The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2011, 20:45
MaciekJ87 napisał(a):Wyświetl post
Wisła prawdopodobnie daje za niego rekordową sumę (Tyle wydała tylko n Jirsaka)
rekordem był transfer Żurawia 2 mln DM czyli po zamianie marki na euro 1 mln €
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 26.01.2011, 20:53
Zbymak napisałeś wczoraj że dziś będzie konferencja z nowymi zawodnikami i CO Według ciebie Genkov podpisał już kontrakt z Wisła
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 26.01.2011, 20:54
Arturo napisał(a):Wyświetl post
A propos Meliksona to trochę rozmawiałem z 2 kibicami HBS na temat Maora i ogólnie u nich czarna rozpacz bo odchodzi jedyny ich sensowny piłkarz, najlepszy piłkarz spoza topu etc. etc. Mniejsza o to, wiadomo, że kibice mają troszkę spaczone spojrzenie na takie sprawy.

Niestety wg nich Maor jest troszkę "delikatny", raczej unika ostrej gry, czasem się zniechęca po takich ostrych wjazdach w piszczele. Ciekawe jak będzie wyglądała jego adaptacja do warunków naszej ekstraklasowej młócki, zakładając oczywiście, że transfer dojdzie do skutku.

Sorry, jeżeli było... W HBS Maora kochali właśnie za takie akcje:

http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849...a__wideo_.html
Techniczny majstersztyk
Odpowiedz cytując
bkl
Banita

Od: 12.2010

Stary 26.01.2011, 20:55
teraz dobry bramkarz potrzebny
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.01.2011, 20:56
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
(...)

Oczywiście to tylko moje spekulacje oparte na doniesieniach medialnych. Jednak przedłużające się rozmowy z Genkowem i Meliksonem, wobec zapewnień drugiej strony o finalizacji rozmów, wydają się nieco dziwne.
Jeśli twoje spekulacje by się sprawdziły, byłaby to największa kompromitacja w historii polskiej piłki klubowej.

Oficjalne tryumfalnie ogłasza, że obaj przyjeżdżają na testy, trener wypowiada się że takiego zawodnika potrzebuje, zawodnicy wypowiadają się jako piłkarze Wisły...

Po czymś takim nikt poważny nie rozpoczynałby z nami nawet rozmów na temat ew. gry w Wiśle. Zostałyby nam tylko totalne odpady. I powrót do Canossy, czyli przeproszenie się z Peskovicem.

Na zdrowy rozsądek - bez jaj, to niemożliwe. Nawet u nas. Z drugiej strony, cytując klasyka w Wiśle dzieją się takie rzeczy, które nie śniły się nawet fizjologom.

Zgadzam się na pewno z ostatnim zdaniem. Brak oficjalnego potwierdzenia tych transferów jest dosyć dziwny, w końcu testy medyczne aż tak długo nie trwają.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.01.2011, 21:05
Również dziwi mnie brak oficjalnych potwierdzeń, z Genkowem jest tak że niby wszystko ustalone tylko czekali na wyniki badań. Żeby tylko to nie było tak, że te kosmiczne badania przejdzie 1 zawodnik na 10....
Przecież dajmy na to taki Genkow może dostać w każdej chwili ofertę dajmy na to z jakiejś Turcji i nie przebijemy ich finansowo.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.01.2011, 21:09
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jeśli twoje spekulacje by się sprawdziły, byłaby to największa kompromitacja w historii polskiej piłki klubowej.

Oficjalne tryumfalnie ogłasza, że obaj przyjeżdżają na testy, trener wypowiada się że takiego zawodnika potrzebuje, zawodnicy wypowiadają się jako piłkarze Wisły...

Po czymś takim nikt poważny nie rozpoczynałby z nami nawet rozmów na temat ew. gry w Wiśle. Zostałyby nam tylko totalne odpady. I powrót do Canossy, czyli przeproszenie się z Peskovicem.

Na zdrowy rozsądek - bez jaj, to niemożliwe. Nawet u nas. Z drugiej strony, cytując klasyka w Wiśle dzieją się takie rzeczy, które nie śniły się nawet fizjologom.

Zgadzam się na pewno z ostatnim zdaniem. Brak oficjalnego potwierdzenia tych transferów jest dosyć dziwny, w końcu testy medyczne aż tak długo nie trwają.
A jak było z Bożokiem 2 lata temu? Też już chyba był po testach, a Wisła i tak go kopnęła w dupę i sobie Kirma zakontraktowała. W piłce nie ma sentymentów. Jak jest okazja na kogoś lepszego to rezygnuje się z gorszej opcji.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.01.2011, 21:13

Też uważam, że byłoby to trochę niepoważne od strony wizerunkowej. Tylko, że my już podobny numer odstawiliśmy z Bożokiem i Kirmem z tego, co pamiętam. Na dodatek gdyby z dowolnych innych powodów transfery nie doszły do skutku, to i tak po tym szumie medialnym prasa by nas zjadła. A najciekawsze, że klub w każdym przypadku sam zastrzegał w każdym newsie, że zawodnik przylatuje negocjować warunki kontraktu, jakby się celowo asekurował, podczas gdy zagraniczne media informowały tylko o testach medycznych, a kwestie kontraktów prezentowały jako uzgodnione.

W ogóle to wszystko jest jakieś dziwne. Piłkarze z dwiema nogami i przyzwoitymi papierami na grę głośno zachwycają się perspektywą gry w Wiśle i zachowują się tak, jakby walczyli o angaż w Wiśle. Ostatnie lata przyzwyczaiły nas raczej do sytuacji, że Wisła jest złem koniecznym dla piłkarzy albo, że sprowadzamy graczy tak anonimowych, że nikt nawet nie interesował się tym, co mają do powiedzenia.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.01.2011, 21:13
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
A jak było z Bożokiem 2 lata temu? Też już chyba był po testach, a Wisła i tak go kopnęła w dupę i sobie Kirma zakontraktowała. W piłce nie ma sentymentów. Jak jest okazja na kogoś lepszego to rezygnuje się z gorszej opcji.
No właśnie, to było 2 lata temu. Teraz mamy mieć "nową jakość". No więc zobaczymy jak to będzie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.01.2011, 21:18
Cytat:
W ogóle to wszystko jest jakieś dziwne. Piłkarze z dwiema nogami i przyzwoitymi papierami na grę głośno zachwycają się perspektywą gry w Wiśle i zachowują się tak, jakby walczyli o angaż w Wiśle.
Uwierz mi nie wypada mówić o swoim przyszłym pracodawcy źle to chyba normalne. A walczenia o angaż osobiście nie dostrzegłem.
Nie wierzę, że wyciągną kogoś lepszego niż Melikson ? A chłopak z Cagliari nie pograł sobie nawet w serie b dodatkowo podobno po ciężkiej kontuzji. Nie sprawdzałem tego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.01.2011 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.01.2011, 21:18
No właśnie, to było 2 lata temu. Teraz mamy mieć "nową jakość". No więc zobaczymy jak to będzie.
skoro juz spekulujemy...wina może też niekoniecznie leżeć po naszej stronie.równie dobrze mogłoby się odwidzieć pilkarzom.może dajmy na to Melikson trzymał juz dlugopis w ręce już zaczynal pisać "M",a tu nagle telefon z Barcelony...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.01.2011, 21:19
Też uważam, że byłoby to trochę niepoważne od strony wizerunkowej. Tylko, że my już podobny numer odstawiliśmy z Bożokiem i Kirmem z tego, co pamiętam. Na dodatek gdyby z dowolnych innych powodów transfery nie doszły do skutku, to i tak po tym szumie medialnym prasa by nas zjadła. A najciekawsze, że klub w każdym przypadku sam zastrzegał w każdym newsie, że zawodnik przylatuje negocjować warunki kontraktu, jakby się celowo asekurował, podczas gdy zagraniczne media informowały tylko o testach medycznych, a kwestie kontraktów prezentowały jako uzgodnione.

W ogóle to wszystko jest jakieś dziwne. Piłkarze z dwiema nogami i przyzwoitymi papierami na grę głośno zachwycają się perspektywą gry w Wiśle i zachowują się tak, jakby walczyli o angaż w Wiśle. Ostatnie lata przyzwyczaiły nas raczej do sytuacji, że Wisła jest złem koniecznym dla piłkarzy albo, że sprowadzamy graczy tak anonimowych, że nikt nawet nie interesował się tym, co mają do powiedzenia.
Tu się bardzo nie zgodzę. Do Wisły zawsze przychodzili zawodnicy aby się wypromować do lepszych klubów. Przykład Marcelo, który cały czas podkreślał, że Wisła to tylko przystanek do lepszych klubów.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.01.2011, 21:22
Powiem tak,ku uspokojeniu co niektórych głów.

Wystarczy,że w takich umowach nie jest dogadana sprawa mieszkania.Znaczy jest ale piłkarzowi może nie podobać się okolica, w której oferowali mu lokum i problem gotowy. Niby nic a czasu takie coś zabiera. Pojechać, oglądnąć, jedno,drugie a czas leci. Jeszcze jak zawodnik ma płacić za wynajem to już w ogóle.

Niby betka a i z tydzień może oddalić podpisanie kontraktu. Piszę to do tego,że jest wiele duperel, szczegółow, poza samym kontraktem, które mogą przeciągnąć w czasie ogłosznie pozyckania nowego grajka.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.01.2011, 21:25
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Uwierz mi nie wypada mówić o swoim przyszłym pracodawcy źle to chyba normalne. A walczenia o angaż osobiście nie dostrzegłem.
Nie wierzę, że wyciągną kogoś lepszego niż Melikson ? A chłopak z Cagliari nie pograł sobie nawet w serie b dodatkowo podobno po ciężkiej kontuzji. Nie sprawdzałem tego.
Mogą wyciągnąć kogoś lepszego niekoniecznie pod względem umiejętności, ale... finansowym. Może akurat ten Białorusin jest o wiele tańszy? Ale to tylko takie dywagacje. Oni grają na innych pozycjach przecież. Wydaje mi się, że w piątek wszyscy trzej wylecą do Olivy.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 26.01.2011, 21:29
Pewnie, że normalne nie mówić źle. Ale taki Garguła, czy Kirm trafiali do nas, bo nikt się po nich nie zgłosił z zagranicy. Chcieli na zachód, nie wyszło no to w ostateczności i Wisła dobra. Nie mówiąc o transferach niedoszłych, gdzie pojawiały się wypowiedzi, że Wisła albo w ogóle gościa nie interesuje, albo jest opcją numer 3-4. Tymczasem Melikson w tych wszystkich wywiadach Wisłą jarał się tak jakby szedł grać w Bundeslidze. Sam szedł do szefowej żeby wybłagać transfer. Menadżer Genkowa mówił, że celowo udawali chęć pozostania w Dynamie, żeby tylko nikt inny się nie zgłosił i żeby Genkow trafił do Wisły. O to mi chodziło, kiedy pisałem o walce o angaż.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.01.2011, 22:05
Zaznaczam, że nie chcę bawić się w proroka i nie szukam rozgłosu wokół własnego nicku, jednak "coś" mi się obiło o uszy, że w kwestii Meliksona, na ten moment jakiś problem jest pomiędzy klubami. Także proponowałbym zejść w w tej sprawie z naszego zarządu bo kto wie co wpadło im do głowy w tym Izraelu, według mnie ten klub jest trochę zarządzany na dziko i zresztą z dużym bólem serca puścili Meliksona do KrK.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.01.2011, 22:08
będzie jakaś transmisja z jutrzejszej konferencji?
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.01.2011, 22:12
Czyżby jednak podpisał

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/t...ow_179267.html
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.01.2011, 22:13
Zaznaczam, że nie chcę bawić się w proroka i nie szukam rozgłosu wokół własnego nicku, jednak "coś" mi się obiło o uszy, że w kwestii Meliksona, na ten moment jakiś problem jest pomiędzy klubami. Także proponowałbym zejść w w tej sprawie z naszego zarządu bo kto wie co wpadło im do głowy w tym Izraelu, według mnie ten klub jest trochę zarządzany na dziko i zresztą z dużym bólem serca puścili Meliksona do KrK.

Zajebiście ....z tego co widzę to nie chcą za huja puścić Meliksona i szukają dziury w całym ja .......e ;/ nie chce zapeszac ale jak tak dalej bedzie to Melikson u nas nie zagra z byle powodu.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.01.2011, 22:14
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=19386

90minut już wie... ;P
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 26.01.2011, 22:20
Tymczasem Genkow został powołany do kadry Bułgarii na sparing z Estonią (9. lutego), chociaż nie wiem czy będzie to Bułgaria w najsilniejszym zestawieniu. Dla nas ważniejsze jest raczej, że jeśli podpisze, to z kolegami potrenuje tydzień i znowu będzie musiał się tułać po świecie. W dodatku wcześniej grał w Bułgarii, więc jest po takiej samej przerwie w treningach jak nasi. Niespecjalnie mi się to wszystko podoba.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.01.2011, 22:28
Tymczasem Genkow został powołany do kadry Bułgarii na sparing z Estonią (9. lutego), chociaż nie wiem czy będzie to Bułgaria w najsilniejszym zestawieniu. Dla nas ważniejsze jest raczej, że jeśli podpisze, to z kolegami potrenuje tydzień i znowu będzie musiał się tułać po świecie. W dodatku wcześniej grał w Bułgarii, więc jest po takiej samej przerwie w treningach jak nasi. Niespecjalnie mi się to wszystko podoba.
Niech klub kontaktuję się federacją, trenerem, porozmawia z Genkowem, zwłaszcza, że to on szykowany jest na tego pierwszego napastnika.

Teraz kwestia jest tego czy jest to oficjalny termin fifa, nie wiem nie znam się na tym. Z tego co wiem jeśli chodzi o Wilka to nie jest to oficjalny termin i od razu z miejsca zakomunikowałbym Francuszkowi Smudzie że nie puscilbym Czarka na bezsensowny mecz kadry B z pastuchami bo on ma być dobrze przygotowany do sezonu i wtedy ewentualną korzyść z tego może odnieść reprezentacja. Pojedzie dostanie kontuzji czy coś, źle to wpłynie na jego przygotowania. Szanujmy się !.

Patryk Małecki powiedział że jedną z głównych przyczyny jego słabszej dyspozycji na początku sezonu był wyjazd na puchar króla Tajlandia. Ja się pytam jaką korzyść odnosi z tego reprezentacja ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.01.2011 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 26.01.2011, 22:29
tak sobie czytam i czytam te wasze posty... Napisze wam tak Genkov,Melikson są zawodnikami Wisły Kraków. To ze oficjalna nie podaje gra na zwłoke tylko po co Tego to ja nie wiem...
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.01.2011, 22:30
To Melikson ma obywatelstwo również polskie?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.01.2011, 22:32
licoo napisał(a):Wyświetl post
To Melikson ma obywatelstwo również polskie?
Tak, bo jego matka jest Polką.
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.01.2011, 22:32
No tak po matce. Zagra dobrze 2 mecze i Smuda bedzie go chciał ;D
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 26.01.2011, 23:14
Co do naszego nowego obrońcy.
Cleber - Jaliens! Umarł Król, niech żyje Król!!!!!
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 26.01.2011, 23:39
Rozumiem, ze mozna narzekac i miec pretensje do naszych "decyzyjnych" ale ciagle wylewanie swoich zali tutaj nic nie zmieni, az tak wam sie nudzi?
Skoro nie ma oficjalnych informacji to nie ma co pieprzyc glupot i spekulowac czy Genkow jest w Moskwie, czy ma dwa jadra, a moze Melikson nie ma jednej nerki i odbytu i nie moze grac.
Co chwile wypowiadaja sie zbymaki i inni tego typu nosiciele tajnych informacji, jeden madrzejszy od drugiego - dajcie sobie na wstrzymanie i skonczcie ta zabawe.
Czy naprawde sadzicie ze nasi dyrektorzy, prezesi etc dzialaja na szkode klubu? Pracuja i negocjuja, ustalaja szczegoly, tak, aby klub i nowi zawodnicy byli zadowoleni, dajmy im pracowac i czekajmy na efekty. Potem przyjdzie czas na rozliczenia.

Wszystkim zycze cierpliwosci i silnej woli aby powstrzymywac sie przed checia zaistnienia na forum
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.01.2011 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.01.2011, 00:01
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to kolejną tego typu konferencję będziemy mieć w piątek, gdy Wisła oficjalnie przedstawi swój kolejny nabytek, czyli Maora Meliksona. Tak jak już informowaliśmy, izraelskie media nieco pospieszyły się wypuszczając w świat informację o tym, że piłkarz podpisał już kontrakt z "Białą Gwiazdą". Wszystko wkracza jednak w decydującą fazę i najprawdopodobniej w piątkowy wieczór zarówno Jaliens jak i Melikson wsiądą do samolotu, którym odlecą na zgrupowanie Wisły w Hiszpanii.

Powoli do przodu posuwają się też pozostałe sprawy transferowe. Po Jaliensie i Meliksonie najbliżej podpisania kontraktu z Wisłą jest Cwetan Genkow. W dalszej kolejności z krakowskim klubem powinni związać się Michaił Sziwakow oraz nowy bramkarz. Przy ul. Reymonta chcą, żeby wszystkie te sprawy pozamykać najpóźniej w przyszłym tygodniu. Jeśli te plany się powiodą, to trener Robert Maaskant zyska czas na spokojne przygotowanie drużyny do zbliżających się rozgrywek. Spokojniej po takich wzmocnieniach na inaugurację rundy wiosennej czekać też będą kibice "Białej Gwiazdy", którzy mocno liczą na to, że mistrzowski tytuł w maju wróci pod Wawel.

źródło GK
Odpowiedz cytując
mercury
Member

Od: 02.2009

Stary 27.01.2011, 00:18
czy mógłby ktoś przybliżyć postać tego Sziwakowa?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów