The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2011, 13:07
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Myslisz, ze kto zajmowal sie dopingiem na meczach kadry np. przy Lazienkowskiej?
Dobrze wiem kto. Ja jednak na mecze kadry nie uczęszczam i mi to zwisa, ale z tego co słyszę i widzę to co mecz są problemy na linii "rodzimi" vs biało-czerwone Janki. Nie wiem jakby to można było rozwiązać. Może stworzenie czegoś na wzór angielskiej The Football Suporter's Federation rozwiązałoby sprawę.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.01.2011, 13:15
Za laska stoi gosc w bialym dresie, ciezko tego nie zauwazyc. Widocnie tresc artykulu na stale wbila sie do glowy i
gdyby gw napisala, ze kibole zgwalcili i wymordowali cala rodzinke, to nie watpie, ze na forum pojawilyby sie osoby powielajace te wersje

Wracajac jeszcze do samego plucia. Nie widac tego tak dokladnie na tasmie z monitoringu, wiec ciezko podjac sie osadzenia. Moze bylo, moze nie. Jesli jednak chodzi o wycieranie rekawami twarzy, to gosc w dresie przyszedl namecz z umalowana, jak clown facjata, co potwierdzila jedna z osob na naszym forum. Domyslam sie, ze przez pierwsza czesc filmu zostaly mu wytlumaczone pewne zasady - to tak a propos "panujacych zwyczajow" - i stad te ruchy. Kupujac bilet na ta trybune mogl wybrac mijsca na 2 innych pietrach, lub dostosowac sie do panujacych, przedstawionych mu zwyczajow. Proste.

emj - Nie wiem jakie zadania ma ta angielska organizacja, ale jakos nie kojarze jakichs wiekszych afer na naszych meczach. To zwykle incydenty przewaznie najebanej wiary z osobami, ktore chca poprawic klimat. Identycznie jest w tym przypadku. Z malej szarpaniny na stadionie (nikt nawet nie dostal plomby) zrobila sie afera na pierwsza strone jednej z bardziej poczytnych gazet. Jak widac tez dales sie w to wkrecic.
Jesli zatem zwisa ci ta sprawa, to niepotrzebnie tak sie goraczkujesz piszac " Dla mnie to jest szopka, że ci ludzie co prowadzą doping na lidze później uzurpują sobie prawa do prowadzenia dopingu na meczach reprezentacji.". Szopka jest stado upojonych malyszomaniakow pod skocznia i póki bedziemy chronic sie od tej zgrai najebusow, póty klimat na kadrze nie bedzie doszczetnie zepsuty.
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 29.01.2011 o godz. 13:30.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.01.2011, 13:22
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
najbardziej podobnie jak mnie bulwersuje naplucie kobiecie w twarz jedynym wytłumaczeniem jest (chociaż bardzo naciąganym) że coś powiedziała głupiego.
Obojetnie co by powiedziala to nic nie tlumaczy tego co zrobil.

Obojetnie czy oceniamy go jako kibica czy jako czlowieka.

Mam gdzies tych wszystkich Malyszomanow - Jankow (jeszcze czesto na procentach) ale - ludzie sa pewne, nieprzekraczalne granice.
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.01.2011, 13:29
Jasne może było może nie . W moim towarzystwie za coś takiego leje się od razu w ryj ale co kraj to obyczaj. Ach ten relatywizm!
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.01.2011, 13:30
Za laska stoi gosc z bialym dresie, ciezko tego nie zauwazyc. Widocnie tresc artykulu na stale wbila sie do glowy i
gdyby gw napisala, ze kibole zgwalcili i wymordowali cala rodzinke, to nie watpie, ze na forum pojawilyby sie osoby powielajace te wersje

Wracajac jeszcze do samego plucia. Nie widac tego tak dokladnie na tasmie z monitoringu, wiec ciezko podjac sie osadzenia. Moze bylo, moze nie. Jesli jednak chodzi o wycieranie rekawami twarzy, to gosc w dresie przyszedl namecz z umalowana, jak clown facjata, co potwierdzila jedna z osob na naszym forum. Domyslam sie, ze przez pierwsza czesc filmu zostaly mu wytlumaczone pewne zasady - to tak a propos "panujacych zwyczajow" - i stad te ruchy. Kupujac bilet na ta trybune mogl wybrac mijsca na 2 innych pietrach, lub dostosowac sie do panujacych, przedstawionych mu zwyczajow. Proste.

emj - Nie wiem jakie zadania ma ta angielska organizacja, ale jakos nie kojarze jakichs wiekszych afer na naszych meczach. To zwykle incydenty przewaznie najebanej wiary z osobami, ktore chca poprawic klimat. Identycznie jest w tym przypadku. Z malej szarpaniny na stadionie (nikt nawet nie dostal plomby) zrobila sie afera na pierwsza strone jednej z bardziej poczytnych gazet. Jak widac tez dales sie w to wkrecic.
Jesli zatem zwisa ci ta sprawa, to niepotrzebnie tak sie goroczkujesz piszac " Dla mnie to jest szopka, że ci ludzie co prowadzą doping na lidze później uzurpują sobie prawa do prowadzenia dopingu na meczach reprezentacji.". Szopka jest stado upojonych malyszomaniakow pod skocznia i póki bedziemy chronic sie od tej zgrai najebusow, póty klimat na kadrze nie bedzie doszczetnie zepsuty.
Nie proste-mecze kadry to nie liga i cyrków się nie robi.Nie wnikam w to czy film był cięty 2 czy 100 razy,pewne jest jedno że Amica fan dołożył do pieca.Mecze kadry i doping na nich to temat na osobną dyskusje.Natomiast swoją drogą Głos Tel Awiwu ciśnie pięknie,choć mają pewnie w tym jakiś biznes to tematowi poruszanemu się nie dziwie,bo na Euro nie potrzeba nam takich sytuacji i trzeba je wyeliminować na kadrze.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.01.2011, 13:40
Nie mogę się doczekać jak będzie wyglądało dyscyplinowanie Janków z wuwuzelami

Aż się z ciekawości przejdę na jakiś mecz grupowy Polski jeśli dożyję i dane będzie mi kupić bilet.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.01.2011, 13:43
Wuwuzele beda zakazane wiec watpie by ktos kogos musial dyscyplinowac.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.01.2011, 13:50
Wracajac jeszcze do samego plucia. Nie widac tego tak dokladnie na tasmie z monitoringu, wiec ciezko podjac sie osadzenia. Moze bylo, moze nie.
Ty widziałeś ten filmik? Co Ty opowiadasz? Jak to "może było, może nie"? No tak, może on po prostu głośno gwizdnął? Napieprzasz na GW, która zakłamuje rzeczywistość, a jak można nazwać Twojego posta? Wiadomo, głupio jak cholera, jak boss kibiców Twojego klubu pluje na kobietę, też by mi było wstyd, ale wolałbym spuścić wtedy głowę i siedzieć cicho, niż próbować wcisnąć jakiś kit.
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.01.2011, 13:57
Slayer i tu działa propaganda gw dobrze widać ze Litar odsuwa łeb i meluje w typka w dresie. A GW specjalnie zrobiło zbliżenie żeby tacy jak ty w to uwierzyli. Sam tekst z GW że całą rodzine pluje to jest śmieszne. Jak gościu był spity i kozaczył to mu się wcale nie dziwie pewnie jakby mu zajebal to dopiero byłaby afera.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.01.2011, 14:08
Rasialdo napisał(a):Wyświetl post
Nie proste-mecze kadry to nie liga i cyrków się nie robi.Nie wnikam w to czy film był cięty 2 czy 100 razy,pewne jest jedno że Amica fan dołożył do pieca.Mecze kadry i doping na nich to temat na osobną dyskusje.

A skąd masz takie informacje że mecze reprezentacji różnią się od ligowych dopingiem czy zasadami? Dla ciebie to żadna różnica czy film był cięty 2 razy bo lubisz jak robią cie w buca.

A na reprezentacji jest teraz jak jest bo się naschodziło jednomeczowców poprzebieranych za klownów. Na Euro pewnie będzie podobnie bo normalnego czlowieka nie będzie stać na bilet. wiec trybuny zapełnią typki w garniakach z wymalowanymi facjatami. I tak broń ich dalej wprowadzaj swoje nowe regulaminy a bedzie tak samo jak na Małyszu że gdy był na topie do Zakopanego przyjeżdżało 50tys. ludzi a teraz co? paręnaście tysięcy.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 29.01.2011, 14:18
Trybuny zapelnia ludzie, ktorych stac na bilet i nie beda to ludzie gorsi ani lepsi. Moga byc nawet w stroju spawacza wlacznie z maska, i maja prawo miec wymalowane cale cialo.
Jesli stadion bedzie ZAPELNIONY i nie bedzie miejsc, to na te trybuny "ultras" wejdzie kto chce i bedzie mial prawo jesc, pic i nie dopingowac.
To jest reprezentacja i kazdy ma prawo ogladac mecz e wspokoju i dopingowac w chwilach w ktorych ma ochote.Nikt mu nie bedzie mowil kiedy i jak okazywac uwielbienie swojej druzynie.

Naprawde czesto zauwazam ze gadanie o "januszach" czy dzielenie kibicow na tych fanatycznych ( lepszych ) i sezonowych ( gorszych ) zazwyczaj podlapywane jest przez ludzi ktorzy swoja "kariere" zaczynali max 3 lata temu i pozjadali wszystkie rozumy.
Kiedys po prostu robilo sie swoje i rozumialo ze widowisko potrzebuje i tych fanatycznych i tych sezonowych.
Kazdy kazdego szanowal i nikt nikomu nic nie wytykal.
Teraz jakis kumaty na REPREZENTACJI ( nie mowie o Litarze, mowie ogolnie ) bedzie mowil co i jak ma robic czlowiek, ktory chodzil na mecze w chwili, w ktorej ten kumaty walil po prostu klocki w pieluche. W dupach sie poprzewracalo i tyle.
Pochodziliby na mecze w latach 90-95, porozbijali sie po totalnych dziurach to by moze cos zatrybilo.
Duzo ludzi chodzi na repre od lat i kibicuja po swojemu. To troszke inne klimaty niz liga...nawet mysle ze to zupelnie drugi biegun.

Sytuacja na meczach ligowych/pucharowych jest inna i kazdy powinien to zrozumiec ze skoro masz do cholery karnet czy tam bilet, to wybierasz sobie miejsce zeby lepiej widziec lub idziesz do ludzi z ktorymi rozkrecasz doping przez caly mecz. Jedni chodza dla widowiska, inni by to widowisko kreowac.

Reasumujac : Reprezentacja to nie liga i czym predzej zrozumie to jeden i drugi kumaty, co rozumy pozjadal a "ilosciowo" jesli chodzi o mecze, moze nie jednemu "piknikow"i buty czyscic, tym lepiej.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 29.01.2011 o godz. 14:21.

Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.01.2011, 14:46
Wiśla86 A chciałbyś żeby Ciebie go twarzy klepali na meczu kadry za to że w złym miejscu siedzisz
Co do informacji mam bo jeżdżę i takie mam odczucia.Jeśli chodzi o zasady to pewnych miastach w meczach ligowych i kadrze one nie obowiązują i się to zapewne nie zmieni.Mecze kadry nie są od tego żeby się napinać,tylko żeby wspierać reprezentacje.Mam swoje zdanie na temat Poznania i uważam że to miasto nie nadaje się na mecze kadry i tyle w tym temacie.Co do Małysza to chyba nie wiesz o czym mówisz...
Ostatnio edytowane przez Rasialdo : 29.01.2011 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 29.01.2011, 15:39
Kreseq- pewnie do mnie pijesz więc Ci odpowiem: jestem na stadionie od 96roku. od 2002 na każdym meczu przy R22.
więc będę się wypowiadał jako doświadczony kibic. A co przeszkadza w dzieleniu kibiców na pikników i dopingujących? ja jak nie mam ochoty śpiewać to idę usiąść koło młyna proste czy nie?
Znam ludzi którzy jeżdżą tylko na reprezentację od ładnych kilkunastu-kilkudziesięciu lat i nigdy nie widziałem aby mieli twarze pomalowane baloniki czy inne badziewie. bo choć oni nie są aż tak zaangażowani w sprawy kibicowskie to wiedzą że zajmując miejsce w młynie się śpiewa dlatego siedzą na innych sektorach. ale tego takiemu tumanowi jak ten na filmie nie wytłumaczysz skoro był pierwszy raz na meczu.
Jak byłem w Kielcach na meczu Polski poszedłem za bramkę dopingować ale jak zaczęły się bluzgi na Wisłę to po 5 min. wyszedłem!

I chyba nie rozumiesz różnicy między piknikiem a gostkiem który jest na meczu 2raz w życiu. Bo piknikiem może być mój dziadek mający swoje miejsce na stadionie i dookoła samych znajomych panów. i jakoś dziwnym trafem nigdy sobie nie pomylił sektora. ale płaczki zawsze się znajdą! "bo tam tańsze bilety więc tam sobie pójdę i w dupie mam czy się śpiewa czy nie" prawda?

Dla Ciebie ważne jest zapełnienie stadionu. I gówno Cię obchodzi że atmosfera na reprezentacji jest jaka jest. byle tylko zgadzała się kasa w skarbonce. Smutne że są tacy kibice. Ty pewnie byś chciał żeby ceny biletów wynosiły 150zł.

Rasialdo- skoro nie wiem o czym mówię to wytłumacz mi fenomen: siatkarze siatkarki piłka ręczna grają fajnie to ludzie są na trybunach ale jak za jakiś czas poziom spadnie to co? Kto będzie dopingował? ci ludzie z wymalowanymi twarzami? no chyba nie. bo oni przychodzą się pokazać.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 29.01.2011, 15:48
wislak86 - Widac czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja domena.

Nie napisalem nigdzie ze liczy sie dla mnie kasa i zapelniony stadion. Napisalem ze jesli stadion jest zapelniony i nie ma nigdzie miejsc to ma ktos prawo isc do tego reprezentacyjnego "mlyna" siedziec i g*** robic bo miejsc nie ma a on kupil bilet. Czy to tak trudno zrozumiec? Skoro taki "janusz" bedacy na meczu 2 raz z powodu braku miejsc siedzacy w mlynie musi drzec ryj i klaskac ? Nie musi, ma do tego prawo. Nikt tez nie moze go wyprosic bo koles zaplacil za bilet i formalnie mozna go cmoknac w dupe.
Nwet jesli stadion bedzie nie do konca zapelniony to nie jest on wlasnoscia zadnej grupy i nikt nie ma prawa ROZKAZYWAC ze albo spiewasz albo w ryj. Tak, mi tez sie to nie podoba ze czesto siadzie taki janusz na dupie i nie robi zupelnie nic. Jednak ma do tego prawo. Nic na to nie poradzisz.

Przytoczylem w pierwszej jak i w tej drugiej wypowiedzi przyklad z ZAPELNIONYM stadionem, nie ze stadionem gdzie 3/4 miejsc jest pustych i mozna isc na kazdy dowolny sektor.

Chcialbym zeby bilety byly w normalnej cenie, a jak beda za 150 to pewnie i tak ktos sie znajdzie kto na mecz przyjdzie - To taka glebsza wiadomosc
Przeczytales cos niezbyt dokladnie, potem wywnioskowales cos pod swoj post i wyszlo jak wyszlo.
Powtarzam - Przytoczylem przyklad

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.01.2011, 16:19
Co by nie powiedzieć, szef amikowych kibiców to zuch chłopak. Zgodnie z zasadami paktu poznańskiego nie zaatakował kobiety sprzętem, tylko honorowo napluł jej w twarz, wykazując stopień kultury jaki ce..... przywódcę stada nie tylko z POZnania ale nawet związku ogólnopolskiego.

P.S. Grobelny powinien mu załatwić posadę głównego zraszacza murawy na stadionie, bo bak na płyn ma ogromny, skoro spluł część trybun i gościa w dresie reprezentanta Polski. Albo posadę lamy w POZnańskim ZOO.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 29.01.2011, 16:33
kreseq napisał(a):Wyświetl post
wislak86 - Widac czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja domena.

Nie napisalem nigdzie ze liczy sie dla mnie kasa i zapelniony stadion. Napisalem ze jesli stadion jest zapelniony i nie ma nigdzie miejsc to ma ktos prawo isc do tego reprezentacyjnego "mlyna" siedziec i g*** robic bo miejsc nie ma a on kupil bilet. Czy to tak trudno zrozumiec? Skoro taki "janusz" bedacy na meczu 2 raz z powodu braku miejsc siedzacy w mlynie musi drzec ryj i klaskac ? Nie musi, ma do tego prawo. Nikt tez nie moze go wyprosic bo koles zaplacil za bilet i formalnie mozna go cmoknac w dupe.
Nwet jesli stadion bedzie nie do konca zapelniony to nie jest on wlasnoscia zadnej grupy i nikt nie ma prawa ROZKAZYWAC ze albo spiewasz albo w ryj. Tak, mi tez sie to nie podoba ze czesto siadzie taki janusz na dupie i nie robi zupelnie nic. Jednak ma do tego prawo. Nic na to nie poradzisz.

Przytoczylem w pierwszej jak i w tej drugiej wypowiedzi przyklad z ZAPELNIONYM stadionem, nie ze stadionem gdzie 3/4 miejsc jest pustych i mozna isc na kazdy dowolny sektor.

Chcialbym zeby bilety byly w normalnej cenie, a jak beda za 150 to pewnie i tak ktos sie znajdzie kto na mecz przyjdzie - To taka glebsza wiadomosc
Przeczytales cos niezbyt dokladnie, potem wywnioskowales cos pod swoj post i wyszlo jak wyszlo.
Powtarzam - Przytoczylem przyklad

Skoro kupił bilet to ma miejsce na nim tak? To niech na nim siedzi. Czy ja mu kazałem kupować bilet do młyna? Chyba nie. Nie wiedział gdzie jest młyn? Koniec języka za przewodnika. Stadion będzie zapełniony? Na schodach zawsze jest miejsce. I widzisz cały stadion nie jest własnością jakieś grupy ale jeden sektor tak. Ten sektor to młyn i należy do FANATYKÓW czy Ci się to podoba czy nie.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 29.01.2011, 16:40
Jak przeczytalem post Flamengisty to padlem z krzesla, jak widac GóWno wychowalo sobie prawdziwych fanow Reszty komentowac nie mam zamiaru i kibicow Lecha prosi sie tez o nie komentowanie tej sprawy.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 29.01.2011, 16:41
Sektor na ktorym jest mlyn nalezy do fanatykow ? Gosc ktory ma kupiony bilet i stadion jest zapelniony ma isc na schody bo Ty tak twierdzisz ?
Czlowieku sektor na ktorym jest mlyn nalezy do klubu ewentualnie miasta a nie do fanatykow. Fanatycy siedza tam na meczach i tam kupuja bilety w LIDZE. W meczu REPREZENTACJI owszem jest mlyn i owszem siedza tam fanatycy ale moze tam usiasc KAZDY i nikt go na schody nie wygoni bo nie ma takiego PRAWA i takich MOZLIWOSCI.
Jesli stadion nie jest zapelniony i sa miejsca, ok mozna dyskutowac. Jednak jesli stadion jest zalepelniony to na schodach mozesz usiasc co najwyzej Ty, jesli oczywiscie lubisz.

Przytocz mi jakikolwiek dokument lub ustalenie ktore stwierdza ze sektor na ktorym jest mlyn podczas meczu reprezentacji NALEZY do fanatykow.
Nie wiesz o czym mowisz, to pewne.

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.01.2011, 16:43
(...)
Drogi Kolego: podpis mam taki, bo za takiego kibica się uważam i prawa tych kibiców do bycia na stadionie bronię. Co nie znaczy, że nie mam pojęcia o realiach stadionowych. Swego czasu chodziłem na naszą Xtkę i niejedną taką scenę widziałem. Tylko u nas miało to jednak "troszkę" inny przebieg.

Pamiętam, jak na Real Madryt przyszła wesoła grupka pod wezwaniem: 5-6 osób pod 50tkę, faceci w garniakach, panie w garsonkach. I byli bardzo zdziwieni, że im miejsca zajęto. Owszem, wytłumaczono im (grzecznie, stałem 2 rzędy wyżej) co to za sektor i przenieśli się na sąsiedni sektor.

Jakoś nie zauważyłem, żeby nasz gniazdowy pluł im w twarz. Ale przepraszam, ja jestem prosty chłopak z Bronowic i najwyraźniej nie znam poznańskich zasad savoir-vivre'u. Rozumiem, że u was jak na Diunie - utoczenie własnej śliny jest wyrazem szacunku? Bo wydawało mi się, że w polskiej kulturze kobieta jest otoczona powszechnym szacunkiem. Poznań nie jest w Polsce?

I jeszcze jedna kwestia. Co innego, jak ktoś wchodzi na mecz klubowy i pcha się na sektor ultras. Przy czym już na wstępie klub powinien zawiadamiać, jakie są oczekiwania wobec tych, co siedzą na tym sektorze.

Natomiast tu chodziło o mecz kadry narodowej. Na mecze kadry chodzą m.in. fani Małysza, wielbiciele wuwuzeli i Edyty Górniak. Ci ludzie kupili bilety i mają prawo oczekiwać, że będą traktowani jak klienci, którzy zapłacili za spektakl. Chcą się też na stadionie czuć bezpiecznie.

Więc to nie wieśniaccy piknikowcy z małyszówkami i kretyńskimi czapkami mają się dostosować na meczach kadry do wielkich ultras, tylko odwrotnie. I lepiej, by władze Poznania to szybko zrozumiały - jeśli nadal chcą gościć u siebie reprezentacje podczas Mistrzostw Europy.

W to, że Litar i spółka to zrozumieją, szczerze wątpię. Ale wobec nich nie mam żadnych oczekiwań. Ba - tego się po nich należało spodziewać. Ale tu ruch należy do władz Amiki i miasta Poznań.

PS. I mnie mało obchodzi, czy filmik cięty czy nie. Widzę w nim dwóch "kumatych", z których jeden popycha, a drugi pluje na kobietę. Ta kobieta może sobie być nawet ostatnią zołzą i heterą, pyskatą babą której nigdy nikt z nas nie chciałby na swojej drodze spotkać (BTW: zadziwia mnie to przekonanie, że ona była agresywna a banda ultras zachowywała się spokojnie). Ale nie zmienia to faktu, że jest kobietą i nadal należy jej się szacunek. Koniec, kropka.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.01.2011, 18:10
Ciężko to oceniać z perspektywy nagrania. Nie wiadomo, jak ta sytuacja wyglądała na żywo. Powinna być informacja przy sprzedaży biletów, że na młynie obowiązują specjalne zasady. I to nie taka - "sektor dla najzagorzalszych kibiców" tylko proste i klarowne : nie śpiewasz - wypierdalaj !
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 29.01.2011, 18:11
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Jasne może było może nie . W moim towarzystwie za coś takiego leje się od razu w ryj ale co kraj to obyczaj. Ach ten relatywizm!
A w moim towarzystwie nie ocenia sie sytuacji na podstawie niewyraznych nagran, bo czasem mozna przez to wyjsc na glupka. No, ale jeden lubi byc tak oceniany, inny nie. Co kraj to obyczaj
Slayer666 napisał(a):Wyświetl post
Ty widziałeś ten filmik? Co Ty opowiadasz? Jak to "może było, może nie"? No tak, może on po prostu głośno gwizdnął? Napieprzasz na GW, która zakłamuje rzeczywistość, a jak można nazwać Twojego posta? Wiadomo, głupio jak cholera, jak boss kibiców Twojego klubu pluje na kobietę, też by mi było wstyd, ale wolałbym spuścić wtedy głowę i siedzieć cicho, niż próbować wcisnąć jakiś kit.
Proponuje nauke czytania ze zrozumieniem. Niestety nie wiem ktorego z twoich kolegow moge ci polecic, bo jak widac po tym temacie niewielu to potrafi. Nagranie jest slabej jakosci, wiec nie wiem czy w ogole oplul, czy oplul umyslnie ja czy jego. NIE WIEM BO NAGRANIE JEST NIEWYRAZNE. Rownie dobrze mozesz napisac ze w 1:35 slychac strzaly

Przyklad za przerposzeniem z dupy, bo cala akcja miala miejsce przed meczem o czym swiadczy spora ilosc wolnych miejsc. Tak jak pisalem wczesniej - mogl wybrac te na pietrach i nikt nie robilby problemu.
Bardziej martwi mnie co innego. Widac, ze medialna, kilkuletnia akcja zbiera juz pierwsze zniwa i pojawiaja sie wpisy typu "ma bilet, to ma prawo siedziec gdzie chce i robic co chce". Jeszcze niedawno haslo "stadion to nie teatr" bylo raczej przesmiewcze,ale teraz widze, ze niestety wszystko zmierza wlasnie w tym kierunku.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jakoś nie zauważyłem, żeby nasz gniazdowy pluł im w twarz. Ale przepraszam, ja jestem prosty chłopak z Bronowic i najwyraźniej nie znam poznańskich zasad savoir-vivre'u. Rozumiem, że u was jak na Diunie - utoczenie własnej śliny jest wyrazem szacunku? Bo wydawało mi się, że w polskiej kulturze kobieta jest otoczona powszechnym szacunkiem. Poznań nie jest w Polsce?
Szczerze mowiac nie wiem jak mozna z toba normalnie dyskutowac skoro widzisz co chcesz widziec, a nie dostrzegasz tego, co nie pasuje do twojej tezy. Postaram sie wytlumaczyc lopatologicznie to moze zrozumiesz. Na wstepie filmu: gosc tlumaczy cos glownemu bohaterowi, nie ma reakcji, przychodzi litar tez tlumaczy, brak reakcji (badz jakies pijackie sapanie). Myslisz, ze gdyby twoi koledzy podczas meczu z Realem dostali na dzien dobry jakies odpowiedzi najebanego towarzystwa w garniakach "mamy bilety, wiec spierdalajcie", to zostawiliby ich, bo przeciez tu jest Krakow i kultura? Nie badz smieszny. Tamci zrozumieli, ten nie zrozumial. Przyszedl potem z rodzinka, napinal sie zza plecow kobiety (moze to tez zachowanie powazane w kulturalnym Krakowie, potwierdzisz?) i skonczyl jak skonczyl. Widocznie po tych kilku minutach tlumaczenia komus zabraklo cierpliwosci.
Cytat:
I jeszcze jedna kwestia. Co innego, jak ktoś wchodzi na mecz klubowy i pcha się na sektor ultras. Przy czym już na wstępie klub powinien zawiadamiać, jakie są oczekiwania wobec tych, co siedzą na tym sektorze.
Powtorze sie. Na samym poczaku dostawal takie instrukcje i widocznie nie dostosowal sie do nich. Jak jedziesz na obcy stadion i nie znasz panujacych tam regul, to pchasz sie wszedzie i olewasz wszystko, bo "masz bilet i ....!"? Rusz makowka.
Cytat:
Natomiast tu chodziło o mecz kadry narodowej. Na mecze kadry chodzą m.in. fani Małysza, wielbiciele wuwuzeli i Edyty Górniak. Ci ludzie kupili bilety i mają prawo oczekiwać, że będą traktowani jak klienci, którzy zapłacili za spektakl. Chcą się też na stadionie czuć bezpiecznie.
Pewnie temu klientowi przedstawiono oferte i wymagania miejsca w jakim sie znajdowal. Nie spodobala mu sie, badz nie spelnial kryteriow, wiec wskazano mu inna propozycje adekwatna do ceny biletu za ktory zaplacil lub stanu upojenia w jakim sie znajdowal.

Dalej znowu jakies gadki o pluciu kobiet, wiec nie trace cennych kilobitow
Proponuje poczekac do ukazania sie odpowiedzi drugiej strony, bo jak na razie glos miala gazietka i jej fanatycy
Cytat:
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 29.01.2011, 18:17
bbbnba - Nie przyklad z dupy tylko konkretny przyklad o ktorym pisze od swojego pierwszego posta tutaj i nadal widze nie kazdy zrozumial ze nie chodzi o akcje z Litarem, ale o przyklad gdy stadion jest ZAPELNIONY.

Incydent z Litarem juz opisalem i zdania nie zmienilem

Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 29.01.2011, 18:21
Gdyby stadion byl zapelniony, to przypuszczam, ze ciezko byloby interweniowac i wylowic takie jednostki z tlumu, dlatego nie wiem skad nagle wyskoczyles z tym przykladem.
Cytat:
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.01.2011, 19:16
bbbnba: nie wiem, co ty chcesz widzieć i jak to interpretujesz, mnie to zupełnie nie interesuje. Fakt jest taki: wasz guru kibicowski napluł w twarz kobiecie podczas meczu reprezentacji. Skoro ty nie widzisz nic nagannego w pluciu kobiecie w twarz, to nie mamy o czym rozmawiać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Od: 11.2002

Stary 29.01.2011, 21:45
Bardzo proszę o zakończenie dyskusji na temat Litara (posty będę usuwać, jak ktoś ma o to pretensje to na priv zapraszam).
A Poznaniacy, którzy się tu wypowiadają niech sobie na swoim forum pewien temat przeglądną.
Ostatnio edytowane przez ewcia : 29.01.2011 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 29.01.2011, 23:09
Sektor na ktorym jest mlyn nalezy do fanatykow ? Gosc ktory ma kupiony bilet i stadion jest zapelniony ma isc na schody bo Ty tak twierdzisz ?
Czlowieku sektor na ktorym jest mlyn nalezy do klubu ewentualnie miasta a nie do fanatykow. Fanatycy siedza tam na meczach i tam kupuja bilety w LIDZE. W meczu REPREZENTACJI owszem jest mlyn i owszem siedza tam fanatycy ale moze tam usiasc KAZDY i nikt go na schody nie wygoni bo nie ma takiego PRAWA i takich MOZLIWOSCI.
Jesli stadion nie jest zapelniony i sa miejsca, ok mozna dyskutowac. Jednak jesli stadion jest zalepelniony to na schodach mozesz usiasc co najwyzej Ty, jesli oczywiscie lubisz.

Przytocz mi jakikolwiek dokument lub ustalenie ktore stwierdza ze sektor na ktorym jest mlyn podczas meczu reprezentacji NALEZY do fanatykow.
Nie wiesz o czym mowisz, to pewne.
Ja P I E R D O L E
Czytam i nie wierze!!jak możesz rozdzielać fanów ligi i reprezentacji?
A czy ja mu kazałem kupować bilet na młyn?
A słyszałeś o niepisanych regułach?
Radzę Ci odłożyć wyborczą i internet na jakiś czas na rzecz meczu na stadionie może po jakimś czasie zrozumiesz zasady tam panujące.

PS. To nie dyskusja o wspomnianym wydarzeniu
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 29.01.2011, 23:31
wislak 86 - Bede odkladal to co bede chcial i bede czytac to co bede chcial czytac. Skad mysl ze czytam Wyborcza ?

Rozdzielam kibicow Reprezentacji i kibicow klubowych jesli nie wiesz czemu to nie mamy o czym rozmawiac. Mala podpowiedz : Proporcje "januszy". Ty tez jak widze dzielisz kibicow, na tych ktorzy maja prawo siedziec w danym sektorze, i na tych ktorzy nawet w chwili braku miejsc nie maja takiego prawa. Teraz pomysl kto podzielil tych kibicow zgodnie z faktami

Nie kazales mu kupowac biletu na mlyn, ale jesli nie ma innych miejsc to MA PRAWO kupic sobie bilet na ten wlasnie mlyn i MA PRAWO zrec na nim kielbache, siedziec na dupie i nic nie robic.
Nie ma miejsca, jest klientem, zakupil bilet i ma w dupie mlyn, chce ogladac mecz. Jest Januszem i z perspektywy prawa i z perspektywy klubu/wlasciciela obiektu jest tak samo wazny jak fanatyk.

Niepisane reguly maja to do siebie ze ich tak naprawde nie ma. Niepisane reguly maja to do siebie ze kazdy moze je naginac/intterpretowac jak chce.

Na stadiony chodzilem ( Jesli 86 w nicku to rocznik )jak zaczynales kumac o co chodzi w chodzeniu po podłożu , wiec zastanow sie nad kazdym kolejnym Twoim "madrym" inaczej tekstem o "rozumieniu" zasad.

Sadze ze EOT.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 29.01.2011 o godz. 23:53.

Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 29.01.2011, 23:59
Brawo Brawo Brawo!!

A teraz powiedz mi na jakim meczu skończyły się najpierw bilety na CAŁY stadion a na młyn jeszcze były? bo zawsze jest akurat odwrotnie.
I co ja widzę że skoro januszy jest więcej na reprezentacji to oni mają mieć jakieś przywileje w młynie? Zrozum my tu dyskutujemy o jednym sektorze na całym stadionie. I jak to możliwe że setki ludzi to rozumie i wybiera inne miejsce do obejrzenia meczu?
I skoro piszesz już chyba czwarty raz o PRAWIE. Więc może zacznij od tego że mam prawo wnieść na stadion wodę kanapkę itp. i skoro jesteś tak obeznany to wiesz że to prawo jest łamane. Więc zacznij najpierw wymagać od właściciela stadionu poszanowania prawa.

jak już jesteśmy przy prawie to czy na meczu ligowym ono nie obowiązuje? jeżeli by wszyscy mieli takie podejście jak Ty to mielibyśmy sytuację jak z Anglii. wstanie z miejsca po bramce skutkuje wyprowadzeniem przez ochronę przy aplauzie publiczności. ja nie chcę czegoś takiego u nas. ani w lidze ani na reprezentacji.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.01.2011, 10:31
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
I co ja widzę że skoro januszy jest więcej na reprezentacji to oni mają mieć jakieś przywileje w młynie? Zrozum my tu dyskutujemy o jednym sektorze na całym stadionie. I jak to możliwe że setki ludzi to rozumie i wybiera inne miejsce do obejrzenia meczu?
I skoro piszesz już chyba czwarty raz o PRAWIE. Więc może zacznij od tego że mam prawo wnieść na stadion wodę kanapkę itp. i skoro jesteś tak obeznany to wiesz że to prawo jest łamane. Więc zacznij najpierw wymagać od właściciela stadionu poszanowania prawa.
Ponieważ te setki ludzi którzy rozumieją, to osoby które nie są pierwszy raz na meczu ligowym/reprezentacji. Niestety ale jak reprezentacja gra w okolicy jakiegoś dużego miasta, to zawsze znajdzie się spora grupa z okolic, która jedzie na kadrę pierwszy raz w życiu albo w ogóle na jakieś spotkanie. Za pewne większość nawet nie ma pojęcia o istnieniu czegoś takiego jak młyn i kierując się cenami wybiera najtańsze bilety i lądują na młynie gdzie później jest wykłócanie o miejsca i inne takie pierdoły.

A co do tego prawa, to zawsze możesz wnieść wodę i kanapkę. Z tym, że woda musi być fabrycznie zamknięta, a butelka góra 0,5l. Nie wiem o jakim stadionie mówisz ale na Wiśle zawsze mnie z wodą wpuszczają i to na każdy sektor. Jak się nie czyta dokładnie to później tak jest, że ludzie przychodzą z 2l Pepsi i dziwota, że nie można wnieść.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 30.01.2011, 13:32
W takim razie pokaż mi przepis który zabrania wniesienia 2l KARTONOWEGO opakowania? Bo wyobraź sobie przestudiowałem regulamin i nic o wnoszeniu napojów nie jest napisane. Co do kanapek to akurat przykład z Warszawy.
I te 0,5l jest to objętość umowna ochrona się przyzwyczaiła do tego podobnie jak kibice. ale jak ktoś idzie pierwszy raz to chyba nie musi jej znać. ]

Czy to że ktoś jest pierwszy raz na meczu musi świadczyć o tym że cała reszta ma się mu podporządkować?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów