|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mic z tego co piszą na str AZ to kontrakt gotowy i tylko badania lekarskie dzielą go od Wisły..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
To by był coś.
Nie przepadam za zbędnymi słowami , ale wydaje mi się , że to mógłby być jeden z lepszych(najlepszy?) transferów do naszej ligi. Co do wieku . Perspektywiczni to mogą być Bunoza i Chavez. Będą się mieli od kogo uczyć. Ten gościu ma być solidnym wzmocnieniem defensywy na teraz , a ktoś kto zagrał kilkaset meczów w lidze holenderskiej i 10 meczów w reprezentacji Holandii , takim potencjalnym wzmocnieniem jest. Ważnym aspektem jest też to , że nie negocjujemy z piłkarzem , który ostatnie mecze w lidze holenderskiej grał 2-3 lata temu , a później tułał się po peryferiach Europy , tylko z takim który w ostatnim sezonie zagrał w 19 meczach ligowym w pełnym wymiarze. Nie ma co ukrywać faktu , że gdyby nie holenderski dyr.sportowy i trener , to taki piłkarz raczej by w naszym kierunku nie spojrzał. Mocno trzymam kciuki aby transfer doszedł do skutku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wszystkim się udziela entuzjazm, więc też sobie pozwolę
![]() Kiedy w wakacje usłyszalem, że do naszego klubu przychodzi Stan Valckx to spodziewałem większego profesjonalizmu w polityce trasnferowej Wisły. W najsmielszych oczekiwaniach nie sądziłem jednak, że już w zimie zacznie to wyglądać tak dobrze. Uran w swoim poście świetnie sprawę podsumował, przychodzą do nas wyróżniający się gracze, widać że włozono w te kandydatury masę pracy. Dosyć z podrzucaniem nam na zgrupowania odrzutów z drugiej ligi chinskiej, idzie nowe i bardzo się z tego ciesze. Jeszcze tylko baza treningowa i akademia piłkarska z prawdziwego zdarzenia i możemy zacząc mówic o nowym rozdziale w historii Wisły. Rozdziale, który kiedyś zostanie nazwany holenderską erą Wisły Kraków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Valckx dokonywał już cudów w PSV
![]() Jak ktoś jeszcze napisze, że Jaliens jest za stary, to proszę o bana dla tego mózga. Przecież on był profesjonalnie prowadzony od kilkunastu lat, a to znaczy, że może grać na odpowiednim poziomie przez długie lata. Przykładów profesjonalistów, którzy nie kończyli kariery w wieku 34-35 lat jest sporo, więc patrzcie ludzie do jasnej cholery na umiejętności, doświadczenie i pewność jaką może dać naszej defensywie! Tyle, bo mi ciśnienie skoczyło ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Może pierw kogoś zakontraktujmy a dopiero potem się cieszmy z transferów. Na chwilę obecną nasz bilans wynosi -3 (Brożki, Pawełek). Jeżeli przyjdą Ci trzej zawodnicy, którzy są wymieniani jako ewentualne nabytki zostaje nam jeszcze obsada bramki.
Co do Holendra to wygląda konkretnie. Jedynie co mnie martwi to kompletny brak zainteresowania polskimi zawodnikami. No ale z drugiej strony zawodnicy z naszej ligi są bardzo drodzy a do tego słabi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia kto to. Ale witam i licze, że będzie dobrze grał.
Moje pytanie : na jakiej pozycji w defensywie ma występować ? ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
tofik, prawy obrońca
![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Szukałem informacji na temat zarobków Jaliensa, ale znalazłem tylko informacje z forum Sunderlandu, gdzie półtora roku temu mówiło się o możliwości transferu tego zawodnika. Kwota odstępnego jaką miał wtedy zapisaną w kontrakcie to 2 mln euro.
http://www.readytogo.net/smb/showthread.php?t=418252 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
kurde robi się naprawdę ciekawie, jeśli transfery tych trzech zawodników wypalą i uda im się w miarę szybko zgrać z drużyną to kto wie ale może być całkiem nieźle. W tej chwili wstrzymajmy się z hura optymizmem i cierpliwie czekajmy.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nosz ku. a nie nauczycie się że tzw info z osobistych źródeł dajemy w Gdybym był bogaty.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Stan ma łeb z Maskantem. Szkoda że nie Polacy no ale z takimi pieniędzmi to się nie dziwie
To jeszcze czekamy na bramkarza i jak mówił Robert też z ogromnym stażem z Eradivisie. A na polską Ekstraklase to na pewno wystarczy. A też daje spokój na przyszłość i dobrze rokuje![]() Taki mały edit ciekawe czy zaraz na Onecie albo wp napiszą że Legia też sie nim interesowała ![]()
Ostatnio edytowane przez jendrus : 22.01.2011 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jaliens czyli jeden z symboli AZ ostatnich lat! Zaczynają być widoczne efekty obecności pomarańczowych w Wiśle.
![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jeśli chodzi o zawodnika który przyleciał z Holandii do nas to zastrzegam, że to nie jest nasz zawodnik, a wielu z was widzi go już jak odbiera piłkę Rudnevs'owi, Mezendze, Pawłowskiemu czy Frankowskiemu. Widać, że chłopak nie jest w pierwszej łapanki, nie był też zapewne obserwowany. Poprostu "nasi pomarańczowi" wyczuli sytuację, że bardzo dobry obrońca który ostatnio jest sadzany na ławkę, bo trener ma młodszych na jego miejsce jest do wzięcia zapewne za grosze. Wiek nie przemawia za nim, ale Cleber przychodząc do nas także miał 32lata i...nie miał takiego doświadczenia jak Jaliens. Cieszy natomiast fakt, że nasz dyrektor na papierze daje już nam gwarancje dobrych nastrojów po tym oknie transferowym. Jednakże nie zalecałbym popadać w HURRAOPTYMIZM. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Po pierwsze - nie transfer, co najwyżej przymiarkę, bo nie podpisał.
Po drugie - pisałem też pozytywnie o pozostałej dwójce przymierzanej do nas. Wyglądają na niezłych piłkarzy. Skoro sobie to już wyjaśniliśmy, to mogę Cię wysłać na drzewo, gdzie Twoje miejsce. Przede wszystkim - proponuję się nie napalać do czasu, aż podpisy na stosownych dokumentach zostaną złożone. Wiecie, jak to jest z formalnościami u nas...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.01.2011 o godz. 22:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
W pierwszym momencie... stary, ale:
1. To profesjonalista, patrz przykład Clebera, znaczy, ze pogra 2. Mamy młodą obronę, a ta będzie miała się od kogo uczyć. 3. Doswiadczenie większe od Clebera 4. Widać dobra pracę Stana, a jeśli teraz tak jest to tylko patrzeć optymistycznie w przyszłość. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=7Y1C8-XDZ-0
Informacja nie przeszła bez echa w Holandii. Ktoś pytał o to jak czytać nazwisko naszego nowego zawodnika (testy medyczne to raczej formalność): Kew Jaliens czytamy "kiu jalins". Moim zdaniem sprowadzenie tego zawodnika to świetny pomysł. W tym samym wieku przychodził do nas ograny i doświadczony Cleber i na pewno nikt z nas tego nie żałował. Mam nadzieję, że z Jaliensem będzie podobnie. Tutaj obszerny skrót z meczu Ligi Europejskiej w tym sezonie AZ - Sheriff. Pod koniec zwycięska bramka Jaliensa: http://www.youtube.com/watch?v=zno94nSnKsg
Ostatnio edytowane przez Arked : 22.01.2011 o godz. 22:51.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
trzeba czekać cierpliwie bo faktem jest to, że jeszcze nikogo nie zakontraktowaliśmy (bynajmniej oficjalna milczy), więc radziłbym wstrzymać się z huraoptymizmem
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ty zawsze tak musisz spinać? Boże, ja rozumiem, że jesteś jakimś anty fanem Wisły lub polityki transferowej ale wrzuć wreszcie na looz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wreszcie jakieś miłe newsy
![]() Taki obrońca który będzie umiał ułożyć (pokierować) naszą grą obronną był nam niezbędny. Ja nie oczekuję cudów po nim. Wystarczy że będzie grał tak dobrze jak Cleber za pierwszym pobytem w Wiśle. To już znacząco poprawi naszą grę z tyłu. Więc czekam cierpliwie na dopięcie wszystkich transferów żeby się nie rozczarować. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ooooo tak. Zgadzam się. Panowie czasem lepiej nie pisać wszystkiego co Wam do głowy przyjdzie, Dajcie sobie spokókj z takimi tekstami. To forum czytają nie tylko 12 latkowie. Takie posty są po prostu żenujące...
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Cała trójka jak doleci i podpisze kontrakty z klubem to oszczędzą na konferencjach i zrobią jedną , a potem dojadą do Olivii w Hiszpanii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ma co popadać w huraoptymizm.
Wszystko na to wskazuje że zakontraktujemy ofensywnego pomocnika, napastnika oraz tego obrońce. Jeszcze tylko bramkarz, lewy obrońca i jak dla mnie drugi napastnik. A nie zakontraktowaliśmy jeszcze nikogo. Poza tym nikt nie ma pewności, ze te transfery się sprawdzą. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|