The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
filip123
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2011, 12:39
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
W najbliższych godzinach czyli albo dzis po poludniu albo jutro rano , tak z tego wynika .
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2011, 12:41
Picasso ma rację, w dodatku sam piłkarz ostatnio często był rezerwowym a sam w wywiadzie powiedział, że chce w końcu zostać mistrzem - pewnie dlatego na koniec kariery zdecydował się na grę u nas.
Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Od: 01.2008

Stary 23.01.2011, 12:45

Czekamy...

Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2011, 12:48
s1mone napisał(a):Wyświetl post
(...)piłkarz (...) sam w wywiadzie powiedział, że chce w końcu zostać mistrzem (...)
Mistrzem był już w Holandii z AZ.
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Od: 06.2006

Stary 23.01.2011, 12:58
Z tego co pisze na oficjalnej Hapoelu, to Maor wyleciał ok 1szej w nocy do Polski, gdzie przejdzie dwu dniowe badania i podpisze 4letni kontrakt a w tygodniu dolaczy do pilkarzy Wisły którzy są na obozie w Hiszpani
http://www.hapoelb7.co.il/Pages_Site...le.aspx?id=481
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.01.2011, 13:04
Co do Kew'a - on powiedział że znów chce zostać mistrzem a do tego chce czegoś nowego, nowych celów - więc kolega s1mone ma rację. To jest główna rewelacja w tym gościu - on ma tam 1,5 roku kontraktu i gażę 600 tys euro - a decyduje się przyjść do nas grać na pewnie 350 tys rocznie! Ciepła emeryturka to to nie jest - widać gość ambitny i potrzebuje świeżych celów, do których zrealizowania będzie dążył. Idealnie. Oby tylko tak było.

No i oby jego głównym celem było Mistrzostwo Polski a później zapisanie się w historycznym składzie który dostanie się do Ligi Mistrzów

Co do Meliksona to on się już tam z nimi żegna, tak ? Zobaczymy czy będzie jutro. Wychodzi na to że jutro powinny być 3 kontrakty podpisane. No i jednym samolotem ich do Hiszpani wysłać niech się integrują odrazu. Natomiast pewnie po powrocie zespołu będzie konferencja z udziałem nowych piłkarzy, Stana i Roberta.

A, jeszcze jedno. Pojawia się tu dużo wpisów na temat innych transferów. Przecież Stan wyraźnie powiedział że w tym okienku - napastnik ( Genkov ), pomocnik ( Maor ), obrońca ( Kew ) i bramkarz ( ? ) - i nic więcej. Więc 4 transfery dobre i na nic więcej nie liczcie. Na pewno w zimie nie sprowadzą nikogo skoro nadal niewiadomą są tacy piłkarze jak Rios czy Cikos! Do tego Branco i Żurawski którzy swoje lata mają i kontrakty do czerwca. Jak oni nie wypalą to wtedy pożegnają się z Wisłą i można w lecie liczyć na kolejne transfery lub wykupienia kontrkatów takich piłkarzy jak Rios, Cikos czy Chavez czy Boukhari

Moim zdaniem to się wszystko powoli układa i ma sens.

Z wymienionej czwórki największe szanse ma Chavez - bo się rozkręca na dobre i ma szanse zostać podstawowym obrońcą obok pewnie Jaliens'a.

Cikos to wciąż nie wiadomo. Jeżeli po pracy z Maaskantem będzie rokował to pewnie też zostanie wykupiony. Można się spodziewać w lecie transferu lewego obrońcy. Tą rundę tam zagra Paljic/Branco, później nieodzowny będzie transfer. No chyba że Branco po okresie przygotowawczym błyśnie formą. Wtedy zostanie.

To samo tyczy się napadu. Rios po odejściu Brożka ma duże szanse zostać gwiazdą w Wiśle. Bo jest podobnym typem napastnika. Tyle, że żeby zdecydowano się na jego wykup musi coś pokazać w tej rundzie. Jeżeli chodzi o Żurawskiego to myślę że z racji tego o kim jest mowa, po rundzie wiosennej siądzie z nim Basałaj i razem znajdą najlepsze wyjście. Jestem jednak przekonany że zostanie w klubie. Wątpie że jako piłkarz, ale myśle że pójdzie w ślady Marcina Kuźby i zostanie scoutem lub coś w ten deseń.

Zagadką jest Boukhari. Bo gość tani nie jest. Jest sympatyczny i z daleka widać że jest dobrym duchem tej drużyny. Może nawet łącznikiem pomiędzy Polakami a zagranicznym zaciągiem. Pytanie tylko czy wróci do odpowiedniej formy fizycznej. Bo umiejętności czysto piłkarskich mu nie można odmówić. Jeżeli również wypali, myślę że będą chcieli żeby został, a trudno będzie Łukaszowi Gargule.

Generalnie - na papierze to jakoś zaczyna wyglądać. Natomiast po głębszej analizie, jeżeli te transfery wypalą to widać w tym jakiś sens i plan. Bo przychodzi obrońca, który może również grać na prawej obronie gdzie jest Cikos. Cikos który jak nie wypali to wróci na Słowację a tam nie będzie wakatu i skup szrotu na szybko tylko będzie Jaliens, a w środku może zagrać Chavez z Bunozą jak do tej pory. Mądre. Podobną logikę widzę w ataku. Odszedł Brożek który jest piłkarzem typu Riosa. Przychodzi napastnik całkiem innego typu. Jest Rios który moim zdaniem będzie miał teraz za zadanie zastąpić Pawła Brożka. Natomiast Genkov to oddzielna para kaloszy.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.01.2011, 13:09
No to mamy trzy transfery, za jakiś czas dowiemy się czy to tylko transfery czy dodatkowo wzmocnienia Wygląda to w tej chwili na przemyślane ruchy. O holenderskiego stopera jestem spokojny - jest doświadczonym zawodnikiem, ogranym i na dziś będzie największym wzmocnieniem. Melikson zapowiada się też bardzo dobrze, a dodatkowo mamy w pomocy kilku zawodników, więc on może mieć najbardziej bezstresowe wejście, bo nie musi się sprawdzać "od już" . Najbardziej obawiam się o Genkova. Jak nie zaskoczy, no to możemy kłopot. Myślę, że w przerwie letniej będzie tutaj musiał ktoś dołączyć. Myślę, że te transfery są hasłem, że Wisła montuje mocny team i to może ułatwić negocjacje w przyszłości z kolejnymi zawodnikami.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.01.2011, 13:10
picasso napisał(a):Wyświetl post
zaznaczam,ze to tylko moje przypuszczenie,ale na zachodzie zarobki podawane sa brutto.nie wiem jaka jest w Holandii stawka podatku lecz myslę,że nie mniej jak 40 %.do ręki zostawałoby ok 340-350 tyś.u nas zawodnicy są chyba zatrudniani na własną działalność i mogą wybrać podatek liniowy w wysokości 19 %,więc proponując mu np 350 tyś brutto zostawałoby ok 280 tyś.biorąc pod uwagę,że AZ ma kłopoty finansowe i z tego powodu pewnie placi nieregularnie oraz niższe koszty zycia w Polsce to mozna uznać,że zarobki są mniej więcej na zblizonym poziomie,a przynajmniej różnica nie jest tak wielka,by nad nasza propozycją nie warto było się zastanowić.
Nie chcę już mieszać, ale system podatkowy w Holandii jet bardzo skomplikowany. Kew łapie się już pod najwyższą stawkę podatkową, czyli 52%, a do tego dochodzi jeszcze podatek od posiadanego majątku w wysokości 1,2%. Nie wiem czy są tam jakieś sposoby na omijanie wysokiego opodatkowania, ale z tego co pamiętam Holendrzy zawsze narzekali na wysokie podatki.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Stary 23.01.2011, 13:10

Nie wiedziałem, że Bohdan Smoleń jest kibicem Hpoelu
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2011, 13:13
kto w takim razie zagra na lewej obronie jeśli nominalny lewy skrzydłowy Paljic dostanie kontuzji?

Edładro Da Sylwia rządzisz
Powód: Smoleń
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 23.01.2011 o godz. 13:14.
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 23.01.2011, 13:13
Ciekawe jakie będą mieli u nas numery; Melikson - 24 - ma Kowalski Jaliens grał bodajże z 2 wiec moze powtórzy Genkow chyba z 9 - też zajęta
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.01.2011, 13:22
Cytat:
Jeśli będziesz zagrywał takie piłki (http://www.youtube.com/watch?v=FGxb7Tebxx0) co mecz to jestem za
http://video.google.com/videoplay?do...6205537996698#
od 02;22 moja akcja - filmik sprzed 4 lat. Moja bramka nie została ujęta he

Ale Nordin mało pokazuje. Oprócz bramki z Cracovią - szacun za to, mało co zrobił. Liczymy, że przepracuje te okienko i jego forma wybuchnie.
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.01.2011, 13:23
No i jednym samolotem ich do Hiszpani wysłać niech się integrują odrazu.

Tyle ważnych w jednym samolocie Chcesz upchać? Nie dawno taka wycieczka źle się skończyła...
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2011, 13:58
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Melikson i ten Holedender mnie przekonują że coś z nich będzie ale ten Genkow jakoś nie przypominam sobie transferu dobrego napastnika do Wisły zawsze jakaś łamaga co ledwo gola w sezonie strzeli

Matusiak,Beto,nawet Branko Radovanović choć ten już chyba był lepszy i cała zgraja innych mega snajperów
A co ma do tego jacy napastnicy przychodzili do nas kiedyś?
Jak byś jeszcze nie zauważył to jedyną starą osobą w pionie decyzyjnym w sprawie transferów jest chyba tylko Cupiał, ale to chyba nie on wybiera piłkarzy z którymi negocjujemy, więc pytam ponownie co ma do Genkowa fakt, że wcześniej braliśmy piłkarzy podrzucanych przez menadżerów albo z płyt dvd?
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.01.2011, 13:59
Trochę skojarzył mi się transfer Jaliensa z przyjściem Clebera w 2006 roku. Obaj w momencie transferów mieli 32 lata i niezłe CV. Niektórzy krytykowali przyjście Clebera , mówiąć że jest już za stary, a okazał się jednym z najlepszych obrońców ligi w ostatnim czasie. Myślę że z Jaliensem będzie podobnie.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.01.2011, 14:04
martonas napisał(a):Wyświetl post
A co ma do tego jacy napastnicy przychodzili do nas kiedyś?
Jak byś jeszcze nie zauważył to jedyną starą osobą w pionie decyzyjnym w sprawie transferów jest chyba tylko Cupiał, ale to chyba nie on wybiera piłkarzy z którymi negocjujemy, więc pytam ponownie co ma do Genkowa fakt, że wcześniej braliśmy piłkarzy podrzucanych przez menadżerów albo z płyt dvd?
No zobaczymy czy te nowe osoby znajdą takiego napastnika czy kolejny raz dostaniemy snajpera 1gol na sezon
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 23.01.2011, 14:07
kornd napisał(a):Wyświetl post
Trochę skojarzył mi się transfer Jaliensa z przyjściem Clebera w 2006 roku. Obaj w momencie transferów mieli 32 lata i niezłe CV. Niektórzy krytykowali przyjście Clebera , mówiąć że jest już za stary, a okazał się jednym z najlepszych obrońców ligi w ostatnim czasie. Myślę że z Jaliensem będzie podobnie.
Myśle że ten transfer bedzie jeszcze lepszy biarąć pod uwagę jego ogromne doświadczenie i fakt ze przez tyle meczy zarobił tylko jedna czerwona kartke co jest znakiem tego ze musi mieć niezły odbiór skoro nie łapie kartek. trzeba teraz czekać na potwierdzenie tego transferu!!
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Stary 23.01.2011, 14:21
a ja słyszałem że jakiś bramkarz jest już na testach...czy to prawda? a może przylatuje tylko na badania i złożyć podpiśik na kontrakcie?
Odpowiedz cytując
ciesla093
Member

Od: 01.2011

Stary 23.01.2011, 14:24
Co do naszych ,,pokrzywdzonych" polaczków których niby w klubie brakuje, coś czuje że albo znajdą się młodzi z ME lub niższych lig. Taka jest przykra prawda że łatwiej jest nam ściągnąć takiego piłkarza o bogatym CV jak Jaliens niż średniego kopacza piłki z naszej ekstraklasy....
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Od: 06.2010

Stary 23.01.2011, 14:27
News dzisiejszy z oficjalnej :

Cytat:
W meczu tym, rozegranym w Skotnikach, wzięło udział kilku testowanych przez Białą Gwiazdę piłkarzy. Jeden z nich zdobył dla Wiślaków bramkę.
Wiecie może o kogo chodzi? Chodzi o młodą Wisłę.
Powód: takie tam
Ostatnio edytowane przez thebo4 : 23.01.2011 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Stary 23.01.2011, 14:29
ma ktoś jakiegoś linka do meczu w którym zagrał na MŚ z Argentyną?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.01.2011, 14:40
biziu25 napisał(a):Wyświetl post
ma ktoś jakiegoś linka do meczu w którym zagrał na MŚ z Argentyną?
http://www.youtube.com/watch?v=zGc_0cRImpE
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.01.2011, 14:45
Maor wylądował. Tak podaje oficjalne konto na FB
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Wiadomość z FB
" Orzeł wylądował. Nie będzie jednak żadnej rozmowy z nim, bo Maor nie chce zapeszać, ale krótki filmik wideo się ukaże. "

Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Z FB:

Orzeł wylądował. Nie będzie jednak żadnej rozmowy z nim, bo Maor nie chce zapeszać, ale krótki filmik wideo się ukaże.

EDIT:

Hehe... cóż za zgranie w czasie - 3 posty w ciągu minuty
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.01.2011, 14:51
Piłkarz klasy tego Holendra gdyby był Polakiem kosztował by z 2 melony i 3 ogórki ojro
Po raz 2 okazało się że w jak klub nie chce to pismaki nic nie wiedzą

Czekam jeszcze na bramkarza mam swój typ i info ale bana nie chce

Okno wygląda dobrze i profi napastnik na papierze jest ok tak jak wszyscy których sprowadzają.
Dużo trudniej IMHO napastnikowi niż obrońcy zgrać się z nowym klubem ale zobaczmy jak to będzie najważniejsza jest dobrze wyglądająca pomoc, nawet średni napadzior dostający dobre podania będzie strzelał więcej niż b.dobry który takich piłek nie dostaje.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.01.2011, 14:55
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Po raz 2 okazało się że w jak klub nie chce to pismaki nic nie wiedzą
Akurat pismaki dużo wcześniej pisali O Holendrze, Meliksonie i Genkovie.
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Stary 23.01.2011, 15:02
nie wiem czemu ale nikt jeszcze nie napisał tu , ze na oficjalnej napisali że maor przyleciał
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.01.2011, 15:07
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Akurat pismaki dużo wcześniej pisali O Holendrze, Meliksonie i Genkovie.
Prawda, ale o Holendrze wspomnieli tylko bodajże w jednym artykule i nic poza tym.
Melikson to sprawa dłuższa, ale według mnie za długi język miał jego menago i klub.
Genkow? Przecież chyba była informacja, że nigdzie się nie wybiera i gazety zamilkły
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.01.2011, 15:21
2 czy 3 komentarze świadczą o tym, że skacze gul?

Ewentualne transfery Wisły ciekawe, szczególnie ten Holender, który wydaje się, że już od samego początku będzie wzmocnieniem (jeśli nie ma jakiegoś haczyka, w stylu ukryta kontuzja lub coś w tym stylu).
Co do Genkowa i Meliksona, to się dopiero okaże, czy będą wzmocnieniami- na dwoje babka wróżyła. Ale są to potencjalnie lepsze nabytki niż Bunoza czy Palijc (wg mnie)

Ale do skakania gula daleko, patrząc na to, że braki w kadrze nadal macie (jak i inne zespoły)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów