|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
rekordem był transfer Żurawia 2 mln DM czyli po zamianie marki na euro 1 mln €
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Zbymak napisałeś wczoraj że dziś będzie konferencja z nowymi zawodnikami i CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
teraz dobry bramkarz potrzebny
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Również dziwi mnie brak oficjalnych potwierdzeń, z Genkowem jest tak że niby wszystko ustalone tylko czekali na wyniki badań. Żeby tylko to nie było tak, że te kosmiczne badania przejdzie 1 zawodnik na 10....
Przecież dajmy na to taki Genkow może dostać w każdej chwili ofertę dajmy na to z jakiejś Turcji i nie przebijemy ich finansowo. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
W ogóle to wszystko jest jakieś dziwne. Piłkarze z dwiema nogami i przyzwoitymi papierami na grę głośno zachwycają się perspektywą gry w Wiśle i zachowują się tak, jakby walczyli o angaż w Wiśle. Ostatnie lata przyzwyczaiły nas raczej do sytuacji, że Wisła jest złem koniecznym dla piłkarzy albo, że sprowadzamy graczy tak anonimowych, że nikt nawet nie interesował się tym, co mają do powiedzenia. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No właśnie, to było 2 lata temu. Teraz mamy mieć "nową jakość". No więc zobaczymy jak to będzie.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Nie wierzę, że wyciągną kogoś lepszego niż Melikson ? A chłopak z Cagliari nie pograł sobie nawet w serie b dodatkowo podobno po ciężkiej kontuzji. Nie sprawdzałem tego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.01.2011 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
skoro juz spekulujemy...wina może też niekoniecznie leżeć po naszej stronie.równie dobrze mogłoby się odwidzieć pilkarzom.może dajmy na to Melikson trzymał juz dlugopis w ręce już zaczynal pisać "M",a tu nagle telefon z Barcelony...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Powiem tak,ku uspokojeniu co niektórych głów.
Wystarczy,że w takich umowach nie jest dogadana sprawa mieszkania.Znaczy jest ale piłkarzowi może nie podobać się okolica, w której oferowali mu lokum i problem gotowy. Niby nic a czasu takie coś zabiera. Pojechać, oglądnąć, jedno,drugie a czas leci. Jeszcze jak zawodnik ma płacić za wynajem to już w ogóle. Niby betka a i z tydzień może oddalić podpisanie kontraktu. Piszę to do tego,że jest wiele duperel, szczegółow, poza samym kontraktem, które mogą przeciągnąć w czasie ogłosznie pozyckania nowego grajka. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie, że normalne nie mówić źle. Ale taki Garguła, czy Kirm trafiali do nas, bo nikt się po nich nie zgłosił z zagranicy. Chcieli na zachód, nie wyszło no to w ostateczności i Wisła dobra. Nie mówiąc o transferach niedoszłych, gdzie pojawiały się wypowiedzi, że Wisła albo w ogóle gościa nie interesuje, albo jest opcją numer 3-4. Tymczasem Melikson w tych wszystkich wywiadach Wisłą jarał się tak jakby szedł grać w Bundeslidze. Sam szedł do szefowej żeby wybłagać transfer. Menadżer Genkowa mówił, że celowo udawali chęć pozostania w Dynamie, żeby tylko nikt inny się nie zgłosił i żeby Genkow trafił do Wisły. O to mi chodziło, kiedy pisałem o walce o angaż.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Zaznaczam, że nie chcę bawić się w proroka i nie szukam rozgłosu wokół własnego nicku, jednak "coś" mi się obiło o uszy, że w kwestii Meliksona, na ten moment jakiś problem jest pomiędzy klubami. Także proponowałbym zejść w w tej sprawie z naszego zarządu bo kto wie co wpadło im do głowy w tym Izraelu, według mnie ten klub jest trochę zarządzany na dziko i zresztą z dużym bólem serca puścili Meliksona do KrK.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
będzie jakaś transmisja z jutrzejszej konferencji?
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Zajebiście ....z tego co widzę to nie chcą za huja puścić Meliksona i szukają dziury w całym ja .......e ;/ nie chce zapeszac ale jak tak dalej bedzie to Melikson u nas nie zagra z byle powodu. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tymczasem Genkow został powołany do kadry Bułgarii na sparing z Estonią (9. lutego), chociaż nie wiem czy będzie to Bułgaria w najsilniejszym zestawieniu. Dla nas ważniejsze jest raczej, że jeśli podpisze, to z kolegami potrenuje tydzień i znowu będzie musiał się tułać po świecie. W dodatku wcześniej grał w Bułgarii, więc jest po takiej samej przerwie w treningach jak nasi. Niespecjalnie mi się to wszystko podoba.
|
|
|
|
Guest
|
|
Teraz kwestia jest tego czy jest to oficjalny termin fifa, nie wiem nie znam się na tym. Z tego co wiem jeśli chodzi o Wilka to nie jest to oficjalny termin i od razu z miejsca zakomunikowałbym Francuszkowi Smudzie że nie puscilbym Czarka na bezsensowny mecz kadry B z pastuchami bo on ma być dobrze przygotowany do sezonu i wtedy ewentualną korzyść z tego może odnieść reprezentacja. Pojedzie dostanie kontuzji czy coś, źle to wpłynie na jego przygotowania. Szanujmy się !. Patryk Małecki powiedział że jedną z głównych przyczyny jego słabszej dyspozycji na początku sezonu był wyjazd na puchar króla Tajlandia. Ja się pytam jaką korzyść odnosi z tego reprezentacja ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.01.2011 o godz. 22:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak sobie czytam i czytam te wasze posty... Napisze wam tak Genkov,Melikson są zawodnikami Wisły Kraków. To ze oficjalna nie podaje gra na zwłoke tylko po co
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
To Melikson ma obywatelstwo również polskie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No tak po matce. Zagra dobrze 2 mecze i Smuda bedzie go chciał ;D
![]()
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co do naszego nowego obrońcy.
Cleber - Jaliens! Umarł Król, niech żyje Król!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Rozumiem, ze mozna narzekac i miec pretensje do naszych "decyzyjnych" ale ciagle wylewanie swoich zali tutaj nic nie zmieni, az tak wam sie nudzi?
Skoro nie ma oficjalnych informacji to nie ma co pieprzyc glupot i spekulowac czy Genkow jest w Moskwie, czy ma dwa jadra, a moze Melikson nie ma jednej nerki i odbytu i nie moze grac. Co chwile wypowiadaja sie zbymaki i inni tego typu nosiciele tajnych informacji, jeden madrzejszy od drugiego - dajcie sobie na wstrzymanie i skonczcie ta zabawe. Czy naprawde sadzicie ze nasi dyrektorzy, prezesi etc dzialaja na szkode klubu? Pracuja i negocjuja, ustalaja szczegoly, tak, aby klub i nowi zawodnicy byli zadowoleni, dajmy im pracowac i czekajmy na efekty. Potem przyjdzie czas na rozliczenia. Wszystkim zycze cierpliwosci i silnej woli aby powstrzymywac sie przed checia zaistnienia na forum
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.01.2011 o godz. 00:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to kolejną tego typu konferencję będziemy mieć w piątek, gdy Wisła oficjalnie przedstawi swój kolejny nabytek, czyli Maora Meliksona. Tak jak już informowaliśmy, izraelskie media nieco pospieszyły się wypuszczając w świat informację o tym, że piłkarz podpisał już kontrakt z "Białą Gwiazdą". Wszystko wkracza jednak w decydującą fazę i najprawdopodobniej w piątkowy wieczór zarówno Jaliens jak i Melikson wsiądą do samolotu, którym odlecą na zgrupowanie Wisły w Hiszpanii.
Powoli do przodu posuwają się też pozostałe sprawy transferowe. Po Jaliensie i Meliksonie najbliżej podpisania kontraktu z Wisłą jest Cwetan Genkow. W dalszej kolejności z krakowskim klubem powinni związać się Michaił Sziwakow oraz nowy bramkarz. Przy ul. Reymonta chcą, żeby wszystkie te sprawy pozamykać najpóźniej w przyszłym tygodniu. Jeśli te plany się powiodą, to trener Robert Maaskant zyska czas na spokojne przygotowanie drużyny do zbliżających się rozgrywek. Spokojniej po takich wzmocnieniach na inaugurację rundy wiosennej czekać też będą kibice "Białej Gwiazdy", którzy mocno liczą na to, że mistrzowski tytuł w maju wróci pod Wawel. źródło GK |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
czy mógłby ktoś przybliżyć postać tego Sziwakowa?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|