The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2011, 11:32
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Sivakov może być straszakiem na Hapoel. Jak nie chcecie tego co oferujemy to w rezultacie nic mieć nie będziecie, bo weźmiemy Białorusina. Krótka piłka. I podejrzewam,że tak to się może skończyć,bo czasu na jakieś dziwne przepychanki nie mamy.
Izraelitom właśnie o to chodzi. Abyśmy odpuścili. Jestem ciekawe jak to się dalej potoczy. Czy się mylę czy sprawa z Michaelem Thwaitem była podobna?
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.01.2011, 11:32
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Tylko pytanie po co znów pomocnik jak mamy takie braki w obronie i napadzie?
Szkoda bo wygląda to tak (dla mnie) że będzie lipa z Maora i dlatego pojawił się Sivakov, a osobiście wolałbym Maora, no ale może się mylę i dwaj trafią do Białej Gwiazdy! Oby!
Widziałeś tą wczorajszą mizerię w środku? Guła nie w pełni dyspozycji, ale cały czas starał się być pod grą. Tak samo defensywni. Po prostu musimy mieć ciekawe alternatywy w rozegraniu, bo jak dla mnie Jirsak to kpina- zawodnik dobry do kontrataków, tyle że żaden z ostatnich przeciwników nie kwapi się by atakować nas falami. W 4-3-3 środkowi pomocnicy muszą być cały czas pod grą i nie mieć alergii na piłkę. Po to ściągamy kolejnych środkowych.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.01.2011, 11:34
Tak jak napisał Flamengista, sprawy wyglądają co najmniej dziwnie.

Teraz doszedł jeszcze bramkarz,bo ten co był sprawdzony,przebadany odpadł, jakby wcześniej nie zdawano sobie sprawy z jego przeszłości i że mogą z tego wynikać problemy.

A wracając do Mellkisona, nie ma co sobie nim już głowy zawracać,bo Cupiał nigdy nie szedł na jakieś dzielnie się zyskami z transferu. Z tego powodu nie trafił do nas swego czasu Lewandowski. Zresztą jest to tylko nasze gdybanie o co się tak naprawdę rozchodzi. Niemniej nas goni czas, którego nie mamy, transfery powinny być kilka tygodni temu. To wszystko nie jest budujące.

Edit. Z Thwaitem sprawa nie była podobna. Zwyczajnie gość nie chciał go puścić,bazgrał coś po kontrakcie, w rezultacie wylądował w rezerwach. Nie rozchodziło się o kasę.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.01.2011 o godz. 11:36.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.01.2011, 11:36
Też uważam, że Sivakov nie jest straszakiem na Hapoel. Na pierwszy rzut oka w środku pomocy mamy ścisk, ale nie wolno zapominać, że Sobol ma już swoje lata i nie wiadomo jak długo pogra. Niech do tego dojdzie jakaś kontuzja innego środkowego pomocnika i robi się nieciekawie. Zwłaszcza, że Jirsak niespecjalnie mnie przekonuje i nie wiem, czy przekona. W końcu nie można się łudzić co rundę, przy całej sympatii dla Czecha, że się przebudzi. Sivakov się przyda.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.01.2011, 11:38
HEDu napisał(a):Wyświetl post
w pomocy sa najwieksze braki, oprocz Kirma i czasami Małeckiego, to nikt tam nie gra. wszyscy stoją i nie budują akcji, a nawet i słabo utrzymują, odbierają.
Dokładnie. Trzeba sobie szczerze powiedzieć. Nawet obóz przygotowawczy nie zmieni tego, że niektórzy są słabi i czego nie potrafią tego się już nie nauczą. Taka prawda. Sivakov, Melikson i Genkov są niezbędni!
No ale niestety robi się cyrk. Na dobrą sprawę mogą ci piłkarze przyjść, ale nie muszą. Wiemy, że nic nie wiemy.
..
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 28.01.2011, 11:42
Po tym co teraz robi właścicielka Hapoelu wiadomo czemu Melikson nie gra w czołowym klubie Izraela.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 28.01.2011, 11:42
Oto sprawczyni całego zamieszania z Meliksonem
i prawdopodobna reakcja Maora ...
Liczę na pozytywne rozwiązanie tej sprawy, bo mamy b.duże braki w środku pola wbrew temu, kto figuruje na liście płac Wisełki.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.01.2011, 11:43
Z tego co mówi Staszek, to w przypadku Genkova nie powinno być problemów. Jak tylko podpisze dokumenty w Rosji to wróci i go zaprezentują. Gorzej wygląda sprawa z Meliksonem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.01.2011, 11:46
Pani Prezes Hapoelu do Wisły zastąpic Basałaja....

Przynajmniej wie jak kupowac i sprzedawać....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.01.2011, 11:46
Sytuacja z tym transferem jest moim zdaniem bliźniaczo podobna do casusu Marcelo.

Ja to widzę w ten sposób:

Bardzo przeciętnemu klubowi trafiła się perełka- kibice mówili o Meliksonie jako o najlepszym zawodniku jaki w ostatnich kilku latach grał w Beershevie. Przyszła oferta z Wisły, Maor chcąc grać o wyższe cele niż środek tabeli ligi izraelskiej poczuł, że to jego szansa i wyprosił zgodę na ten transfer.

Hapoel doskonale zdawał sobie sprawę, że taki zawodnik długo u nich nie pogra. Wiedzą też, że sporo czasu upłynie aż ktoś o podobnym potencjale znów u nich zagra. Postanowili więc, już po pogodzeniu się z tym, że Maor od nich odchodzi (oficjalne pożegnanie, wybór nowego kapitana,ściągnięcie nowego pomocnika) wycisnąc ze swojego gracza jak najwięcej.

Nie wyobrażam sobie żeby ten transfer mógł niewypalić. Melikson im by tego nie darował co odbiłoby się to na jego formie skutkiem czego przegraliby wszyscy. Wisła, Hapoel i Maor.

Trzeba się uzbroić w cierpliwość, transfer Meliksona jest kwestią czasu, bo nikomu nie jest na ręke to aby do niego nie doszło.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 28.01.2011 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.01.2011, 11:47
Faktem jest, że z tymi transferami to jakieś jaja.
Miejmy nadzieję że przynajmniej ten Genkov już w weekend będzie na zgrupowaniu.
Czas ucieka, meczy kontrolnych co raz mnie a tutaj nic.

Z Meliksonem od początku jest jakiś kabarat, co najmniej jakby chodziło o transfer Ronaldo z MU do Realu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 28.01.2011, 11:51
gdzie podobna do Marcelo? Czy kiedykolwiek Wisła zgodziła się na transfer i robiła jemu problemy? Jak była niska oferta to po prostu Wisełka ją odrzucała.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.01.2011, 11:54
W tym sensie podobna, że my też nie chcieliśmy aby Marcelo od nas odchodził. Niestety był on zbyt dobry na grę w Ekstraklasie o czym wiedzieli wszyscy- Wisła, PSV i sam Marcelo.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2011, 11:54
A pani prezes całkiem, całkiem. Coś jak prezes Warty Poznań. Ciekawe czy to ten sam case biznesowy .
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 28.01.2011, 11:57
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Tak jak napisał Flamengista, sprawy wyglądają co najmniej dziwnie.

Teraz doszedł jeszcze bramkarz,bo ten co był sprawdzony,przebadany odpadł, jakby wcześniej nie zdawano sobie sprawy z jego przeszłości i że mogą z tego wynikać problemy.
A skad wiesz że Peskovic był u nas w ogóle na testach? Jaką masz pewność że to nie był wymysł mediów. Wg mnie to był tzw fakt medialny. Co do rzekomych komplikacj przy transferze Maora to tak naprawdę wiadomo tylko tyle że są jakieś komplikacje. Jakie? Nie wiadomo. Pisał o tym Zbymak wczoraj na swoim forum i momentalnie podchwycił to portal sport.pl, od niego onet i się rozeszło.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.01.2011, 12:08
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
A skad wiesz że Peskovic był u nas w ogóle na testach? Jaką masz pewność że to nie był wymysł mediów. Wg mnie to był tzw fakt medialny. Co do rzekomych komplikacj przy transferze Maora to tak naprawdę wiadomo tylko tyle że są jakieś komplikacje. Jakie? Nie wiadomo. Pisał o tym Zbymak wczoraj na swoim forum i momentalnie podchwycił to portal sport.pl, od niego onet i się rozeszło.
Nie szukajmy afery tam gdzie jej nie ma .Peskovic był na testach i rozmowach a klub tylko dlatego tego nie rozgłaszał bo do konca nie byli przekonani jak to wpłynie na kibicow i media .
Tutaj masz wywiad z Peskovicem http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...as_169277.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.01.2011, 12:13
A skad wiesz że Peskovic był u nas w ogóle na testach? Jaką masz pewność że to nie był wymysł mediów..
Sam Peskovic w jakimś wywiadzie o tym mówił.

Do rozmowy z Peskovicem też uważałem,że to wymysł pismaków ale jednak nie. Ktoś starał się przepchnąć jego kandydaturę i sam jest zdziwiony,że to przeszłość zaważyła na tym,że nie podpisał umowy. Skoro wszyscy dobrze ją znali to po co zaczynali z nim rozmowy jak im to mogło przeszkodzić?

A co do Maora, nie opieram się na żadnych onetach, zbymakach czy temu podobnych ale na tym co mówi Stan. Odsyłam do wczorajszej konferencji prasowej. A to,że rozchodzi się o kasę to już są domysły. Niemniej Stan mówił,że to Hapoel robi problemy a nie piłkarz czy jego menago.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli warunki umowy odejścia Maora zmienił klub z Izraela i nie chce respektować tego co było wcześniej ustalone, to wg mnie nie ma co się spierać tylko odpuścić. Jeśli pójdziemy na to, że nagle ktoś coś sobie zmienił, bo tak, to w przyszłości będą z nami jechali wszyscy, traktując odpowiednio niepoważnie. O ile to klub z Izraela zmienił warunki,bo tego tez nie wiemy. To są tylko nasze przypuszczenia. Może my coś pozmienialiśmy,tego nie wiemy. Tak czy siak sytuacja dość dziwna bijąca w obydwa kluby i zawodnika. Kuriozum.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.01.2011, 12:16
A ze zbymak ma sprawdzalnosc swoich informacji nizsza niz Fakt, to wszyscy mu wierza
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.01.2011, 12:17
Mnie tylko zastanawia czy Stan ma kogoś w obwodzie za Meliksona. Skoro go tak bardzo chcą niech do nich wraca z czego pewnością nie będzie z tego zadowolony. Ta baba jest niepoważna. Wpierw mecz pożegnalny teraz zmienia warunki umowy. Zerwać rozmowy i rozmawiać z innym. Ona przekona się , że z niewolnika nie ma pracownika, a my mamy nauczkę, aby z tamtego regionu nawet nie badać, bo szkoda i czasu i nerwów.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.01.2011, 12:21
A skad wiesz że Peskovic był u nas w ogóle na testach? Jaką masz pewność że to nie był wymysł mediów. Wg mnie to był tzw fakt medialny.
Pesković w wywiadach opisywał, że przeszedł w Wiśle testy i miał propozycje kontraktu, a klub tego nie zdementował. Ergo - wszystko się zgadza.

Co do rzekomych komplikacj przy transferze Maora to tak naprawdę wiadomo tylko tyle że są jakieś komplikacje. Jakie? Nie wiadomo. Pisał o tym Zbymak wczoraj na swoim forum i momentalnie podchwycił to portal sport.pl, od niego onet i się rozeszło.
Owszem, nie wiadomo ale info że jest z tym problem mamy od samego Stana Valxsa - więc jest to sygnał dość poważny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 28.01.2011, 12:21
Kolego dawiss , to ciekawe że Zbymak ma sprawdzalność swoich informacji niższą niż Fakt... Ostatnio Zbymak pierwszy podał że jesteśmy zainteresowani Sivakovem.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2011, 12:29
Kokos twierdzi że Wisła kontaktowała się z nim w sprawie transferu.
I tak mnie naszło: gdyby Stan ściągnął do Wisły Meliksona, Peskowicza i Kokoszkę to melibyśmy w Wiśle: Żyda, sprzedawczyka i zdrajcę. I to by dopiero było łamanie stereoptypów .
Całe szczęście że w Wiśle jest jeszcze Oberprezes.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 28.01.2011, 12:30
Tak to jest, jak handlujesz ze Starszymi Braćmi... Żyd to się jednak kasy trzyma, ach te stereotypy.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 28.01.2011, 12:31
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
I tak mnie naszło: gdyby Stan ściągnął do Wisły Meliksona, Peskowicza i Kokoszkę to melibyśmy w Wiśle: Żyda, sprzedawczyka i zdrajcę. I to by dopiero było łamanie stereoptypów .
Post roku
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.01.2011, 12:36
A wczoraj pisałem na forum że coś z tym transferami jest nie tak, zaraz musi wyjść sprawa z Genkowem, no bo jak! Ciekawe co z jego transferem!?
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 28.01.2011, 12:42
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A to że ktoś jest Żydem to znaczy że jest gorszy? Podczłowiek? Wśród naszego narodu też zdarzają się szuje i mendy.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 28.01.2011, 12:43
Chciałbym podzielić się z wami kilkoma moimi spostrzeżeniami dotyczący,i polityki transferowej klubu. Po pierwsze sprzedaż zawodników, według mnie bardzo dobrym ruchem była sprzedaż braci B. , na pewno są to zawodnicy niezwykle utalentowani itd ale jest jedno ale z nimi w składzie Wisełka odnosiła katastrofalne porażki w pucharach, żaden z nich nie był wstanie wnieść drużynę na wyższy poziom. Przebudowa a nawet rewolucja w składzie była nieodzowna , drużyna w poprzednim składzie personalnym nie dawała żadnej nadziei na sukces w pucharach a i w lidze chyba też. Bardzo dobrą decyzja jest budowanie drużyny w zimowym oknie jest więcej czasu na zgranie zawodników w kontekście pucharów no i wydaję się , że zawodnicy którzy do nas przychodzą stanowią o jakiejś sensownej strategii, mam na myśli pozyskiwanie zawodników o określonym poziomie sportowym ale jeszcze nie spełnionych( poza Jaliensem oczywiście) . Jak na razie jestem optymistycznie nastawiony do projektu "nowej" Wisły !!!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.01.2011, 12:44
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Tylko pytanie po co znów pomocnik jak mamy takie braki w obronie i napadzie?
Moim zdaniem sprowadzenie Białorusina byłoby jasnym sygnałem, że klub nie liczy już na Sobola i jeśli w ogóle przedłuży z nim kontrakt, to na dużo gorszych warunkach.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.01.2011, 12:48
O 20:05 z Balic wylatuje samolot do Alicante. Zobaczymy kto do niego wsiądzie
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 28.01.2011, 13:13
Koniec wycieczek nie na temat.

Do samolotu pewnie nikt nie wsiądzie bo Genkow ma lecieć z Rosji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów