|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Powiem wam że bardzo się ciesze z tych transferów ale mam jedno pytanko. GDZIE DO K........ SĄ POLACY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mnie nie obchodzi to, czy są Polacy, czy ich nie ma. To jest Wisła Kraków, a nie reprezentacja Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Dokładnie fanfan - a szukanie po niższych ligach drugiego Błaszczykowskiego ma sens tylko wtedy, jeśli ma się pełną kadrę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Pokaż mi alternatywy dla Jaliensa, Meliksona i Genkova. Czyli Polaków o podobnych umiejętnościach, osiągnięciach, statystykach i w podobnej cenie do trzech wyżej wymienionych graczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Natomiast klub sięga po wzmocnienia do Młodej Ekstraklasy, miejmy nadzieję, że nie będzie to casus Mikołaja Kałudy, czy Mariusza Magiery, tylko rzeczywiście są to zawodnicy szykowani kiedyś do pierwszego składu. Do tego trzeba odważnego podejścia do młodych, nie jak do Krzysia Mączyńskiego, który ma 23 lata i wysyłany jest na wypożyczenia. Liczę też na scouting w polskich niższych ligach. Oby na perełkę typu Błaszczykowski nie będzie trzeba czekać aż zgłosi się jakiś wujek... |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gdzieś pisało, że wyniki testów Genkov'a mają być w poniedziałek ... więc może dzisiaj nas czymś pozytywnym zaskoczą
... chyba, że zaprezentują całą czwórkę razem... to pewnie tak za 2-3 dni![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
mi się wydaje, że ten cały szum z Peskoviciem, że już testy przeszedł itp to zasłona dymna, a wręcz próba wpłynięcia na tego drugiego bramkarza o 'wyższych wymaganiach finansowych' z którym negocjują. Może być tak, że specjalnie puszczają do prasy informacje, że Peskovic jedna nogą w Wiśle żeby temu drugiemu powiedzieć 'albo bierzesz tyle ile Ci dajemy albo nie będziesz miał nic a my dobrego bramkarza już mamy'.
Mam nadzieje, że tak jest bo nie jestem zbytnio przekonany do tego Peskovicia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Peskovic? No nie!!!!
Bramkarz był z niego dość przyzwoity, ale to gość bazujący na refleksie a teraz ma prawie 35 lat i po póltora roku siedzenia na ławce bardzo się obawiam o jego dyspozycję. Transfer z innego powodu zresztą dziwny - niech mi ktoś wytłumaczy, kto, kiedy i gdzie go mógł obserwować na żywo ? Czy może mr Kapka go w barze spotkał i wyskautował ? (ostatni mecz Boris zagrał w maju i puścił DWIE bramki) Oby to, co powyżej napisał Kolega Przemas prawdą było - zagranie a'la Bozok/Kirm Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez zajacek : 24.01.2011 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ludzie, przeczytajcie te swoje posty jeszcze raz. Wy porównujecie Peskovicia do Dudka?
Co do samego transferu to jednak Peskovic był u nas w lidze wyróżniającym się bramkarzem, więc jak mamy nikogo nie podpisac to wole jego na krótkim i NISKIM kontrakcie.![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Taka postawa to nie zwykłe asekuranctwo, ale wynik wcześniejszych doświadczeń. Mieliśmy już wzmocnienia w drodze, w samolocie, na stacji benzynowej etc. Więc wolę poczekać na oficjalne potwierdzenie tych transferów.
Co do Peskovica - dwa lata temu został wybrany najlepszym zawodnikiem ligi portugalskiej w jakimś konkursie. Ale najlepszym zawodnikiem miesiąca grudnia, nie sezonu. To drobna różnica. Nie ma niestety żadnej gwarancji, że teraz wskoczy na ten sam poziom, skoro brakuje mu regularnych występów. Z drugiej strony - znamy go z występów na naszych krajowych boiskach, gdzie nie powalał na kolana. Ok, solidny ligowy poziom ale nic ponadto. Może się sprawdzi, może nie. Szału nie ma. Mam więc nadzieję, że jest tak jak sugeruje kolega:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
niby Peskovic taki dobry a w kadrze repry go nie było.. z resztą najważniejsze to to by dopiąć te 3 transfery, a potem się zamartwiać będziemy bramkarzem
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli kupimy tych 4 graczy to i tak brakuje drugiego napastnika.
Wiecznie będziemy dmuchać i chuchać na jedynego napastnika, bo niema go kto zastąpić? Jeśli zakontraktujemy tych 4 graczy to wracamy do punktu wyjścia na poziomie sprzed sprzedaży Marcelo, Głowackiego, Pa. Brożka i Pawełka. Jedynym potencjalnym krokiem do przodu jest zakup Melikson'a. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zapowiada się na to że Wisła może być takim polskim Arsenalem ( brak anglików w składzie).
Jest teraz wielki szum gdzie są polacy... to ja się pytam gdzie byli te polskie piłkarzyki gdy naprawde mieli szanse zaistnieć w Wiśle .. Po przegranych w skandalicznym stylu derbach najbardziej smutnym i wkurzonym graczem był Marcelo to wiele tłumaczy. Był szum zeby zrzekli się premii, wynagrodzenia z miesiąc itp itd i co Odezwali się znawcy ze Pawełek powinien zostać. Konczył mu się kontrakt i 3 miesiące zaczął dobrze bronić- tak samo jak Cabaj. Ale kluby na szczęscie nie dały się nabrać. Ja chce oglądać Wisłę wygrywającą z Lechem , Legią , Cracovią a czy z polakami czy bez w składzie nie ma dla mnie znaczenia. Chcemy gonić Europę to musimy się otworzyć, a nie brać do składów przereklamowanych polskich lalusiów . ![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak już naprawdę nie ma nikogo, nie ma już na nic pieniędzy to niech wezmą tego Peskovicia bo jak już pisałem wcześniej, zostanie z samym Jovaniciem to samobójstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najważniejsze, to dopiąć szybko transfery piłkarzy z pola. Żeby okres przygotowawczy spędzili z resztą drużyny i zaczęli się zgrywać. Bramkarza można sprowadzić nawet przed samym końcem okienka....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Boguskiego to ja już wole nie widzieć w "11" podczas meczu, początek został zawalony dzięki głównie jego wspaniałej grze ;]
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Tak tylko ze Bogus moze grac jeszcze gorzej niz z przed ostatniej kontuzji. Nie ma co strasznie panikowac jesli Rios sie obudzi bo teraz ma na to szanse i jak podpisza Gienka i Gienek zacznie grac to bedziemy mieli zajebisty Atak ![]() Nie ma Lipy ! ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Peskovic gdy grał w Polsce już był słabszy od Pawełka i to znacznie. Grał wiele w naszej lidze i nigdy nie pokazał nic zasługującego na szacunek i uznanie. Potrafił bronić co najwyżej poprawnie, gdy nie sprzedawał meczów.
Jego angaż to nie żadne wypełnienie luki, tylko ogromny krok w tył na tej pozycji. A już i tak przy niestabilnym Pawełku byliśmy daleko "w tyle" pod względem jakości. W szanującym się, profesjonalnym klubie nie daje się kontraktów tak słabym zawodnikom, w dodatku o tak wątpliwej reputacji. To akurat jest po prostu skandal. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze napiszcie, że eliminacje LM są nasze, faza grupowa też .. nie rozumiem tego waszego podniecenia. Cieszyć się będzie można jak po 3-4 meczach się okaże, że Ci piłkarze są przydatni. Narazie to nie mamy nikogo prawdę mówiąc.. Stasiu póki co łata dziury jakie zrobili a nie uzupełnia kadrę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
nie wiem skad te emocje, z tego ci widze zawsze klub wydawal komunikaty odnosnie testów medycznych, a z tego co widze wszyscy bazuja na tym co napisal futbol.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Co to Peskovicia - NIE DLA SPRZEDAWCZYKA ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|