnicy.
Raczej nie uda się opchnąć Wojtka i Tomka w tym okienku co? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ale problemem jest to,że wszystkim trzeba płacić
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Super zrobione, ale mam jedną poprawkę xD Tam zamiast Rios/Żurawski dałbym Melikosona, a obok Sobola, Sivakow/Wilk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Skoro jest Melikson, to powinien grac środkowego ofensywnego pomocnika, rozgrywającego, bez zadan defensywnych. Oczywiście, jeśli będzie się sprawdzał. Jak nie to trzeba będzie znowu kombinować. Za nim dwóch odbierających Wilk i Sobol ewentualnie Sziwakow. Garguła odsuwa nogę nawet w ofensywie, to samo Jirsak. To co trener Maaskant mówi, trzeba nam agresywnych pomocników w odbiorze. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
No rzeczywiscie Lobodzinski to gwiazda jak sie patrzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Nie podpisuje się 5 letnich kontraktów, czy 4 letnich, bo mamy później takie sytuacje jak z Dawidowskim, Łobodzińskim itd. 1 rok + możliwość przedłużenia - nie wypali gracz - usuwa się go i próbuje dalej. |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1-4-5-1 i tak będziemy grać. Choć Małecki to ofensywny prawy pomocnik a Kirm lewy pomocnik to obaj mają również bronić. Będziemy grali jednym wysuniętym napastnikiem i pięcioma pomocnikami wdłg dewizy Maska: "Kto ma piłkę ten ma władzę". A jak to bedzie wychodzić ? Zobaczymy
Ostatnio edytowane przez Austerlitz : 31.01.2011 o godz. 18:31.
![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myśle że pozycje takiego Brożka w Wiśle można porównać do pozycji jaką miał Bent w Sunderlandzie. Z jednym zastrzeżeniem, Bent chyba mimo wszystko był tam większą gwiazdą. Ale ty dalej żyj w świecie Football Managera gdzie naciśnięcie opcji "nie" zamyka sprawę, a wystawienie na listę transferową skutkuje listą chętnych do zakupu. PS. Chyba ze chciałbyś standardy rodem z Kałuży i zastraszanie piłkarzy, które ma skutkować "porozumieniem" i zrzeknięciem się pieniędzy. (podpowiedź: to jeszcze odnośnie Jirsaka, Łobo i innych do pozbycia się) ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez konrad123 : 31.01.2011 o godz. 18:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() ![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Bardzo się cieszę z transferów, mam nadzieję, że chłopcy będą warci pieniędzy i naszych obgryzionych paznokci
![]() Mamy bardzo ciekawą sytuację w II linii, szalona konkurencja. Trochę gorzej wypada blok defensywny według mnie oraz atak. Jestem zdania, że powinniśmy pozyskać dobrego napastnika. Pomijam już fakt, że (tfu tfu) Genkow może złapać kontuzję, albo po prostu się nie sprawdzić i praktycznie nie mamy kim ukłuć z przodu. Podobnie jak nie przemawiają do mnie nasi boczni obrońcy: Cikos i Paljic. Ale ok, nie marudzę. Dziś czas na radowanie się z udanego (mam nadzieję) okienka transferowego. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli już się bawimy w taki estetyczny sposób to w ćwiczonym ostatnio przez Roberta ustawieniu mamy takie pole manewru:
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|