The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2011, 14:28
spokojnie,dzis dajmy szansę po raz ostatni zaprezentować się Medżikowi
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 30.01.2011, 14:29
konaar napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego Maor nie może polecieć do Hiszpanii i tam czekać aż się kluby dogadają? Przecież aresztu domowego w krakowskim hotelu mu izraelski klub zafundować nie może...
Pewnie z tego powodu, ze nadal jest ich zawodnikiem, wiec nie moze trenowac z innym zespolem. Niby moglby poleciec do Hiszpanii i pierdziec w stolek, ale moglaby zrobic sie afera ze jednak trenuje itd. Tak sie domyslam.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.01.2011, 14:35
z Genkovem to jest tak ze lepiej dla nas zeby on cos grał i "wypalił" ,bo jak nie to w napadzie moze byc nędznie,no chyba ze Zuraw albo RIos sie obudzą,w co watpie.

licze ze dzis nowi z "dobrym i znajomymi " traktorzystami zagrają
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 30.01.2011, 14:36
mic napisał(a):Wyświetl post
Pewnie z tego powodu, ze nadal jest ich zawodnikiem, wiec nie moze trenowac z innym zespolem. Niby moglby poleciec do Hiszpanii i pierdziec w stolek, ale moglaby zrobic sie afera ze jednak trenuje itd. Tak sie domyslam.
no właśnie, nie mówię o treningu, wystarczy żeby tam pojechał, nie będziemy tracić kolejnych dni na zorganizowanie przylotu. można by go dla czystości sytuacji zakwaterować nawet w innym hotelu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.01.2011, 14:54
ciesla093 napisał(a):Wyświetl post

Genkov ma minę w stylu ,,o ....a ale boli"
Sobol widać, że nieźle tam trenuje... ;-)
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.01.2011, 14:58
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
z Genkovem to jest tak ze lepiej dla nas zeby on cos grał i "wypalił" ,bo jak nie to w napadzie moze byc nędznie,no chyba ze Zuraw albo RIos sie obudzą,w co watpie.

licze ze dzis nowi z "dobrym i znajomymi " traktorzystami zagrają
żeby myslec o mistrzostwie to by sie przydało żeby Genkov z 10 bramek na wiosne strzelił,bez skutecznego napastnika cięzko wygrac lige.Licze na Bułgara.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.01.2011, 14:59
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Sobola nie ma na tym zdjęciu.
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Stary 30.01.2011, 15:00
kiedy kończy się okno transferowe w lidze izraelskiej?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.01.2011, 15:02
kiedy kończy się okno transferowe w lidze izraelskiej?
pewnie 31 stycznia ale jeżeli myślisz że tylko do tego momentu możemy kupić Meliksona to się mylisz.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Stary 30.01.2011, 15:07
a dlaczego?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.01.2011, 15:08
AYALA napisał(a):Wyświetl post
żeby myslec o mistrzostwie to by sie przydało żeby Genkov z 10 bramek na wiosne strzelił,bez skutecznego napastnika cięzko wygrac lige.Licze na Bułgara.

No tak tylko sam Genkov jest jak z tego przyslowia ze jedna jaskóła wiosny nie czyni.

Potrzebujemy BRAMKARZA i ROZGRYWAJACEGO.

Z bramkarzem to klub robi sobie jaja od 3-4 lat i dalej to trwa.Kluczowa pozycja w Wisle a ci co sa teraz nie gwarantują nic.Jovanic dla mnie jest za slaby i jak nie kupimy kogos obiecywanego to bramki bedziemy tracic i to czesto.
Czekam wiec zeby Stan w koncu sprowadzil kogos ,skoro poszukal doswiadczonego stropera to niech to samo zrobi z bramkarzem.

CO do rozgrywajcego to Melikson niby nasz kazdy dzien jakby dalej od nas.Cos musi byc nie tak,bo on juz dawno kontrakt by podpsial,ale nie chca siac niepokoju,to bylo by komprpmiatacja gdybysmy goscia przywiezli do klubu ,do miasta i z nim sie nie dogadali(a raczej z jego klubem)
Licze wiec ze bedziemy mieli kogos kto wresczie na srodku wprowadzi jakis porzadek i pilki bedzie do przodu posyłał.Dlatego Melikson jest dla ans tak istotny ,.bo bez niego Genkov moze byc odciety od podan i w ataku bedzie bida.
Trzeba ufac ze sie dogadaja i Maor bedzie naszym zawodnikiem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.01.2011, 15:11
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No tak tylko sam Genkov jest jak z tego przyslowia ze jedna jaskóła wiosny nie czyni.
To w takim przypadku wstawi sie Riosa.
Odpowiedz cytując
krzys500
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 30.01.2011, 15:11
Maaskant jest większy niż Bunoza który ma 195 cm , więc trener jest naprawdę wysooooki
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 30.01.2011, 15:17
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
to Krzoska chyba
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 30.01.2011, 15:21
Ale wy jesteście kumaci, żal, wiadomo że to Krzostka

Na głownej pod tym zdjeciem jest komentarz: Zawodnik został przywitany przez kapitana Wisły – Radosława Sobolewskiego oraz trenera Roberta Maaskanta

Ogarnijcie sie
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 30.01.2011, 15:24
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
to Krzoska chyba
Oui Tylko, że na oficjalnej napisali, że Genkova witał Sobol z Maaskantem
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez filemon : 30.01.2011 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.01.2011, 15:26
a dlaczego?
bo liczy się do kiedy jest otwarte okno w państwie do którego ma przyjść dany zawodnik żeby go można było zatwierdzić.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.01.2011, 15:30
@wolfy

Niezwykle trafne porownanie z ta Arka normalnie jak lysy grzywka...

Nie wiem jak Ty ale ja dobrze pamietam tuptanie Glowackiego przed rzutami wolnymi i karnymi ktore chlopak strzelal bo nikt inny w druzynie nie chcial badz nie potrafil uderzyc. Balony grane na wysokiego i skocznego Marcelo to akcje cwiczone niczym bramka Radomanovica z Korona. Nikt nie ujmuje Glowackiemu i Marcelo ich klasy ale umowmy sie ze sytuacja gdzie stoper jest najlpeszym strzelcem druzyny swiadczy przede wszystkim o beznadziejnosci ofensywy.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 30.01.2011 o godz. 16:33.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.01.2011, 15:31
Yssouf Koné, który przymierzany był do gry w krakowskiej Wiśle, podpisał przedwczoraj kontrakt z norweskim klubem Vålerengens IF

fajnie było by zobaczyć obu zawodników dzisiaj podczas meczu
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.01.2011, 15:33
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Sobola nie ma na tym zdjęciu.
jak to nie ma, za Krzoską się chowa

nikt nie pisze, że wita go na zdjęciu Sobol z Maaskantem, tylko że został przez nich przywitany, co niekoniecznie musi być uwiecznione, myślcie czasem do chu*a

Cytat:
chłopaki sobie żartują zluzuj poślady
niestety nie wszyscy
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 30.01.2011 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.01.2011, 15:51
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
jak to nie ma, za Krzoską się chowa

nikt nie pisze, że wita go na zdjęciu Sobol z Maaskantem, tylko że został przez nich przywitany, co niekoniecznie musi być uwiecznione, myślcie czasem do chu*a
chłopaki sobie żartują zluzuj poślady
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.01.2011, 15:55
seta napisał(a):Wyświetl post
wystarczy że przeczytasz którąkolwiek ze swoich
Nie ma obawy niedługo czeka nas nagroda za czytanie tych bzdur.
Wszystko idzie ku lepszemu a "powody do narzekań " są coraz bardziej naciągane. Max pół roku i cała spiskowo - katastroficzna wizja upadnie i osoby żyjące z niej znikną lub skompromitują się ostatecznie i zamilkną.

Żeby nie było OT i znów kasowanie to napiszę, że nie spodziewałem się takich ruchów w tym okienku.
Odejście Brożków to ostateczny symbol końca poprzedniej "polskiej" Wisły - miejsca miłej pracy dla chłopaków którzy zamiast pić jak rówieśnicy trochę pokopali w piłkę i wkręcili się w molocha działaczy, dziennikarzy i kopaczy bogato i bezstresowo żyjących z głodu emocji 40 milionowego kraju.

Sprowadzenie na ich miejsce profesjonalnego prezesa, dyrektora spoza układu i trenera realnie wierzącego w to co chce zrobić, oraz piłkarzy dla których gra w piłkę znaczy więcej niż zawód ( niejeden z nich gra za mniej ale gra) to początek. Teraz te wysypane klocki przebrane z wadliwych musi Maskant poukładać. Ja nie mam większych obaw że mu się uda.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.01.2011, 16:50
kurczę, co z Maorem? zaczyna mnie to denerwować
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.01.2011, 16:50
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
@wolfy

Niezwykle trafne porownanie z ta Arka normalnie jak lysy grzywka...

Nie wiem jak Ty ale ja dobrze pamietam tuptanie Glowackiego przed rzutami wolnymi i karnymi ktore chlopak strzelal bo nikt inny w druzynie nie chcial badz nie potrafil uderzyc. Balony grane na wysokiego i skocznego Marcelo to akcje cwiczone niczym bramka Radomanovica z Korona. Nikt nie ujmuje Glowackiemu i Marcelo ich klasy ale umowmy sie ze sytuacja gdzie stoper jest najlpeszym strzelcem druzyny swiadczy przede wszystkim o beznadziejnosci ofensywy.
To były często wyjścia wymuszone indolencją naszej ofensywy, ale to nie zmienia faktu, że mieli oni jakieś tam umiejętności piłkarskie. Taki Marcelo to mógłby spokojnie zostać w naszej lidze napastnikiem.
A porównanie z Arką jak najbardziej na miejscu, bo co szkodzi ich stoperom pomóc trochę w ofensywie? Chyba tylko brak umiejętności

Uran235 - świetna analiza, od tego od dłuższego czasu zmierzałem. W poprzednim okienku też pokemony miały radochę, bo tylu kupiliśmy, ale żaden nie zwrócił uwagi jakich i na jakie pozycje. Teraz jakość jest lepsza, nie ma też na szczęście kompromitujących testów półamatorów z nadwagą, ale braki są bardzo poważne.
To jest takie zabawne myślenie: "XXX może grać na lewej/prawej obronie". No, ja też mogę, tyle że minie mnie cała liga z Krzywickim na czele (w jego przypadku - jak nie zgubi gdzieś piłki po drodze albo nie potknie się o własne nogi, ale zawsze).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.01.2011 o godz. 17:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 30.01.2011, 17:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fakt, że często ich wyjścia były wymuszone indolencją naszej ofensywy, ale to nie zmienia faktu, że mieli oni jakieś tam umiejętności piłkarskie. Taki Marcelo to mógłby spokojnie zostać w naszej lidze napastnikiem.
A porównanie z Arką jak najbardziej na miejscu, bo co szkodzi ich stoperom pomóc trochę w ofensywie? Chyba tylko brak umiejętności

Uran235 - świetna analiza, od tego od dłuższego czasu zmierzałem. W poprzednim okienku też pokemony miały radochę, bo tylu kupiliśmy, ale żaden nie zwrócił uwagi jakich i na jakie pozycje. Teraz jakość jest lepsza, nie ma też na szczęście kompromitujących testów półamatorów z nadwagą, ale braki są bardzo poważne.
To jest takie zabawne myślenie: "XXX może grać na lewej/prawej obronie". No, ja też mogę, tyle że minie mnie cała liga z Krzywickim na czele (w jego przypadku - jak nie zgubi gdzieś piłki po drodze albo nie potknie się o własne nogi, ale zawsze).
Analiza Urana owszem wygląda nieźle, tylko że większość sprowadza się do tego, że wiosnę przetrwamy a latem może być problem. No więc latem też jest okienko i jak się zwolnią kontrakty, a Cupiał będzie zadowolony z obecnych transferów to będą kolejne. Ja rozumiem, że fajnie byłoby mieć wszystkie wzmocnienia już teraz tylko pytam się za co?
Poza tym porównywanie obecnych transferów z poprzednimi jest bez sensu, bo jak sam zwróciłeś na to uwagę, w końcu robimy te transfery przemyślane, a nie z łapanki albo po testach jakichś podrzucanych przez menedżerów amatorów.
Krótko mówiąc, sytuacja wciąż nie jest i nie będzie rewelacyjna i nie ma się co za bardzo podniecać, ale jeśli dwa zapowiadane transfery dojdą do skutku, to naprawdę trudno będzie nazwać to okienko nieudanym, więc sensu do narzekania też za bardzo nie widzę.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.01.2011, 19:37
Coś czuje, że wiem kto będzie w następnym sezonie grał w parze z Jailensem w następnym sezonie, szykuje się kolejny wielki powrót Przy dzisiejszym "pokazie" Głowackiego z Fenerbache, Glik wygląda na Boga futbolu, naprawdę. Nie widzę możliwości żeby jeszcze dostał swoją szansę po tak beznadziejnym meczu jakim niewątpliwie był dla Arka ten dzisiejszy występ. Z drugiej strony Korkmaz kontuzjowany, więc kibice z Trabzonu będą być może mieli jeszcze wątpliwą dla nich przyjemność zobaczenia Głowy w kolejnych spotkaniach, chyba że dadzą szansę młodemu Mustafie, co wykluczone nie jest.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.01.2011, 19:51
Lobodziński do SPRZEDANIA, Jirsak do sprzedania, Branco - dziękujemy, Żurawski - niestety dziekujemy. Brak napastnika jest bardzo widoczny. sam Genkov sprawy nie załatwi w ataku, jak nic potrzebujemy jeszcze jednego bramkostrzelnego napastnika i to na wczoraj.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.01.2011, 19:52
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Lobodziński do SPRZEDANIA, Jirsak do sprzedania, Branco - dziękujemy, Żurawski - niestety dziekujemy. Brak napastnika jest bardzo widoczny. sam Genkov sprawy nie załatwi w ataku, jak nic potrzebujemy jeszcze jednego bramkostrzelnego napastnika i to na wczoraj.
Bedzie dobrze jak w ogole Genkov sie pokaze z dobrej strony bo i to moze nie nastapic.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.01.2011, 20:00
jesli nie pozyskamy meliksona to z Jirsakiem porzegnac sie nie mozemy. juz wołabym zeby podziekowano Zurawskiemu, Riosowi i Bogiskiemu a ściagnieto 2 porzadnego napastnika.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.01.2011, 20:25
Cudowne jest to forum. Jeszcze wczoraj wszyscy podniecali się, że przyszedł Jaliens, Siwakow, Genkov. Stan został wyniesiony na ołtarze nazwany prawie Bogiem. Teraz w obliczu porażki z Norwegami Stan staję się wrogiem publicznym numer jeden ze względu na słabe transfery.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów