The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2011, 15:07
Cupiał przychodząc do Wisły powiedział,że nie am miejsca na korupcję,a każdego który choćby spróbował "tego chleba" wywali na zbity ryj.mam nadzieję,że będzie konsekwentny i czlowieka w korupcję zamieszanego do klubu nie wpusci.bez wzgledu na jego klasę sportową.przez caaly okres TF nasz wizerunek w tej jednej sprawie był zawsze czysty i wolalbym,by tak juz zostało.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.01.2011, 15:12
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, odpowiedź masz już w dzisiejszych mediach, nagłówki w stylu "Bohater afery korupcyjnej blisko Wisły Kraków", i tego typu newsów będzie więcej. Odpowiedz sobie, czy na prawdę opłaca nam się przekreślić nasz dobry wizerunek poprzez ściągnięcie gościa, który nawet nie gwarantuje wysokiego sportowego poziomu. Dać mu drugą szansę, owszem, ale nie przy Reymonta. Niech idzie na drugą stronę Błoń na przykład, pewnym klubom nic już w ich ogólnym wizerunku nie zaszkodzi, ale my się szanujmy.
Strasznie nie lubię takiego zbywania. Co on zrobił, prócz tego "barażowego przekrętu"?
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.01.2011, 15:26
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Strasznie nie lubię takiego zbywania. Co on zrobił, prócz tego "barażowego przekrętu"?
a jest jakieś większe przestępstwo w piłce nożnej niż sprzedanie meczu? Jeśli raz przehandlował mecz, to jakie masz gwarancje, że nie zrobi tego drugi raz już (nie daj Boże) w barwach Wisły?
Odpowiedz cytując
Killler
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 25.01.2011, 15:30
joshi napisał(a):Wyświetl post
a jest jakieś większe przestępstwo w piłce nożnej niż sprzedanie meczu? Jeśli raz przehandlował mecz, to jakie masz gwarancje, że nie zrobi tego drugi raz już (nie daj Boże) w barwach Wisły?
Na początku (żeby nie zostać zlinczowanym) zaznaczę że jestem w 100% przeciwny jego zatrudnieniu w Wiśle.
Muszę jednak powiedzieć że wszyscy tak napieprzają a ciekawy jestem czy nie zdarzyło Wam się nigdy czegoś w życiu spaprać? Czy to oznacza że gość nie ma prawa dostać szansy?

Jeszcze raz podkreślam, że jestem przeciwko ale ze względów sportowych bo nie sądzę żeby raz jeszcze czegoś takiego spróbował.
Czy wygrywasz, czy nie, zawsze ja kocham Cie.
W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe !!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.01.2011, 15:31
Polityka transferowa Cupiala jest (albo byla) w tej kwesti jasna jak sloneczko. Tu masz cytat ''Kiedy okazało się, że jeden ze współpracowników naszego trenera mógł mieć nieczystą przeszłość w innym klubie, natychmiast rozwiązaliśmy z nim umowę o pracę. W takich przypadkach jesteśmy zawsze konsekwentni.'' <- to sa slowa Cupiala
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.01.2011, 15:33
A daj mi dowód na to, że on sprzedawał te mecze po 2001, czy tam 2002 roku... Swoje już odpokutował, zrobił głupotę i chyba zrozumiał, bynajmniej nic nie piszą o jakichś późniejszych przekrętach.

A tak poza tym, to PS nie pisał, jak zatrudniali go np. w Górniku, że "bohater afery barażowej" zatrudniony w Górniku. Po prostu odgrzewają stare kotlety. Gdyby nikt Wam tego nie napisał, pewnie nawet byście o tym nie pamiętali. Przecież Wisła to drużyna innego pokroju niż jakiś tam Świt Nowy Dwór czy Szczakowianka Jaworzno. I zupełnie inne czasy. Sam mam mieszane uczucia, ale odnośnie jego wieku, czy umiejętności bramkarskich, ale napewno nie co do jego przeszłości korupcyjnej. To tak, jakby przekreślić działalność Lecha Wałęsy w latach 80' przez to, że przez 6 lat w latach 70' był tajnym współpracownikiem i więcej szkody narobił niż Peskovic za jeden głupi mecz, w którym popełnił pewnie kolosalny błąd, którego potem sam nie mógł sobie wybaczyć?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 25.01.2011, 15:34
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie czytam ostatnie 2-3 strony w tym temacie i jestem zdumiony jak ludzie widzą w cudzym oku drzazgę a w swoim belki to już nie... loża szyderców, którzy nigdy nie popełnili w życiu błędu, którzy zawsze postepują wg kodeksu moralnego i ogólnie przytjętych zasad etyki. Szkoda słów na was. Jak łatwo zmanipulowanym newsem doprowadzić do stanu wrzenia gawiedź która osądza od czci i wiary innego człowieka. Pal licho że Boris być może żałuje tego co zrobił, pal licho że każdemu należy dać drugą szansę, pal licho wreszcie że to całe zamieszanie z borysem to pewnie pic na wodę. Jeden portal podał kontrolowany wyciek, podchwyciły to inne portale i gazety i powstał fakt medialny... to już nie o to chodzi. Aż się rzygać chce czytając waszych wynurzeń i w kółko powtarzanych tych samych zwrotów.Uderz w stół a nożyce się odezwą...
a zależy Ci na wizerunku klubu,czy też jest Ci to zupełnie obojetne i liczy sie tylko ajk kopią piłkę?poczytaj sobei ten artykuł.mimo,że nie dotyczy on Wisly (a wręcz przeciwnie):
http://www.sport.pl/sport/1,67926,89..._Cracovii.html
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2011, 15:39
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
A co z jego interwencjami w Coimbrze Wielki Specu? Tego już Twoja wybiórcza pamięć nie odnotowała?
Widzisz, odróżnia nas od siebie to, że staram się patrzeć na karierę zawodnika w sposób długofalowy, a nie pod kątem statystyk jednego sezonu, które podobnie jak w przypadku Mariusza Magiery (pamiętasz "specu"?) kompletnie nie muszą nic oznaczać.

O grze Peskovica w Portugalii się nie wypowiadam, bo jej nie widziałem, podobnie zresztą jak Ty. I dlatego w przeciwieństwie do Ciebie nie buduję na niej żadnej opinii (Ty budujesz, bo chcesz tą sprawę uwzględniać nie mając o niej kompletnie bladego pojęcia), tylko na meczach z udziałem Peskovica, które widziałem. Popełniał w nich wiele poważnych błędów, bronił słabo, nie osiągnął nic istotnego. I o tym mówię. Zresztą nawet w tej Portugalii, której tak Ci brakuje, czy Rumunii też dość szybko się na nim jak wiadomo poznali.

Samo negocjowanie z tego typu zawodnikiem już jest kompromitacją Wisły, co trzeba z przykrością zauważyć.
Nie powinno się zatrudniać piłkarzy słabych, ani tym bardziej skazywanych za korupcję. Jeśli takimi zawodnikami marketing pragnie przyciągać ludzi na stadion, to ktoś w klubie (stawiam na Zdzisia) faktycznie kolejny raz upadł na głowę. Peskovic może przynieść Wiśle jedynie szkody, szczególnie wizerunkowe.
Ostatnio edytowane przez Markus : 25.01.2011 o godz. 15:43.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.01.2011, 15:51
Markus napisał(a):Wyświetl post
Peskovic może przynieść Wiśle jedynie szkody, szczególnie wizerunkowe.
...a co za tym idzie takze i finansowe.

Dla mnie to jest zasłona dymna i tyle Stan na pewno taki głupi nie jest a Cupial ma na pewno ostatnie zdanie w transferach i koniec kropka.

Czekajmy na rozwój sytuacji i nie dajmy się oszaleć.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.01.2011, 15:56
A daj mi dowód na to, że on sprzedawał te mecze po 2001, czy tam 2002 roku... Swoje już odpokutował, zrobił głupotę i chyba zrozumiał, bynajmniej nic nie piszą o jakichś późniejszych przekrętach.

A tak poza tym, to PS nie pisał, jak zatrudniali go np. w Górniku, że "bohater afery barażowej" zatrudniony w Górniku. Po prostu odgrzewają stare kotlety. Gdyby nikt Wam tego nie napisał, pewnie nawet byście o tym nie pamiętali. Przecież Wisła to drużyna innego pokroju niż jakiś tam Świt Nowy Dwór czy Szczakowianka Jaworzno. I zupełnie inne czasy. Sam mam mieszane uczucia, ale odnośnie jego wieku, czy umiejętności bramkarskich, ale napewno nie co do jego przeszłości korupcyjnej. To tak, jakby przekreślić działalność Lecha Wałęsy w latach 80' przez to, że przez 6 lat w latach 70' był tajnym współpracownikiem i więcej szkody narobił niż Peskovic za jeden głupi mecz, w którym popełnił pewnie kolosalny błąd, którego potem sam nie mógł sobie wybaczyć?
A Ty jesteś jego menadżerem kumplem czy z rodziny, że tak go bronisz? Skąd wiesz co on myśli, czy ma wyrzuty sumienia?Ja uważam za skandaliczne same negocjacje z Peskovicem, które już rzutują na wizerunek naszego Klubu. A to, że Tobie to nie przeszkadza to Twoja sprawa.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.01.2011, 15:58
Killler napisał(a):Wyświetl post
(...) Czy to oznacza że gość nie ma prawa dostać szansy?
(...)
Jasne, ale czemu na nasz koszt?

W dodatku - gdyby to był facet, który broni jak Casillas, dyskusja bylaby inna. Ale my dyskutujemy o przeciętnym bramkarzu, który na domiar złego był umoczony w korupcję.

Po prostu brakuje argumentów za. Gdyby Wisła prowadziła program resocjalizacyjny dla skruszonych oszustów, to bym jeszcze rozumiał.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.01.2011, 16:00
Ile można czekać na jakiś transfer - ile mogą testy medyczne trwać ?
Oficjalna wydała by jakieś oświadczenie, bo ludzie zejdą na zawał.
Kiedy się nowi zgrają z drużyną ?
Całe życie. Było kiedyś okienko, w której zawodnicy dołączyli 1 dnia na zgrupowanie ?
Całe życie w trakcie dochodzą...
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 25.01.2011, 16:05
Genkow woli Wisłę od Liteksu

Cytat:
Cwetan Genkow uzgodnił już wszystkie warunki kontraktu z Wisłą Kraków, ale nie przeszkodziło to innemu klubowi w złożeniu mu oferty. Po piłkarza zgłosił się Liteks Łowecz i zaproponował mu niemal identyczne zarobki jak Biała Gwiazda.
całość tutaj -> http://www.futbol.pl/artykul/99789.html
ciekawe, ciekawe : )
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.01.2011, 16:07
skeba napisał(a):Wyświetl post
Ile można czekać na jakiś transfer - ile mogą testy medyczne trwać ?
Oficjalna wydała by jakieś oświadczenie, bo ludzie zejdą na zawał.
Kiedy się nowi zgrają z drużyną ?
Całe życie. Było kiedyś okienko, w której zawodnicy dołączyli 1 dnia na zgrupowanie ?
Całe życie w trakcie dochodzą...
Lepiej, aby tą 3 przebadali dokładnie niż później któryś z nich okazał się Dawidowskim.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2011, 16:22
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Lepiej, aby tą 3 przebadali dokładnie niż później któryś z nich okazał się Dawidowskim.
A może nie wszędzie się wszystko zmieniło czy aby dobra praca w klubie nie trafia znowu na beto w postaci rady nadzorczej Telefoniki tak mi coś tym śmierddzi
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 16:23
Cytat:
A daj mi dowód na to, że on sprzedawał te mecze po 2001, czy tam 2002 roku..
Nie wiem tego czy Peskoviciowi coś udowodnionio czy nie, nie znam tej sprawy, ciekawi mnie tylko jedno czy gdyby położyli mu przed nosem dokument do podpisania który mówi o tym że piłkarz nie brał udziału takim procederze jak handlowanie meczami, czy on by pod tym złożył swój autograf.

Tak zrobiono z Reissem i on tego nie podpisał, kto jak kto jeśli chodzi o prasę to Amica bije nas w tym elemencie dosyć znacząco.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.01.2011 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 25.01.2011, 16:23
Ten brak jakichkolwiek informacji powoli mnie dobija. Niby zawodnicy są ale ich nie ma, oficjalna milczy.Co z Meliksonem i resztą przyjechali i ślad po nich zaginął. Trochę to wszystko dziwne, mam nadzieje iż w tym tygodniu ogłoszą jakąś konferencje i przekażą nam konkrety
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.01.2011, 16:27
http://www.sport5.co.il/articles.asp...=93087&lang=he

cos o Meliksonie

Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 25.01.2011, 16:37
qchar90 napisał(a):Wyświetl post

cos o Meliksonie
Translator mówi coś takiego
Maor Mlixon podpisali wczoraj w nocy (między poniedziałek i wtorek) Wisła Kraków przez agenta David Dahan, a zakończył długotrwałe sagi. Izraelskich kontekście polskiego klubu elity zagra na 4 i pół roku i ma zarabiać milion euro w tym okresie.
(...)wczoraj przeszedł wszystkie niezbędne badania lekarskie pomyślnie.

Na co czeka oficjalna czyżby na Kew'a ?
Ostatnio edytowane przez Edłardo Da Sylwia : 25.01.2011 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.01.2011, 16:38
No pisze, że Melikson podpisał.
Odpowiedz cytując
dario.h
Junior Member

Od: 09.2003

Stary 25.01.2011, 16:43
przetłumaczyłem translatorem tytuł tego co kolega qchar90 wkleił linka w języku hebrajskim i wyszło:
"Mlixon podpisana w Krakowie dołączyć do obozu szkoleniowego"
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.01.2011, 16:43
A Ty jesteś jego menadżerem kumplem czy z rodziny, że tak go bronisz? Skąd wiesz co on myśli, czy ma wyrzuty sumienia?Ja uważam za skandaliczne same negocjacje z Peskovicem, które już rzutują na wizerunek naszego Klubu. A to, że Tobie to nie przeszkadza to Twoja sprawa.
No mi to absolutnie nie przeszkadza, bo zaraz dowiemy się, że gdzieś tam Genkov sprzedał mecz, bo podobno w lidze bułgarskiej większość meczów jest ustawiona, potem dowiemy się, że Cikos w lidze słowackiej też handlował meczami. No ludzie - działania mediów są w tym wypadku skandaliczne. Chłop już dawno meczów nie sprzedaje, bo tak naprawdę nigdy nie sprzedawał poza głupią aferą, a teraz wszyscy na tym forum wołają - "Skandal!" Przecież to nie jest koleś, który ustawił 10 meczów, czy nawet piętnaście, tylko raz sprzedał jeden głupi mecz. Domyślam się, że miał wyrzuty sumienia, bo potem już nic nie sprzedawał. Bynajmniej nie ma dowodów w tym względzie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 16:45
qchar90 napisał(a):Wyświetl post

cos o Meliksonie
Nawet fotka zrobiona z jego menago . Chyba jakieś Izrelskei media podążają za Meliksonem.
Basałaj chyba planuje zrobić jedną wielką konferencje, pewnie z TV bo osobiscie dostrzegłem współprace z Orange Sport, Wiadomo kto tam jest prezesem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.01.2011 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.01.2011, 16:53
No mi to absolutnie nie przeszkadza, bo zaraz dowiemy się, że gdzieś tam Genkov sprzedał mecz, bo podobno w lidze bułgarskiej większość meczów jest ustawiona, potem dowiemy się, że Cikos w lidze słowackiej też handlował meczami. No ludzie - działania mediów są w tym wypadku skandaliczne. Chłop już dawno meczów nie sprzedaje, bo tak naprawdę nigdy nie sprzedawał poza głupią aferą, a teraz wszyscy na tym forum wołają - "Skandal!" Przecież to nie jest koleś, który ustawił 10 meczów, czy nawet piętnaście, tylko raz sprzedał jeden głupi mecz. Domyślam się, że miał wyrzuty sumienia, bo potem już nic nie sprzedawał. Bynajmniej nie ma dowodów w tym względzie.
Bo Skandalem jest udział w jakiejkolwiek korupcji - nieważne czy 1 mecz czy kilka - zostało to udowodnione - został ukarany dyskwalifikacją - przyznał się do winy. Dla mnie wystarczający powód dla powiedzenia słowa NIE w stosunku do tego gościa.

NIe wiem czy coś więcej sprzedawał - ale raz wziął kasę. Wystarczy. NIech się wykazuje w jakiejś innej lidze, innym zespole, ale nie w Wiśle Kraków.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.01.2011, 16:54
Jeśli to prawda, to ja jestem zadowolona, ze pierwszy transfer już jest, ale oczywiście czekam aż info pojawi się na oficjalnej. Choć wydaje mi się, że napiszą coś dopiero po podpisaniu (lub nie) przez Kew'a i Genkova.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.01.2011, 16:56
Mam wrażenie, że Ci trzej piłkarze już z nami podpisali kontrakty. Prasa Holenderska mówi o podpisanym kontrakcje, Izraelska i Bułgarska. Chyba Wisła zastanawia się nad bramkarzem między dwoma opcjami i chce wszystkich czterech zaprezentować. Dla mnie to trochę głupie, jesli rzeczywiście podpisali i czekają na tego czwartego to nie ma na co czekać i trzymać tej trójki w Krakowie, bo sterczą bezczynnie zamiast się zgrywać z zespołem.
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 25.01.2011, 16:57
http://www.90minut.pl/news/145/news1...t-z-Wisla.html
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.01.2011, 16:58
http://s24.pl/melikson_pilkarzem_wisly-s83742.html
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.01.2011, 17:06
Baala napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że Ci trzej piłkarze już z nami podpisali kontrakty. Prasa Holenderska mówi o podpisanym kontrakcje, Izraelska i Bułgarska. Chyba Wisła zastanawia się nad bramkarzem między dwoma opcjami i chce wszystkich czterech zaprezentować. Dla mnie to trochę głupie, jesli rzeczywiście podpisali i czekają na tego czwartego to nie ma na co czekać i trzymać tej trójki w Krakowie, bo sterczą bezczynnie zamiast się zgrywać z zespołem.
To by było tak głupie, że nawet nasz zarząd by na to nie wpadł. Prawda? Prawda? Proszę, niech ktoś powie, że prawda?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.01.2011, 17:07
Jeżeli w innych krajach media są tak rzetelne jak u nas, to nie ma co przywiązywać do tego większej wagi...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów