The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wajefel
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2011, 17:40
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
glupie pytanie, ale tak z ciekawości - ma ktoś może Meliksona w fmie? jak tak to niech wrzuci jego profil
Maor : http://oi53.tinypic.com/14jn6uh.jpg

Kew : http://oi56.tinypic.com/x3e1b8.jpg

Tsvetan : http://oi52.tinypic.com/3588k9h.jpg
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.01.2011, 09:45
nbp napisał(a):Wyświetl post
nie potrzebnie jako trener repry anglii kliknałem wyczyść czy też usun liste krajową zawodników.

Jak mam ją przywrócić ? Mam białe jeba** puste pole i nie widzę żadnych zawodników.

Chce powołać nowych - to mam komunikat, że już nie ma miejsca, więc chce wywalić starszych zawodników,ale nie mogę tego zrobić.

pomóżcie proszę !!!!!!!!!!!

podbijam [ 10 znakow ]
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.01.2011, 09:59
nbp - chyba najpierw musisz dodac graczy do listy krajowej - kazdego z osobna
a potem dopiero powołać do repry
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.01.2011, 19:27
Jak wyczysciles liste to nie ma mozliwosci chyba zeby sama sie uzupelnila. Sprawdz moze czy da sie isc na urlop w reprezentacji, to przed wyborem skladu powinno pomoc, jednak nie wiem czy jest taka mozliwosc w chwili, w ktorej jestes trenerem prepry a nie klubu.

PS: Jakiego najtanszego i najlepszego po latach napastnika udalo wam sie wyrwac do naszej ligi? Mowa o takich ktorzy nie kosztuja wiecej niz 1M Ojro

Ja testuje Alexa Nillsona i musze przyznac ze chlopak niezle sobie w naszej lidze radzi.
Z Polakow najwieksza gwiazda u mnie jest Kucharczyk

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.01.2011, 13:09
Sezon nr 2 ManUtd skończony i wszystkie puchary były wznoszone przez moich zawodników
Najbardziej martwi przejście na emeryturę Giggsa i VdSa, ale następcy jacyś są, więc...
Na początek transfery:
http://img600.imageshack.us/f/transfery.png/
Najlepsze wyniki, a mianowicie:
Wygrana 6-0 z City, zwłaszcza, że 3 dni wcześnie przegrałem 1-2 z Newcasatle:
http://img710.imageshack.us/f/citywq.png/
Rewanż u siebie z Atletico. Pierwszy mecz przegrany 2-4 na wyjeździe, a u siebie....Zresztą zobaczcie sami
http://img545.imageshack.us/f/atletico.png/
Terminarz:
http://img163.imageshack.us/i/terminarz1.png/
http://img822.imageshack.us/i/terminarz2.png/
http://img823.imageshack.us/i/terminarz3.png/
Tabela Premier League:
http://img143.imageshack.us/i/tabelaxc.png/
Statystyki Indywidualne:
http://img844.imageshack.us/i/statystykizawodnikw.png/
Statystyki Drużynowe:
http://img253.imageshack.us/i/statystykidruyn.png/
Finał Ligi Mistrzów:
http://img64.imageshack.us/i/finalmw.png/
Zawodnik roku wg kibiców: Wayne Rooney:
http://img171.imageshack.us/i/rooney.png/
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.01.2011, 13:45
Gram trzeci sezon Wisłą. Mam 11,5 mln euro na transfery. Na gwalt potrzebny lewy i prawy obrońca oraz ofensywny środkowy pomocnik. Polećcie kogoś. (gram na malej bazie danych)
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.01.2011, 17:03
Hosny jako ofensywny pomocnik
Van Aanholt na lewą obronę
Rhys Williams na prawą
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 30.01.2011, 14:47
Widze ze herb Legii nadal masz stary

Co do formy Kirma w moich save'ach tak samo wyglada. Przepakowali go straszliwie Podobnie jak Riosa ktory robil z naszej ligi rzeznie.
Przepakowany tez jest Rybus ( w wiekszosci gier byl u mnie wybierany graczem ekstraklasy ) oraz Szumski( konczyl w klubach - Barcelona, Ajax, MU, Inter )

Ja teraz czekam na koniec okienka transferowego i zaczynam gre od nowa.

Zrobilem sobie liste 3 zawodnikow ktorych MUSZE kupic na samym poczatku bo sprawdzaja sie zawsze i mozna ich potem sprzedac za grube miliony.

Gra po 10 sezonach staje sie straszliwie meczaca jesli pozostajemy w rodzimej lidze.
Polska pilka spada na samo dno, mlodych zdolnych ktorzy moga sie rozwinac do tego 2020 roku praktycznie nie ma, a regeni sa ciency jak barszcz. To wina samej gry i nic sie z tym zrobic nie da.
Kiedys mozna bylo dostac co 2-3 sezony dosc dobrego grajka, teraz nawet z najlepiej rozbudowanym klubem takiego regena nie dostaniemy.

Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.01.2011, 14:53
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Który sezon?

Małecki,Grosicki,Koro Kone...
rok 2013, awansowalem wlasnie do Premiership.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.01.2011, 15:37
mam taki problem, że gdy chce odpalić gre pojawia mi się taki komunikat

"not well formed (invalid token) at line 1 of user data location.xml"
miał ktos podobny problem i wie jak sobie z tym poradzic ?
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.01.2011, 16:43
Riosa po dwóch sezonach wytransferowałem do Almerii. Teraz Lebedynski strzela aż miło.
No i Chiniuś z Legii na prawym skrzydle jako schodzący napastnik. Swoją siłą powala każdego z nóg
Były król strzelców w sezonie 2010/11 przyszedł do mnie za 375 tyś. euro, zastąpił Pawła Brożka który odszedł do Sunderlandu za 1,8 mln, ale zupełnie nic nie strzelał a jedynie marnował setki raz zarazem
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 30.01.2011 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 30.01.2011, 17:06
Brozek w ogole od kilku dobrych lat w FMie cienko przedzie.
Legia ma ten plus ze jest Borysiuk,Rybus,Kucharczyk,Szumski,Rzezniczak i Zyro - Kazdy z tych zawodnikow konczy w dobym klubie. Z naciskiem na Rybusa i Szumskiego. W Wisle pewnie tez sa tacy zawodnicy, ale jednak zadnego nie widzialem pozniej w jakims wiekszym klubie. Chyba jedynie Malecki i Boguski.

Jesli chodzi o napastnika to ja kupuje mlodych Ukraincow i Finow/Szwedow. Oczywiscie trzeba miec ogromna baze i wiekszosc lig wlaczonych ( nie musza byc wszystkie grywalne ).

Kiedys zawsze zatrudnialem Wanderleya bo to przekozak w ataku ( tyle ze 1M Ojro ), a teraz kupilem za 500k z Chicago Fire Johna Collinsa ( ktory ma za soba debiut w reprezentacji Holandii ) i wypozyczylem z MC
Guidettiego, tyle ze nie dalo sie go kupic bo gdy tylko wrocil do Anglii to go Barcelona kupila. Warto jednak go wypozyczyc bo ten 18 latek w naszej lidze strzela gola za golem.
Polecam tez Juniora Moraesa z Glorii Bystrzyca. Zawodnik nie powala statami, ale po 2-3 latach niszczy system w naszej lidze

Najlepszym jednak zawodnikiem, ktorego mozna zatrudnic juz na samym poczatku gry jest moim zdaniem Dzmitry Verkhovtsov z Naftana Novopolock, ten reprezentant Bialorusi przyszedl do mnie do Legii zakupiony za 1M Ojro, a po sezonie jego wartosc wzrosla do 4 milionow i jest na oku MU,Chelsea,Real Madryt i Juventusu.

Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.01.2011, 17:33
To może i jak się pochwale ;D

Mam sezon 2013/14 wyszedłem na pierwszym miejscu z grupy LM [W GRUPIE BARCA,CHELSEA I FENERBACHE ]
w pierwszym dwumeczu po wyjściu z grupy trafiłem na Inter-obrońce tytułu,na wyjeździe remis 1-1 i czekam na rewanż
W lidze po 21 spotkaniach mam 20 wygranych i 1 porażkę z Lechią Gdańsk ;D

Nastawiłem się od samego początku gry na sprzedaż kogo się da za byle jakie pieniądze,zainwestowałem w bazy treningowe.

Sprowadzałem tylko młodych obiecujących zawodników którzy nie przekraczali 21 roku życia:
Thibaut Coutoris - niesamowity bramkarz w wieku 18 lat ma super umiejętności a z wiekiem tylko się rozwija pięknie zapłaciłem za niego ok 4 mln euro,w ratach na 48 mies. tylko,że teraz ma zapis w kontrakcie,że moze odejść za min. 25 mln,i Inter z Bayernem się nim interesują

Trafiła mi się tez perełka na lewej obronie :Rami Matainen,piłkarz wygenerowany w FM-ie,w wieku 17 lat szybkość 18,przyspieszenie 19 odbiór piłki 16,pracowitość 20,dośrodkowania i drybling 14

Def pomocnik : Grzegorz Krychowiak wartość 17 mln euro
Na skrzydłach miałem Małego i Grosickiego ale ten drugi chciał odejść,więc teraz szukam kogoś w zamian
OF pomocnik : Mateo Kovavic - wymiatacz
Napastnicy : Rodrigo -kocur
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg teriminarz 1.jpg (94,0 KB, 12 wyświetleń)
Typ pliku: jpg terminarz 2.jpg (92,3 KB, 11 wyświetleń)
Typ pliku: jpg taktyka i piłkarze.jpg (91,5 KB, 63 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 30.01.2011 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.01.2011, 17:36
Ja wyciągam wygenerowanych już piłkarzy. Do tego Andre Danielsen z Norwegii, Hernani. Biebauw na bramce z Belgii i Varynen doświadczony.

W Wiśle z młodych bardzo dobrze prosperuje Czekaj i Kurto. Małeckiemu u mnie kompletnie odbiło. Zaczął sam bez powodu opuszczać treningi. Finał był taki, ze musiałem go sprzedać do Mallorki za 900 tyś euro.

Przepakowany to jest wasz bramkarz oraz Iwański który w dwa sezony wyciągnął w mojej grze 36 asyst

Napisz mi jeszcze czy da się w ogóle grac tą polską ligą po dziesiątym sezonie? Jest sens? Jest możliwość rozwoju klubu na poziom choćby Porto czy PSV?

Zamierzałem grać długo, długo, szkolić młodych itp... w skrócie przyjąłem taktykę Wengera. Nie wiem czy jest sens. Czy moze dla przyjemności pograć kimś lepszym, o ile wtedy będzie mi się chciało kimś innym niż tą moją Wisełką ;]

Frajda jest jak chłopak którego "wyciągnąłeś za uszy" z rezerw rozwija sie w świetnego zawodnika, zdobywa króla strzelców. Jest satysfakcja. W Wiśle nie ukrywam, że mam to pole mocno ograniczone.
Co do herbu Legii to mam stare loga i... mi ta "trumienka" w zupełności nie przeszkadza
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 30.01.2011 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 30.01.2011, 17:46
Trumna to zlo i zapamietaj to

Co do gry po 10 sezonach, jak pisalem : Gra sie moze i fajnie ale Polakow w skladzie nie mialem w ogole.
Zapycha sie zgodnie z regulaminem kim sie da z Polski, a reszta to regeny wyciagniete w wieku 16-17 lat.
Da sie sprowadzic gwiazdy jesli klub ma odpowiednia renome, da sie tez wygrywac LM itp, ale mimo rozwinietego klubu na maxa, kupy kasy i wielkiego stadionu gra nie generuje odpowiednich juniorow z Polski. Dochodzi do tego ze w 10 max 15 sezonie nie grasz Polakami, a reprezentacja u mnie zladowala na 110 miejsce w rankingu Fifa...

Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.01.2011, 21:42
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Trumna to zlo i zapamietaj to

Co do gry po 10 sezonach, jak pisalem : Gra sie moze i fajnie ale Polakow w skladzie nie mialem w ogole.
Zapycha sie zgodnie z regulaminem kim sie da z Polski, a reszta to regeny wyciagniete w wieku 16-17 lat.
Da sie sprowadzic gwiazdy jesli klub ma odpowiednia renome, da sie tez wygrywac LM itp, ale mimo rozwinietego klubu na maxa, kupy kasy i wielkiego stadionu gra nie generuje odpowiednich juniorow z Polski. Dochodzi do tego ze w 10 max 15 sezonie nie grasz Polakami, a reprezentacja u mnie zladowala na 110 miejsce w rankingu Fifa...
Obawiam się, że w realu nie trzeba będzie czekać nawet 5 sezonów na 110 miejsce...

Z działu niefart - dwa mecze z rzędu z Chelsea, w obu strata gola po odbiciu się piłki od słupka i potem od pleców bramkarza. Ciekawostka - oba po 0-1.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.01.2011, 22:00
Mam problem. Zacząłem karierę na czystej grze (bez patcha) i po trzech sezonach mam buga z wysypywaniem się ekranu treningu, tak jakbym nie miał ani jednego trenera w klubie. Czy jak ściągnę odpowiedni patch to zmiana będzie uwzględniona w tym zapisie czy muszę cisnąć od nowa?

Cytat:
UWAGA! Po zainstalowaniu łatki radzimy zrestartować komputer i wyczyścić cache gry. Następnie można wczytać save'a lub rozpocząć grę od nowa. Zmiany zawarte w łatce będą aktywne i zadziałają na zapisanym stanie gry.
Dobra, chyba będzie OK.

---

Gram sobie Wisełką już czwarty sezon, rozpoczynam 2013/14, to mój skład:

Nie mam zielonego pojęcia skąd tylu forumowiczów ma tak duży budżet, ja przez trzy sezony budowałem skład jedynie w oparciu o transfery bezgotówkowe, a ochłapy rzędu 100-200 tys. € na sezon inwestuję w młodzież. Zajmowałem kolejno 3., 2. i 1. miejsce w lidze, póki co osiągnąłem 1/16 LE. Na rozbudowę szkółki i obiektów nie ma pieniędzy Lech i Legia robią transfery po kilka milionów euro na okienko co sezon, nie wiem skąd biorą tyle funduszy.
Ostatnio edytowane przez Watts : 30.01.2011 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.01.2011, 19:03
gram Kopenhagą 2gi sezon i ile razy prosze zarząd o klub filiarny to mam powtórkę z z rozrywki z 1szego sezonu do wyboru dostaje duńskie 2ligowce bug czy jak?
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 31.01.2011, 20:12
Mój Manchester United:

Dobrze być jednak trenować repre Anglii i powoływać na towarzyskie paru swoich wychowanków - odrazu ich wartość wzrasta

zawodnicy godni uwagi:
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.02.2011, 01:32
Ja zawsze w Wiśle grałem pod Brożka, a ten odwdzięczał się 30 bramkami w sezonie, z takim graniem bez piłki i szybkością aż się prosi, żeby ustawić go jako lisa pola karnego, a Boukhari i Akram już mi dograją parę piłek ;p
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 01.02.2011, 02:20
u mnie Brozio w I sezonie nastrzelał bramek trochę, ale później doznał kontuzji i obniżał loty.
w końcu w 2013 sprzedałem go za 3,3mln juro do Sampdorii. w wieku 30 lat był warty 2,7mln i chyba była to ostatnia okazja, żeby jeszcze na nim zarobić.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.02.2011, 11:50
Jakby sie ktos chcial pobawic to prosze. Save 2020r. Z polskich szkolek wychodza dosc dobrzy zawodnicy, mysle ze w ciagu dwoch sezonow mozna w Wisle zrobic mocna ekipe samych Polakow. Trafila mi sie tu perelka. 16latek z Brazylii uprawniony do reprezentacji Polski, odrazu sie po niego Schalke zglosilo.

http://www.filesonic.com/file/72866367/Dlaforum.fm
Odpowiedz cytując
Rudi5555
Member

Od: 05.2009

Stary 01.02.2011, 12:10
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
gram Kopenhagą 2gi sezon i ile razy prosze zarząd o klub filiarny to mam powtórkę z z rozrywki z 1szego sezonu do wyboru dostaje duńskie 2ligowce bug czy jak?
To zależy jaką opcje klubu finalnego wybrałeś. Jak wybrałeś że potrzebujesz klub do którego będziesz wypożyczał graczy to ci będzie szukać z twojego kraju tylko niższych lig. Ja przykładowo gram Wisłą i mam Znicz Pruszków i Wisłę Płock. Możesz tam jeszcze poprosić o jakiś klub żeby wypromować drużynę gdzieś za granicą.I tu dostajesz jakąś egzotykę , chiny itp.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Stary 02.02.2011, 13:01
Dobry treing do FM'a. Moze sie komus przyda.

http://www.filesonic.com/file/734955...ncamp_2011.rar
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.02.2011, 13:11
Watts napisał(a):Wyświetl post
(...)
Gram sobie Wisełką już czwarty sezon, rozpoczynam
Nie mam zielonego pojęcia skąd tylu forumowiczów ma tak duży budżet, ja przez trzy sezony budowałem skład jedynie w oparciu o transfery bezgotówkowe, a ochłapy rzędu 100-200 tys. € na sezon inwestuję w młodzież. Zajmowałem kolejno 3., 2. i 1. miejsce w lidze, póki co osiągnąłem 1/16 LE. Na rozbudowę szkółki i obiektów nie ma pieniędzy Lech i Legia robią transfery po kilka milionów euro na okienko co sezon, nie wiem skąd biorą tyle funduszy.
A zmieniałeś budżety?
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Stary 02.02.2011, 13:56
Pewnie wchodza do Ligi Mistrzow. Za samo wejscie jest 7mln.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.02.2011, 14:09
Ja od chyba trzeciego sezonu gram regularnie w fazie grupowej, nie zdarzyło mi się odpaść po grupie (2/3 miejsce), za to w kolejnych rundach zazwyczaj odpadam. Budżet średnio 60 milionów, rozbudowa wszystkiego oprócz stadionu bez większych problemów. ALE jakiś Hiszpan odkupił Wisełkę od Bogusia, może to też dlatego.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.02.2011, 15:02
albert02 napisał(a):Wyświetl post
Jakby sie ktos chcial pobawic to prosze. Save 2020r. Z polskich szkolek wychodza dosc dobrzy zawodnicy, mysle ze w ciagu dwoch sezonow mozna w Wisle zrobic mocna ekipe samych Polakow. Trafila mi sie tu perelka. 16latek z Brazylii uprawniony do reprezentacji Polski, odrazu sie po niego Schalke zglosilo.

http://www.filesonic.com/file/72866367/Dlaforum.fm
Szefie jesteś wielki ! Jakim grałeś klubem ?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
rafi2323
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 02.02.2011, 16:08
W czym to otworzyć?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów