The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2011, 12:54
Byłoby bardzo dobrze gdyby ta trójka zawodników o której mówi się już jakiś czas podpisała kontrakty z Wisłą.

Uważam, że Melikson, wniesie do drużyny więcej polotu w akcjach ofensywnych, będzie takim prowadzącym grę zawodnikiem i ważnym ogniwem w drugiej linii - pod warunkiem, że oczywiście podpisze kontrakt i zaaklimatyzuje się w Krakowie.

Podobnie sytuacja wygląda z Genkovem, również twierdzę, że ten zawodnik przyjechał do Krakowa aby wzmocnić linię ataku a nie być uzupełnieniem składu.

Sprawa z naszym przyszłym nowym obrońcą - to powiem szczerze zaskoczenie dla mnie osobiście, nie spodziewałem się, że ktoś kto rozegrał pond 400 meczy w Eredivisie, zaliczył 50 występów w Europejskich Pucharach zdecyduje się na przyjazd do Polski i grę w Wiśle, jestem mile zaskoczony, Kew na pewno wniesie w szeregi obronne dużo doświadczenia i spokoju, to taki drugi Cleber tylko z bardziej bogatą karierą. Na dobre wyjdzie nam ten transfer.

Moim zdaniem, widać w naszym klubie powoli pracę Stana jako dyrektora sportowego, bo nikt chyba nie powie, że Ci piłkarze są z ''łapanki'' na ostatnią chwilę patrząc na ich piłkarskie CV.

Będę bardzo zadowolony jeżeli ta trójka podpisze kontrakty. Warto było czekać te parę dni a nie oceniać okienka, już w połowie stycznia, a co po niektórzy już w pierwszych dniach domagali się transferów.
Oczywiście na razie jesteśmy na minusie transferowym bo odeszli od nas zawodnicy a oficjalnie nikt nas nie wzmocnił, uważam jednak, że to tylko kwestia dni.

Odnośnie bramkarza, to nie chce mi się wierzyć w to, jestem wręcz zniesmaczony informacją jakoby Boris Pesković miał wzmocnić naszą bramkę...
Nie wiem jak większość z Was reaguje na tą informację, ale nie wyobrażam sobie, żeby osoba zamieszana w proceder korupcyjny nosiła koszulkę z Białą Gwiazdą. Nie jest to pomysł trafiony, poza tym gość ma 34 lata ostatnio nie grał, nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji i jaką rolę ma pełnić w drużynie - pierwszy bramkarz, rezerwowy Nie mogę zrozumieć, czekam na rozwój wydarzeń z tym panem w roli głównej.
Licząc na pozytywne zakończenie tej sprawy- oczywiście dla Nas czyli zatrudnienie innego bramkarza.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 24.01.2011 o godz. 12:57.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.01.2011, 13:19
Powiem wam że bardzo się ciesze z tych transferów ale mam jedno pytanko. GDZIE DO K........ SĄ POLACY!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.01.2011, 13:24
Mnie nie obchodzi to, czy są Polacy, czy ich nie ma. To jest Wisła Kraków, a nie reprezentacja Polski.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.01.2011, 13:25
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Powiem wam że bardzo się ciesze z tych transferów ale mam jedno pytanko. GDZIE DO K........ SĄ POLACY!!!
Odpowiedź jest bardzo prosta:
Jeśli chodzi o środkowego obrońcę to nawet do reprezentacji przymierzami są obcokrajowcy ,np. Arboleda czy Hernani więc po prostu nie ma nikogo dobrego wśród Polaków na tą pozycję, silny napastnik - w Polsce od dawna takiego nie ma , rozgrywający - Wojciechowski chce za Mierzejewskiego 5 mln euro więc chyba nic dziwnego że szukamy kogoś takiego zagranicą . Wracając do bramkarza to Sandomierski też jest za drogi . Przypomnę że Wiśle potrzebne są przede wszystkim wzmocnienia a takich Polakami nie zrobimy.

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Mnie nie obchodzi to, czy są Polacy, czy ich nie ma. To jest Wisła Kraków, a nie reprezentacja Polski.
Zwłaszcza że w reprezentacji też już niedługo może grać kilku obcokrajowców z Uwajaj na czele , zresztą jak taki Obraniak nie mówi po Polsku to zastanawiam się czy do niego bardziej pasuje określenie obcokrajowiec czy Polak...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.01.2011 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 24.01.2011, 13:27
Dokładnie fanfan - a szukanie po niższych ligach drugiego Błaszczykowskiego ma sens tylko wtedy, jeśli ma się pełną kadrę.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.01.2011, 13:29
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie bramkarza, to nie chce mi się wierzyć w to, jestem wręcz zniesmaczony informacją jakoby Boris Pesković miał wzmocnić naszą bramkę...
Nie wiem jak większość z Was reaguje na tą informację, ale nie wyobrażam sobie, żeby osoba zamieszana w proceder korupcyjny nosiła koszulkę z Białą Gwiazdą. Nie jest to pomysł trafiony, poza tym gość ma 34 lata ostatnio nie grał, nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji i jaką rolę ma pełnić w drużynie - pierwszy bramkarz, rezerwowy Nie mogę zrozumieć, czekam na rozwój wydarzeń z tym panem w roli głównej.
Licząc na pozytywne zakończenie tej sprawy- oczywiście dla Nas czyli zatrudnienie innego bramkarza.
W razie podpisania umowy z Peskovićem zastanawia mnie ile będzie zarabiał i ile pieniędzy dostanie za samo podpisanie kontraktu. Jeżeli są to koszty porównywalne do zatrzymania Pawełka to osobiście wolałbym Mariusza.

Pokaż mi alternatywy dla Jaliensa, Meliksona i Genkova. Czyli Polaków o podobnych umiejętnościach, osiągnięciach, statystykach i w podobnej cenie do trzech wyżej wymienionych graczy.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.01.2011, 13:29
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedź jest bardzo prosta:
Jeśli chodzi o środkowego obrońcę to nawet do reprezentacji przymierzami są obcokrajowcy ,np. Arboleda czy Hernani więc po prostu nie ma nikogo dobrego wśród Polaków na tą pozycję, silny napastnik - w Polsce od dawna takiego nie ma , rozgrywający - Wojciechowski chce za Mierzejewskiego 5 mln euro więc chyba nic dziwnego że szukamy kogoś takiego zagranicą . Wracając do bramkarza to Sandomierski też jest za drogi . Przypomnę że Wiśle potrzebne są przede wszystkim wzmocnienia a takich Polakami nie zrobimy.
Najlepsi napastnicy grają za granicą, Dawid Nowak zaraz złapie kontuzje, a więcej polskich bramkostrzelnych napastników nie widzę.

Natomiast klub sięga po wzmocnienia do Młodej Ekstraklasy, miejmy nadzieję, że nie będzie to casus Mikołaja Kałudy, czy Mariusza Magiery, tylko rzeczywiście są to zawodnicy szykowani kiedyś do pierwszego składu. Do tego trzeba odważnego podejścia do młodych, nie jak do Krzysia Mączyńskiego, który ma 23 lata i wysyłany jest na wypożyczenia.

Liczę też na scouting w polskich niższych ligach. Oby na perełkę typu Błaszczykowski nie będzie trzeba czekać aż zgłosi się jakiś wujek...
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 24.01.2011, 13:31
Gdzieś pisało, że wyniki testów Genkov'a mają być w poniedziałek ... więc może dzisiaj nas czymś pozytywnym zaskoczą ... chyba, że zaprezentują całą czwórkę razem... to pewnie tak za 2-3 dni
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.01.2011, 13:36
jak se wyszkolimy to będą
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.01.2011, 13:43

jeden już jest w Krakowie na badaniach , a jego imię to Moar
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.01.2011, 13:43
mi się wydaje, że ten cały szum z Peskoviciem, że już testy przeszedł itp to zasłona dymna, a wręcz próba wpłynięcia na tego drugiego bramkarza o 'wyższych wymaganiach finansowych' z którym negocjują. Może być tak, że specjalnie puszczają do prasy informacje, że Peskovic jedna nogą w Wiśle żeby temu drugiemu powiedzieć 'albo bierzesz tyle ile Ci dajemy albo nie będziesz miał nic a my dobrego bramkarza już mamy'.
Mam nadzieje, że tak jest bo nie jestem zbytnio przekonany do tego Peskovicia.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.01.2011, 13:47
Peskovic? No nie!!!!
Bramkarz był z niego dość przyzwoity, ale to gość bazujący na refleksie a teraz ma prawie 35 lat i po póltora roku siedzenia na ławce bardzo się obawiam o jego dyspozycję.
Transfer z innego powodu zresztą dziwny - niech mi ktoś wytłumaczy, kto, kiedy i gdzie go mógł obserwować na żywo ? Czy może mr Kapka go w barze spotkał i wyskautował ? (ostatni mecz Boris zagrał w maju i puścił DWIE bramki)

Oby to, co powyżej napisał Kolega Przemas prawdą było - zagranie a'la Bozok/Kirm
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez zajacek : 24.01.2011 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.01.2011, 13:49
Ludzie, przeczytajcie te swoje posty jeszcze raz. Wy porównujecie Peskovicia do Dudka? Co do samego transferu to jednak Peskovic był u nas w lidze wyróżniającym się bramkarzem, więc jak mamy nikogo nie podpisac to wole jego na krótkim i NISKIM kontrakcie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.01.2011, 13:50
snyrting napisał(a):Wyświetl post
(...)
Taka postawa to nie zwykłe asekuranctwo, ale wynik wcześniejszych doświadczeń. Mieliśmy już wzmocnienia w drodze, w samolocie, na stacji benzynowej etc. Więc wolę poczekać na oficjalne potwierdzenie tych transferów.

Co do Peskovica - dwa lata temu został wybrany najlepszym zawodnikiem ligi portugalskiej w jakimś konkursie. Ale najlepszym zawodnikiem miesiąca grudnia, nie sezonu. To drobna różnica. Nie ma niestety żadnej gwarancji, że teraz wskoczy na ten sam poziom, skoro brakuje mu regularnych występów. Z drugiej strony - znamy go z występów na naszych krajowych boiskach, gdzie nie powalał na kolana. Ok, solidny ligowy poziom ale nic ponadto. Może się sprawdzi, może nie. Szału nie ma.

Mam więc nadzieję, że jest tak jak sugeruje kolega:

Przemas napisał(a):Wyświetl post
mi się wydaje, że ten cały szum z Peskoviciem, że już testy przeszedł itp to zasłona dymna, a wręcz próba wpłynięcia na tego drugiego bramkarza o 'wyższych wymaganiach finansowych' z którym negocjują. Może być tak, że specjalnie puszczają do prasy informacje, że Peskovic jedna nogą w Wiśle żeby temu drugiemu powiedzieć 'albo bierzesz tyle ile Ci dajemy albo nie będziesz miał nic a my dobrego bramkarza już mamy'.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.01.2011, 13:56
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Ja mam cichą nadzieję że tak właśnie jest, bo pomimo tego że Pesković nie jest aż tak zły jak to niektórzy go malują, to jednak dla gościa, który się ponoć przyznał do udziału w korupcji, nie powinno być miejsca w naszym klubem pod żadnym pozorem!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.01.2011, 14:06
niby Peskovic taki dobry a w kadrze repry go nie było.. z resztą najważniejsze to to by dopiąć te 3 transfery, a potem się zamartwiać będziemy bramkarzem

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.01.2011, 14:09
Polacy będą w MESA i to wystarczy! Dopóki poziomem nie dogonią zachodu niech sobie grają dzień później o godzinie 13 przy pustych trybunach! Może to ich zmobilizuje, choć patrząc na Łobodzińskiego to tego gościa już chyba nic zmobilizować do pracy nie da rady
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 24.01.2011, 14:12
Jeśli kupimy tych 4 graczy to i tak brakuje drugiego napastnika.
Wiecznie będziemy dmuchać i chuchać na jedynego napastnika, bo niema go kto zastąpić?

Jeśli zakontraktujemy tych 4 graczy to wracamy do punktu wyjścia na poziomie sprzed sprzedaży Marcelo, Głowackiego, Pa. Brożka i Pawełka.
Jedynym potencjalnym krokiem do przodu jest zakup Melikson'a.
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.01.2011, 14:17
Zapowiada się na to że Wisła może być takim polskim Arsenalem ( brak anglików w składzie).
Jest teraz wielki szum gdzie są polacy... to ja się pytam gdzie byli te polskie piłkarzyki gdy naprawde mieli szanse zaistnieć w Wiśle .. Po przegranych w skandalicznym stylu derbach najbardziej smutnym i wkurzonym graczem był Marcelo to wiele tłumaczy. Był szum zeby zrzekli się premii, wynagrodzenia z miesiąc itp itd i co - ucichło.
Odezwali się znawcy ze Pawełek powinien zostać. Konczył mu się kontrakt i 3 miesiące zaczął dobrze bronić- tak samo jak Cabaj. Ale kluby na szczęscie nie dały się nabrać. Ja chce oglądać Wisłę wygrywającą z Lechem , Legią , Cracovią a czy z polakami czy bez w składzie nie ma dla mnie znaczenia. Chcemy gonić Europę to musimy się otworzyć, a nie brać do składów przereklamowanych polskich lalusiów .
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.01.2011, 14:19
Jak już naprawdę nie ma nikogo, nie ma już na nic pieniędzy to niech wezmą tego Peskovicia bo jak już pisałem wcześniej, zostanie z samym Jovaniciem to samobójstwo.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.01.2011, 14:20
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Wiecznie będziemy dmuchać i chuchać na jedynego napastnika, bo niema go kto zastąpić?
Rios, Żurawski.

Kiedyś wyzdrowieje Boguski.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 24.01.2011, 14:26
Najważniejsze, to dopiąć szybko transfery piłkarzy z pola. Żeby okres przygotowawczy spędzili z resztą drużyny i zaczęli się zgrywać. Bramkarza można sprowadzić nawet przed samym końcem okienka....
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.01.2011, 14:26
Boguskiego to ja już wole nie widzieć w "11" podczas meczu, początek został zawalony dzięki głównie jego wspaniałej grze ;]
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.01.2011, 14:29
MCX napisał(a):Wyświetl post
Rios, Żurawski.

Tak tylko ze Bogus moze grac jeszcze gorzej niz z przed ostatniej kontuzji.

Nie ma co strasznie panikowac jesli Rios sie obudzi bo teraz ma na to szanse i jak podpisza Gienka i Gienek zacznie grac to bedziemy mieli zajebisty Atak Zuraw bedzie Jokerem i bedzie miodzio

Nie ma Lipy !
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.01.2011, 14:33
DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post
Bramkarza można sprowadzić nawet przed samym końcem okienka....
jasne , bramkarz z obroną nie musi się rozumiec, zgrywać i komunikować , większość baboli pada przez właśnie takie myślenie
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.01.2011, 14:34
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Pesković słabszy od Pawełka na pewno nie będzie.
Peskovic gdy grał w Polsce już był słabszy od Pawełka i to znacznie. Grał wiele w naszej lidze i nigdy nie pokazał nic zasługującego na szacunek i uznanie. Potrafił bronić co najwyżej poprawnie, gdy nie sprzedawał meczów.

Jego angaż to nie żadne wypełnienie luki, tylko ogromny krok w tył na tej pozycji. A już i tak przy niestabilnym Pawełku byliśmy daleko "w tyle" pod względem jakości.

W szanującym się, profesjonalnym klubie nie daje się kontraktów tak słabym zawodnikom, w dodatku o tak wątpliwej reputacji. To akurat jest po prostu skandal.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 24.01.2011, 14:36
I jeszcze napiszcie, że eliminacje LM są nasze, faza grupowa też .. nie rozumiem tego waszego podniecenia. Cieszyć się będzie można jak po 3-4 meczach się okaże, że Ci piłkarze są przydatni. Narazie to nie mamy nikogo prawdę mówiąc.. Stasiu póki co łata dziury jakie zrobili a nie uzupełnia kadrę.
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 24.01.2011, 14:37
MCX napisał(a):Wyświetl post
Rios, Żurawski.

Przecież ich obu nie będzie u nas już w czerwcu, a Boguski nigdy nie wróci do formy fo drugiej tak poważnej kontuzji.
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.01.2011, 14:38
Markus napisał(a):Wyświetl post
W szanującym się, profesjonalnym klubie nie daje się kontraktów tak słabym zawodnikom, w dodatku o tak wątpliwej reputacji. To akurat jest po prostu skandal.
przepraszam to my go juz podpisaliśmy?
nie wiem skad te emocje, z tego ci widze zawsze klub wydawal komunikaty odnosnie testów medycznych, a z tego co widze wszyscy bazuja na tym co napisal futbol.pl
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.01.2011, 14:41
Tam gdzie ich miejsce czyli z dala od Wisły. Niepotrzebni nam są goście, którzy zagrają 4 dobre mecze w rundzie i kluby inspirowane mediami "o nadziejach polskiej piłki" żądają za nich co najmniej 900 tys euro. Za granice idą za 300 tys. Więc to nie wina gwiazdorków nam tu nie potrzeba.
Co to Peskovicia - NIE DLA SPRZEDAWCZYKA
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów