The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 19:55
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Trzeźwy czy nie - wie jak rodzinke ustawić:

Bratanek Kracika może więcej?

Wicewójtem gminy Drwinia w powiecie bocheńskim jest od 3 stycznia 27-letni Mateusz Kracik, bratanek wojewody małopolskiego Stanisława Kracika, niedawnego kandydata PO na prezydenta Krakowa. Problem w tym, że nie ma wymaganego na tym stanowisku prawem sześcioletniego stażu pracy

http://www.rp.pl/artykul/594784_Brat...e-wiecej-.html
Pewnie jakby wujek zostal prezydentem Krakowa to bankowo zostałby jakimś dyrektorem w UMK.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.01.2011, 20:32
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Ad1) Doskonale to ująłeś: W takiej sytuacji o pozwoleniu na ladowanie decyduje kontroler nie pilot. WŁAŚNIE o pozwoleniu ostateczna decyzja należy do pilota. Wieża mówiła że sugeruje aby odlecieli. Tak jak napisałem wcześniej nie jestem pewny czy wież mogła zamknąć lotnisko, bo tylko w takim wypadku samolot nie moze ladawac, nie istnieje cos takiego że wieza mówi że nie mogą lądować- albo jest zamknięte i nie lądują albo tak jak mmiało miejsce sugerują abynie lądowali.

Ad2) Czy APM to to coś co po wypadku wkręcała obsługa lotniska? jezeli tak to logiczne że ich nie widzieli bo ich nie było. O mgle informowali i jest to na stenogramach : "jest mgła nie wiemy czy uda nam się wylądować".

Kontrolerzy mimo że widzą problem sprowadzają.- tak jak napisałem zaczekajmy na stenogramy z wieży być może okaże się że aby nie doszło do skandalu że ruskie znowu cos kombinowali i nie pozwolili wylądować prezydentowi chcieli to zrobić za wszelką cenę. Już pisaliśmy tutaj o tym jeżeli by zamknęli lotnisko byłby skandal na pół Europy.

Sam powiedziałeś że na pokładzie byli najważniejsi goście tak? Więc skoro miała byc transmisja NA ŻYWO w TV to chyba zależało im aby dojechać na czas. Nawet 2h spóźnienie byłoby klapą. (zresztą jak wiemy samolot z Polski wyleciał opóźniony).

Napisałem że wg. niego nie ryzykował niczyjego życia bo po prostu nie myślał o katastrofie(co jest logiczne) a o tym aby wylądować.(jak jedziesz samochodem to chyba nie myślisz cały czas że się rozbijesz). Były ciężkie warunki? Były.
Czy pilot popełnił błąd? Moim zdaniem tak. Czy on jest tylko winny? Nie. procentowo podałem wcześniej.

Z tego co piszesz to pilot opierał się tylko na przekazach z wieży. Czy nie miał swoich przyrządów? Czy system go nie ostrzegał?
Co do tego czy spóźnienie byłoby klapą czy widze że się nie przekonamy. Jest to pojęcie względne.zostańmy przy swoich zdaniach.
Co do tego ze zamknięcie lotniska przez rosjan byłoby skandalem na pół Europy. Ta naprawdę raczysz żartować. Jak to że Obama,Merkel czy Sarkozy nie przylecieli na pogrzeb w takiej katastrofie o której mówił cały świat bo kontrola lotów zamkneła lotniska to nie było skandalu a tu by nagle był?
Co do sprawy wieży i przyrządów.
Pilot ma swoje przyrządy ale szczególnie na lotniskach bez oprzyrządowania ILS polega on zarówno na nich jak i na tym tym co najpewniejsze czyli kontrolerze . Zasadniczo pilot po swojej stronie ma kontrolę wysokości której kontroler nie ma jak sprawdzać. Odległość od pasa, kierunek , ścieżkę zniżania do momentu kontaktu wzrokowego z pasem podaje kontroler chyba ze jest ILS . Oczywiście mają GPS ale jest on typowo orientacyjny a nie precyzyjny
Jak słychac na stenogramach pilot ladował co do wysokości prawidłowo- lądowali, odliczyli do 20m nad ziemię i poniżej 20 m już odchodząc zawadzili o drzewa. To że nie byli na ściezce podejscia to już sprawa kontrolerów ktorzy mowili że sa a nie byli.Właściwe reflektory nie mialy jakimś cudem żarówek a jednak piloci mimo że chwilę przed lądowaniem byli informowani że stoją 200 m od pasa nie mówią nic że ich nie widzą.... kolejny raz wychodzi że nasi piloci to byli samobójcy . Ponadto przegladam stenogram i nie widzę słów kontrolera : że sugeruja żeby odeszli. Owszem pytaja czy mają zapasowe, czy ladowali na wojskowym lotnisku i że jest mgła i widzialnośc 400 m.
Propozycje odejścia na zapasowe składa za to pilot jaka (10:25:05 stenogramu).Protasiuk mowi że robimy zajście na 100 m i odchodzimy jeśli nie bedzie warunków. Czyli co zmienił zdanie w ciągu 15 minut? stwierdził ze jednak się zabije? o 10:25 jest rozsadnym facetem a o 0:40 mu odbiło? czy może widział APM-y, radiolatarnia dawała mu sygnały a kontrolerzy upewniali że jest ok?
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.01.2011, 23:22
Jot napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze zastosowali się do procedur. Do nich nie należy decyzja co z nim zrobić, tylko od kogoś innego. Po drugie skąd możesz wiedzieć co działo się na komisariacie, masz jakiś protokół z czynności? Będziesz twierdził że to spisek? Może trzeba zrobić głosowanie z pytaniem czy Drozd będzie węszył spisek wysyłając smsa pod numer 7422 o treście tak lub nie? Albo ankietę?
Czy po prostu coś u.......iło ci się w bani?
Kolejna sprawa, twierdzisz że PO to oszuści (też tak uważam), wrzucałem kiedyś linka do łgarstw Kurskiego. Odnieś się do nich. Twoje zaślepienie jest podobne to zaślepienia obrzezańców z drugiej strony Błoń. Uzupełniając wypowiedź nie jestem zwolennikiem PO i nie głosowałem na nich, więc jeśli będziesz łaskaw odpisać Szanowny Panie, to nie powołuj się na partię Tuska, bo nic z nimi nie mam wspólnego i nie chcę. Cytuję i piszę tylko dlatego, że w....ia mnie twoje zaślepienie.
Kolejna sprawa, zarzucasz wiślak86, że widzi spiski PiS. To ty wszędzie widzisz spiski. Zachowujesz się jak typowy pisior, wszędzie spisek, dąży non stop do konfrontacji, żyć bez PO nie może i śmierdzi hipokrytą jakich mało (hipokrytą w sensie swoich własnych wypowiedzi w tym temacie, bo personalnie cię nie znam jako człowieka). Ty nie masz zdrowego rozsądku. Gubisz się we własnych postach.
Kolejna sprawa, jak wybronisz Dorna, który był najebany w pracy?
Co do Kracika. Przyjmijmy ze faktycznie alkomat używany przez drogówkę akurat u Kracika złośliwie się pomylił. Czy ten patrol dalej używa tego alkomatu? Dlaczego razem z Kracikiem nie dowieziono innych dmuchających w felerny alkomat. Widocznie alkomat musiał być z PiS ... bo pokazał tylko Kracikowi. Co się działo na komisariacie? Jak to co, ktoś trzeźwy dmuchnął w alkomat i wyskoczyło 0.00 wierzę na słowo ze był to Kracik. I nie było żadnego spisku. .

Pamiętam ten twój link. Klikam a tam kto? Roman prawdomówny jako autorytet, a tak sie wszyscy z niego śmiali jak został wicepremierem. I cóż ów Roman mówi? Zarzuca Kurskiemu że mówił o poparciu PiS dla becikowego kiedy w głosowaniach był przeciw. Wywołując radość SLD PO i takich jak Ty. Nie dodał jednak że PiS i Kurski popierali własny projekt becikowego w wysokości 600 PLN, a byli przeciw projektowi PO 1200 PLN. Łapiesz czy za trudne? Może Cie zaskoczę ale ja głosowałem na PO kiedy byłem młody głupi i zaślepiony. Jednak porównując to co obiecywali do tego co robili szybko przejrzałem i teraz czuje sie w obowiązku mówić o tym tak jak alkoholik który zerwał z nałogiem ) namawia jeszcze pijących żeby poszli w jego ślady bo wie że w ten sposób pomaga. PO swoje becikowe zlikwidowało kto zatem jest łgarzem?

Gdzie ja widzę te spiski? To że uważam za ewenement zmianę wskazania alkomatu z 0.4 na 0.0 w 15 min to węszenie spisku? Ja dążę do konfrontacji? Kto w sprawie "pijanego" kierowcy wyjeżdża z wyglądającym na pijanego parlamentarzystą? Ja żyć bez PO nie mogę? ) Teraz to już pojechałeś, gdyby nie PO żyło by mi się duuuużo lepiej i nie mówię o partii tylko o jej członkach typu Tusk dla którego PO to kolejna etykietka a, który potrafi będąc premierem w ciągu jednego dnia dwa razy schować sie do szafy. I jeszcze tłumaczyć że ma tam rodzinę. W którym poście się zgubiłem ? Kto Ci powiedział za Dorn był najebany? Dziennikarz TVN? Czy ktoś go badał alkomatem? A nawet jeśli to skąd wiadomo, że tym razem alkomat nie był felerny?

Stańcie trochę z boku i popatrzcie za kogo walczycie bo bankowo się wam nie opłaca. Prędzej czy później będzie się trzeba przyznać, że ktoś was wykolegował, a im później to zrobicie tym frustracja będzie większa, a chichot głośniejszy.
Hej Nasz TS !!
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.01.2011, 23:42
haeno napisał(a):Wyświetl post
Prawo jazdy musieli mu zatrzymać (nie zabrać/odebrać) przy pierwszym wyniku badania (0,4 promila).
Jak każdemu przysługuje wtedy prawo do zarządania ponownego zbadania pod kątem trzeżwości.
Tu wrzucili wyniki ponownego badania: http://yfrog.com/h2vtnaj
Tym linkiem wszystko wyjaśnili. Już nie ma żadnych wątpliwości, że sprawę zręcznie zatuszowano
zuls
Banita

Od: 11.2010

Stary 17.01.2011, 00:01

Zulus:
Nie mam zamiaru dyskutować z tobą na takim poziomie mieszczuchu. Dopiero co sie zarejestrowałeś i już się napinasz? albo zwolnij bajerę albo wypad.
Aleś wrażliwy Wiślak 86.

Dokładnie to samo może pomyśleć doświadczony wojskowy pilot ze stażem równym kpt. Protasiukowi o zarzutach lądowania ze strachu przed zwolnieniem z pracy. Taki zarzut wobec pilota może być co najwyżej projekcją własnej sytuacji większej części mwzm (stąd pewnie tak chętnie jest używany w dyskusjach o katastrofie).
Ostatnio edytowane przez zuls : 17.01.2011 o godz. 00:03.
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 17.01.2011, 09:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co do Kracika. Przyjmijmy ze faktycznie alkomat używany przez drogówkę akurat u Kracika złośliwie się pomylił. Czy ten patrol dalej używa tego alkomatu? Dlaczego razem z Kracikiem nie dowieziono innych dmuchających w felerny alkomat. Widocznie alkomat musiał być z PiS ... bo pokazał tylko Kracikowi. Co się działo na komisariacie? Jak to co, ktoś trzeźwy dmuchnął w alkomat i wyskoczyło 0.00 wierzę na słowo ze był to Kracik. I nie było żadnego spisku. .
Przypadek Kracika akurat nagłośniono (i słusznie zresztą). Skąd wiesz czy, i ile osób wcześniej miało ten sam przypadek co on? Tego nie wiesz.
Alkomat pewnie wyjebali (mam nadzieję, bo ani ja, ani ty tego nie wiemy).
Pierwsza zasada, nie masz na coś dowodów, to siedź cicho.

Pamiętam ten twój link. Klikam a tam kto? Roman prawdomówny jako autorytet, a tak sie wszyscy z niego śmiali jak został wicepremierem. I cóż ów Roman mówi? Zarzuca Kurskiemu że mówił o poparciu PiS dla becikowego kiedy w głosowaniach był przeciw. Wywołując radość SLD PO i takich jak Ty. Nie dodał jednak że PiS i Kurski popierali własny projekt becikowego w wysokości 600 PLN, a byli przeciw projektowi PO 1200 PLN. Łapiesz czy za trudne? Może Cie zaskoczę ale ja głosowałem na PO kiedy byłem młody głupi i zaślepiony. Jednak porównując to co obiecywali do tego co robili szybko przejrzałem i teraz czuje sie w obowiązku mówić o tym tak jak alkoholik który zerwał z nałogiem ) namawia jeszcze pijących żeby poszli w jego ślady bo wie że w ten sposób pomaga. PO swoje becikowe zlikwidowało kto zatem jest łgarzem?
Nie widzę podstaw, by Roman mógł zostać czyimkolwiek autorytetem. Tutaj stwierdził jednoznacznie, że owy typ kłamie, i interesuje mnie tylko ten fakt. Tak jak ciebie i mnie interesuje mnie fakt, że PO kłamie. PiS też kłamie, i co z tego? Nieważne czy w dobrej wierze czy złej, ale kłamie. Poza tym mina posła Kurskiego wszystko wyjaśnia. Nie próbował się nawet bronić (w Sądzie też jak się nie bronisz, to przyjmują, że kłamiesz albo godzisz się na to co ktoś mówi o tobie, proste). Z ciekawości chciałbym zobaczyć ten cały projekt ustawy PiS na becikowe za 600zł, bo pierwsze słyszę o nim.

Gdzie ja widzę te spiski? To że uważam za ewenement zmianę wskazania alkomatu z 0.4 na 0.0 w 15 min to węszenie spisku? Ja dążę do konfrontacji? Kto w sprawie "pijanego" kierowcy wyjeżdża z wyglądającym na pijanego parlamentarzystą? Ja żyć bez PO nie mogę? ) Teraz to już pojechałeś, gdyby nie PO żyło by mi się duuuużo lepiej i nie mówię o partii tylko o jej członkach typu Tusk dla którego PO to kolejna etykietka a, który potrafi będąc premierem w ciągu jednego dnia dwa razy schować sie do szafy. I jeszcze tłumaczyć że ma tam rodzinę. W którym poście się zgubiłem ? Kto Ci powiedział za Dorn był najebany? Dziennikarz TVN? Czy ktoś go badał alkomatem? A nawet jeśli to skąd wiadomo, że tym razem alkomat nie był felerny?
Ciągły spisek w temacie o Smoleńsku oraz ironiczne ostatnie zdanie z pierwszego cytatu zakończone uśmiechem, co jasno i wyraźnie daje sygnał o tym, że jednak paluchy czyjeś były maczane w tym, że Kracik wyszedł bez szwanku, krótko pisząc twoim zdaniem na bank spisek albo wał.
Z innej beczki, ja też bym chciał, żeby ta katastrofa nie była z winy polskich pilotów, i żeby udowodnili rosjanom ich winę (jakakolwiek by nie była) i podali do wiadomości całemu światu, tylko zasada jest prosta - jak nie masz na coś dowodów to siedź cicho. Jeśli faktycznie udowodnią, że jest tak jak piszesz, chwała ci za to. Domysły wsadzić sobie można.
Gubisz się w przekonywaniu o swojej "najmojszej" racji, starasz się wypisywać najrozmaitsze przypuszczenia, żeby tylko udowodnić, że twoje przemyślenia są najbardziej logiczne i najtrafniejsze, co wygląda nie tyle komicznie, co żałośnie.
Co do Dorna nikt mi nie musiał mówić, że jest najebany, jakość jego głosu i wyraz twarzy była przekonująca. Tak samo jak Olek K. na słynnym wystąpieniu przy mównicy. Nikt go nie badał alkomatem, ale i tak wszyscy twierdzili, że był najebany. Zgadzasz się z tym, że Olek był najebany czy nie?

Stańcie trochę z boku i popatrzcie za kogo walczycie bo bankowo się wam nie opłaca. Prędzej czy później będzie się trzeba przyznać, że ktoś was wykolegował, a im później to zrobicie tym frustracja będzie większa, a chichot głośniejszy.
Właśnie jestem z boku, nie walczę ani za Kracika, ani za PO, bo mam ich w dupie serdecznie. W....ia mnie nieobiektywność i zaślepienie, że całe PO jest złe a PiS cacy.
Nie będę musiał się przyznawać, że mnie wykolegowali, bo tego nie zrobili. Nie głosowałem na nich.
Ostatnio edytowane przez Jot : 17.01.2011 o godz. 10:02.
Drozd
Senior Member

Stary 17.01.2011, 14:13
Przypadek Kracika akurat nagłośniono (i słusznie zresztą). Skąd wiesz czy, i ile osób wcześniej miało ten sam przypadek co on? Tego nie wiesz.
Alkomat pewnie wyjebali (mam nadzieję, bo ani ja, ani ty tego nie wiemy).
Pierwsza zasada, nie masz na coś dowodów, to siedź cicho.
Co ty mi piszesz o dowodach? Na co mam mieć dowody? Drogówka stała na poboczu i kazali dmuchać tylko Kracikowi czy tylko Kracik dostał akurat ten felerny alkomat? Bo chyba kogoś oprócz niego zatrzymali tego dnia do kontroli trzeźwości, a na komisariat zawieźli tylko jego. To są fakty. Oczywiście nieprawdopodobny pech Kracika tłumaczy wszystko.

Nie widzę podstaw, by Roman mógł zostać czyimkolwiek autorytetem. Tutaj stwierdził jednoznacznie, że owy typ kłamie, i interesuje mnie tylko ten fakt. Tak jak ciebie i mnie interesuje mnie fakt, że PO kłamie. PiS też kłamie, i co z tego? Nieważne czy w dobrej wierze czy złej, ale kłamie. Poza tym mina posła Kurskiego wszystko wyjaśnia. Nie próbował się nawet bronić (w Sądzie też jak się nie bronisz, to przyjmują, że kłamiesz albo godzisz się na to co ktoś mówi o tobie, proste). Z ciekawości chciałbym zobaczyć ten cały projekt ustawy PiS na becikowe za 600zł, bo pierwsze słyszę o nim.

Czyli Roman Twoim autorytetem nie jest, ale jak stwierdzi że Kurski kłamie to ten fakt nad wyraz Cię interesuje. Bardzo ciekawe podejście. "Tłumaczą się winni" słyszałeś takie powiedzenie?
http://wyborcza.pl/1,75478,3074175.html
Tutaj masz dowód ze były dwie ustawy i że Giertych fantazjował dlatego lepiej się na nim nie opieraj.

Ciągły spisek w temacie o Smoleńsku oraz ironiczne ostatnie zdanie z pierwszego cytatu zakończone uśmiechem, co jasno i wyraźnie daje sygnał o tym, że jednak paluchy czyjeś były maczane w tym, że Kracik wyszedł bez szwanku, krótko pisząc twoim zdaniem na bank spisek albo wał.
Z innej beczki, ja też bym chciał, żeby ta katastrofa nie była z winy polskich pilotów, i żeby udowodnili rosjanom ich winę (jakakolwiek by nie była) i podali do wiadomości całemu światu, tylko zasada jest prosta - jak nie masz na coś dowodów to siedź cicho. Jeśli faktycznie udowodnią, że jest tak jak piszesz, chwała ci za to. Domysły wsadzić sobie można.
Gubisz się w przekonywaniu o swojej "najmojszej" racji, starasz się wypisywać najrozmaitsze przypuszczenia, żeby tylko udowodnić, że twoje przemyślenia są najbardziej logiczne i najtrafniejsze, co wygląda nie tyle komicznie, co żałośnie.
Co do Dorna nikt mi nie musiał mówić, że jest najebany, jakość jego głosu i wyraz twarzy była przekonująca. Tak samo jak Olek K. na słynnym wystąpieniu przy mównicy. Nikt go nie badał alkomatem, ale i tak wszyscy twierdzili, że był najebany. Zgadzasz się z tym, że Olek był najebany czy nie?
Ty byś chciał żeby katastrofa nie była z winy polskich pilotów? I próby dowiedzenia tego traktujesz jako spiski? Zdecyduj się bo się gubisz. Pokaż mi dowody ze były jakieś naciski? Pokaż mi dowody ze pilot chciał lądować, a jak ich nie masz to siedź cicho. Zamiast czepiać sie tych którzy dążą do prawdy.

Dorna zostaw w spokoju bo jak nie masz dowodów to siedź cicho. Ja widziałem ze Dorn udawał nawalonego, po co? Tak dla jaj. Pytanie czy Olek udawał. Jeżeli nie to wstyd bo nawalony jeżeli tak to z kogo chciał sobie zrobić jaja?

Właśnie jestem z boku, nie walczę ani za Kracika, ani za PO, bo mam ich w dupie serdecznie. W....ia mnie nieobiektywność i zaślepienie, że całe PO jest złe a PiS cacy.
Nie będę musiał się przyznawać, że mnie wykolegowali, bo tego nie zrobili. Nie głosowałem na nich.
Jak ich masz w dupie serdecznie to ich nie broń, bo ktoś pomyśli ze jesteś taki sam jak oni, a to duży wstyd. Choćby dlatego że oddali ruskim wszystkie dowody i muszę teraz od takich jak Ty wysłuchiwać żebym siedział cicho.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.01.2011 o godz. 14:28.
Hej Nasz TS !!
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.01.2011, 15:32
Noblistka-komunistka uhonorowana Orderem Orła Białego:

http://www.rp.pl/artykul/2,595304_Lu...ni-krolow.html

Ja się pytam za co?

Za to? :

Ten dzień
"Oto Partia - ludzkości wzrok.
Oto Partia: siła ludów i sumienie.
Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie.
Jego Partia rozgarnia mrok."

Wstępującemu do Partii:
"Partia. Należeć do niej,...to najpiękniejsze co się może zdarzyć..."

Podpisanie manifestu ZLP ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rezoluc...u_krakowskiego

Za co dostała order ? Za twórczość?
Za twórczość mogła dostać to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Medal_Z...e_Gloria_Artis
a nie Order Orła Białego...

Najpierw Michnik teraz ten wycieruch partyjny czekam na Jaruzelskiego...

Swoją drogą chyba promocja jest na ordery w PO bo Bronek rozdał od początku sprawowania urzędu (5 miesięcy) o jeden mniej niż Lech w dwa lata 2006+2007...
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 17.01.2011, 17:05
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Noblistka-komunistka uhonorowana Orderem Orła Białego:

http://www.rp.pl/artykul/2,595304_Lu...ni-krolow.html

Ja się pytam za co?

Za to? :

Ten dzień
"Oto Partia - ludzkości wzrok.
Oto Partia: siła ludów i sumienie.
Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie.
Jego Partia rozgarnia mrok."

Wstępującemu do Partii:
"Partia. Należeć do niej,...to najpiękniejsze co się może zdarzyć..."
Za to :

" Nie ma lepszego sposobu, ale też piękniejszego miejsca niż Wawel, żeby wyrazić wdzięczność wobec ludzi kultury, propagujących ją, uprawiających różne dziedziny sztuki, tych, którzy stoją na straży dorobku narodowego i całego naszego wspólnego dziedzictwa...

Tak było w trudnych czasach, już odległych, tak było też w okresie wielkiej próby, kiedy trzeba było sprostać, mieć odwagę upominania się o wolność w naszej ojczyźnie - powiedział Bronisław Komorowski."

( „Partia. Należeć do niej,
z nią działać, z nią marzyć,
z nią w planach nieulękłych
z nią w trosce bezsennej —
wierz mi, to najpiękniejsze,
co się może zdarzyć".)

http://www.prezydent.pl/aktualnosci/...i-kultury.html

I jeszcze za : " Te odznaczenia to forma podziękowania za mądre zabudowywanie polskiej odzyskanej wolności...

Cokolwiek to znaczy.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.01.2011, 20:14
http://biznes.onet.pl/rosja-rozwaza-...3,1,news-detal

Polsko-ruskiego pojednania ciag dalszy.
WISŁA PANY !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.01.2011, 07:44
"Komsomolskie jasne słońce opromienia cały świat
pozdrowienia śle dziś Polsce
cała młodzież kraju Rad".

Teraz czekamy kiedy wąsaty jegomość udekoruje Bolka medalem .............Virtutii Militari za bohaterską walkę z....Kaczyńskim.
Arapaho
Senior Member

Stary 18.01.2011, 09:54
Jednajmy się dalej : http://gielda.onet.pl/linia-szerokot...,1,prasa-detal.
Jak się uśmiechniemy i damy order Anodinie to kolej pójdzie przez Polskę a cudak Donald ze swoim woźnym dostaną się do Zarządu (jak Schreder w przypadku gazociągu)
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.01.2011, 12:17
Ciekawostka.
Z tzw. "liberalizmu" PO od jakiegoś czasu ubaw mają już wszyscy. Warto jednak wyłapywać kolejne smaczki. I oto (być może zwrócili na to uwagę niektórzy z was) organizacja zrzeszająca OFE rozpoczęła kampanię medialną mającą na celu powstrzymać rząd przed cięciami składek przekazywanych do OFE. Z ich punktu widzenia to prawdziwa gra o przetrwanie bo rząd chce im odciąć dopływ 2/3 funduszy. Logicznym więc wydaje się że każda firma działającą w tej branży powinna w swoim własnym interesie starać się zapobiec tym zmianom. Ale oto okazuje sie że dwa OFE postawiły weto i postanowiły opuścić organizację w ramach protestu przeciwko kampanii. Jedna z nich to OFE utworzone przez PKO BP, drugie przez PZU. Co je łączy? A no to że w obydwu przypadkach spółka matka jest kontrolowana przez rząd. I tym sposobem aby zadowolić dominującego akcjonariusza (rząd) obydwa OFE postanowiły odmrozić sobie uszy. Nie ma to jak "liberalne" ręczne sterowanie w gospodarce. Minc by się ucieszył.
Drozd
Senior Member

Stary 21.01.2011, 09:39
Wreszcie Jarek zaczyna myśleć racjonalnie. Bez tego nie ma co myśleć o wygranej z PO.

"Politycy PiS już pod koniec listopada, po wyborach samorządowych mówili, że ich wyniki budzą wątpliwości. Europoseł Janusz Wojciechowski wysunął wówczas na łamach "Naszego Dziennika" hipotezę, że wybory samorządowe mogły zostać sfałszowane. Jego zdaniem wskazuje na to liczba głosów nieważnych - w wyborach do sejmików wojewódzkich wyborcy oddali prawie 2 mln (12 proc.) głosów nieważnych."

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jedna...wiadomosc.html
Hej Nasz TS !!
wislak68
Senior Member

Stary 21.01.2011, 16:41
No i proszę. Ponieważ poseł Niesiołowski aktualnie koncentruje się na napadaniu na swoich kolegów klubowych to z odsieczą parti rządzacej zmuszona była przyjść chluba niezależnego i obiektywnego dziennikarstwa polskiego w osobie redaktora Lisa (vel: Gastronom). Otóż tej ostoi obiektywizmu nie spodobało się że poseł Kamiński pozwolił sobie na krytkę z mównicy sejmowej naszego "dotkniętego geniuszem" miedzianowłosego premiera. I wygarnął mu od chłystków i różnych tam takich. Coś czuje że nasze dziennikarstwo poniesie rychło wielką stratę bo wygląda na to że redaktor Tomasz postanowił się ujawnić i zaczyna mysleć o karierze politycznej.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 21.01.2011 o godz. 16:44.
Arapaho
Senior Member

Stary 21.01.2011, 16:59
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
No i proszę. Ponieważ poseł Niesiołowski aktualnie koncentruje się na napadaniu na swoich kolegów klubowych to z odsieczą parti rządzacej zmuszona była przyjść chluba niezależnego i obiektywnego dziennikarstwa polskiego w osobie redaktora Lisa (vel: Gastronom). Otóż tej ostoi obiektywizmu nie spodobało się że poseł Kamiński pozwolił sobie na krytkę z mównicy sejmowej naszego "dotkniętego geniuszem" miedzianowłosego premiera. I wygarnął mu od chłystków i różnych tam takich. Coś czuje że nasze dziennikarstwo poniesie rychło wielką stratę bo wygląda na to że redaktor Tomasz postanowił się ujawnić i zaczyna mysleć o karierze politycznej.
On się już dawno temu ujawnił. Przecież typowano go na kandydata na prezydenta
wislak68
Senior Member

Stary 21.01.2011, 17:17
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
On się już dawno temu ujawnił. Przecież typowano go na kandydata na prezydenta
Ale wtedy to było "tak na żarty" a teraz "chyba na serio".
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.01.2011, 18:09
Rozmawiałem z Liskiem w grudniu i wyglądał on na bardzo zadowolonego ze swojej obecnej pozycji w mediach. Nikt go nie wywali z TVP2, bo jego program ma dobrą oglądalność, a i we Wprost idzie mu rewelacyjnie. Czy zamieni to na realną politykę? Śmiem wątpić.

A pana Liska poznałem zaraz po tym jak poszedł do Polsatu i dzięki kumplowi, który pracował przy realizacji jego programu często miałem tam wejścia Vip. Dziwny to gościu bo z jednej strony naprawdę sympatyczny, ale szybko się okazało, że to zwykł karierowicz i bubek jakich wielu w Stolycy. Taki koleś którego nigdy w życiu nie chciałbym mieć za przyjaciela. Nie dość, że gość niezwykle opryskliwy dla swoich współpracowników to próbował stworzyć wrażenie jakby był on niemalże alfą i omegą w każdym temacie.

Jeśli naprawdę zmieniłby garnitur na polityczny to nie wróżę mu nic dobrego. Nie ma żadnego zaplecza polityczne i może zbłaźnić się jako PeOwiak tak samo jak Migalski w PiSie.
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.01.2011, 19:30
Może trochę nie w temacie ale właśnie oglądnąłem "władców marionetek" i niby miała byc tam prawda a tu proszę jakie kwiatki:
1) narzeka koleś na prezydenta (ówczesnego) Warszawy że chce go wywłaszczyć z działki pominę to iż w filmie mówi że działka jest w rodzinie od 150 lat natomiast w wywiadzie dla gazety proszę: Dom należy do mojej rodziny od przeszło stu lat. Najstarszy akt prawny jest pisany cyrylicą z 1907 r. - mówi Grzegorz Szymborski i zapowiada walkę o ziemię,
2) Nie dostanie odszkodowania? Bzdura skoro on żąda nie wiadomo jakich pieniędzy bo chce skorzystać to kopa w dupe na do widzenia i spycharki w ruch. Ja rozumiem jeżeli by mu proponowali groszowe sprawy ale walka idzie o kilka mln. i oczywiście obiektywny redaktor się w to wmieszał
3) Rokita ekspertem? Ma facet tupet. Szkoda że Niemcy mu mocniej nie wtłukli.
4)czy wysyłanie smsów jak mają posłowie głosować danej partii to przestępstwo? Czy to w ogóle jest nadużycie? chyba nie a zostało przedstawione jak największa zbrodnia i manipulacja.
5) A Kwaśniewskiego księża upili. Moim zdaniem to były takie średniowieczne tortury. Co Olek jednego nie wypijesz?
6) najważniejszy zarzut to granie na uczuciach. 4 razy pokazał jak mężczyźni płaczą. Czy było to konieczne? Najpierw mówi że zrobi przerwę a następnie jest zbliżenie. Zaproszenie rodziców żołnierzy z prezydentem. Czemu to miało służyć?
7) Pretensje ojców do polityków że ich synowie zginęli. To dlaczego byli żołnierzami? Czy ktoś im KAZAŁ? wiadomo chyba że jak ide do wojska to nie po to aby układac puzzle.

Władcy marionetek- to doskonały tytuł dla takiego filmu niestety mylnie odbierany że dotyczy to polityków ten tytuł dotyczy właśnie mediów.

A co powiecie o odszkodowaniach?
Mi najbardziej spodobały się słowa: To skandaliczne, żenująco niskie propozycje, próba przykrycia raportu MAK - tak wysokość zadośćuczynienia dla każdego z najbliższych członków rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej ocenił mec. Bartosz Kownacki.
I pytanie w myśl zasady że głupie nie istnieją: skoro ten człowiek reprezentuje rodziny twierdzące że katastrofę spowodowali Rosjanie to dlaczego nie zgłoszą się tam do sądu o odszkodowanie?
Najgorsze w tym wszystkim jest to że tylko garstka z pośród wszystkich rodzin się dopomina i to one są największymi krzykaczami (brutalne ale prawdziwe).
Pamiętam wywiad z P.Dereszem który powiedział że o żadne pieniądze się nie będzie kłócił bo to po prostu nie przystoi po takiej katastrofie. Szkoda że takiego przekonania nie prezentują wszyscy.
A o ile dobrze się orientuje to ubezpieczyć "zapomniała" kancelaria prezydenta. (swoją droga Tusk jak leciał kilka dni wcześniej też nie ubezpieczył nikogo)
Dlaczego w takim wypadku kilka milionów mamy płacić my wszyscy?
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 21.01.2011 o godz. 21:22.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.01.2011, 21:31
w kraju gdzie szpitale nie mają pieniądzy na leczenie ludzi chorych na nowotwory nie powinno sie tak duzych zadoścuczynien wypłacac po 250 tyś zł.Dostali po 40 tyś zł plus 3 mln dla Marty Kaczyńskiej.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.01.2011, 21:34
Do wiślaka 86 i AYALY:

Gdyby zginął tam ktoś z twojej rodziny mówiłbyś co innego. Zastanów się pierwsze zanim coś napiszesz półgłowku bo żal czytać takie wpisy jak twoje ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.01.2011 o godz. 21:36.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.01.2011, 21:48
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Do wiślaka 86 i AYALY:

Gdyby zginął tam ktoś z twojej rodziny mówiłbyś co innego. Zastanów się pierwsze zanim coś napiszesz półgłowku bo żal czytać takie wpisy jak twoje ...
skoro im sie należy to czemu nie dac tym rodzinom tych nieszczęśników co jechali busem w 18 i wszyscy zgineli ? Wypłacmy wszytskim co za problem.A półgówkiem to sobie możesz tego co cie zrobił nazywac a nie mnie
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.01.2011, 21:52
Przepraszam, ale w Polsce umiera dziennie ok. 1000 osób, z tego kilkaset w różnych wypadkach (nie tylko samochodowych) i jakoś państwo się nimi za bardzo nie interesuje. Nie mówię, że nic tym osobom się od państwa nie należy, ale na pewno śmierć w tym przypadku nie jest do końca przeliczalna na pieniądze. Są rodziny, które powinny być objęte opieką państwa tj. rodzina marszałka Krzysztofa Putry, a nie że każdemu po równo itd.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.01.2011, 22:35
AYALA- niestety nadal utwierdzasz mnie w przekonaniu, że jesteś półgówkiem jeżeli nie rozróżniasz tych dwóch odmiennych spraw o jakich piszesz.

ŻYCIE LUDZKIE NIE MA CENY ! - bez względu na przekonania polityczne, proszę weź sobie te słowa do serca póki nie jest jeszcze za późno ...
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.01.2011, 22:41
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Do wiślaka 86 i AYALY:

Koleś masz jakiś problem z osobowością

A dlaczego jak Zientarski zadupcał po mieście i wyjebał w słup nie dostał odszkodowania. z tego co pamiętam to w miejscu gdzie stracił panowanie była hopka i mieszkańcy o niej wiedzieli. skoro tak musiała być dłuższy czas a do kogo należą drogi? Pewnie ty byś się kłócił o 100zeta nawet. córka prezydenta dostała kase bo rodzice mieli ubezpieczenie więc z budżetu nie było to wypłacone? 40tys to mało?
Co do Putry. Rozumiem duża rodzina itp ale czy we wspomnianym wypadku samochodowym w którym zginęło 18osób to czy te osoby były bogate> dlaczego nie mają dostać 40tys? W Krakowie na przejściu dla pieszych w tamtym roku zginęła dziewczyna i co MPK wypłaci 300tys?
katastrofa na targach gołębi. Czy ci ludzie dostali 300tys?
I zauważcie to 250 to jest na jedna OSOBE!! przecież to jakaś paranoja...

Skoro nie ma ceny to po kiego diabła chcą się sądzić? Skoro masz taki gest to im wypłać. ja nie mam takiego zamiaru... wolę przeznaczyć ta flotę na szpitale, domy dziecka, hospicja.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 21.01.2011 o godz. 22:44.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
wislak68
Senior Member

Stary 21.01.2011, 23:52
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiałem z Liskiem w grudniu i wyglądał on na bardzo zadowolonego ze swojej obecnej pozycji w mediach. Nikt go nie wywali z TVP2, bo jego program ma dobrą oglądalność, a i we Wprost idzie mu rewelacyjnie. Czy zamieni to na realną politykę? Śmiem wątpić.

Jeśli naprawdę zmieniłby garnitur na polityczny to nie wróżę mu nic dobrego. Nie ma żadnego zaplecza polityczne i może zbłaźnić się jako PeOwiak tak samo jak Migalski w PiSie.
Z TVP wywala się nie za oglądalność a za politykę. W obecnych układach ma grubo ale łaska pańska na pstrym koniu jeździ i może być różnie (PO zostało przez komuchów wyruchane w temacie TVP i szykują się tam jakieś nerwowe ruchy). Z tą rewelacyjnością Wprost to mnie zaskakujesz. O ile mi wiadomo to wydawca ledwie zipie i bliżej mu do bankructwa niż do rewelacji.
To że Lis jest chamem, oportunistą i mitomanem to rzecz dość powszechnie wiadoma. Co oznacza że w polityce miał by cienko. Osobiście myślę że prędzej czy później tam trafi ale faktycznie jeszcze chyba nie teraz. Mój poprzedni wpis to była raczej prowokacja.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2011, 00:01
AYALA napisał(a):Wyświetl post
skoro im sie należy to czemu nie dac tym rodzinom tych nieszczęśników co jechali busem w 18 i wszyscy zgineli ? Wypłacmy wszytskim co za problem.A półgówkiem to sobie możesz tego co cie zrobił nazywac a nie mnie
Ayala - czy nie wydaje Ci się, że jeżeli lot TU154 był organizowany przez Państwo Polskie, samolot był Państwowy, a pasażerowie lecieli na zaproszenie Państwa Polskiego na uroczystości Państwowe (a nie na prywatną wycieczkę) - to czy Państwo Polskie nie powinno się czuć zobowiązane zapłacić odszkodowanie rodzinom ofiar katastrofy? Natomiast z jakiej okazji Państwo ma zapłacić tym nieszczęśnikom z busa odszkodowanie- czy to Państwo było właścicielem busa i firmy która ich przewoziła? Twoje porównanie jest conajmniej kiepskie.
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.01.2011, 00:19
Cytat:
ŻYCIE LUDZKIE NIE MA CENY ! - bez względu na przekonania polityczne, proszę weź sobie te słowa do serca póki nie jest jeszcze za późno ...
Skoro życie nie ma ceny, to czemu rodziny ofiar się targują?
Cytat:
Są rodziny, które powinny być objęte opieką państwa tj. rodzina marszałka Krzysztofa Putry, a nie że każdemu po równo itd.
O ile dobrze kojarzę, to w rodzinie posła Putry jest dwójka dzieci nieletnich (informacja z jakiegoś forum albo strony, więc pewny tego nie jestem), które dostają rentę większą niż średnia krajowa. Poza tym poseł Putra zarobił w roku 2008 jakieś 280 tysięcy złotych - skoro nie potrafił zabezpieczyć przyszłości swojej rodzinie, to sorry...
Cytat:
Ayala - czy nie wydaje Ci się, że jeżeli lot TU154 był organizowany przez Państwo Polskie, samolot był Państwowy, a pasażerowie lecieli na zaproszenie Państwa Polskiego na uroczystości Państwowe (a nie na prywatną wycieczkę) - to czy Państwo Polskie nie powinno się czuć zobowiązane zapłacić odszkodowanie rodzinom ofiar katastrofy?
A czemu mam za to płacić ja, skoro wcale nie potrzebowałem tam tych pasażerów (Tuska parę dni wcześniej też nie potrzebowałem)?
Ostatnio edytowane przez regis : 22.01.2011 o godz. 00:22.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2011, 00:25
Koleś masz jakiś problem z osobowością

A dlaczego jak Zientarski zadupcał po mieście i wyjebał w słup nie dostał odszkodowania. z tego co pamiętam to w miejscu gdzie stracił panowanie była hopka i mieszkańcy o niej wiedzieli. skoro tak musiała być dłuższy czas a do kogo należą drogi? Pewnie ty byś się kłócił o 100zeta nawet. córka prezydenta dostała kase bo rodzice mieli ubezpieczenie więc z budżetu nie było to wypłacone? 40tys to mało?
Co do Putry. Rozumiem duża rodzina itp ale czy we wspomnianym wypadku samochodowym w którym zginęło 18osób to czy te osoby były bogate> dlaczego nie mają dostać 40tys? W Krakowie na przejściu dla pieszych w tamtym roku zginęła dziewczyna i co MPK wypłaci 300tys?
katastrofa na targach gołębi. Czy ci ludzie dostali 300tys?
I zauważcie to 250 to jest na jedna OSOBE!! przecież to jakaś paranoja...

Skoro nie ma ceny to po kiego diabła chcą się sądzić? Skoro masz taki gest to im wypłać. ja nie mam takiego zamiaru... wolę przeznaczyć ta flotę na szpitale, domy dziecka, hospicja.
To nie do mnie - ale naiwność tego postu kłuje w oczy i aż prosi się o odpisanie. Po pierwsze - Zientarski jechał swoim samochodem (a nie państwowym), po drugie wypadek był z jego winy, bo przekroczył prędkość - więc gdzie tu pojawia się odpowiedzialność Państwa? To samo dotyczy busa (o czym już napisałem Ayali), katastrofy na targach gołebi (czy hala była państwowe i odbywały się w niej uroczystości państwowe?). Państwo organizując przelot bierze również odpowiedzialność za jego skutki - dla każdego kto ma choć trochę oleju w głowie powinno to być oczywiste. A pisanie o "słuszniejszym" przeznaczaniu tych pieniędzy na szpitale, domy dziecka to zwykły populizm - Państwo w ramach swoich obowiązków odpowiada zarówno za szpitale jak i za skutki własnych katastrof.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.01.2011, 00:32
regis napisał(a):Wyświetl post
Skoro życie nie ma ceny, to czemu rodziny ofiar się targują?
Bo to tak jak z księżmi - cennika nie ma ale wiadomo ze nie mniej niż...i tu można sobie wpisać sumkę za różne obrzędy.
250 tyś - biorąc pod uwagę to jakie sumy dostają 'zwykli ludzie' to suma którą tylko szmata może pogardzić.
Na dziś rodzin bym w to nie mieszał bo jedynym który 'jedzie', to nowa gwiazda Dubieniecki.Zgarnął kilka milionów, kupił sobie nową furę i szaleje

Jestem za tym by dać rodzinom odszkodowanie i by było ono konkretne.250 tyś takim jest

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Państwo organizując przelot bierze również odpowiedzialność za jego skutki
Sory winetu ale słyszałeś kiedyś o set tysięcznych nie mówiąc już o milionowych odszkodowaniach gdy PAŃSTWOWY lekarz przez błąd w sztuce, pozbawił kogoś życia, a może jak ktoś zginął korzystając z państowych firm przewozowych?

Ja wiem że ta sytuacja jest bez precedensu, dlatego i te kwoty są bez precedensu.250 tyś to kwota którą 80 procent ludzi w Polsce, zarobi przez 20 lat pracy.Przecież to nie chodzi o to żeby rodziny stały się milionerami a żeby dostały odszkodowanie, żeby mimo utraty często jedynego żywiciela, mogły funkcjonować normalnie...
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.01.2011 o godz. 00:39.
94 - Allah Akbar!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów