|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uz_w_krakowie/
![]() Piłkarz jeszcze w sobotę zagrał 90 minut w meczu ligi izraelskiej przeciwko Beitarowi Jerozolima. Hapoel przegrał jednak to spotkanie 1:2. Po południu pomocnik przyleciał do Krakowa, gdzie będzie przechodzi testy medyczne. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
uwierzę jak będzie informacja że umowy zostały podpisane i zawodnicy wylecieli aby dołączyć do zgrupowania Wisły w Hiszpanii..relax take it easy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Boris Peskovic został wybrany w grudniu 2008 roku najlepszym GRACZEM BWIN Liga. W Portugalii był jednym z najlepszych bramkarzy ligi, ale w Cluj tylko rezerwowym...
Tutaj macie artykuł na jego temat : http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...l?ticaid=1ba70
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 23.01.2011 o godz. 16:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A Pesković? Prochu nie wymyśli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO
...... BO TO MIASTO JEST NASZE !! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Polityka Wisły ma się dobrze, Stan wie co robi, gdy dojdą do skutku te 3 transfery (Melex, ten z AZ i Genkov) będzie zajebiście, Melex ma nieprzeciętną technikę , Jaliens zajebiste doświadczenie (Bunoza bedzie miał od kogo sie uczyć) i Genkov też bramek nastrzelał w karierze... oby zaskoczyli bo potencjał mają duży, a jak zaskoczą to o mistrza jestem spokojny
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeden napastnik to za mało. To tylko uzupełnienie za Pawła, Przedałby się drugi bo znowu będziemy grali jednym wysuniętym. A gdyby nie daj Boże kontuzja ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ten Kew z AZ ma rzeczywiście świetne CV i jeżeli zdrowie będzie miał takie jak Cleber to będzie naprawdę fajnie. Żeby nie było tak, że złapie jakąś kontuzje albo, że siły na 90 minut biegania nie będzie miał.
Takie tu lamenty były, że Cupiał już wyprzedaje Wisłę, że nie ma transferów, normalnie koniec świta. I co? Wygląda na to, że w nadchodzącym tygodniu będziemy mieć 3 nowych grajków, całkiem dobrych grajków - realne wzmocnienia, a nie uzupełnienia składu. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
||
Ja może tylko wkleję listę piłkarzy jakich wtedy Boris wyprzedził w tym notowaniu jakby komuś nie chciało się wchodzić na tą stronkę : Cytat:
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.01.2011 o godz. 17:09.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
- Żuraw (dla którego będzie to runda prawdy i jeśli rzeczywiście na czymś mu zależy, to się zepnie, a grać nadal potrafi) - Rios (j/w, wg mnie to może być jego runda) - Boguski (od pierwszych spotkań raczej niedostępny dla trenera, ale liczę na niego) - Mały - może grać w ataku dodatkowo, można przecież grać 4-3-3 (Garguła, Boukhari, Sobol - Małecki. Genkov, Kirm + należy pamiętać o Maliksonie, który równie dobrze może grać na prawym ataku, na środku itd, o Paljiciu, którzy równie dobrze może grać na lewym ataku) Ja osobiście na więcej nie liczę. JEŚLI podpiszą tą trójkę, co jest na testach, to naprawdę będzie super. Na takie transfery liczyłem, 3-4 konkretne, zamiast 8 przeciętniaków. Wiadomo, że w jedno okno nie uzupelnimy wszystkich braków. Ale te transfery są naprawdę solidne i gwarantują wzmocnienie składu. Mówcie co chcecie, bilans transferowy (zarówno z klubu, jak i do klubu) będzie zdecydowanie na plus. PS: Wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze GK, co mnie trochę dziwi, bo jak dla mnie warto dać szansę Jovaniciowi. Nie wiem co on wyczynia na treningach, ale: - w każdym sparingu w lecie grał bardzo dobrze - nie bez powodu zostaje się najlepszym bramkarzem w swoim kraju |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Pamiętajmy że Boguskiemu też się kontuzja kiedyś skończy, po pierwszej do formy nie wrócił, no ale to napastnik więc go wymieniam
Ostatnio edytowane przez MaciekJ87 : 23.01.2011 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mogli by "dorzucić" lewego obrońce i Dragana przesunąć na skrzydło
Podobny do Iglesiasa
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 23.01.2011 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Widziałem obu naszych bramkarzy w akcji (na MESIE i na treningach) i gwarantuje Wam, że na eliminacje do LM nie wystarczą.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie jeśli mają kogoś dobrego na oku, to niech dorzucają, ale na wiosnę w poszukiwaniach mogliby się skupić właśnie na lewych obrońcach i latem jakiegoś gościa kupić, a nie brać kogoś w ciemno.
Choć prawda jest taka, że nikt z nas nie wie jaki jest stan finansów naszego klubu, to jednak nie jest to stan, którego wszyscy by oczekiwali. Cupiał czeka na LM, ma ochotę trochę zainwestować, ale boję się, że jak znowu się "sparzy", to czeka nas wyrzucenie Maaskanta i Valcxa na bruk i kolejne chude lata. Jednak to są bardzo czarne scenariusze, w które po prostu nie wierzę. Patrzę na jakość tych transferów i widzę w naszym klubie transferowy progres od wielu lat.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.01.2011 o godz. 17:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
No, tylko my mamy ten problem że z końcem sezonu umowy (bądz wypożyczenia) kończą się aż siedmiu graczom: Chavez, Branco, Cikos, Sobol, Boukhari, Rios, Żurawski i albo znów rewolucja lub wykupienie/przedłużenie kontraktów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że zatrudnienie Cikosa na stałe nie będzie jakimś wielkim wydatkiem. Chavez miał niby kosztować około 400 tysięcy euro. Z Branco raczej się pożegnamy, z Riosem pewnie też, bo chyba zbyt dużo kosztuje jak na nasze warunki. Sobolewski podobno ma w kontrakcie klauzulę automatycznego przedłużenia, a Żurawski zgodzi się na niższe zarobki, bo niby kto mu zagwarantuje więcej niż Wisła? Zresztą Żurawski jest coraz mniej przydatny jeśli chodzi o wartość piłkarską na boisku, może przyczynił się do zwycięstwa z Zagłębiem i wygrał nam 1/16 PP z Widzewem, ale to tyle. Boukhari jest takim dobrym duchem drużyny, a to jest często ważniejsze niż umiejętności poszczególnych zawodników. Dlatego sam chciałbym by został. Poczekajmy. z kadrą nie jest tak źle. Do żadnej rewolucji nie dojdzie, ewentualnie w tej feralnej obronie. Ale i tak uważam, że transfery na obronę wystarczy zrobić latem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O to się będziemy martwić za pół roku, wierzyć mi się nie chce że Holendrzy nie wiedzą jaki jest status kontraktowy poszczególnych zawodników, więc zapewne biorą to pod uwagę w swoich planach. Poczekamy, zobaczymy, zamartwianie się tym teraz jest bez sensu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
mnie coś ominęło ostatnio że już zakładacie że na eliminacje do ligi mistrzów nasi dwaj bramkarze nie wystarczą
może najpierw wygrajmy ligę a później będziemy się zastanawiać nad eliminacjami co za ludzie tydzień temu płacz i lament że transferów brak, zwolnić trenera, Cupiał wycofuje się z Wisły dziś wielka euforia z transferów ( chociaż jeszcze nikogo nie kupiliśmy) i że mistrza mamy w kieszeni opanujcie się ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Ja widzę progress i wierzę że Maaskant zrobi z Wisły drużynę widać że wygląda to lepiej niż np rok temu jak maciuś był trenerem. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mieliśmy ich też jesienią. Nic Was to nie nauczyło?
Nie można zakładać, że oto nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wszyscy dadzą w ofensywie więcej jakości, niż wtedy. A Rios bramek w ogóle nie strzelał, Żuraw też trafiał żałośnie mało. Dlatego Wisła tak jak ogromnie potrzebowała, tak nadal potrzebuje dodatkowego napastnika. Jeden nowy, Genkow, to stanowczo za mało. Zwłaszcza że może mieć różne problemy, w tym adaptacyjne jak w Rosji. Nie można przez tą sprawę przegrać wiosną ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
A rozumiesz coś takiego jak kontrakty? Riosowi, Żurawskiemu nawet jeżeli nie strzelają się płaci. Zwolnią miejsce przyjdą następcy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Płacimy też Łobodzińskiemu, Boguskiem itd. To jest powód, aby nie sprowadzać potrzebnego drużynie Melkinsona, a wcześniej Burkhariego? Klub ostatnio sprzedał zawodników za ogromne pieniądze, choć podobno nie musiał ze względów finansowych. A zatem skoro nie musiał, czyli te pieniądze nie były mu niezbędne dla przetrwania, nie musi też teraz ze względów finansowych ograniczać się do jednego nowego napastnika. Przestań więc sugerować, że wydając na transfery choćby tylko tyle, ile pozyskano za Brożków klub może wpraść w finansowe kłopoty i dlatego trzeba o tym zapomnieć bo "kontrakty" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|