|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Izraelitom właśnie o to chodzi. Abyśmy odpuścili. Jestem ciekawe jak to się dalej potoczy. Czy się mylę czy sprawa z Michaelem Thwaitem była podobna?
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Po tym co teraz robi właścicielka Hapoelu wiadomo czemu Melikson nie gra w czołowym klubie Izraela.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Oto sprawczyni całego zamieszania z Meliksonem
![]() i prawdopodobna reakcja Maora ... ![]() Liczę na pozytywne rozwiązanie tej sprawy, bo mamy b.duże braki w środku pola wbrew temu, kto figuruje na liście płac Wisełki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z tego co mówi Staszek, to w przypadku Genkova nie powinno być problemów. Jak tylko podpisze dokumenty w Rosji to wróci i go zaprezentują. Gorzej wygląda sprawa z Meliksonem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pani Prezes Hapoelu do Wisły zastąpic Basałaja....
![]() Przynajmniej wie jak kupowac i sprzedawać.... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sytuacja z tym transferem jest moim zdaniem bliźniaczo podobna do casusu Marcelo.
Ja to widzę w ten sposób: Bardzo przeciętnemu klubowi trafiła się perełka- kibice mówili o Meliksonie jako o najlepszym zawodniku jaki w ostatnich kilku latach grał w Beershevie. Przyszła oferta z Wisły, Maor chcąc grać o wyższe cele niż środek tabeli ligi izraelskiej poczuł, że to jego szansa i wyprosił zgodę na ten transfer. Hapoel doskonale zdawał sobie sprawę, że taki zawodnik długo u nich nie pogra. Wiedzą też, że sporo czasu upłynie aż ktoś o podobnym potencjale znów u nich zagra. Postanowili więc, już po pogodzeniu się z tym, że Maor od nich odchodzi (oficjalne pożegnanie, wybór nowego kapitana,ściągnięcie nowego pomocnika) wycisnąc ze swojego gracza jak najwięcej. Nie wyobrażam sobie żeby ten transfer mógł niewypalić. Melikson im by tego nie darował co odbiłoby się to na jego formie skutkiem czego przegraliby wszyscy. Wisła, Hapoel i Maor. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, transfer Meliksona jest kwestią czasu, bo nikomu nie jest na ręke to aby do niego nie doszło.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 28.01.2011 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Faktem jest, że z tymi transferami to jakieś jaja.
Miejmy nadzieję że przynajmniej ten Genkov już w weekend będzie na zgrupowaniu. Czas ucieka, meczy kontrolnych co raz mnie a tutaj nic. Z Meliksonem od początku jest jakiś kabarat, co najmniej jakby chodziło o transfer Ronaldo z MU do Realu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
gdzie podobna do Marcelo? Czy kiedykolwiek Wisła zgodziła się na transfer i robiła jemu problemy? Jak była niska oferta to po prostu Wisełka ją odrzucała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W tym sensie podobna, że my też nie chcieliśmy aby Marcelo od nas odchodził. Niestety był on zbyt dobry na grę w Ekstraklasie o czym wiedzieli wszyscy- Wisła, PSV i sam Marcelo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A pani prezes całkiem, całkiem. Coś jak prezes Warty Poznań. Ciekawe czy to ten sam case biznesowy
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skad wiesz że Peskovic był u nas w ogóle na testach? Jaką masz pewność że to nie był wymysł mediów. Wg mnie to był tzw fakt medialny. Co do rzekomych komplikacj przy transferze Maora to tak naprawdę wiadomo tylko tyle że są jakieś komplikacje. Jakie? Nie wiadomo. Pisał o tym Zbymak wczoraj na swoim forum i momentalnie podchwycił to portal sport.pl, od niego onet i się rozeszło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Tutaj masz wywiad z Peskovicem http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...as_169277.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Do rozmowy z Peskovicem też uważałem,że to wymysł pismaków ale jednak nie. Ktoś starał się przepchnąć jego kandydaturę i sam jest zdziwiony,że to przeszłość zaważyła na tym,że nie podpisał umowy. Skoro wszyscy dobrze ją znali to po co zaczynali z nim rozmowy jak im to mogło przeszkodzić? A co do Maora, nie opieram się na żadnych onetach, zbymakach czy temu podobnych ale na tym co mówi Stan. Odsyłam do wczorajszej konferencji prasowej. A to,że rozchodzi się o kasę to już są domysły. Niemniej Stan mówił,że to Hapoel robi problemy a nie piłkarz czy jego menago. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeśli warunki umowy odejścia Maora zmienił klub z Izraela i nie chce respektować tego co było wcześniej ustalone, to wg mnie nie ma co się spierać tylko odpuścić. Jeśli pójdziemy na to, że nagle ktoś coś sobie zmienił, bo tak, to w przyszłości będą z nami jechali wszyscy, traktując odpowiednio niepoważnie. O ile to klub z Izraela zmienił warunki,bo tego tez nie wiemy. To są tylko nasze przypuszczenia. Może my coś pozmienialiśmy,tego nie wiemy. Tak czy siak sytuacja dość dziwna bijąca w obydwa kluby i zawodnika. Kuriozum. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mnie tylko zastanawia czy Stan ma kogoś w obwodzie za Meliksona. Skoro go tak bardzo chcą niech do nich wraca z czego pewnością nie będzie z tego zadowolony. Ta baba jest niepoważna. Wpierw mecz pożegnalny teraz zmienia warunki umowy. Zerwać rozmowy i rozmawiać z innym. Ona przekona się , że z niewolnika nie ma pracownika, a my mamy nauczkę, aby z tamtego regionu nawet nie badać, bo szkoda i czasu i nerwów.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Owszem, nie wiadomo ale info że jest z tym problem mamy od samego Stana Valxsa - więc jest to sygnał dość poważny. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Kolego dawiss , to ciekawe że Zbymak ma sprawdzalność swoich informacji niższą niż Fakt... Ostatnio Zbymak pierwszy podał że jesteśmy zainteresowani Sivakovem.
Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kokos twierdzi że Wisła kontaktowała się z nim w sprawie transferu.
I tak mnie naszło: gdyby Stan ściągnął do Wisły Meliksona, Peskowicza i Kokoszkę to melibyśmy w Wiśle: Żyda, sprzedawczyka i zdrajcę. I to by dopiero było łamanie stereoptypów .Całe szczęście że w Wiśle jest jeszcze Oberprezes. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Tak to jest, jak handlujesz ze Starszymi Braćmi... Żyd to się jednak kasy trzyma
, ach te stereotypy. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A wczoraj pisałem na forum że coś z tym transferami jest nie tak, zaraz musi wyjść sprawa z Genkowem, no bo jak! Ciekawe co z jego transferem!?
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Chciałbym podzielić się z wami kilkoma moimi spostrzeżeniami dotyczący,i polityki transferowej klubu. Po pierwsze sprzedaż zawodników, według mnie bardzo dobrym ruchem była sprzedaż braci B. , na pewno są to zawodnicy niezwykle utalentowani itd ale jest jedno ale z nimi w składzie Wisełka odnosiła katastrofalne porażki w pucharach, żaden z nich nie był wstanie wnieść drużynę na wyższy poziom. Przebudowa a nawet rewolucja w składzie była nieodzowna , drużyna w poprzednim składzie personalnym nie dawała żadnej nadziei na sukces w pucharach a i w lidze chyba też. Bardzo dobrą decyzja jest budowanie drużyny w zimowym oknie jest więcej czasu na zgranie zawodników w kontekście pucharów no i wydaję się , że zawodnicy którzy do nas przychodzą stanowią o jakiejś sensownej strategii, mam na myśli pozyskiwanie zawodników o określonym poziomie sportowym ale jeszcze nie spełnionych( poza Jaliensem oczywiście) . Jak na razie jestem optymistycznie nastawiony do projektu "nowej" Wisły !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
O 20:05 z Balic wylatuje samolot do Alicante. Zobaczymy kto do niego wsiądzie
![]() ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Koniec wycieczek nie na temat.
Do samolotu pewnie nikt nie wsiądzie bo Genkow ma lecieć z Rosji. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|