The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2011, 00:34
dla mnie 250 k złotych na głowę to przesada, jeszcze co nie którzy mówią że to mało...
dostali przecież 40 tysięcy złotych...dzieci mają renty, nie wierze w to ze jakas rodzina nie ma co jesc, nie ma za co sie ubrac
oczywiscie niech wyplacaja pieniadze rodzinom, przeciez to byl lot panstwowy
ale panstwo nie przejmuje sie ludzmi ktorzy zyja w skrajnej biedzie, ktorym zgineli ojcowie, matki... jakos im nie pomaga...ale oni nie zgineli w lotach, podrozach panstwowych

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.01.2011, 00:42
Z tego co czytam na forach giełdowych to Point Group nie prosperuje źle, ale...
http://www.stockwatch.pl/forum/Defau...posts&m=118299

Ciekawe jak rozwinie się kontrola we Wprost w sprawie zawyżania sprzedaży.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...rzedazy-wprost

PS. Jest już nawet kontrofensywa Lisieckiego.
http://wiadomosci.onet.pl/media/wpro...wiadomosc.html

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Osobiście myślę że prędzej czy później tam trafi ale faktycznie jeszcze chyba nie teraz. Mój poprzedni wpis to była raczej prowokacja.
Chyba, że idzie nowe rozdanie ze Schetyną, nowym TVN-em (Sekielski i Rymanowski) i gazetami (Wprost, Polityka) o czym już od kilku osób słyszałem i na kilku stronach czytałem. W Playboy'u Petelicki ciepło się wypowiada o Kluzik-Rostowskiej i zachęca do głosowania na nią, a wszystkich tuskowych popleczników - szczególnie Grasia (pracownika Niemca) jedzie równo. Naprawdę ciekawe, zwłaszcza że służby mogą w tym odegrać ważną rolę
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.01.2011 o godz. 00:46.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2011, 00:46
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
dla mnie 250 k złotych na głowę to przesada, jeszcze co nie którzy mówią że to mało...
dostali przecież 40 tysięcy złotych...dzieci mają renty, nie wierze w to ze jakas rodzina nie ma co jesc, nie ma za co sie ubrac
oczywiscie niech wyplacaja pieniadze rodzinom, przeciez to byl lot panstwowy
ale panstwo nie przejmuje sie ludzmi ktorzy zyja w skrajnej biedzie, ktorym zgineli ojcowie, matki... jakos im nie pomaga...ale oni nie zgineli w lotach, podrozach panstwowych
A może Państwo :

- powinno wypłacić odszkodowania rodzinom ofiar
- zadbać także o tych najbiedniejszych, żyjących w skrajnej biedzie?

Jedno nie blokuje drugiego, więc w czym problem? Czy gdyby np w pracy urwało Ci rękę (na niesprawnym urządzeniu), a pracodawca stwierdził że wypłaci Ci tylko 500 zł tytułem odszkodowania, bo przecież tylu jest biednych żyjących w skrajnej biedzie którym się bardziej należy, a wogóle to nie wierzy że nie masz co jeść - to przyznałbyś mu rację i przystałbyś na te 500 zł?
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.01.2011, 00:59
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale w Polsce umiera dziennie ok. 1000 osób, z tego kilkaset w różnych wypadkach (nie tylko samochodowych) i jakoś państwo się nimi za bardzo nie interesuje. Nie mówię, że nic tym osobom się od państwa nie należy, ale na pewno śmierć w tym przypadku nie jest do końca przeliczalna na pieniądze. Są rodziny, które powinny być objęte opieką państwa tj. rodzina marszałka Krzysztofa Putry, a nie że każdemu po równo itd.
Kto dzisiaj wymyślił sprawę "zadośćuczynień" ? To nie jest temat na teraz. Jak będzie wiadomo jaka była przyczyna katastrofy to będzie można mówić o zadośćuczynieniach. NIE WCZEŚNIEJ.
Hej Nasz TS !!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.01.2011, 01:04
Drozd napisał(a):Wyświetl post
. Jak będzie wiadomo jaka była przyczyna katastrofy to będzie można mówić o zadośćuczynieniach. NIE WCZEŚNIEJ.
Przyczyna jest już znana, spiłowali skrzydło bombowcowi B16, spiłowali drzewa, do tego sztuczna mgła i z wieży sprowadzili na śmieć + Donio co się sciskał z Putinem meldując wykonanie zadania.
94 - Allah Akbar!!
Drozd
Senior Member

Stary 22.01.2011, 01:05
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post

Skoro nie ma ceny to po kiego diabła chcą się sądzić? Skoro masz taki gest to im wypłać. ja nie mam takiego zamiaru... wolę przeznaczyć ta flotę na szpitale, domy dziecka, hospicja.
Ty masz za przeproszeniem g... do gadania. cudak chciał Cię zbulwersować a ty jak pies Pawłowa. . Które rodziny mówiły coś o odszkodowaniach? To rudy im tylko imputował. Trzeba troszkę myśleć.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Przyczyna jest już znana, spiłowali skrzydło bombowcowi B16, spiłowali drzewa, do tego sztuczna mgła i z wieży sprowadzili na śmieć + Donio co się sciskał z Putinem meldując wykonanie zadania.
Nie pij więcej wody brzozowej bo jest co raz gorzej...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.01.2011 o godz. 01:09.
Hej Nasz TS !!
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2011, 01:09
W Polsce nie było dekomunizacji we wszystkich dziedzinach życia i to jest największa bolączka Polski. Trzeba ją przeprowadzić jak najszybciej - bo po s....ysynie michniku zaraz order dostanie generał ... Ale i tak część osób będzie .......iło że Korwin jest pojebany , PIS jest pojebany - popatrzcie na swoich bogów ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.01.2011, 01:09

Sory winetu ale słyszałeś kiedyś o set tysięcznych nie mówiąc już o milionowych odszkodowaniach gdy PAŃSTWOWY lekarz przez błąd w sztuce, pozbawił kogoś życia, a może jak ktoś zginął korzystając z państowych firm przewozowych?

Ja wiem że ta sytuacja jest bez precedensu, dlatego i te kwoty są bez precedensu.250 tyś to kwota którą 80 procent ludzi w Polsce, zarobi przez 20 lat pracy.Przecież to nie chodzi o to żeby rodziny stały się milionerami a żeby dostały odszkodowanie, żeby mimo utraty często jedynego żywiciela, mogły funkcjonować normalnie...
Co rozumiesz przez "Państwowy lekarz"? Z tego co mi wiadomo, każdy szpital starający się o kontrakt z NFZ musi być ubezpieczony na wypadek pomyłek medycznych i z tego są pokrywane odszkodowania - a nie z budżetu Państwa. Jeśli chodzi o wielkości odszkodowań możesz sobie poczytać np tutaj :

http://www.rp.pl/artykul/535334.html

"Maksymalne odszkodowanie to 100 tys. zł, w razie śmierci pacjenta 300 tys. zł (renta do 3 tys. zł)."
Więc parosettysięczne odszkodowania nie są chyba jakąś abstrakcją. Na zachodzie te sumy są dużo większe. Podobnie wygląda z lotami pasażerskimi - np kilka lat temu po katastrofie francuskiego Concorda rodziny dostały po ok 8 milionów euro (czyli ok 32 mln zł). Więc w czym widzisz problem? Uważasz że rodziny Tu154 ucierpiały ponad sto razy mniej niż rodziny Conrorda?
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.01.2011, 01:17
regis napisał(a):Wyświetl post
A czemu mam za to płacić ja, skoro wcale nie potrzebowałem tam tych pasażerów (Tuska parę dni wcześniej też nie potrzebowałem)?
Bo potrzebowało ich tam Państwo Polskie, które zabrało ich tam swoim samolotem, i stąd też Państwo Polskie odpowiada za skutki lotu - także te finansowe.
emj10
Senior Member

Stary 22.01.2011, 01:18
To nie jest temat na teraz. Jak będzie wiadomo jaka była przyczyna katastrofy to będzie można mówić o zadośćuczynieniach. NIE WCZEŚNIEJ.
Dokładnie tak samo uważam. Poza tym sprawę można załatwić po cichu, a nie tak jak dziś sprawę odszkodowań w sprawie CASY.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.01.2011, 01:20
Z tego co czytam na forach giełdowych to Point Group nie prosperuje źle, ale...
http://www.stockwatch.pl/forum/Defau...posts&m=118299

Ciekawe jak rozwinie się kontrola we Wprost w sprawie zawyżania sprzedaży.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...rzedazy-wprost

PS. Jest już nawet kontrofensywa Lisieckiego.
http://wiadomosci.onet.pl/media/wpro...wiadomosc.html

Chyba, że idzie nowe rozdanie ze Schetyną, nowym TVN-em (Sekielski i Rymanowski) i gazetami (Wprost, Polityka) o czym już od kilku osób słyszałem i na kilku stronach czytałem. W Playboy'u Petelicki ciepło się wypowiada o Kluzik-Rostowskiej i zachęca do głosowania na nią, a wszystkich tuskowych popleczników - szczególnie Grasia (pracownika Niemca) jedzie równo. Naprawdę ciekawe, zwłaszcza że służby mogą w tym odegrać ważną rolę
Wg mojej wiedzy Point Group istnieje jeszcze tylko dzieki temu że końcem roku banki przedłużyły mu kredyt tylko po to aby nie musieć tworzyć na niego rezerwy. Z takim zapleczem Wprost nie ma szans funkcjonować na dłuższą metę. Albo ich ktoś przejmie (ale pytanie po co?) albo padną.
A jeśli chodzi o "nowe rozdanie" to moim zdaniem fantazje. Jeśli ma być cos nowego to raczej: "SLD reaktywacja" niż jakieś kombinowanie z PJN, Schetyną czy nowym TVN. Za dużo kombinowania gdy kandydat na nowego konia już stoi i przebiera kopytkami.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2011, 01:22
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Uważasz że rodziny Tu154 ucierpiały ponad sto razy mniej niż rodziny Conrorda?
Czyli jednak przeliczasz życie na mamonę.Mniejsza z tym.Błagam Cię o jedno, nie uprawiaj hipokryzji.Odszkodowania w Polsce są śmieszne.Odszkodowanie proponowane jest bardzo wysokie.Odpowiedz mi na pytanie które postawiłem, czy to chodzi o to żeby zrobić z rodzin milionerów czy o to by zapewnić im godziwe życie i czy 250 tyś takiego życia nie zapewniaPójdę dalej...250 tyś to jest potwarz jak sądzi nowo powstały milioner Dubieniecki
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.01.2011 o godz. 01:25.
94 - Allah Akbar!!
Drozd
Senior Member

Stary 22.01.2011, 01:30
Dokładnie tak samo uważam. Poza tym sprawę można załatwić po cichu, a nie tak jak dziś sprawę odszkodowań w sprawie CASY.
Więc dlaczego była to dziś główna informacja w Faktach? Zaraz przed reportażem że wszystko drożeje i będzie drożeć. Nie dostrzegasz tej obłudy? Po takiej informacji każdy myśli " za co oni tyle maja dostać". "Nieźle na tym wyjdą" itd. Przecież to bezczelna propaganda. Za która powinni wsadzać. Jakim prawem ktoś podaje sumy odszkodowania nazywając je jeszcze zadośćuczynieniem. To jakaś paranoja. A TVNowcy sie podniecają.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 22.01.2011, 02:05
Nie widziałem Faktów, gdyż byłem u babci na dniu babci

Wcale mnie to nie dziwi, że TVN magluje ten temat. Ludzie lubią wyżywać się na innych, potrzebują igrzysk, a taka informacja doskonale wpisuje się w strategię dezinformacyjną tej stacji. Z jednej strony serwowanie młodym ludziom papki na hamerykańskich licencjach, a z drugiej stosowanie tego typu manipulacji oraz gry na emocjach dorosłych ludzi. Żeby nie było inne stacje próbują im dorównać...

Właśnie dzisiaj na dniu babci rozmawialiśmy o tym, że media serwują nam prawie wyłącznie negatywne informacje, pokazują ludzką krzywdę i zło całego świata. Czyżby naprawdę nie było informacji pozytywnych?

Słyszałeś może jak w Australii relacjonują ich wielką powódź? Codziennie transmitowane są apele rządzących, aby ludzie się wzajemnie mobilizowali i organizowali w grupy, a przez kilka dni pokazywali chłopca, który zginął aby uratować młodszego brata i przedstawiali go jak bohatera.
Drozd
Senior Member

Stary 22.01.2011, 09:26
Tam ludzie muszą sobie sami radzić bo kraj jest ogromny i centralnie nic nie załatwią. A promocja heroicznych czynów zwłaszcza młodych ludzi zapewne ma po trosze tłumaczyć ich celowość i zachęcać do poświęceń. "Jak sami sobie nie pomożecie to nikt wam nie pomoże". Tyle że tam jak już wspomniałem są ogromne przestrzenie i trudno do każdego z oddalonych od siebie, o dziesiątki jeżeli nie setki kilometrów, domów wysyłać strażaków z pompami.

U nas to niby jest inaczej, wszędzie bliżej, ale jak coś sie dzieje to ludzie też muszą sobie sami radzić. Czasem nawet sami prywatnie budują wały przeciwpowodziowe, a wtedy wpada urzędas i każe rozbierać bo nie było pozwolenia. Taki dziwnie rządzone to nasze państwo.
Hej Nasz TS !!
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.01.2011, 12:03
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
To nie do mnie - ale naiwność tego postu kłuje w oczy i aż prosi się o odpisanie. Po pierwsze - Zientarski jechał swoim samochodem (a nie państwowym), po drugie wypadek był z jego winy, bo przekroczył prędkość - więc gdzie tu pojawia się odpowiedzialność Państwa? To samo dotyczy busa (o czym już napisałem Ayali), katastrofy na targach gołebi (czy hala była państwowe i odbywały się w niej uroczystości państwowe?). Państwo organizując przelot bierze również odpowiedzialność za jego skutki - dla każdego kto ma choć trochę oleju w głowie powinno to być oczywiste. A pisanie o "słuszniejszym" przeznaczaniu tych pieniędzy na szpitale, domy dziecka to zwykły populizm - Państwo w ramach swoich obowiązków odpowiada zarówno za szpitale jak i za skutki własnych katastrof.

A dlaczego juz nie napisałeś o hopce która była w miejscu gdzie on jechał? Nie wspomniałeś bo nie pasuje do Twojej koncepcji.
A czy właściciel busa wypłacił jakiekolwiek odszkodowanie?
Skoro to państwo organizowało ten przelot to dlaczego nikogo nie ubezpieczyli? Kto za to odpowiada? Tylko nie pisz że kancelaria prezydenta, MSZ czy inna instytucja. Ja chciałbym zobaczyć nazwisko. Może zakończmy nareszcie w Polsce sytuację w której urzędnik za nic nie odpowiada. Ktoś nie ubezpieczył lecących niech płaci on, jak w US urzędnik zniszczy firmę to kto odpowiada? Państwo oczywiście a dlaczego? bo to chora sytuacja. Jak by jeden z drugim wiedzieli że popełniając EWIDENTNY błąd zapłacą za to całym swoim majątkiem to by po pierwsze wykonywali swoją pracę lepiej a po drugie zastanowiliby się czy nie popełniają błędów. Ale to tak napisałem poza naszym tematem.

Ale dlaczego ktoś ma się bogacić na tej katastrofie? Bo jak inaczej nazwiesz taką sytuację?
I skoro już mówisz o odpowiedzialności państwa to kolejny przykład: młoda dziewczyna choruje na rak, przez brak środków na leczenie i wymagane leki umiera. Czy ktokolwiek pomyśli w ogóle o zadośćuczynieniu? Ubezpieczenie szpitala tego nie obowiązuje.
Ktoś choruje na cukrzyce. brak kasy na lekarstwa i pustka w kasie szpitala doprowadzają do amputacji nogi- bo taka operacja jest tańsza dla szpitala niż wieloletnie leczenie. i kto zapłaci odszkodowanie za kalectwo oprócz śmiesznej renty?
Przejeżdżam przez przejazd kolejowy. Szlaban się zepsuł. Jak dojdzie do nieszczęście czy ktokolwiek dostanie kasę?

Drozd:
Które rodziny mówiły coś o odszkodowaniach?- proszę Cię. a mecenas mówił we własnym imieniu tak? zresztą cytat był tutaj przytaczany już dwa razy. zgodzić sie z Tobą mogę w jednym temat odszkodowań na pewno nie wypłyną teraz przypadkowo.

TSWojtas- Masz rację Korwin jest cudowny. To on powiedział żeby zająć długiem publicznym a nie katastrofą bo na grobach już dawno trawa rośnie racja?
I skoro wiedzę że jesteś jego wielbicielem to powiedz czy odszkodowania wg. jego partii są słuszne czy nie?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.01.2011, 13:52
Cytat:
Podobnie wygląda z lotami pasażerskimi - np kilka lat temu po katastrofie francuskiego Concorda rodziny dostały po ok 8 milionów euro (czyli ok 32 mln zł).
Tylko te odszkodowania zapłaciła firma, a nie państwo ( http://wyborcza.pl/1,75477,8777286,A...oncorde_a.html & http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wyro...wiadomosc.html). Czyli mniej lub bardziej winni katastrofie. A nie miliony murzynów tyrających na swoją szlachtę.
Ostatnio edytowane przez regis : 22.01.2011 o godz. 13:54.
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.01.2011, 14:17
regis napisał(a):Wyświetl post
Tylko te odszkodowania zapłaciła firma, a nie państwo ( http://wyborcza.pl/1,75477,8777286,A...oncorde_a.html & http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wyro...wiadomosc.html). Czyli mniej lub bardziej winni katastrofie. A nie miliony murzynów tyrających na swoją szlachtę.

Myśl, a jak nie chce Ci się myśleć to zacytuje Ci coś żebyś nie musiał ( nawet odpowiednio to zredaguje, żebyś się nie przemęczał):

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...ruchy-odwloka/

Cytat:
Myślał rząd i premier, myśleli ich piarowcy, myśleli, myśleli, niósł się chrzęst ich zmuszanych do wysiłku zwojów mózgowych po korytarzach i gabinetach, no, aż wreszcie wymyślili. Wymyślili nie co robić, żeby choć trochę naprawić popełnione błędy, oczywiście, bo nie nad tym bynajmniej myśleli. Wymyślili, jak je przykryć. Jaka „wrzutka” zdoła odwrócić uwagę.
I zaraz potuptali do zaprzyjaźnionych mediów z „niusem” − rząd proponuje po ćwierć balona za każdego zabitego na Siewiernym. Zaprzyjaźnione media „niusa” oczywiście podchwyciły, jak zwykły chwytać każdy bzdet, podrzucany im przez rządowy pijar. Podchwyciły i podkręciły. Usłużna jak zwykle „Wyborcza” połączyła go z przypomnieniem, że rodziny ofiar katastrofy w Mirosławcu sprzed 3 lat dostały „jedynie świadczenia wynikające ze śmierci ich najbliższych, a nie z tytułu katastrofy, do jakiej doszło”, bo obowiązywały wówczas nieco inne przepisy. „Byłoby skandalem, gdyby okazało się, że odszkodowania otrzymają rodziny ofiar katastrofy w Smoleńsku, a te po katastrofie samolotu CASA – nie.....”.
Cytat:
Najpierw, gdy piarowcy doradzili mu odstawiać twardziela, popisywał się, że raport jest „w całości nie do przyjęcia”, potem, jak dostał od przyjaciół ze wschodu po łapach, wyjaśnił już grzeczniej, że żadnego z ustaleń MAK zasadniczo nie kwestionuje, tylko, wydaje mu się, warto by raport jeszcze rozszerzyć, bo jest niekompletny. Ale wystarczyło jedno napomknienie ministra Ławrowa, że kwitnące stosunki między naszymi krajami mogą zostać przez takie gadanie popsute − i Tusk umknął „po rodzinę”, a jak się znów pojawił, to już zajęty jest jedynie pokrzykiwaniem na PiS, a jego klaka − wytykaniem smoleńskich rodzin, które dostaną kupę szmalu, chociaż „na biednych nie trafiło”, podczas gdy „młodzi, wykształceni i z dużych miast” tracą przez ich chciwość przyszłe emerytury........
Cytat:
Jakikolwiek uczciwy dziennikarz na tego „niusa” zareagować powinien przede wszystkim podejrzliwością: dlaczegóż to rząd akurat teraz wyskakuje ze sprawą, na którą w oczywisty sposób na razie nie czas?! Jeszcze nie ustalono odpowiedzialności, jeszcze trwają spory, bez tego nie ma się co wyrywać z wyliczeniami. Ba, przyjmowanie już w tej chwili przez rząd pełnej odpowiedzialności zdaje się być w sprzeczności z kwestionowaniem nieomylności MAK. Choć linia pana premiera jest tutaj tak pokrętna, że doprawdy trudno mówić, co właściwie on uważa.
Od pięciu lat schemat jest taki sam, nudny do wyrzygania, a jednak na okrągło znajduja się ludzie którzy na to się nabierają, na okrągło są to Ci sami ludzie, jakby ich ktoś zaczarował a wystarczy zadać jedno trafne pytanie, JEDNO i wali się ten pić na wodę jak domek z kart, wiec proszę Cię odpowiedz mi na nie w sensowny sposób:
dlaczegóż to rząd akurat teraz wyskakuje ze sprawą, na którą w oczywisty sposób na razie nie czas?!
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.01.2011, 16:42
Czyli jednak przeliczasz życie na mamonę.Mniejsza z tym.Błagam Cię o jedno, nie uprawiaj hipokryzji.Odszkodowania w Polsce są śmieszne.Odszkodowanie proponowane jest bardzo wysokie.Odpowiedz mi na pytanie które postawiłem, czy to chodzi o to żeby zrobić z rodzin milionerów czy o to by zapewnić im godziwe życie i czy 250 tyś takiego życia nie zapewniaPójdę dalej...250 tyś to jest potwarz jak sądzi nowo powstały milioner Dubieniecki
Na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że przeliczam życie na mamonę? Zgodnie z twoją interpretacją ty też przeliczasz życię na mamonę - dokładnie po 250 000 zł za jedno życie. Ja zadałem tylko pytanie - czy rodziny ofiar Concorda cierpiały 100 razy mniej niż rodziny ofiar Tu-154?Jeżeli nie, to dlaczego uogólniasz, że 250 000 zł to suma "którą tylko szmata może pogardzić". Uważasz że np rodziny ofiar Casy, które chcą po 1 000 000 zł to szmaty bo pogardzą 250 000 zł? A rodziny ofiar Concorda to były megaszmaty?!?

Kwota odszkodowania jaka by nie była to nikogo nie zadowoli, dla jednych 10 000 zł to będzie za dużo, bo "tyle biednych ludzi", dla innych 1 000 000 zł to będzie za mało. Takie rzeczy powinno się chyba jednak załatwiać delikatniej, niż za pomocą puszczonego w media kolejnego tematu zastępczego.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 22.01.2011, 17:08
A dlaczego juz nie napisałeś o hopce która była w miejscu gdzie on jechał? Nie wspomniałeś bo nie pasuje do Twojej koncepcji.
A czy właściciel busa wypłacił jakiekolwiek odszkodowanie?
Skoro to państwo organizowało ten przelot to dlaczego nikogo nie ubezpieczyli? Kto za to odpowiada? Tylko nie pisz że kancelaria prezydenta, MSZ czy inna instytucja. Ja chciałbym zobaczyć nazwisko. Może zakończmy nareszcie w Polsce sytuację w której urzędnik za nic nie odpowiada. Ktoś nie ubezpieczył lecących niech płaci on, jak w US urzędnik zniszczy firmę to kto odpowiada? Państwo oczywiście a dlaczego? bo to chora sytuacja. Jak by jeden z drugim wiedzieli że popełniając EWIDENTNY błąd zapłacą za to całym swoim majątkiem to by po pierwsze wykonywali swoją pracę lepiej a po drugie zastanowiliby się czy nie popełniają błędów. Ale to tak napisałem poza naszym tematem.

Ale dlaczego ktoś ma się bogacić na tej katastrofie? Bo jak inaczej nazwiesz taką sytuację?
I skoro już mówisz o odpowiedzialności państwa to kolejny przykład: młoda dziewczyna choruje na rak, przez brak środków na leczenie i wymagane leki umiera. Czy ktokolwiek pomyśli w ogóle o zadośćuczynieniu? Ubezpieczenie szpitala tego nie obowiązuje.
Ktoś choruje na cukrzyce. brak kasy na lekarstwa i pustka w kasie szpitala doprowadzają do amputacji nogi- bo taka operacja jest tańsza dla szpitala niż wieloletnie leczenie. i kto zapłaci odszkodowanie za kalectwo oprócz śmiesznej renty?
Przejeżdżam przez przejazd kolejowy. Szlaban się zepsuł. Jak dojdzie do nieszczęście czy ktokolwiek dostanie kasę?
Napiszę to jeszcze raz :

- organizatorem lotu było Państwo Polskie
- ono odpowiada finansowo za skutki tego przelotu.

Dlaczego rodziny ofiar nie mają dostać odszkodowania od Państwa? Nie bogacić się - DOSTAĆ ODSZKODOWANIA. Odpowiedz krótko.Z twojego tekstu można wywnioskować, że popierasz patologie związane z tym, że np. właściciel busa nie wypłaci odszkodowania rodzinom ofiar i dlatego postulujesz przenieśc je na katastrofę smoleńską?

Jesli chodzi o ubezpieczanie lotu, to
Polskie uwagi do raportu MAK; napisał(a):
zgodnie przepisami Państwa Polskiego statek powietrzny (Tu154) był statkiem państwowym i jako taki nie podlegał obowiązkowemu ubezpieczeniu. Według przepisów prawa polskiego gwarantem odpowiedzialności za przyczynienie się na szkodę osób trzecich w tym przypadku jest Skarb Państwa".
Co ty na to?

PS. Zientarski gdyby nie jechał 200 km/h w miejscu gdzie było ograniczenie do 50 km/h to żadna mulda by mu nie przeszkodziła w dalszej jeździe.
wiślak 86
Senior Member

Stary 22.01.2011, 22:50
Cytat mówi o samolocie jako maszynie nie o osobach nim lecących. Być może masz racje i nie było obowiązku ubezpieczać całej wycieczki. Dlaczego mówisz że popieram taką pataologię jak to ująłeś o nie wypłacaniu odszkodowania przez właściciela busa? Wręcz przeciwnie moim zdaniem powinien odpowiadać całym swoim majątkeim podobnie jak urzędnicy. Co do wysokości odszkodowania: chyba nie dojdziemy do porozumienia. Ale zastanów się czy naprawde takie kosmiczne kwoty muszą wchodzić w grę. I jezcze jeden przykład: dlaczego ludzie którzy utracili domy w powodzi EWIDENTNIE przez zaniedbania państwa nie dostali MILIONOWYCH odszkodowań?

Gdyby piloci nie chcieli lądować też by nie było wypadku. Gdyby wieża dobrze naprowadziła tez by go nie było. Gdyby nie wylecieli też by go nie było. I gdyby nie hopka też by nie było wypadku. Tylko odszkodowania nie ma...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.01.2011, 22:55
Kolejny przykład niebywałego chamstwa ludzi PO:

http://www.youtube.com/watch?v=aAlq4...layer_embedded

Chamstwo to zbyt delikatne określenie. Lepper przy Niesiołowskim to pikuś...
wiślak 86
Senior Member

Stary 23.01.2011, 00:26
Naprawdę super. Ale debata była kilka dni temu. I szkoda że nie znalazłeś filmiku na którym pokazane są ławy sejmowe. Niby dla PiSu taka ważna a jak było to sam zobacz...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Q13SON
Senior Member

Stary 23.01.2011, 01:32
Naprawdę super. Ale debata była kilka dni temu. I szkoda że nie znalazłeś filmiku na którym pokazane są ławy sejmowe. Niby dla PiSu taka ważna a jak było to sam zobacz...
Oczywiście chamstwo prostactwo ignorancja i zadufanie w sobie Niesiołowskiego wyjęte z kontekstu.
Jak zwykle zaginam rzeczywistość i w ogóle jestem psychiczny bo śmiem rzec złe słowo na jedyną słuszną kulturalną partie ludzi wykształconych

Sorry nie mówię czy była debata ważna czy nie. Napisałem że chamstwo jakie prezentuje Platforma sięga zenitu...
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.01.2011, 01:41
Jeżeli poseł nie jest w stanie w minutę zadać pytania to chyba powinien zmienić profesję...

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
wiślak 86
Senior Member

Stary 23.01.2011, 11:25
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście chamstwo prostactwo ignorancja i zadufanie w sobie Niesiołowskiego wyjęte z kontekstu.
Jak zwykle zaginam rzeczywistość i w ogóle jestem psychiczny bo śmiem rzec złe słowo na jedyną słuszną kulturalną partie ludzi wykształconych

Sorry nie mówię czy była debata ważna czy nie. Napisałem że chamstwo jakie prezentuje Platforma sięga zenitu...

Chamstwem to jest wypowiadanie się przez posłów o katastrofie a na debacie ławy puste!! Co na obiad poszli? No chyba nie bo już dość późno było. Tak tak masz rację Niesiołowski to cała platforma.
Miał być czas na pytania a nie opowiadanie anegdot. A ty 45 sek. narzekania i później się jeden z drugą dziwi że czasu nie ma. Wspomnę tylko że do zadawania zgłosiło się ponad 80 posłów. A wyglądało to tak że wychodzili na mównice minęła minuta i niepokojeni przez nikogo znikali z sali.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2011, 11:31
Nie każdy lubi słuchać jak (...) go obraża.

Jaka to merytoryczna wypowiedź premiera dotycząca śledztwa nieobecnych ominęła? Bo mam wrażenie że nieobecni stracili jedynie pyskówkę (...)-go. Wiec raczej pogratulował bym im wyczucia chwili ... na wyjście.

skasowałem obelgi i dałem (...). Proszę o pohamowanie emocji
FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.01.2011 o godz. 14:27.
Hej Nasz TS !!
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 23.01.2011, 11:41
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Kolejny przykład niebywałego chamstwa ludzi PO:

http://www.youtube.com/watch?v=aAlq4...layer_embedded

Chamstwo to zbyt delikatne określenie. Lepper przy Niesiołowskim to pikuś...
Widziałem dłuższy materiał, gdzie było pokazane, że Niesiołowski wyłączał też posłom PO mikrofony...

Q13SON napisał(a):
Chyba nauka do sesji Ci ziomek siada na głowę, chodź na piwo.
wiślak 86
Senior Member

Stary 23.01.2011, 12:19
Nie każdy lubi słuchać jak (...) go obraża.

Jaka to merytoryczna wypowiedź premiera dotycząca śledztwa nieobecnych ominęła? Bo mam wrażenie że nieobecni stracili jedynie pyskówkę rudego. Wiec raczej pogratulował bym im wyczucia chwili ... na wyjście.

Czytam i szczerze nie wierze! Pozostawię bez komentarza...

A (...) który do premiera naszego kraju mówi o honorze?

FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.01.2011 o godz. 14:28.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Q13SON
Senior Member

Stary 23.01.2011, 12:19
duce! napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli poseł nie jest w stanie w minutę zadać pytania to chyba powinien zmienić profesję...
Czym innym jest przeciąganie obrad przez zbyt długie zadawanie pytań a czym innym chamstwo i grubiaństwo Niesiołowskiego który karze przenieść debate na korytarz. Ten ignorant myśli sobie że będą rządzić wiecznie

Chamstwem to jest wypowiadanie się przez posłów o katastrofie a na debacie ławy puste!! Co na obiad poszli? No chyba nie bo już dość późno było. Tak tak masz rację Niesiołowski to cała platforma.
Miał być czas na pytania a nie opowiadanie anegdot. A ty 45 sek. narzekania i później się jeden z drugą dziwi że czasu nie ma. Wspomnę tylko że do zadawania zgłosiło się ponad 80 posłów. A wyglądało to tak że wychodzili na mównice minęła minuta i niepokojeni przez nikogo znikali z sali.
Wypowiadanie się o katastrofie to chamstwo?
Niesiołowski to nie cała platforma. Na nią składa się też (...)-Tusk, Bronisław (...) Komorowski, (...) Zbycho, (...) Miro, (....) Piesiewicz,(...) Kracik, Roman "(...)" Ludwiczuk, Stefanos 10zł/głos Ewangielu, (...) Bartoszewski i Ewa Gessler a wtórują im chłopaki z RAŚu z transparentami "Polska k...a! My naród śląski" Jaruzelski i agent Bolek...

Jot napisał(a):Wyświetl post
Widziałem dłuższy materiał, gdzie było pokazane, że Niesiołowski wyłączał też posłom PO mikrofony...

Chyba nauka do sesji Ci ziomek siada na głowę, chodź na piwo.
Co to za różnica komu wyłączył mikrofony? Chodzi o to że sprawując funkcje wicemarszałka powinien mieć przynajmniej trochę ogłady nie mówiąc o kulturze...
Teksty pod tytułem "proszę iść na korytarz" czy wyłączanie mikrofonu w środku wypowiedzi świadczą tylko o nim i o klubie który wystawił jego kandydaturę na marszałka

FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.01.2011 o godz. 14:30.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów